Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 8:2 (kon.) | Tampa – St. Louis 2:1 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – Boston 2:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:6 (kon.)
San Jose – NY Islanders 1:3 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
2:6 (1:1, 0:3, 1:2)
Boston Bruins
Neděle 15.10.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Arizona Coyotes

    Od Kojotů se již několikátý rok v řadě čeká výsledkový vzestup a boj o play-off. Start nové sezony se celku z Glendale ale vůbec nevydařil, když získal jediný bod ze čtyř zápasů a přitom inkasoval hned šestnáct branek.V prvním utkání Arizona těsně padla v Anaheimu, načež doma získala zmíněný bod proti nováčkovi z Vegas. Odveta s týmem z Nevady se Kojotům ale nepovedla, což nenapravili ani s Detroitem, na který nestačili 2:4. V Západní konferenci tak Arizoně patří poslední patnáctá příčka s bodovým odstupem na Dallas, San Jose a Edmonton.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. C. Keller – 4 body (3+1)
    2. M. Domi – 4 body (1+3)
    3. T. Rieder – 3 body (2+1).
     
    Boston Bruins

    Hostující tým přes léto udržel kádr pohromadě a doplnil se o několik mladých talentů, což se odrazilo na poměrně úspěšné přípravě. Ostré zápasy Bruins zatím odehráli pouze tři, přičemž zisk dvou bodů slavili jen v domácí premiéře s Nashvillem. Další dva duely Boston odehrál proti Coloradu, kterému doma nedal ani jednu branku a posléze neuspěl ani ve venkovní odvetě, kdy hned šestkrát inkasoval a v tabulce Východní konference se tak se dvěma body usídlil až na třinácté pozici.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. B. Marchand – 3 body (2+1)
    2. D. Krejčí – 3 body (0+3)
    3. J. DeBrusk – 2 body (1+1).
    Antti Raanta se v minulém zápase Arizony zranil. Z farmy byl proto povolán český gólman Marek Langhamer!

     
    Vzájemné zápasy

    01.03.2017 Boston – Arizona 4:1.
    13.11.2016 Arizona – Boston 1:2
    28.10.2015 Boston – Arizona 6:0
    18.10.2015 Arizona – Boston 3:5
    28.02.2015 Boston – Arizona 4:1.

    *Bruins proti Kojotům vyhráli deset zápasů v řadě. Poslední výhra Arizony se datuje k říjnu roku 2010.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Domingue (Langhamer) – Clendening, Ekman-Larsson (C), Demers, Hjalmarsson, L. Schenn, Goligoski – Keller, Stepan, Domi – Fischer, Dvorak, Crouse – Rieder, Richardson, Kempe – Duclair, Cousins, Martinook.

    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, McAvoy, K. Miller – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Bjork, Krejčí, DeBrusk – Spooner, Beleskey, Heinen – Kuraly, Schaller, Czarnik.

    Rozhodčí: Watson, StLaurent – Smith, Murchison.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hned po sedmi vteřinách se poprvé přerušuje kvůli ofsajdu domácích Kojotů.
     
    00:30
    Crouseho nahození od modré čáry Chudobin vyrazil a puk se vzápětí ocitl mimo hrací plochu.
     
    01:05
    Keller se Stepanem nadělali menší problémy u hostujícího brankoviště, do kterého ještě napálil puk Ekman-Larsson, ale Chudobin přesto zasahovat nemusel.
     
    01:51
    Dobrý začátek Arizony, která se na dlouhou dobu usadila v útočném pásmu. Na pas z levého mantinelu ale nikdo nedosáhl a dopředu už vyráží Boston.
     
    02:31
    Richardson nedostal puk přes Beleskeyho, který ho vyhodil do středního pásma. Z něj přilétlo nahození, které za Chudobinem sebral Chára.
     
    02:55
    Kuralyho přihrávka ve středním pásmu byla sražená mezi diváky a rozhodčí tak museli přerušit hru a nařídit buly u modré čáry poblíž Dominguea.
     
    03:12
    Lawson Crouse se protáhl okolo mantinelu a bránícího hráče, jenže střelou z velké dálky zkušeného Chudobina nepřekvapil.
     
    03:49
    Schaller dlouhý pas sice nezastavil, ale Domingue posléze nerozehrál přesně. Bruins přesto o puk rychle přišli.
     
    04:23
    Cousins zavezl puk do domácího útočného pásma a přenechal puk Duclairovi, jehož střelu z pravého konce modré čáry Chudobin jistě vyrazil.
     
    04:38
    Jake DeBrusk nabral dobrou rychlost, dojel nahozený puk a střelou z levého kruhu poprvé v zápase zaměstnal Louise Dominguea.
     
    04:50
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jordan Martinook – 2 min., podražení).
     
    05:14
    Coyotes vyhráli vhazování v obranném pásmu a okamžitě odpálili puk přes všechny čáry na druhý konec hřiště.
     
    05:40
    Hosté se po delší době usadili v útočném pásmu. Pastrňák přes Goligoskiho přihrál do mezikruží na Nashe, který chtěl ještě přihrát na Schallera, ale obránci srazili puk k pozornému Domingueovi.
     
    06:02
    McAvoy nestihl zkrotit puk na modré čáře a Boston tak musí vyklidit prostory v útočném pásmu. Kojoti naopak o pár sekund zkrátili své oslabení.
     
    06:42
    Dobrá práce domácí čtveřice, která nepustila Boston do žádné větší šance a tohle oslabení už přečká bez inkasované branky.
     
    06:50
    Domácí v plném počtu.
     
    07:12
    Kojotům se úplně nepovedla rozehrávka. Dlouhou přihrávku nezastavil nikdo v rudém a puk doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    07:35
    Clendeningovu střelu zablokoval Krug a Bruins se proto museli vrátit do prostoru mezi modrými čarami.
     
    07:45
    Schaller z pravého kruhu bekhendem jenom tak nahazoval puk na domácího gólmana, jehož spoluhráči chtěli přejít do útoku, ale v tom jim zabránil odpískaný ofsajd.
     
    08:16
    McAvoy dojel nahozený puk před Christianem Dvorakem, tudíž se Arizona ani teď neusadila před Chudobinem, jenž je už delší dobu bez zákroku.
     
    08:29
    DeBrusk poslal puk z červené čáry do brankoviště, kde se Domingue rozhodl přerušit hru za cenu vhazování u jeho pravé ruky.
     
    08:55
    Jake DeBrusk se tentokrát zastavil u levého mantinelu a přihrál zpět na modrou, odkud vyslal hodně nepřesnou střelu Torey Krug.
     
    09:06
    Bostonu předchozí přesilová hra pomohla k získání územní převahy. Arizona zůstává v obranném pásmu i po dalším vyhození na icing.
     
    09:32
    Cousins vyhrál buly, po kterém Kempe dojel za červenou čáru a nahodil, aby on i jeho všichni spoluhráči mohli dokončit střídání.
     
    09:44
    Další trochu zbytečné zakázané uvolnění domácího celku, který přečkal nepřesné zakončení Zdena Cháry.
     
    10:10
    Riederovi nesedla střela z levého kruhu. Pomalu letící puk sebral Miller a znovu je to Boston, který se snaží něco vymyslet v útočném pásmu.
     
    10:45
    Nic takového se ale nestalo. Na druhé straně Domi z levého křídla hledal Kellera, ale ten se ke střele z osy hřiště nedostal.
     
    11:16
    Menší problémy v rozehrávce Medvědů nepotrestal Keller, který sice získal puk, ale přihrávkou do prostoru nikoho jej zase odevzdal.
     
    11:41
    Dvorak přihrál do druhé vlny na Demerse, který roztáhl hru do levé strany na Niklase Hjalmarssona. Jeho pokus byl až moc vysoký a puk se poté dostal až do ochranné sítě.
     
    11:50
    Krejčí sice uspěl na buly před Chudobinem, nicméně puk se po odrazu od krátkého mantinelu vydal na modrou, ze které hostujícího gólmana otestoval z první pálící Schenn.
     
    12:12
    Schallerovu prudkou přihrávku do mezikruží nikdo nezachytil. Učinil tak až Chára, který poslal puk jen do clonícího Stepana.
     
    12:57
    Torey Krug dostal přihrávku, po které mohl pálit z vrcholku levého kruhu. Dominguea ale zůstal bez zákroku, o který se předním postaral obětavý Kempe.
     
    13:31
    Jason Demers nevyužil velkého prostoru u modré čáry. Po krátkém nápřahu poslal puk pouze do zadního mantinelu u branky Chudobina.
     
    14:20
    Fischer v rohu ztratil puk po přihrávce podél mantinelu. Boston se na druhé straně dokázal usadit v útočné třetině, ale McQuaidovu střelu Domingue snadno vyrazil.
     
    14:59
    Po zakázaném uvolnění Bruins se vhazovalo po levici Chudobina. Úspěšnější byl Stepan, ale sražený puk skončil v ochranné síti a hra tak musela být znovu přerušena.
     
    15:30
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se v šestnácté minutě dostávají do vedení! Luke Schenn v ponechané výhodě poslal kotouč do prostoru před levým kruhem, odkud mohutně napřáhl Duclair. Tomu byla branka původně připsána, nicméně video později odhalilo lehkou teč MARIA KEMPEHO, jenž nakonec nasměroval puk mezi beton a vyrážečku marně se natahujícího Chudobina. Pro devětadvacetiletého švédského forvarda je to vůbec první gól v kariéře! Asistence: Anthony Duclair, Luke Schenn.
    15:30 Anthony DUCLAIR - 1:0
     
    16:07
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston bleskově odpovídá a vyrovnává skóre z velmi podobné situace! Přes Marchanda a Carla se kotouč dostal do pravého kruhu, z něhož vypálil Zdeno Chára a trefil zadek DAVIDA PASTRŇÁKA, od kterého se puk odrazil za záda Louise Dominguea. Asistence: Zdeno Chára, Brandon Carlo.
    16:07 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    16:58
    Hosté už znovu operují v útočném pásmu. Krug s o rychlý obrat ale nepostaral, jeho střelu totiž v brankovišti vyrazil Domingue.
     
    17:29
    Ze špatné rozehrávky Bostonu se vyklubal icing. Kojoti tak zadarmo získávají vhazování v útočném pásmu.
     
    17:55
    Beleskey vyhodil puk ven z obranné třetiny Bostonu. Czarnik ho poté nahodil a odjel střídat. Stejně tak učinili jeho čtyři spoluhráči.
     
    18:23
    Tim Schaller dostal přihrávku do pravého kruhu, ze kterého sice vypálil přesnou střelu, jenže pomalu letící puk Domingue pohodlně zastavil.
     
    18:28
    David Pastrňák ihned po vhazování sekl do hokejky Olivera Ekmana-Larssona a rozhodčí byli nekompromisní. Následuje první přesilovka Arizony.
     
    18:51
    Max Domi dostal poměrně hodně času a prostoru ke střele z pravého kruhu. Od branky nebyl příliš vzdálen, ale stejně nemířil přesně.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Brad Marchand opět potvrdil své kvality pro hru v oslabení. Sám se vydal dopředu a krásnou kličkou oklamal Ekmana-Larssona, načež se tlačil až do brankoviště, ale tam dobře zasáhl Domingue.
     
    19:52
    Domácí brankář vyjel ze svého brankoviště, aby urychlil rozehrávku pasem do středního pásma. McQuaid v něm úspěšně držel puk u mantinelu a tam se první třetina také dohrála.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, ve které jsme mohli sledovat poměrně vyrovnaný hokej z obou stran. Na první branku se čekalo do šestnácté minuty, kdy k radosti domácích fanoušků otevřel skóre Mario Kempe. Vedení Kojotů ale trvalo jen několik málo sekund, protože prakticky z následující akce svým druhým gólem v sezóně vyrovnal český útočník David Pastrňák. Prostřední dějství tak začne za nerozhodného stavu 1:1.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 10 – 8
    Zablokované střely soupeře: 5 – 3
    Trestné minuty 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Bodyčky: 7 – 13
    Vyhraná vhazování: 57% – 43%.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Druhá třetina začíná dohrávanou přesilovkou Arizony, které však již nezbývá moc času na její využití.
     
    20:28
    Jason Demers navíc podrazil dvoumetrového Cháru a míří na trestnou lavici, odkud bude sledovat přesilovou hru Bruins.
     
    20:28
    Hosté v plném počtu.
     
    20:08
    Kojoti se bez větších problémů bránili. To až do doby, kdy zleva tvrdě vypálil David Pastrňák, ovšem Domingue dobře zasáhl hokejkou, kterou vykrýval prostor mezi betony.
     
    21:39
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté využívají svou druhou přesilovku a otáčí skóre! David Krejčí si několikrát vyměnil puk s McAvoyem a vypálil zpoza levého kruhu. Před Dominguem nataženou hokejkou ještě parádně tečoval JAKE DEBRUSK a poslal puk mimo dosah domácího gólmana, který byl znovu bez šance. Asistence: David Krejčí, Charlie McAvoy.
    21:39 Jake DEBRUSK - 1:2
     
    22:52
    Kojoti se sice zdrželi v útočném pásmu, ale k žádnému zakončení se nezmohli a po vyhození se musí vracet k vlastní brance.
     
    23:11
    Další odpálení kotouče už znamená zakázané uvolnění Bostonu, který po svém druhém gólu zatím neopustil vlastní polovinu.
     
    23:38
    A znovu icing Bostonu, o které se zasloužil Tim Schaller. Následuje vhazování před Chudobinem, o což se postarají Kuraly a Richardson.
     
    23:55
    Úspěšnější byl hostující centr, díky kterému se dopředu mohl drát Danton Heinen, nicméně pomalou střelou bekhendem si na Dominguea nepřišel.
     
    24:19
    Rieder u modré čáry zpracoval puk pro Brada Richardsona, jehož dělovka z pravého mantinelu nebyla přesná a rozvlnila jen ochrannou síť.
     
    25:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi přidávají další branku a navyšují svůj náskok! Pastrňák zavezl kotouč do pásma a místo střely ještě přihrával. Obranný pár Arizony si před vlastní brankou nepočínal vůbec dobře a pustil k puku Marchanda, po jehož přihrávce z pravé strany nadvakrát zakončil nenápadně se blížící ZDENO CHÁRA a potřetí pokořil Dominguea. Asistence: Brad Marchand, David Pastrňák.
    25:03 Zdeno CHÁRA - 1:3
     
    25:28
    Kojiti by se potřebovali rychle zvednout. Schennovu střelu od modré ale Chudobin vyrazil a následná Crouseho dorážka pro změnu postrádala přesnost.
     
    25:55
    Bjork si pomohl stahovačkou, po které nepřihrál přesně a Krejčí musel pro puk ke krátkému mantinelu. Pokračující akce Bostonu nenabídla žádné zakončení.
     
    26:32
    Rieder zprava zřejmě přihrával, jenže před brankou neměl žádného spoluhráče a kotouč prosvištěl na opačnou stranu bez toho, aby ho někdo mohl poslat za záda přesunujícího se Chudobina.
     
    27:12
    Velký boj v útočném pásmu Bostonu sice zvládli lépe domácí, jenže ti kotouč rychle odevzdali a za vlastní brankou ho už opět hlídá Zdeno Chára.
     
    27:45
    Nashovu střelu zápěstím z vrcholku levého kruhu Domingue vyrazil. Christian Fischer okamžitě otočil hru, ale Chudobin byl rovněž připravený.
     
    28:14
    Postavení mimo hru v podání Arizony zastavuje hru, která bude pokračovat až po krátké reklamní přestávce, kterou domácí hráči rozhodně nepohrdnou.
     
    28:36
    Keller přihrávkou z levé strany marně hledal Domiho. Od modré to pak ještě zkoušel Ekman-Larsson, jenže nemířil přesně.
     
    29:03
    Teď už musel Chudobin rychle do pokleku, protože Schennovu rychlou střelu od modré k němu šikovně protečoval Mario Kempe.
     
    29:36
    Krejčí nic nevymýšlel a po špatné přihrávce od Goligoskiho dloubl puk na útočnou polovinu Bostonu, který potřeboval vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    30:10
    Zatím neviditelný Ryan Spooner se marně natahoval po těžkém pasu ze středního pásma, který zapříčinil zakázané uvolnění týmu z Massachusetts.
     
    30:46
    McQuaid udělal poměrně velkou minelu při rozehrávce, když namazal puk na hokejku Lawsona Crouse. Ten se asi trochu unáhlil a vyslal poměrně slabou střelu z dálky, která nemohla Chudobina zaskočit.
     
    31:13
    Po reklamní pauze se pokračovalo ve hře jen několik málo sekund. Chárova tečovaná střela od modré čáry totiž neletěla mezi tři tyče a puk vyletěl nad hrazení.
     
    31:35
    A znovu se puk ocitl v ochranné síti. Tentokrát po střele Marchanda, který si ho navedl na osu hřiště, ale jeden ze tří clonících hráčů zakončení zvedl vysoko nad branku.
     
    31:51
    Rieder dobře napadal Millera a získal puk pro domácí mužstvo. Z levého mantinelu okamžitě vystřelil Niklas Hjalmarsson, nicméně Chudobin znovu neměl moc práce s pukem, který letěl nevysokou rychlostí pár centimetrů nad ledem.
     
    32:50
    DeBrusk podržel puk na levém křídle a předal ho Bjorkovi. Ten přihrávkou zpoza brankové čáry hledal Krejčího, ale k němu puk nedošel.
     
    33:07
    Sean Kuraly nejel žádnou závratnou rychlostí, přesto se dostal za domácí obranu a ocitl se až před Dominguem, jenž jeho bekhendový blafák zneškodnil.
     
    33:43
    Schaller opět nabízel kotouč před domácí branku, kde tentokrát byl Danton Heinen a Domingue měl znovu plné ruce práce se zakončením z blízkosti brankoviště.
     
    34:30
    Mari Kempe byl v domácím útočném pásmu natlačen k mantinelu Kevanem Millerem, jenž se svým spoluhráčem získal puk pro Medvědy.
     
    35:08
    Tempo hry v posledních minutách trochu opadlo. Boston je přesto aktivnější a každou minutou se výrazně přibližuje k výhře.
     
    35:50
    Nic na tom nezměnil ani německý útočník Tobias Rieder, jehož pokus z mezikruží letěl až moc vysoko a nevešel se pod břevno Chudobinovy brány.
     
    36:11
    Kojoti si vytvořili solidní tlak a unavili hostující pětici, která se zmohla jen na zakázané uvolnění.
     
    36:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Troufám si říct, že zápas je už v této chvíli rozhodnutý! Riley Nash vyhrál vhazování v obranném pásmu, McQuaid pak poslal puk na Cháru, na jehož dlouhou přihrávku o mantinel dobře zareagoval BRAD MARCHAND a ujížděl zcela sám na Dominguea, který jeho únik tentokrát nezlikvidoval. Asistence: Zdeno Chára, Adam McQuaid.
    36:21 Brad MARCHAND - 1:4
     
    36:43
    Puk se dostal na jednu ze střídaček a rozhodčí museli přerušit hru. Od koncovky druhé třetiny nás dělí ještě jedna reklamní přestávka.
     
    36:50
    Zakázané uvolnění Arizony, která ve druhé třetině předvádí podprůměrný výkon a nechává hosty dělat před Dominguem vše, co se jim zachce.
     
    37:07
    Louis Domingue neudržel v lapačce střelu, která k němu přiletěla ihned po vhazování. Naštěstí pro Arizonu se hosté netlačili do brankoviště a nedostali se k dorážkám.
     
    37:44
    Chudobin pospíchal k pravé tyči, jenže Keller, jenž dorážel střílenou přihrávku od Maxe Domiho, z levé strany branku netrefil. Stejně tak si počínal Ekman-Larsson při zakončení z delší vzdálenosti.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Danton Heinen poslal puk do mezikruží, odkud nepřesně mířil Tim Schaller. Ten nevyužil velkého nedůrazu domácí obrany, která mu nechala hodně prostoru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Při pohledu do statistik zjistíme, že i ve druhé třetině se hrál poměrně vyrovnaný hokej. Boston vyslal jen o dvě střely na branku více, ovšem z toho hned třikrát skóroval, když se postupně prosadili DeBrusk, Chára a Marchand. Domácí naopak Chudobina nepřekonali ani jednou a budou se muset vyhecovat k heroickému výkonu, kterým by ve třetí třetině mohli zápas alespoň zdramatizovat.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 19 – 19 (10:8, 9:11)
    Zablokované střely soupeře: 14 – 6
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/2
    Bodyčky: 19 – 25
    Vyhraná vhazování: 52% – 48%.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Fischer nevzdal závod o puk, nabral rychlost a zabránil sudím odpískat icing Arizony, která se snaží vymyslet recept na obranu Bruins.
     
    40:56
    Nic nebezpečného domácí zatím nevymysleli, ale po špatné rozehrávce Medvědů mají další pokus ohrozit Chduobina.
     
    41:18
    Anthony Duclair vypálil nepřesně z vrcholku pravého kruhu a Chudobin vzápětí přerušil hru po odrazu puku od zadního mantinelu.
     
    41:41
    Tim Schaller rychle vystřelil od modré čáry, ale Domingue zasahovat nemusel a nadále zůstává na patnácti úspěšných zásazích.
     
    42:13
    Goligoski musí hrát a zakládat domácí útok zpoza vlastní branky po vyhození, které rozhodčí neposoudili jako icing.
     
    42:45
    Jason Demers si stahovačkou na modré čáře povodil Bjorka, čímž si udělal prostor ke střele, jenže ta byla hodně nepřesná.
     
    43:02
    Christian Fischer se z levého mantinelu vydal do předbrankového prostoru. Chudobin ve spolupráci se dvěma obránci ale obstál a slušně zaplněným tribunám nedal důvod k radosti.
     
    43:28
    Jeden z hostů vyslal střelu, kterou obránci Arizony nadzvedli až do ochranné sítě. Po následném buly Yotes vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    44:05
    Spoonerovu skákavou přihrávku Czarnik na pravé straně nezpracoval a Bruins byli vyhnáni zpět do středního pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    44:36
    Cousins s Kellerem nenápadně operovali kousek před hostující branku, kterou Chudobin uchránil, když zalepil všechny díry u pravé tyče.
     
    45:12
    Richardson přesměroval Krugovu střelu mimo tři tyče. Kojoti poté částečně vyhodili, ale teď už zase musí bránit u Domingueovy klece.
     
    45:56
    Zadovku od DeBruska Krejčí nevyužil ke střele a jeden z obránců Arizony jej přitlačil k zadnímu mantinelu, kde český útočník už nic nevymyslel.
     
    46:39
    Hjalmarsson přenesl hru na svého kolegu z obrany. Demers poslal puk do klubka těl před brankou, jenže Chudobin dával pozor a po teči Cháry ho schoval ve výstroji.
     
    46:55
    Derek Stepan pokořil na vhazování Kuralyho a umožnil Demersovi opět vystřelit. Na překonání Chudobina to však znovu nestačilo.
     
    47:36
    Domingue nezastavil za svou brankou nahození McAvoye, které tak prošlo až na Pastrňáka. Ten chtěl přihrávat na modrou, jenže McAvoy prudký pas nezpracoval.
     
    48:15
    Ekman-Larsson přenesl těžiště hry k pravému mantinelu. Keller ale ani teď nenašel potřebné střelecké štěstí a z kruhu pro vhazování minul hostující klec.
     
    48:33
    Tříbodový Zdeno Chára chvíli po ofsajdu svého týmu podrazil u obranné modré čáry Tobiase Riedera a vyfasoval menší trest. Kojoti tak mají ideální příležitost na snížení.
     
    48:46
    Christian Fischer převzal přihrávku od Goligoskiho a z pravého kruhu vypálil přes Millera. Chudobin měl přesto dobrý výhled a bez problémů zasáhl.
     
    49:18
    Právě Miller úspěšně zablokoval pokus dosud neviditelného Duclaira a Bruins se po dalších několika sekundách osvobodili.
     
    49:46
    Také Charlie McAvoy se dostal k puku a vyhodil jej přes všechny čáry. Boston díky tomu může v klidu vystřídat.
     
    50:19
    Derek Stepan přihrál na modrou Ekmanu-Larssonovi, který mu kotouč vrátil, jenže Chudobin následnou střelu bývalého útočníka Rangers s problémy vyrazil.
     
    50:33
    Hosté v plném počtu.
     
    50:55
    Chudobin si teď rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Ve svém brankovišti předvedl několik netradičních zákroků, ale ty přinesly ovoce. Domácí tlak skončil promáchnutím Demerse.
     
    51:35
    Krugovu střelu tečoval Bjork, ale branku netrefil. Hostující obránce se dostal k puku opět a tentokrát sám prověřil Dominguea, který si po delší době připsal úspěšný zákrok.
     
    52:04
    Po reklamní pauze se pokračuje. Domácí mají na vstřelení potřebných tří branek už jenom osm minut, což se zdá být jako neřešitelný úkol.
     
    52:42
    Stepan vrátil puk z krátkého mantinelu až k modré čáře, odkud Clendening spíše jenom nahazoval a puk se odrazil od betonu Chudobina na hokejky hostů.
     
    53:21
    Na druhé straně zazlobili Kuraly, Heinen a také Miller, který po vlastní nepřesné střele znovu zakončoval z úhlu, ale na Dominguea si nepřišel.
     
    53:59
    Brad Marchand dal o sobě vědět po delší odmlce. Nyní si šikovně narazil se spoluhráčem, prosmýkl se mezi dvěma obránci, ale bekhendem puk do branky nedostal.
     
    54:55
    Z velkého boje šesti hráčů v rohu domácího útočného pásma vzešli vítězně hráči Arizony. Goligoski z dobré pozice pálil z osy hřiště, jenže Chudobin zasahovat nemusel.
     
    55:12
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Torey Krug – 2 min., sekání).
     
    55:39
    Domácí se díky vyhranému buly usadili v útočném pásmu. Ekman-Larsson nejprve mířil hodně nepřesně, napodruhé už lépe, ale Chudobin s přehledem zasáhl.
     
    56:25
    Arizona právě vstřelila branku!
    Na třetí pokus už to novému kapitánovi Kojotů vyšlo a domácí se díky využité přesilovce ještě vrací do zápasu! Jason Demers opět hledal OLIVERA EKMANA-LARSSONA, jehož další rána od modré už překonala všechny překážky a zastavila se až o síť za zády jinak výborně chytajícího Chudobina. Asistence: Jason Demers, Derek Stepan.
    56:25 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:4
     
    56:48
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jenže i na druhý inkasovaný gól Medvědi zareagovali tím nejlepším možným způsobem! Heinenovu střelu z pravého kruhu Domingue vyrazil jenom do mezikruží, kde byl připravený TIM SCHALLER a úspěšnou dorážkou vrátil hostům tříbrankový náskok. Asistence: Danton Heinen, Sean Kuraly.
    56:48 Tim SCHALLER - 2:5
     
    57:12
    Jordan Martinook dnes moc času na ledové ploše nestrávil. I proto se snad poprvé dostal do koncovky z předbrankového prostoru, jenže prostor mezi tyčemi minul.
     
    58:00
    Oliver Ekman-Larsson zahákoval Pastrňáka a za to usedl na trestnou lavici, odkud bude sledovat koncovku zápasu.
     
    58:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Další gól z přesilové hry potvrzuje druhou hostující výhru v nové sezóně! Opět u toho byl Danton Heinen, který po přihrávce od DeBruska našel ANDERSE BJORKA a donedávna univerzitní hráč, který oslnil skvělými výkony v přípravě, se díky přesnému zakončení z pravého kruhu raduje ze svého prvního zásahu v kariéře! Asistence: Danton Heinen, Jake DeBrusk.
    58:36 Anders BJORK - 2:6
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:39
    Už se nic nestane. Několik stovek fanoušků v dresu Bostonu děkuje svému týmu za předvedený výkon, který bohatě stačil na poražení domácích Kojotů.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Arizona ani v tomto zápase neukončila čekání na svou první výhru v nové sezóně a jistojistě zůstane na chvostu Západní konference. Kojoti byli Bostonu vyrovnaným soupeřem jen do úvodu třetí třetiny, kdy DeBrusk a Chára změnili do té doby nerozhodný stav a zajistili Medvědům vedení, které si hráči v černožlutých dresech pohodlně udrželi až do závěrečného klaksonu, jenž stvrdil prvenství Bostonu v poměru 6:2.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 31 – 29 (10.8, 9:11, 12:10)
    Zablokované střely soupeře: 17 – 13
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 1/3 – 2/3
    Bodyčky: 34 – 34
    Vyhraná vhazování: 49% – 51%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Zdeno Chára (BOS) 1+2
    2. Brad Marchand (BOS) 1+1
    3. Mario Kempe (ARI) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS) 1+2, 3 střely, čas na ledě 20:18
    David Krejčí (BOS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 16:40
    David Pastrňák (BOS) 1+1, 2 střely, čas na ledě 15:46
    Marek Langhamer (ARI) do utkání nezasáhl.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:51:06)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 16. Duclair (L. Schenn, Cousins), 57. Ekman-Larsson (Demers, Stepan) – 17. Pastrňák (Chára, Carlo), 22. DeBrusk (Krejčí, McAvoy), 26. Chára (Marchand, Pastrňák), 37. Marchand (Chára, McQuaid), 57. Schaller (Heinen, Kuraly), 59. Bjork (Heinen, DeBrusk)


    Arizona Coyotes: Domingue (Langhamer) – Clendening, Ekman-Larsson (C), Demers, Hjalmarsson, L. Schenn, Goligoski – Keller, Stepan, Domi – Fischer, Dvorak, Crouse – Rieder, Richardson, Kempe – Duclair, Cousins, Martinook.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, McAvoy, K. Miller – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Bjork, Krejčí, DeBrusk – Spooner, Beleskey, Heinen – Kuraly, Schaller, Czarnik.

    Rozhodčí: Watson, StLaurent – Smith, Murchison

    Diváci: 14 810
    ocianews.com