Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 8:2 (kon.) | Tampa – St. Louis 2:1 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – Boston 2:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:6 (kon.)
San Jose – NY Islanders 1:3 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Buffalo Sabres
Neděle 15.10.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    BUFFALO SABRES

    Buffalo se v minulé sezóně nepodívalo do play-off a tentokrát by své fanoušky vstupem mezi nejlepší osmičku Východní konference rádo potěšilo. Jenže konkurence je velmi nažhavená, což se ukazuje hned od startu základní části. Sabres sice hned na úvod ligy dokázali bodovat v utkání proti Montreal Canadiens, když slavný hokejový klub dotáhli do prodloužení a nájezdů. V trestných stříleních ovšem s Habs padli. Týmu kolem mladíčka Eichela nevyšlo ani střetnutí na ledě New York Islanders (3:6), stejně jako následné měření sil proti New Jersey Devils (2:6). Naposledy v San Jose sice Bizoni dlouho pomýšleli na bodový zisk, jenže pod střechou SAP Center prohráli rozdílem jediného zásahu 2:3. A tak Buffalo na pocit vítězství stále čeká, zkusí se prosadit v pokračujícím tripu po Kalifornii, tentokráte v Los Angeles. Sabres náleží úplně poslední místo v tabulce Východní konference.

    Kanadské bodování týmu v tuto chvíli vede útočník Evander Kane (4 + 2), kterého následuje taktéž čtyřgólový Jason Pominville (4 + 1) a Jack Eichel (1 + 4).
     
    LOS ANGELES KINGS

    Králové po zisku druhého Stanley Cupu v roce 2014 herně i výsledkově trošku přibrzdili a v minulém ročníku sledovali vyřazovací boje pouze od televizních obrazovek. Už od startu nové sezóny ale dělají vše proto, aby tomu tentokrát bylo jinak. Kalifornský klub za sebou má tři odehraná utkání, z toho dvě dotáhl do vítězného konce. Nejdříve Los Angeles vynulovalo poměrem 2:0 Philadelphii Flyers, aby zvládlo také derby na ledě San Jose, kde slavilo po úspěchu 4:1. V doposud posledním odehraném mači proti Calgary Flames Kings sice padli, ale i tak brali aspoň bod jelikož tým Jaromíra Jágra získal bodík navrch až v nastavené pětiminutovce. S pěti body se Králové nacházejí na šesté příčce Západní konference, výsledkově zatím mohou být spokojeni.

    Statistiky Los Angeles Kings si vzal na starosti útočník Dustin Brown (3 + ), kterému povedeně sekunduje slovinský kolega Anže Kopitar (3 + 2), po gólu a nahrávce má na kontě Nick Shore (1 + 1). Všechny duely zatím odchytala brankářská jednička Jonathan Quick.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v březnu tohoto kalendářního roku, tedy před koncem minulé základní části. Los Angeles Kings tehdy doma porazili Buffalo Sabres 2:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Za Los Angeles Kings ani Buffalo Sabres aktuálně nenastupuje žádný český či slovenský hráč.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel mezi týmy z opačných konferencí, narazí na sebe Los Angeles Kings a Buffalo Sabres. Zatímco domácí ve všech dosavadních zápasech bodovali, hosté na první výhru stále čekají.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Toffoli – Cammalleri, N. Shore, Lewis – Brodzinski, Kempe, Dowd.

    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Scandella, Ristolainen, Beaulieu, Tennyson, Gorges, McCabe – Girgensons, Eichel, Pominville – E. Kane, R. O'Reilly, Moulson – S. Reinhart, Jo. Larsson, Griffith – B. Pouliot, Josefson, Nolan..
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu vhazování, oba týmy už jsou na ledě a my se můžeme těšit na zajímavou hokejovou podívanou!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    První buly tohoto zápasu pro sebe uzmulo Buffalo, které ale mělo nejdříve problém dostat kotouč do útočného pásma.
     
    00:28
    Drew Doughty ale z hokejek domácího týmu zahrozil. Robin Lehner má svůj první dnešní zákrok, přestože kotouč těsně zasáhl betonem.
     
    00:56
    Hned na úvod technický přestupek, Kings vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:10
    Muzzin posílal po levém mantinelu do akce Cartera, ale útočník domácích nebyl dostatečně důrazný na to, aby se dokázal prosadit. Následně kotouč končí mezi diváky.
     
    01:28
    Folinovo zakončení hned po vyhraném vhazování málem zaskočilo Quicka. Rána ovšem zamířila těsně nad horní tyčku, takže Los Angeles může zůstat v klidu.
     
    02:00
    Brodzinski v souboji o puk za brankou soupeře neuspěl, neměl tam totiž nikoho ze spoluhráčů, který by mu pomohl.
     
    02:34
    Sledujeme vlažný úvod zápasu, ani jedna strana barikády se vyloženě netlačí do akcí, spíše se čeká na to, kdo udělá první vážnější chybu. Tak uvidíme.
     
    03:09
    Lewis se sjížděl na levý kruhu, aby z tohoto místa mohl překvapit Lehnera. Jenže dojel na danou pozici moc pozdě, takže kus černé gumy sotva zasáhl.
     
    03:44
    Ristolainen měl co dělat, aby napravil chybnou rozehrávku svého spoluhráče v obranné třetině. Nakonec to ale zvládl a Sabres mají čas vystřídat.
     
    04:13
    Fantenberg má také dnes první zakončení na soupeřova brankáře. Ale Lehner opět dobře viděl, takže neměl větší problémy s vyražením puku před sebe.
     
    04:29
    Jonathan Quick na druhé straně kluziště raději přerušuje hru, už kolem něj bylo příliš rušno.
     
    04:40
    Beaulieu se zkusil otočit kolem vlastní osy a zakončit bekhendem po ledě. Dva hokejisté v černém trikotu jej ale zavčas zpracovali.
     
    05:10
    Také Alec Martinez zatoužil udělat rušno před brankou soka. Vypálil, ale trefil jen první bránícího hráče před sebou.
     
    05:41
    Brodzinski tečoval před brankovištěm nahození Doughtyho od modré čáry, ale první jmenovaný touš nezasáhl přesně, tudíž jej nedostal až do sítě, kde by si jej nejvíce přál vidět.
     
    06:17
    Pominville u mantinelu neobral v souboji o puk Muzzina, a tak následně měli domácí dostatek času rozehrát.
     
    06:33
    Máme tu první komerční přestávku zápasu, za chvíli ale budeme pokračovat.
     
    06:46
    Znovu pokračujeme. Buffalo to zkusilo nejistým nahozením po mantinelu, jenže u mantinelu pak byli jako první Kings. Zatím se ani jednomu celku neotevírá moc prostoru k zakončení.
     
    07:25
    Doughty dnes už potřetí zakončoval, ani teď ale svou ránu nedostal až do brankoviště. Opět za tím stáli dobře blokující hráči hostů. Lehner si tak nemusel zapsat zásah do statistik.
     
    07:59
    Reinhart sice zpoza klece zakončit nedokázal, jeden z jeho spoluhráčů z pozice před brankovištěm už ano. Jenže i tak minul Quickovu branku.
     
    08:48
    S pukem si za svou svatyní zahrál i domácí brankář, dnes už poněkolikáté pomohl spoluhráčům z předních řad s rozehrávkou.
     
    09:08
    Začalo se na ledové ploše mírně přitvrzovat, naposledy jsme byli svědky dvou tvrdých hitů u mantinelu.
     
    09:45
    Budeme v polovině úvodní periody a ještě stále jsme neviděli ani jednu vyloženou šanci. Dnes to zatím vypadá na opatrný hokej, ale nechme se překvapit.
     
    10:10
    Kopitarova střela z pravého kruhu se neujala, slovinský útočník to totiž měl moc z velkého úhlu a úplně přestřelil klec.
     
    10:28
    Buffalo Sabres si zahrají první přesilovku tohoto zápasu. Na dvě minuty za sekání je vyloučen obránce Kings Jake Muzzin. Přinese tahle početní výhoda první větší šance?
     
    10:35
    Domácí hned na úvod oslabení vyhazují přes všechny čáry, Buffalo se tak musí pokusit o nové usazení v útočném pásmu.
     
    11:00
    Zatím se to ale hostům moc nedaří. Kings dobře hlídají střední pásmo a nedávají soupeři moc prostoru k tomu, aby si něco vytvořil.
     
    11:23
    Teď už sice Jack Eichel a jeho individuální akce mezi kruhy. Mladičký útočník Buffala ale ještě potřeboval někoho do kombinace, sám proti dvěma soupeřům nemohl uspět.
     
    11:56
    Poprvé v přesilovce jsou Sabres na delší dobu v útočném pásmu, ale nic z toho. Los Angeles následně opět vyhazuje a vypadá to, že tohle oslabení v klidu zvládne.
     
    12:35
    Jake Muzzin je zpátky na ledě, Buffalo si nepřipsalo v přesilovce ani jednu dobrou možnost. Tohle nebylo pro domácí vůbec nic těžkého.
     
    12:58
    Po delší době zkouší zaútočit také kalifornský tým. Zatím ale nemá dobrý přechod do pásma soupeře, většinu kotoučů domácí jen nahazují po mantinelu.
     
    13:27
    Jack Eichel je znovu na ledě a hned bylo kolem Quicka živo. Jenže znovu talentu Buffala nikdo nenajel na přihrávku a sám to měl proti obrannému valu soupeře hodně těžké.
     
    13:46
    Doughty z rohu krásně servíroval puk na hokejku Kopitara před brankoviště, jenže kapitán domácího týmu nedokázal nabídku zavčas zpracovat. Moc ale nechybělo, aby šli Králové do vedení.
     
    14:10
    Po komerční pauze znovu pokračujeme, útočit zkouší hosté. Konkrétně Reinhart, ten si ale v posledním chvíli vylámal zuby na zasahujícím Quickovi.
     
    14:44
    Brown hledal po očku Kopitara, také že ho nakonec zadovkou našel. Ale slovinský forvard ve službách Los Angeles nestihl zakončit, už byl v moc nevýhodné pozici.
     
    15:45
    Sabres právě vstřelili branku!
    Moc šancí zatím Buffalo Sabres neměli, ale jakmile je na ledě jejich mladá krev Jack Eichel, tak se soupeř musí obávat. A to se také v tomto případě potvrdilo. Doposud sice Los Angeles velmi pozorně bránilo, ale tentokrát nepokrylo dvojici volných hráčů a hned z toho je hostující vedení. Eichel ukázkově vybídl ke skórování ZEMGUSE GIRGENSONSE, který posílal kotouč do skoro prázdné branky, Quick se vůbec nestihl přemístit. Teď je na Kings, aby zkusili odpovědět. Asistence: Jack Eichel, Jake McCabe.
    15:45 Zemgus GIRGENSONS - 0:1
     
    17:16
    Kings jsou po delší době v útočném pásmu, ale zatím mají problém dostat se ke střele.
     
    17:54
    Reinhart si najížděl na přihrávku k pravému mantinelu, ale byl tam moc pozdě. Potom O'Reilly orazítkoval po zakončení z dálky horní tyčku.
     
    18:15
    Jeden z útočníků v černém dresu kličkoval tak dlouho, až se málem dokličkoval do velké šance. Poslední stahovačku a finální nahrávku ale nezvládl.
     
    18:29
    Po delší době má kotouč v lapačce Robin Lehner, za pár okamžiků se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    19:03
    Běží poslední minuta první třetiny, teď je to Los Angeles, kdo tlačí Sabres před jejich klecí. Asi nepřekvapí, že od modré čáry opět pálil Doughty.
     
    19:24
    Ještě Nick Shore to zkoušel sám mezi kruhy, pak nabídl puk Doughtymu. Jenže také v tomto případě Robin Lehner úspěšně zasahuje, zatím si brankář Sabres vede moc dobře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou prvních dvacet minut zápasu. Popravdě jsme většinou nesledovali vyložené šance, přesto padla jedna branka. Zemgus Girgensons poslal Buffalo Sabres do vedení, když mu puk před polovinu prázdné branky krásně poslal na hokejku Jack Eichel. Los Angeles tak musí vymyslet, jak ve druhé třetině překonat Robina Lehnera.
     
    Střely na branku po první třetině

    Los Angeles Kings: 10

    Buffalo Sabres: 10
     
    Blíží se začátek druhé třetiny tohoto zápasu. Dočkáme se v ní víc branek než v úvodním dějství?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Jack Eichel vyhrál vhazování pro svůj tým na začátku třetí třetiny a hned měla jeho lajna šanci. Quick jen tak tak pokus zlikvidoval.
     
    20:35
    Zkoušejí to také Kings, ale zatím jen nahozením po mantinelu, které nikam nevede. Žádný z útočníků v černém dresu totiž nestihl puk zavčas dojet.
     
    21:00
    Los Angeles potřebovalo odjet vystřídat, a tak znovu jen vyhodilo přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    21:28
    Ryan O'Reilly se dral mezi dvěma bránícími hráči soupeře do zakončení. Také že nakonec vypálil, ale jen tak tak se stačil do kotouče opřít.
     
    21:45
    Jonathan Quick přerušuje hru, za pár chvil proběhne buly před jeho zraky.
     
    22:08
    Buffalo je zatím na začátku druhé třetiny důraznější a hned se to projevuje také na šancí. Je ale pravda, že Quick všechny pokusy soupeře dobře vidí.
     
    22:14
    Puk sražený do hlediště, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    22:30
    Domácí gólman vyjel rychle za branku, aby tam pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    22:50
    Andreoff ve velké šanci před brankou, kde zakončoval bez přípravy. Potom ještě někdo z jeho spoluhráčů zkusil překvapit Lehnera po ledě, ale stále gólman Buffala neinkasuje.
     
    23:25
    Po velkých možnostech domácího celku pro změnu na druhé straně Jack Eichel. Hokejista s patnáctkou na zádech ale tentokrát minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    23:56
    Hraje se už delší dobu bez přerušení, což zrychluje tempo hokeje. Ale zatím to nevede k nějakým vyloženým šancím na jedné či druhé straně.
     
    24:50
    Hodně se hraje ve středním pásmu, odtud zkusil něco vymyslet Moulson. Jenže neměl komu přihrát, všichni byli zrovna obsazení a neměli rychlost.
     
    25:18
    Jeff Carter vsadil na individuální průnik, jenže zakončoval už z moc velkého úhlu, takže šance na srovnání výsledku pro něj nebyly moc velké.
     
    26:06
    Za brankou Lehnera se snažilo Buffalo v klidu rozehrát, ale muselo ještě nějakou chvíli počkat, protože domácí byli hodně agresivní při napadání.
     
    26:35
    Andreoff zkusil překvapit důrazným soubojem u mantinelu, ale nakonec puk stejně nezískal. Z následné další akce Los Angeles je pouze postavení mimo hru. Následuje komerční pauza.
     
    26:56
    Také Los Angeles si dnes zahraje první početní výhodu. Dvě minuty za nedovolené bránění je nucen jít odpykat Josh Gorgers, který bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
     
    27:16
    Zatím se Kings snaží dostat do útočného pásma, jejich první pokus o přechod přes modrou čáru skončil jen kotoučem vyhozeným mimo hrací plochu.
     
    27:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    První přesilovka a první gól pro Los Angeles. Dlouho si domácí přesilovková formace přihrávala a čekala na zakončení, které by mohlo zaskočit brankáře Robina Lehnera. Ale pak to přišlo. Obránce Drew Doughty vypálil z levého kruhu, přičemž trefil svého spoluhráče DUSTINA BROWNA. Ten byl společně s Jeffem Carterem aktivní při dorážce a uspěl. Brankář Sabres už byl v tu chvíli na ledě a neměl moc šanci nějak zasáhnout. Máme tedy vyrovnáno. Asistence: Jeff Carter, Drew Doughty.
    27:42 Dustin BROWN - 1:1
     
    29:06
    Hra se po vstřelené brance domácích trošku uklidnila. Tyler Toffoli jen nahodil puk do lapačky Lehnera a počkal, až přeruší hru. Následuje tedy nové vhazování.
     
    29:30
    Scandella na modré čáře moc dlouho čekal se zakončením. Pak nakonec vypálil, ale Quick si ránu v pohodě pohlídal, protože před ním nikdo nestínil ani nedorážel.
     
    29:49
    Andreoff mohl dokonce poslat domácí celek do vedení, ale finální střela po přihrávce od Shora mu úplně nevyšla. Už měl ale Robina Lehnera položeného.
     
    30:05
    Bude se znovu vylučovat, tentokrát pro změnu z řad domácího výběru. Rozhodčí si totiž všiml faulu Alexe Iafalla, který držel Eichela. A tak se Buffalo může zkusit vrátit do vedení.
     
    30:11
    Eichel dostal hned po vyhraném vhazování puk na hokejku, už měl napřaženo, ale na poslední chvíli si to rozmyslel a ještě přihrával zpátky na modrou čáru.
     
    30:36
    Los Angeles poprvé v tomto oslabení vyhazuje přes všechny čáry, celá bránící čtveřice ale asi vystřídat nestihne.
     
    30:58
    Tahle početní výhoda vypadá v podání Buffala mnohem lépe než ta první. I přesto se Kings daří znovu vyhodit a částečně také poslat na led čerstvé síly.
     
    31:33
    Velmi dobrá práce domácího výběru v obranné třetině, Jonathan Quick prakticky nemá žádnou těžkou práci.
     
    31:59
    Evander Kane prověřil z levého kruhu lapačku Quicka, to už ale zbývají jen poslední sekundy z trestu vyloučeného Iafalla. Za chvíli opět uvidíme hru v plném počtu.
     
    32:12
    Kings jsou kompletní a hned se také snaží útočit. Dustin Brown minul z levé strany branku, netrefil se ani při následné dorážce Kopitar.
     
    32:48
    Další Brownova střela, tentokrát z dálky, ale pouze se otřela o Lehnerovu výstroj, pak zamířila za branku. Útočník Los Angeles je dnes očividně při chuti.
     
    33:35
    A další povedená akce domácího celku, který teď rozebral obranu Sabres. Nakonec střílel obránce Alec Martinez, jenž měl dostatek času na rozmyšlenou. Jenže trefil pouze lapačku připraveného Lehnera.
     
    33:58
    Andreoff zpoza branky hledal volnou hokejku Shora před brankovištěm. Ale nenašel ji, někdo z bránících hráčů změnil směr kotouče, čímž pravděpodobně zabránil pohromě pro hosty.
     
    34:30
    Los Angeles nikam zbytečně nespěchá a dává si záležet s rozehrávkou. Domácí dobře vědí, že teď mají trošku herně navrch.
     
    35:00
    Dowd jen nahodil puk k zadnímu mantinelu, pak se k němu ale na modré čáře dostal Martinez. A Lehner měl po dalších dorážkách zase co dělat, aby neinkasoval.
     
    35:38
    Kolem zařízení Buffala je pořádně živo, Lehner vyrážel Kopitarovo zakončení od mantinel do rohu a jen tak tak, že to stihl.
     
    36:10
    Stále ještě Anže Kopitar, který vybízel ke skórování Browna. Jenže tomu skočil před brankovištěm puk na hokejce, takže nedokázal hostujícího brankáře zaskočit.
     
    36:46
    Teď jsou Sabres pod hodně velkým tlakem a mohou být jen rádi, že je přerušená hra a následuje komerční přestávka. Lehner nevěděl, kam dřív skočit.
     
    37:06
    Už se znovu hraje a hostující Moulson zkusil založit akci pro Buffalo. Ale marně, Kings jsou dnes v obranném pásmu opravdu důslední.
     
    37:28
    Na druhé straně Tyler Toffoli, ale když už se chystal do nějakého zakončení, nechal za sebou puk, tím pádem o něj velmi rychle přišel.
     
    38:06
    Muzzin hledal volného Lewise před brankovištěm. Kdyby si toho druhý jmenovaný všiml zavčas, zasunuje puk prakticky do úplně prázdné branky.
     
    38:37
    Martinezovu pokaženou střelu nikdo netečoval. Ale kdyby se tak stalo, má Robin Lehner velké problémy zasáhnout.
     
    39:04
    Už je tu poslední minuta druhé třetiny. Buffalo se po dlouhé době dostalo do útočného pásma, ale nikoli ke střele.
     
    39:25
    Lehner vyjel hodně daleko z branky, aby rozehrál na obránce. Ani v tomto případě to ale k ničemu dobrému pro Buffalo Sabres nevedlo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je u svého konce. Stejně jako v té první padla pouze jedna branka, tentokrát ale na druhé straně. Los Angeles využilo hned svou první početní výhodu, když z brankoviště dorážel puk za Robina Lehnera Dustin Brown. Herně měl ale obecně v prostřední periodě navrch domácí výběr, Buffalo bude muset vymyslet, jak si vytvořit více šancí. Po přestávce budeme pokračovat.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 21

    Buffalo Sabres: 17
     
    Zanedlouho začne třetí třetina utkání mezi Los Angeles a Buffalem. Dočkáme se vítěze ještě v základní hrací době, nebo duel bude muset do prodloužení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Kings vyhráli úvodní buly třetí třetiny. S akcí dopředu ale ještě počkali, protože se jim zatím neotevřelo žádné okénko.
     
    40:30
    Scandella rozehrával z obranné třetiny, ale hodně nepřesně. Hráč Sabres mohl být rád, že neposlal kotouč na hokejku přímo některému z Králů. Pak je pískán ofsajd.
     
    40:46
    Toffoliho pecka z velké dálky, ale Lehner na ni dobře viděl, takže ji vyrazil před sebe. Nicméně se jednalo o hodně štiplavou ránu.
     
    41:13
    Také hosté se pokusili o první útočnou akci v tomto dějství, ale marně. Nikdo z útočníků v bílém dresu nebyl dostatečně rychlý a aktivní.
     
    41:48
    Domácí se bez větších potíží dostal do pásma soupeře, tam ale zazmatkovali a nevymysleli žádné zakončení. Stejně jako na začátku první a druhé periody, také teď čekáme dlouho na šanci.
     
    42:18
    Brodzinski to zkusil sám z ostrého úhlu, ale jediné co trefil, byl mantinel za Lehnerovou svatyní.
     
    42:50
    Jeden z beků Sabres nahazoval kotouč na teč před brankoviště. Jenže puk letěl až moc vysoko.
     
    43:01
    Dobrá šance pro Buffalo Sabres, jak se dostat zpátky do vedení. Domácí Andy Andreoff evidentně podrazil soupeře, a tak je nucen odsedět si dvě minuty za katrem.
     
    43:15
    Ryan O'Reilly se natahoval po nahrávce před brankovištěm, zakončit ji ale za záda Jonathana Quicka nestihl.
     
    43:52
    Střelu Ristolainena gólman domácích s klidem vyrazil k pravému mantinelu.
     
    44:06
    Fantastický zákrok Jonathana Quicka. Tohle byl snad jistý gól z hole Griffitha, ale brankář Los Angeles neuvěřitelně zabránil inkasování svou hokejkou na brankové čáře. Teď mohou Kings Quickovi hodně děkovat.
     
    45:02
    Andy Andreoff je zpátky na ledě a domácí ani tentokrát v oslabení nedostali gól. Je ale pravda, že měli před několika okamžiky hodně namále.
     
    45:26
    Pro změnu trest na druhé straně. Menší trest jde pykat mladík Jack Eichel, který se podle soudu rozhodčího provinil nedovoleným bráněním. Takže těžké momenty nyní čekají Robina Lehnera.
     
    45:40
    Sabres okamžitě po vyhraném vhazování vyhazují přes všechny čáry.
     
    46:10
    Alec Martinez poslal z dálky tvrdou pecku. Ale ještě potřeboval, aby ji někdo tečoval, protože původní pokus hostující gólman moc dobře viděl.
     
    46:41
    Kopitar se na pravé straně brankoviště natahoval po odraženém puku, ale kapitán domácích jej za Lehnera uklidit nestihl. Poté Šavle znovu vyhazují.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    47:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králům se dnes v přesilových hrách daří a tady je další důkaz. Krásná souhra v početní výhodě končí gólem TYLERA TOFFOLIHO, jenž dostal od levého mantinelu nabídku na kruh. Na nic nečekal, podíval se, kam bude střílet a okamžitě zakončil do horní poloviny svatyně. Je dost možné, že toho Robin Lehner moc neviděl. Toffoli měl dnes několik dobrých možností, ale skóruje až nyní. Los Angeles Kings tedy otáčejí vývoj zápasu na svou stranu a Sabres mají co dělat. Asistence: Jake Muzzin, Oscar Fantenberg.
    47:09 Tyler TOFFOLI - 2:1
     
    48:10
    Hned další šance Los Angeles, jeden z domácích hráčů ve vyložené šanci netrefil odkrytou klec soupeře. Mohlo to být rázem zase o něco komplikovanější pro hosty.
     
    48:51
    Jonathan Quick v pohodě přerušuje hru a my uvidíme komerční přestávku. Následně se bude pokračovat vhazováním v obranném pásmu domácích.
     
    49:06
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jenže moc dlouho Králům těsné vedení nevydrželo. Sotva skončila komerční přestávka a padl kotouč na led, natlačili se hráči Buffala Sabres před Jonathana Quicka. A to jim neslo ovoce. Nejdůraznější ze všech byl mladý hostující útočník JACK EICHEL. Ten svým prvním pokusem trefil jen připravený Quickův beton, ale následnou dorážkou kotouč uklidil po ledě do klece. Takže tu máme znovu vyrovnané skóre a drama na závěr základní hrací doby. Asistence: Evander Kane, Jason Pominville.
    49:06 Jack EICHEL - 2:2
     
    49:51
    Lehner má nahození z dálky v lapačce, bude se vhazovat před jeho zraky.
     
    50:10
    Znovu přerušená hra hostujícím gólmanem. Neměl sice těžký zákrok, ale nechtěl riskovat další dorážky a komplikace. Pokračovat budeme hned po skončení komerční pauzy.
     
    50:21
    Znovu se hraje, Buffalo zkusilo překvapit rychlým nahozením, jenže nikdo z útočníků v bílém dresu nebyl dostatečně rychlý, aby puk dostihl.
     
    50:55
    Ani Los Angeles se teď ale nemůže dostat do lepší šance, už neplatí, že jsou domácí vyloženě lepším celkem na ledě, jak tomu bylo ještě na konci prostřední části.
     
    51:25
    Nikdo teď samozřejmě nechce udělat chybu, proto se hraje hodně opatrně. Forbort pouze nastřelil puk o zadní mantinel, po něm z dálky dorážel Kopitar.
     
    52:03
    O'Reilly vybízel Moulsona k nějaké akci za brankou Quicka. Jenže hráč Buffala měl na zádech hned dva soupeře, takže není divu, že o kotouč brzy přišel.
     
    52:40
    Vypadá to, že příští gól dost možná určí vítěze tohoto zápasu.
     
    53:01
    Kempe hledal před brankovištěm volného Brodzinskiho a také že ho našel. Útočník Kings ale nestačil zpracovat puk na hokejce, tudíž Robina Lehnera nepřekonal.
     
    53:30
    Scandella výborně zblokoval ránu domácího obránce, Lehner tak nemusel řešit další komplikace. Pak to na druhou stranu zkusil Jack Eichel, jenže neměl podporu spoluhráčů.
     
    53:41
    Vhazovat se bude po postavení mimo hru ve středním pásmu.
     
    54:02
    Toffoli měl na hokejce možná rozhodující gól. Byl v pozici za levém kruhem, odkud ale střelou tahem přestřelil vzdálenější tyč. Moc ale nechybělo. Následuje poslední komerční přestávka.
     
    54:28
    Hra pokračuje, Shore zkusil individuální průnik středním pásmem. Na modré čáře jej jen tak tak zastavila dvojice obránců Buffala.
     
    54:56
    Na druhé straně Ristolainen, který obešel Aleca Martineze. Nebylo mu to ale nic platné, jelikož následnou střelou pouze orazítkoval zadní mantinel.
     
    55:45
    Kopitar byl dostatečně rychlý a dobruslil puk jako první, a tak čárový rozhodčí nemusel pískat zakázané uvolnění.
     
    56:03
    K tomu už ale došlo na druhé straně, Buffalo zbytečně uspěchalo svou rozehrávku.
     
    56:25
    Kings si v klidu předávají puk za svou brankou a čekají, až budou útočníci dobře najetí dopředu. Akce ale nakonec končí pouze sporným zakázaným uvolněním.
     
    56:36
    Vhazovat se bude před zraky Jonathana Quicka, i když se to trenérům Los Angeles vůbec nelíbí.
     
    57:03
    Quick si ještě zahrál s pukem za svou brankou, byl tam totiž ze všech první. Potom někdo z hráčů Buffala vytečoval kotouč do hlediště, takže následuje nové vhazování.
     
    57:29
    Rasmus Ristolainen předvedl velmi dobrou obrannou práci, dvojici útočníků v černém dresu nepustil za Lehnerovou klecí na puk. Už docela dlouho čekáme na nějakou větší šanci.
     
    57:56
    Teď je tu ale výrazná komplikace pro Buffalo. Dvě minuty před koncem třetí třetiny přichází hostující vyloučení, menší trest za podražení dostává útočník Evander Kane. Potvrdí Kings, že jim dnes fungují přesilovky?
     
    57:56
    Ve stejném čase si Los Angeles Kings vybírají oddechový čas.
     
    58:00
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jestli dnes Králům něco funguje, tak to je jednoznačně početní výhoda. Už třetí gól v přesilovce dávají hokejisté Los Angeles, tentokrát na to potřebovali jen několik sekund. Vyhráli vhazování, poslali puk k modré čáře. Tam už čekal připravený obránce DREW DOUGHTY, jenž pořádnou dělovkou propálil Robina Lehnera. Staples Center jásá, oblíbenci domácího publika chvíli před koncem třetí části znovu vedou. Asistence: Alec Martinez, Anže Kopitar.
    58:00 Drew DOUGHTY - 3:2
     
    58:46
    Robin Lehner míří na střídačku a Buffalo Sabres to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    59:16
    Jenže zatím mají hosté problém dostat se do zakončení. Od modré sice pálil Ristolainen, ale nastřelil jen zadní mantinel. K dorážce už nedošlo.
     
    59:41
    Nejdříve důležitý zákrok Jonathan Quicka, potom Kings netrefili odkrytou klec. Podle očekávání si oddechový čas vybírají také Sabres.
     
    59:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, výhru v základní hrací době si dnes odnesou Los Angeles Kings. Domácí zvládli důležité vhazování v obranném pásmu, načež okamžitě vyrazili dopředu. TANNER PEARSON se rozjel proti odkrytému zařízení a od modré čáry bez větších problémů skóroval. Sabres mohou jen litovat pokaženého závěru třetí třetiny. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.
    59:47 Tanner PEARSON - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Více už se toho nestane. Buffalo Sabres sice mohli brát ze zápasu v Los Angeles aspoň bod, nakonec ale znovu prohrávají. A to znamená, že Šavle na úvodní výhru nového ročníku NHL stále čekají. Přitom hosté šli jako první do vedení. A když přeci jen prohrávali, dokázali ve třetím dějství zásluhou Jacka Eichela vyrovnat. Jenže dvě minuty před koncem základní hrací doby se nechal vyloučit Evander Kane, a to byl klíčový moment duelu. Los Angeles využilo i svou třetí přesilovou hru v utkání, dostalo se zpět do vedení, poté ještě Tanner Pearson trefil odkrytou klec. Kings poráží Buffalo 4:2 a Sabres rozhodně mají o čem přemýšlet. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 30

    Buffalo Sabres: 25
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Drew Doughty (LAK) (1 + 1)
    Jack Eichel (BUF) (1 + 1)
    Jonathan Quick (LAK) (23 zásahů) (07:16:47)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. D. Brown (J. Carter, Doughty), 48. Toffoli (Muzzin, Fantenberg), 58. Doughty (Martinez, Kopitar), 60. Pearson (Toffoli, J. Carter) – 16. Girgensons (Eichel, McCabe), 50. Eichel (E. Kane, Pominville)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Folin – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – Pearson, J. Carter, Toffoli – N. Shore, Lewis, Brodzinski – Kempe, Dowd, Andreoff.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Scandella, Ristolainen, Beaulieu, Tennyson, Gorges, McCabe – Girgensons, Eichel, Pominville – E. Kane, R. O'Reilly, Moulson – S. Reinhart, Jo. Larsson, Griffith – B. Pouliot, Josefson, Nolan.

    Rozhodčí: Lee, Rank – Sericolo, Heyer

    Diváci: 18 230
    thejrc.org