Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 8:2 (kon.) | Tampa – St. Louis 2:1 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – Boston 2:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:6 (kon.)
San Jose – NY Islanders 1:3 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Buffalo Sabres
Neděle 15.10.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Drew Doughty (LAK) (1 + 1)
    Jack Eichel (BUF) (1 + 1)
    Jonathan Quick (LAK) (23 zásahů) (07:16:47)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 30

    Buffalo Sabres: 25
     
    Více už se toho nestane. Buffalo Sabres sice mohli brát ze zápasu v Los Angeles aspoň bod, nakonec ale znovu prohrávají. A to znamená, že Šavle na úvodní výhru nového ročníku NHL stále čekají. Přitom hosté šli jako první do vedení. A když přeci jen prohrávali, dokázali ve třetím dějství zásluhou Jacka Eichela vyrovnat. Jenže dvě minuty před koncem základní hrací doby se nechal vyloučit Evander Kane, a to byl klíčový moment duelu. Los Angeles využilo i svou třetí přesilovou hru v utkání, dostalo se zpět do vedení, poté ještě Tanner Pearson trefil odkrytou klec. Kings poráží Buffalo 4:2 a Sabres rozhodně mají o čem přemýšlet. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Tanner PEARSON - 4:2
     
    59:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, výhru v základní hrací době si dnes odnesou Los Angeles Kings. Domácí zvládli důležité vhazování v obranném pásmu, načež okamžitě vyrazili dopředu. TANNER PEARSON se rozjel proti odkrytému zařízení a od modré čáry bez větších problémů skóroval. Sabres mohou jen litovat pokaženého závěru třetí třetiny. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.
     
    59:41
    Nejdříve důležitý zákrok Jonathan Quicka, potom Kings netrefili odkrytou klec. Podle očekávání si oddechový čas vybírají také Sabres.
     
    59:16
    Jenže zatím mají hosté problém dostat se do zakončení. Od modré sice pálil Ristolainen, ale nastřelil jen zadní mantinel. K dorážce už nedošlo.
     
    58:46
    Robin Lehner míří na střídačku a Buffalo Sabres to zkoušejí se šesti hráči v poli.
    58:00 Drew DOUGHTY - 3:2
     
    58:00
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jestli dnes Králům něco funguje, tak to je jednoznačně početní výhoda. Už třetí gól v přesilovce dávají hokejisté Los Angeles, tentokrát na to potřebovali jen několik sekund. Vyhráli vhazování, poslali puk k modré čáře. Tam už čekal připravený obránce DREW DOUGHTY, jenž pořádnou dělovkou propálil Robina Lehnera. Staples Center jásá, oblíbenci domácího publika chvíli před koncem třetí části znovu vedou. Asistence: Alec Martinez, Anže Kopitar.
     
    57:56
    Ve stejném čase si Los Angeles Kings vybírají oddechový čas.
     
    57:56
    Teď je tu ale výrazná komplikace pro Buffalo. Dvě minuty před koncem třetí třetiny přichází hostující vyloučení, menší trest za podražení dostává útočník Evander Kane. Potvrdí Kings, že jim dnes fungují přesilovky?
     
    57:29
    Rasmus Ristolainen předvedl velmi dobrou obrannou práci, dvojici útočníků v černém dresu nepustil za Lehnerovou klecí na puk. Už docela dlouho čekáme na nějakou větší šanci.
     
    57:03
    Quick si ještě zahrál s pukem za svou brankou, byl tam totiž ze všech první. Potom někdo z hráčů Buffala vytečoval kotouč do hlediště, takže následuje nové vhazování.
     
    56:36
    Vhazovat se bude před zraky Jonathana Quicka, i když se to trenérům Los Angeles vůbec nelíbí.
     
    56:25
    Kings si v klidu předávají puk za svou brankou a čekají, až budou útočníci dobře najetí dopředu. Akce ale nakonec končí pouze sporným zakázaným uvolněním.
     
    56:03
    K tomu už ale došlo na druhé straně, Buffalo zbytečně uspěchalo svou rozehrávku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. D. Brown (J. Carter, Doughty), 48. Toffoli (Muzzin, Fantenberg), 58. Doughty (Martinez, Kopitar), 60. Pearson (Toffoli, J. Carter) – 16. Girgensons (Eichel, McCabe), 50. Eichel (E. Kane, Pominville)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Folin – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – Pearson, J. Carter, Toffoli – N. Shore, Lewis, Brodzinski – Kempe, Dowd, Andreoff.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Scandella, Ristolainen, Beaulieu, Tennyson, Gorges, McCabe – Girgensons, Eichel, Pominville – E. Kane, R. O'Reilly, Moulson – S. Reinhart, Jo. Larsson, Griffith – B. Pouliot, Josefson, Nolan.

    Rozhodčí: Lee, Rank – Sericolo, Heyer

    Diváci: 18 230
    thejrc.org