Zlín – Jihlava 4:1 (kon.) | Olomouc – Brno 2:3 (kon.)
konec
FC Zlín
4:1 (3:0)
FC Vysočina Jihlava
Pondělí 16.10.2017, 13:00 • Areál Vl.Marečka, Zlín • Juniorská liga – Morava • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že dnešní utkání mělo vše, co fanoušek ofensivního fotbalu očekává, se s vámi loučím, děkuji vám za pozornost a přeji vám krásný zbytek pondělního, slunečného dne. Někdy příště, například u Juniorské ligy ze Zlína, na počtenou. (14:57:47)
     
    K příštímu utkání zavítají hráči zlínského Fastavu na hřiště druhé Karviné, na kterou se v případě výhry mohou dotáhnout. Jihlavští přivítají příští pondělí na svém trávníku ostravský Baník. I v příštím kole se tak máme na co těšit!
     
    Utkání desátého kola moravské skupiny Juniorské ligy je minulostí! 3 body za vítězství 4:1 si nechávají doma hráči zlínského Fastavu, kteří si tento skalp po bojovném výkonu rozhodně zasloužili!

    Druhou půli začali lépe hosté z Jihlavy, těm se totiž v 51. minutě podařilo snížit na rozdíl dvou branek zásluhou Martina Svatíka. Chvíli poté ještě hosté tlačili svého soupeře,který následně ale zlepšil obrannou hru a po většinu času pak držel míč na svých kopačkách. V samotném závěru pak ještě stvrdil tohle vysoké vítězství právě střídající Martin Nečas a o vítězi dnešního střetnutí bylo definitivně rozhodnuto.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Marek Beseda (FC Vysočina Jihlava).
    89. NEČAS - 4:1
     
    89
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme hotovo! Zlínští přidávají na samotném konci další branku a o osudu utkání je rozhodnuto! Vít Mlýnek v samostatném úniku vybídl vynikajícím pasem střídajícího MARTINA NEČASE, který si se zakončením do téměř prázdné brány poradil na jedničku.
     
    88
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Martin Mlýnek, přichází Martin Nečas.
     
    87
    Domácí kombinují střídavě na své a na soupeřově polovině, kde už jen hlídají celkem komfortní, dvoubrankový náskok. Podle všeho se tak žádného vypjatého konce utkání nedočkáme.
     
    85
    Hostující hráč Jan Záviška, si nyní individuálně vypracovat šanci na vstřelení branky, následnou ránou ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi!
     
    80
    Robert Bartolomeu vyslal neskutečnou dělovku z hranice velkého vápna Jihlavy, brankář hostujícího celku Marek Kolář ale dobrým zákrokem vyrazil míč na rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Matěj Votava, přichází Vít Mlýnek.
    73.
     
    73
    Další, téměř stoprocentní šanci, zazdili domácí hráči Fastavu Zlín! Jiří Oulehla se protlačil přes obranu po pravém křídle, následně dokázal naservírovat vynikající míč Matěji Votavovi, kterému zbývalo pouze trefit na půl odkrytou jihlavskou svatyni. Míč si ale nedokázal zpracovat a zhatil tak svému celku šanci na navýšení, už tak celkem komfortního vedení!
     
    70
    Další útočná akce jihlavských byla nyní zastavena nedovoleným zákrokem. Domácí hráči v posledních minutách zlepšili a zdůraznili svoji obrannou činnost a soupeře téměř k ničemu nepouští!
    65.
     
    65
    Stoprocentní šanci měli nyní jihlavští! Nejlepší střelec hostů Jan Záviška, se pokusil o střelu ze strany mířenou na přední tyč, nad jeho síly byl ale vynikající brankář Jan Šiška, který jeho ránu skvělým a reflexivním zákrokem zneškodnil!
     
    63
    Hráč Fastavu Duval Nzembi, který je gabonské národnosti, vyslal skvělý centr do šestnáctky na nabíhajícího Matěje Votavu a Jiřího Oulehlu, ani jeden z této dvojice ale míč netrefil.
     
    59
    Matěj Votava měl nyní šanci vyslat do šance spoluhráče Martina Mlýnka, jeho delší pas ale výborně našel hostující brankář, který byl u míče dříve. Následnou útočnou akci jihlavských zastavil pomezní sudí, který správně mávl ofsajd.
    54.
     
    54
    Obrovskou šanci měli nyní domácí hráči Fastavu! Martin Mlýnek se výborně uvolnil, přihrávkou vybídl Roberta Bartolomeua, který ještě předal míč Matěji Votavovi. Ten se pokusil překonat jihlavského brankáře efektivní patičkou, prostor tří tyčí ale o pár centimetrů minul!
     
    52
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Libor Holík, přichází Duval Nzembi.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Jiří Oulehla.
    51. SVATÍK - 3:1
     
    51
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté se hned z úvodu druhého dějství dostávají už na dostřel „pouhých“ dvou branek! Na centrovaný míč od rohového praporku si nejvýše naskočil jihlavský MARTIN SVATÍK a pohotově hlavou uklidil míč za Šiškovy záda!
     
    48
    Robert Bartolomeu vyslal vynikajícím pasem Lukáše Bartošáka, ten ještě předal míč Martinu Mlýnkovi, který ale projektil ze své kopačky poslal jen nad Kolářovu svatyni.
     
    46
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Daniel Fikar, přichází Milan Vrzal.
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jakub Vašíček, přichází Adam Průša.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Zdeněk Zlámal, přichází Jan Šiška.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství dnešního utkání je za námi a výborně do něj vstoupili domácí hráči Zlína. Ti se totiž už po úvodních čtyřech minutách dostali do vedení díky brance Lukáše Bartošáka. Poté se i přes značný tlak zlínských nic velkého neudálo, pět minut před koncem první půle ale přidal druhou branku svého celku Robert Bartolomeu. V samotném závěru prvního dějství ještě tento vynikající výkon potvrdil brankou Martin Zahradník, který tak udal skóre, za kterého jdou oba celky do kabin.

    Druhý poločas začne přibližně ve 14:05, zůstaňte u toho s námi!
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. ZAHRADNÍK - 3:0
     
    45
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tohle zřejmě nikdo před začátkem utkání nečekal! Domácí se dostávají již do vedení o tři branky a o osudu utkání je tak zřejmě rozhodnuto už po prvních pětačtyřiceti minutách! Z levého křídla dostal vynikající pas MARTIN ZAHRADNÍK, který následně chladnokrevně prostřelil hostujícího ochránce svatyně!
     
    42
    Žlutou kartu dostává Filip Štěpánek (FC Fastav Zlín).
    40. BARTOLOMEU - 2:0
     
    40
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí rozhodně nepotvrzují roli outsidera dnešního utkání a po zásluze navyšují své vedení již na dvoubrankové! Z levého křídla tečoval centr kapitán David Venený, míč se následně dostal k ROBERTU BARTOLOMEUOVI, kterému už nedělalo velký problém překonat hostujícího brankáře z bezprostřední blízkosti!
     
    36
    Martin Svatík se pokoušel překonat Zdeňka Zlámala střelou z velkého úhlu, na jednatřicetiletého brankáře si ale nepřišel!
     
    33
    Lukáš Bartošák měl nyní možnost proniknout po levém křídle, míč si ale poslal příliš před sebe, následně jej nedokázal ubránit zámezí.
     
    30
    Filip Štěpánek vyslal skvělým pasem po lajně Martina Zahradníka, ten se po výborném uvolnění snažil vystřelit, jeho rána se mu ale vůbec nepovedla a Kolář tak zůstal neohrožen.
     
    26
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Matůš Marcin, přichází Pavel Časta.
     
    25
    Domácí Martin Mlýnek se nyní skvěle uvolnil po levém křídle a následně získal další možnost rohového kopu pro svůj celek. Ten se ale bude opakovat, z druhé strany jej získal Libor Holík.
     
    22
    Hostující Tomáš Smejkal se nyní pokusil překonat brankáře Zdeňka Zlámala, rána jihlavského hráče ale skončila jen nad jeho svatyní.
     
    19
    Pořádně nyní zahrozil hostujícímu brankáři Robert Bartolomeu, který se pokusil o střelu zpoza vápna. Vše ale nakonec vyústilo jen v brejkovou situaci jihlavských, kterou včas hasil Martin Zahradník.
     
    15
    V útočné fázi se nenechávají zahanbit ani hráči Jihlavy. Centrovaný míč ale odhlavičkoval do bezpečí pozorný Filip Štěpánek. Hra je na nějakou dobu přerušena poté, co na hřišti zůstal ležet otřesený hráč hostí.
     
    11
    Domácí jsou zatím stále aktivnějším celkem, nyní si vytvořili další šanci, konkrétně Robert Bartolomeu, který ale poslal svoji ránu těsně nad Kolářovu svatyni.
    4. BARTOŠÁK - 1:0
     
    4
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přece jen byl úvodní tlak k něčemu! Domácí se hned ze začátku utkání dostávají do slibného, jednobrankového vedení! Hezkou kombinaci svých spoluhráčů zakončil LUKÁŠ BARTOŠÁK, který s přehledem překonal bezmocného Marka Koláře!
     
    3
    Úvodním tlakem se prezentovali hráči domácího Zlína, kteří takřka semkli svého soupeře na jejich polovině. Ke střele se však hráči ve žlutém zatím nedostali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zajímavost

    Za zlínské dnes po třetí nastoupí jednatřicetiletý, známý český brankář ZDENĚK ZLÁMAL, který má za sebou opravdu bohatou kariéru. V minulosti si připsal několik ligových startů například v libereckém Slovanu, pražské Slavii, olomoucké Sigmě, nebo také v tureckém Alanyasporu. Hostoval i v italských klubech, jakými jsou například druholigové Bari, nebo Udinese! Opravdu bohatou kariéru zřejmě zakončí ve Zlíně, kde ale zatím dělá dvojku Stanislavu Dostálovi. Zápasy juniorky jsou tak pro něj zřejmě nejlepším tréninkem na případné vstupy do HET ligy.

    V posledním zápase v Třinci, střídal po prvním poločasu i přesto, že neinkasoval. Proti ostravskému Baníku odchytal celých 90 minut a překonán byl celkem 3x!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: Zlámal – Votava, Holík, Tkadlec, Štěpánek, Bartošák, Zahradník, Pablo Podio, Bartolomeu, Venený (K), M. Mlýnek.
    Náhradníci: Šiška (B), Košák, Oulehla, Nečas, V. Mlýnek, Nzembi.

    FC Vysočina Jihlava: Kolář – Kryštůfek (K), Smejkal, Záviška, Daníček, Marcin, Fikar, Beseda, Dujmovič, Svatík, Vašíček.
    Náhradníci: Kolčava, Časta, Karmazín, Vrzal, Průša.

    Rozhodčí: Peter Mrázek – Stanislav Pochylý, Adam Horák..
     
    Tyto dva celky se naposled potkali v druhé polovině srpna letošního roku. Z Jihlavy si tehdy odvezl všechny 3 body Zlín, který vyhrál poměrem 1:0 po brance ze 77. minuty. Tu měl na svědomí pětadvacetiletý český útočník Antonín Fantiš, který nyní „válí“ za Příbram v druhé nejvyšší české fotbalové lize.
     
    FC Vysočina Jihlava

    Jihlavští zažívají celkem nepovedený start do sezóny a se ziskem deseti bodů, nyní obsazují 6. pozici ve tabulce skupiny B! Hráči mají nevyrovnané výsledky a především v důležitých zápasech, kde jsou mnohdy favority, neurvou více, než jeden bod za remízu.

    Poslední utkání odehráli Jihlavští na trávníku druhé Karviné, i přesto, že rozhodně favority nebyli, dokázal vybojovat bod za remízu 2:2. Opět to byl ale klasický scénář jihlavských, do 70. minuty totiž vedli o dvě branky a vedení si nechali utéct 5 minut před závěrečným hvizdem.

    Jihlavské táhne především pětigólový Jan Záviška, který za jihlavskou juniorku nastoupil v pouhých pěti zápasech. Znamená to tedy vynikající statistiku jedné branky na utkání! Tento dvaadvacetiletý borec si zahrál i celých 90 minut za jihlavské „Áčko“, tak tomu bylo v pohárovém utkání, ve kterém si jeho celek dokázal poradit s druholigovým Sokolovem.
     
    FC Fastav Zlín U21

    Zlínští junioři se nyní v moravské skupině, tedy ve skupině B, nacházejí na příjemné třetí pozici, výhledy mají ale spíše směrem dolů, už na druhou Karvinou totiž ztrácí 6 bodů! Ze spodku tabulky se k nim navíc dotahuje ostravský Baník, Třinec a také jejich dnešní soupeř z Jihlavy! Pokud si chtějí tuto slibnou příčku udržet, musí dnes bezpodmínečně vyhrát.

    Zlín bere body, celkem překvapivě, především ze zápasů na cizích hřištích, kde ještě neprohráli a získali 8 bodů z 12 možných! V domácích utkáních to bylo špatné především na samém začátku ligy, kdy nestačili na Slovácko, ani Třinec. Poslední domácí utkání odehráli s trápícím se Brnem a tento celek dokázali porazit poměrem 3:0!

    Poslední utkání odehráli hráči Zlína na trávníku Třince, kterému oplatili domácí porážku ze začátku sezóny a po dvou brankách Matěje Votavy, si ze Slezska odvezli plný počet bodů.

    Tým táhne především český záložník Martin Mlynek, který je se čtyřmi vstřelenými brankami zároveň nejlepším střelcem svého klubu.
     
    Všechny fotbalové nadšence vítám u desátého kola české Juniorské ligy a zároveň přeji krásné pondělní odpoledne. V jeho rámci se utkají mládežnické celky FC Fastavu Zlín a FC Vysočiny Jihlava.

    Úvodní výkop je plánován už na 13:00, buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Jan Kobylík

    Branky: 4. Bartošák, 40. Bartolomeu, 45. Zahradník, 89. Nečas – 51. Svatík

    Karty:   42. Štěpánek (ZLN) – 89. Beseda (JIH)


    FC Zlín: Zlámal (46. Šiška) – Votava (74 V. Mlýnek), Holík (52. Nzembi), Tkadlec, Štěpánek, Bartošák (52. Oulehla), Zahradník, Pablo Podio, Bartolomeu, Venený (K), M. Mlýnek (88. Nečas).
    Náhradníci: Šiška (B), Košák, Oulehla, Nečas, V. Mlýnek, Nzembi.

    FC Vysočina Jihlava: Kolář – Kryštůfek (K), Smejkal, Záviška, Daníček, Marcin (26. Časta), Fikar (46. Vrzal), Beseda, Dujmovič, Svatík, Vašíček (46. Průša).
    Náhradníci: Kolčava, Časta, Karmazín, Vrzal, Průša.

    Rozhodčí: Peter Mrázek – Stanislav Pochylý, Adam Horák.

    Diváci: 80
    thejrc.org