Hellas Verona – Benevento 1:0 (kon.)
konec
Hellas Verona
1:0 (0:0)
Benevento Calcio
Pondělí 16.10.2017, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi (Verona) • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hellas Verona FC a Benevento Calcio.
     
    Hellas Verona FC

    Hellas Verona se po jednoleté odmlce podívala zpět do italské nejvyšší soutěže. Vstup do letošního ročníku ale není vůbec ideální, výsledkem je prozatimní předposlední pozice. Verona z uplynulých sedmi zápasů ani jednou nezvítězila, bodový zisk zaznamenala pouze ve třech případech, kdy pokaždé zápas skončil remízou. Domácí celek dnešního utkání je hodně mizerný v ofenzivní činnosti, přičemž zatím vstřelil pouze tři branky.
     
    Benevento Calcio

    Na druhé straně stojí také nováček soutěže, překvapivým postupujícím do Serie A se stalo Benevento. Hostující celek dnešního utkání ihned okusil obtížnost nejvyšší soutěže, neboť ze sedmi utkání ještě ani jednou nebodoval. Benevento se tak beznadějně nachází na samém chvostu tabulky, přičemž doposud skórovalo pouze dvakrát. Hosté se budou jistě chtít vzchopit, a to kdy jindy, než proti předposlednímu celku.
     
    Úvodní sestavy:

    Hellas Verona FC: Nícolas – Cáceres, Heurtaux, Caracciolo, Fares – Rômulo, Fossati, Bessa – Valoti, Pazzini (C), Cerci.
    Náhradníci: Coppola, Silvestri – Marcel Büchel, Bearzotti, Felicioli, Kean, Lee Seung-woo, Laner, Souprayen, Verde, Zaccagni.

    Benevento Calcio: Brignoli – Letizia, Djimsiti, Cataldi, Chibsah – Memušaj (C), Venuti, Parigini – Iemmello, C. Lombardi, Antei.
    Náhradníci: Piscitelli – Armenteros, Ciciretti, Coda, Del Pinto, Di Chiara, Gravillon, Gyamfi, Kanoute, Lazaar, Puşcaş, Viola.

    Rozhodčí: Di Bello – Passeri, Bottegoni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Verona se okamžitě usadila na útočné polovině, poprvé se s míčem ale seznámilo také Benevento. Cerci neuspěl s průnikem kolem postranní čáry.
     
    4
    Úvodní vteřiny tohoto klání přináší velmi opatrnou kombinační hru v podání domácího celku. Těžiště hry je momentálně až u brankáře Nicolase.
     
    5
    Ve středu hrací plochy se míče zmocnil Iemmello, který ale neuspěl při snaze o narážečku. K balónu se tak vrací domácí hráči.
     
    6
    Cerci předvedl skvělé zrychlení, které musel nedovoleným zákrokem hazit Letizia. Následná rychla rozehrávka byla opravdu hodně zbrklá.
     
    7
    Dalekonosný pas směřoval za obranu Beneventa, u míče byl jako první brankář Brignoli. Cercimu chyběly zhruba dva kroky.
     
    8
    Hracího předmětu si nyní užívají hosté, kteří se nepouští do ničeho velkého. Spíše se jedná o kombinace na vlastní polovině.
     
    9
    První střelecký pokus tohoto duelu vyprodukoval hostující Letizia. Rána z jeho kopačky měla špatné parametry, Nicolas bude vykopávat.
     
    10
    Cataldi chtěl přenést těžiště hry na pravou stranu, do dráhy letu míče se ale připletl jeho spoluhráč. Následně byl Cerci zastižen v ofsajdovém postavení.
     
    11
    Máme za sebou úvodní desetiminutovky, na hřišti je k vidění spoustu nepřesností. I proto jsme ještě neviděli nic kloudnějšího.
     
    12
    Má slova se snažil vyvrátit Cerci, který se driblinkem dostal až do střelecké pozice. Balón nakonec vystoupal těsně nad břevno.
    12. Cerci vypálil nad branku.
     
    13
    Územní převahu mají stále domácí, kterým se ale nedaří souvislejší kombinační hra. Nyní to pro změnu zkouší stoper Caracciolo.
     
    14
    Avšak marně. Dlouhý pas mířil až do pokutového území, kde si pro něj seběhl pozorný Brignoli. Benevento okamžitě přelezlo půlící čáru.
     
    19
    Na hrací ploše se neděje nic nového. Stále sledujeme poměrně nezáživnou pasáž, které chybí jakákoliv překvapivá myšlenka.
     
    20
    Pazzini vycítil po nepřesvědčivém zpracování míče protihráče šanci na zisk míče, ta byla ale rychle utnuta včasným dostoupením.
     
    21
    V držení míče jsou momentálně hráči Beneventa, kteří už poměrně delší časový úsek nepouštějí svého soupeře ke kulatému nesmyslu.
     
    22
    Hodně ostrým zákrokem si pomohl Souprayen, který faul musel žehlit u hlavního sudího. Zřejmě poslední domluva před následnou žlutou výstrahou.
     
    23
    Letizia předvedl ukázkové zpracování míče, poté si ale neporozuměl s Cataldim. Verona bude vhazovat poblíž své šestnáctky.
     
    24
    Z Bessovy kopačky přiletěl polovysoký balón se kterým si Fares poradil tak na půl. Zpracování sice nebylo špatné, nicméně poté následovala ztráta.
     
    25
    Carraciolo nepřevedl zrovna jisté odvrácení míče, jeho hrubici ale utnula píšťalka hlavního rozhodčího. Hosté se dopustili útočného faulu.
     
    26
    Hodně neviditelný je domácí forvard Pazzini. Bývalý hráč milánského AC je v úvodu utkání dosti nevýrazný, nicméně do konce zbývá stále spoustu času.
     
    27
    Právě Pazzini předvedl svojí bojovnost, po které je ale pískán faul. Hostující brankář Brignoli bude vykopávat od své svatyně.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Daniel Bessa (Hellas Verona FC).
     
    28
    Z levé strany zkoušel odcentrovat Fares, míč z jeho kopačky otřel pouze o záda Venutiho. Následovat bude rohový kop pro Hellas.
     
    29
    Nadýchaný balón letěl na hranici malého vápna, kam si seběhl Brignoli, jenž centr odvrátil vyboxováním.
     
    30
    Fossati vypouštěl křižnou kolmici na rozeběhnutého Cerciho, na poslední chvíli ale přispěchal Brignoli, který se předvedl ukázkovým skluzem.
     
    31
    Verona začala dosti svírat svého protivníka. Akce ještě pokračovala, k míči se dostal Romulo, který svůj centr poslal pouze do rukou brankáře.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Lorenzo Venuti (Benevento Calcio).
     
    32
    Naopak hostující hráči jsou postupem času čím dál více bezradnější. Poslední minuty se navíc musí pouze bránit.
     
    33
    Časomíra se nám dostala přes půlhodinku utkání, zatím jsme neviděli žádnou branku. Utkání je chudé také na střelecké příležitosti.
     
    34
    Ukázkově čistý skluz vytasil Djimsiti, který přiklouzal pod nohy Pazziniho. Následně se Venuti už dopustil nedovoleného zákroku.
     
    35
    Tak to byla velká šance! Cercimu se vůbec nepovedla střela, nicméně to vůbec nevadilo a balón se dostal přímo k osamocenému Valotimu. Ten ale ve stoprocentní příležitosti minul vzdálenější tyč.
    35. Valoti selhal v zakončení.
     
    36
    Na druhé straně Cataladi zamýšlel velmi chytrou kolmici na Lombariho, před kterým si pro míč seběhl Nicolas. Navíc je pískán faul na domácího brankáře.
     
    37
    Tak pozor! Antei doslova sestřelil Valotiho a za svůj kriminální zákrok vidí rovnou červenou kartu. Hosté budou zápas dohrávat v početní nevýhodě.
     
    38
    To je hodně studená sprcha pro hosty. Ti se nyní ocítají ve velmi složité situaci, v deseti totiž budou dohrávat více než polovinu utkání.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    43
    Hellas se dožadoval odpískání pokutového kopu, píšťalka arbitra ale zůstala němá. S ojedinělým výpadem to nyní zkouší Benevento.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Marco Fossati (Hellas Verona FC).
     
    44
    Souprayen raději odpravil balón za brankovou čáru. Benevento si tak před závěrečným hvizdem připraví svůj úvodní rohový kop.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme žádnou branku neviděli, avšak jeden závratný moment přišel před jeho koncem. Hostující Antei totiž předvedl nevybíravý zákrok, po kterém obdržel červenou kartu. Benevento tak dohrává zápas v deseti.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Vittorio Parigini, přichází Bright Gyamfi.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní rozehrávku si vzali tentokráte na starost domácí, kteří budou hrát celý druhé dějství v početní výhodě.
     
    48
    Brignoli musel řešit velice nepříjemný centr z pravé strany. Hostující brankář se nakonec zaskočit nenechal a balón lapil do rukavic.
     
    49
    Ve druhém poločase se dá očekávat drtivý nápor Hellasu. Naopak od hostujících hráčů se nyní už moc nečeká, což by mohlo Beneventu hrát do karet.
     
    50
    První střelecký pokus druhého dějství vyprodukoval Bessa. Jeho táhlá střela mířila k levé tyči, kterou nakonec minula zhruba o půl metru.
     
    51
    Domácí nyní skvěle zakombinovali. Fares si seběhl do dobré pozice, odkud poslal střílenou přihrávku. Brignoli vytěsnil jeho pokus konečky prstů.
     
    52
    Hosté si nyní dokázali vybojoval faul, následně ale nebyli moc dlouho na útočné polovině. Hru obou celků doprovází spoustu nepřesností.
     
    53
    Přenesení hry nakonec našlo přesně nohu Farese, který ihned centroval do šestnáctky. Myšlenka sice dobrá, provedení už o něco pokulhávalo.
     
    54
    Podobně to zkoušel také Cáceres, který se pokoušel vysunout Fossatiho. Balón nakonec doskákal pouze za autovou čáru.
     
    55
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Mattia Valoti, přichází Moise Kean.
     
    56
    Sympatickou ránou ze střední vzdálenosti se prezentoval Lombardi. Rána nártem se stočila nad horní konstrukci, Nicolas nemusel vůbec zasahovat.
     
    57
    Benevento začíná vystrkovat růžky. Jeden z hostů vyslal kolmici mezi obránce, Memušaj byl ale na poslední chvíli skvěle zablokován.
     
    58
    Nový muž na trávníku Kean se ihned dostal do slibné příležitosti. Italský forvard se dokázal protlačit mezi obránce, poté zakončil pouze do nohy Brignoliho.
     
    59
    Verona je sice směrem dopředu nebezpečnější, stále ale je k vidění spoustu nepřesností. I proto se domácí nemohou dostat do drtivého náporu.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Raman Chibsah (Benevento Calcio).
     
    64
    Stále to samé. Hellas směrem dopředu stále tápe, naopak jeho dnešní protivník zatím zvládá bránění rutinních záležitostí.
     
    65
    Jeden z hostů fauloval v blízkosti rohového praporku. Standardní situace nakonec mířila na přední tyč, kde zasáhl tuším, že Venuti.
     
    66
    Romulo si přichystal centr, který poslal pouze do zad Letizii. Hostující levý obránce se následně skácel na trávník, o nic vážného se ale nejedná.
     
    67
    Na další nadýchaný bochánek si sebíhal pro změnu Pazzini, kterému moc nechybělo. Celou situaci za ním jistil dnes pohotový Brignoli.
     
    68
    Ve druhém poločase naprosto neviditelný Cerci byl poslán k zemi. Domácí okamžitě rozehráli nabízenou standardní situaci do strany.
     
    69
    Chibsah byl tak dlouho okopáván, až rozhodčímu došla trpělivost a pískl do píšťalky. Nákop z hlouby pole sice mířil na Iemmella, ten ale neměl žádnou podporu.
     
    70
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Alessio Cerci, přichází Daniele Verde.
     
    71
    Kean si dovolil v souboji jeden na jednoho. Poté se balón odrazil přesně k Pazzinimu, jehož střelu z první reflexivně vyráží Brignoli.
     
    72
    Hellas ještě zahrával další rohový kop, ten dopadl stejně jako všechny předchozí. Centr totiž mířil na přední tyč, kde byl roj hostujících hráčů.
     
    73
    Benevento se po delší době podívalo na útočnou polovinu a ihned je z toho zisk rohu. Pro hosty je to teprve dnešní druhý rohový kop.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Alberto Brignoli (Benevento Calcio).
     
    74
    Míč si k rohovému praporku postavil Cataldi, který vyslal velmi nebezpečný centr. Ten po několika odrazech zakotvil v rukou Nicolase.
     
    74
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! Nadýchaný centr našel v šestnáctce přesně kopačku ROMULA, který střelou z první rozvlnil síť za Brignolim.
    74. RÔMULO - 1:0
     
    75
    Domácí se tak dočkali dlouho kýžené úvodní branky. Na tahu jsou nyní hráči Beneventa, kteří to mají v tuto chvíli více než složité.
     
    76
    Doslova katastrofálně si nyní počínal Brignoli, který si seběhl ven z vápna pro balón, jenomže míč vůbec netrefil. Pazzini se málem dostal k zakončení.
     
    77
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Cristiano Lombardi, přichází Amato Ciciretti.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Moise Kean (Hellas Verona FC).
     
    78
    Obrovská šance na vyrovnání! Souprayen nedokázal zachytit pas za jeho záda, k míči se tak dostal Iemmello, jenž střelou ve skluzu jen o pár čísel netrefil branku.
     
    83
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky, stále sledujeme poměrně bojovné utkání. Hellas je po úvodní brance stále hodně aktivní.
     
    84
    Benevento je v posledních minutách o trochu aktivnějším celkem. Krom obrovské příležitosti Iemmella se do ničeho vážnějšího nedostalo.
     
    85
    Do dalšího zakončení se pro změnu dostal Cataldi, jehož hlavička ze záklonu neměla šanci na úspěch. Nicolas se svým výkopem nikam nepospíchá.
     
    85
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Daniel Bessa, přichází Marcel Büchel.
     
    85
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Raman Chibsah, přichází Samuel Armenteros.
     
    86
    Oba trenéři využili už všechny své střídání, konec utkání tak nebude doprovázen delším zdržováním. Momentálně je míč v moci hostujících hráčů.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Rômulo (Hellas Verona FC).
     
    87
    Naopak sledujeme hodně kouskovanou hru, což jednoznačně hraje do karet Hellasu. Nyní se útočného faulu dopustil Armenteros, jenž povalil Nicolase.
     
    88
    Domácí strážce tyčí si na zeleném pažitu poležel dobrou půl minutu. V tomto momentu se už opět hraje, těžiště hry je v oblasti středového kruhu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Kean se zmocnil míče u půlící čáry a následně zkušeně podržel balón. Jeho kolegové mu v tom dopomohli dlouhým držením kulatého nesmyslu.
     
    90+4
    Benevento se sice snaží vstřelit vyrovnávací branku, soupeř ale velmi dobře střeží svojí šestnáctku. Centrované balóny tak nemají šanci na jakýkoliv úspěch.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hellas Verona nakonec dokázala vstřelit kýženou branku a z dnešního nezáživného utkání bere všechny tři body. Vítězství se ale rodilo opravdu hodně těžce, tomuto faktu napomohla i červená karta pro hostujícího Anteie, jenž se dopustil tvrdého zákroku.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 15:12.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:42:26)

    David Suchý

    Branky: 74. Rômulo

    Karty:   27. Bessa (VRN), 43. Fossati (VRN), 77. Kean (VRN), 86. Rômulo (VRN) – 32. Venuti (BNT), 59. Chibsah (BNT), 73. Brignoli (BNT)   37. Antei (BNT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 15:12.
    Hellas Verona: Nícolas – Cáceres, Heurtaux, Caracciolo, Fares – Rômulo, Fossati, Bessa (85. Marcel Büchel) – Valoti (55. Kean), Pazzini (C), Cerci (70. Verde).
    Náhradníci: Coppola, Silvestri – Marcel Büchel, Bearzotti, Felicioli, Kean, Lee Seung-woo, Laner, Souprayen, Verde, Zaccagni.

    Benevento Calcio: Brignoli – Letizia, Djimsiti, Cataldi, Chibsah (85. Armenteros) – Memušaj (C), Venuti, Parigini (46. Gyamfi) – Iemmello, C. Lombardi (77. Ciciretti), Antei.
    Náhradníci: Piscitelli – Armenteros, Ciciretti, Coda, Del Pinto, Di Chiara, Gravillon, Gyamfi, Kanoute, Lazaar, Puşcaş, Viola.

    Rozhodčí: Di Bello – Passeri, Bottegoni
    thejrc.org