Benátky n/J – Třebíč 6:4 (kon.) | Frýdek-M. – K. Vary 1:0 (po pr.) | Kadaň – Kladno 2:3 (kon.)
Prostějov – Přerov 1:2 (kon.) | Litoměřice – Motor ČB 2:3 (kon.) | Havířov – Slavia 2:0 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC ZUBR Přerov
Pondělí 16.10.2017, 18:00Chance liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Prostějovem a Přerovem. Vyhrocené derby startuje v 18 hodin.
     
    HC ZUBR Přerov

    Přerov zatím prožívá povedenou sezónu. Ve třinácti duelech vybojoval dvacet bodů a zatím drží pátou pozici WSM ligy. Na kluzištích soupeřů mu to ale moc nejde. Přerov se však pyšní skvělou defenzívou. Dosud inkasoval jen dvacet sedm branek. V minulém kole prohrál 3:0 na ledě Českých Budějovic.
     
    LHK Jestřábí Prostějov

    Prostějov je na tom o něco hůře než jeho velký rival! Jestřábi zatím vybojovali devatenáct bodů a patří jim až osmá pozice. Doma však Prostějov prohrál jen v jediném utkání a v minulém kole dokonce na svém ledě dokázal porazit silné Kladno. Prostějov navíc táhne třinácti bodový Rudovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání bylo zahájeno a domácí hokejisté se ihned vydali do útoku. První akci Jestřábů však zastavila obrana Přerova.
     
    01:54
    Na stadionu panuje od úvodní minuty skvělá atmosféra. Domácí fanoušci ženou Prostějov do útoku.
     
    02:53
    Daniel Voženílek projel s kotoučem po pravém křídle do útočného pásma a nahodil jej před branku. Nikdo z domácích však nestačil zakončit.
     
    03:23
    Po dlouhé době se do útoku vydal rovněž Přerov. Nahození od modré čáry prosvištělo daleko od domácí klece.
     
    04:28
    Stále se hraje bez výraznějších šancí. Domácí celek je sice aktivnější, jenže defenzíva Přerova působí velmi pevně.
     
    05:07
    Hra je přerušena! Domácím hokejistům se nyní nepovedlo založení rychlého útoku po levém křídle a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    06:14
    Havlík vybojoval puk v obranném pásmu a prudkou přihrávkou hledal Venkrbce. Druhý jmenovaný si neporadil s převzetím puku a daroval kotouč hostům.
     
    07:03
    Zatím se hraje ve velkém tempu! Oba týmy se snaží o rychlý přechod do útoku, ale defenzívy obou celků zatím pracují velmi dobře.
     
    07:43
    Marek Švec vyslal zajímavé nahození od levého mantinelu. Jeden z obránců hostujícího celku se do jeho rány položil a srazil puk k mantinelu.
     
    08:13
    Po delší době opět zaútočil Přerov. Kratochvíl projel s kotoučem do útočného pásma, jenže brankář Neužil si pohlídal mezírku u levé tyče.
     
    08:47
    Tomáš Sýkora uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale obránce Malina si neporadil se zpracováním a kotouč mu přeskočil do středního pásma.
     
    09:18
    Josef Horyna napřáhl od modré čáry a vyslal jedovat střelu. Hostující brankář Šimboch měl čistý výhled a jistým zákrokem kotouč schoval do lapačky.
     
    09:47
    Sýkora si najel na prudkou přihrávku do útočného pásma, připravil si puk a vypálil. Jeho dělovku zablokoval obětavý Havlík.
     
    10:13
    Hosté v posledních minutkách zvýšili svou aktivitu a dostali Jestřáby pod tlak. Obránce Mikliš se však dostal k odraženému puku a o mantinel jej vyhodil ven z obranného pásma.
     
    10:28
    Jiří Hozák prosvištěl s pukem do útočného pásma a nahodil puk na branku Přerova. Hostující brankář měl čistý výhled a kotouč schoval do lapačky.
     
    11:20
    Střely na branku: 8 – 4
     
    11:46
    Aleš Holík dostal nabito na modrou čáru a pohotově vypálil. Produktivní hokejista domácího celku mířil do horního rohu, nicméně jeden z obránců jeho pokus zablokoval.
     
    12:22
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Kolář – 2 min., podražení).
     
    12:53
    Jaub Šlahař vybojoval puk v rohu útočného pásma, vyměnil si přihrávku se spoluhráčem a bleskově zakončil. Brankář Šimboch jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.
     
    13:09
    Domácí hokejisté se znovu usadili v útočném pásmu a po rychlém kolotoči přihrávek se dostali k zakončení. Střela od mantinelu prolétla kolem branky.
     
    14:22
    Kolář si odpykal svůj dvouminutový trest a domácí se vracejí do plného počtu.
     
    14:47
    Přerov se i po skončení početní převahy udržel v útočném pásmu. Jan Berger nahodil puk před branku, jenže klubíčko hráčů před brankou usnadnilo Neužilovi práci.
     
    15:20
    Tomáš Fořt zastavil rodící se akci domácího celku na červené čáře a pokusil se rozjet útok Přerova. Jeho prudkou přihrávku nedostihl nikdo z hostů.
     
    15:36
    Pala se po šťastném odrazu kotouče od mantinelu objevil ve střelecké pozici. Hostující útočník okamžitě zakončil, ale trefil jen lapačku domácího brankáře.
     
    16:08
    Matouš Venkrbec projel s pukem do středního pásma a zakončil svižnou střelou zápěstím. Obránce Lukáš Chmelíř přizvedl prudkou ránu do ochranné sítě.
     
    16:46
    Přerov se zejména díky přesilové hře začal tlačit do útoku a snaží se zakončovat z každé pozice. Jakub Neužil nyní musel vytáhnout dva dobré zásahy.
     
    17:06
    Stále se pokračuje bez branek. Domácí hokejisté podnikli rychlý protiútok, jenže přihrávka na pravou stranu skončila ofsajdem.
     
    18:03
    Ladislav Havlík se krásnou kličkou na modré čáře zbavil obránce a napřáhl ke střele zápěstím. Jeho pokus musel Šimboch vyrazit.
     
    18:05
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matouš Venkrbec – 2 min., držení protihráče).
     
    18:27
    Milan Procházka vystihl přihrávku na rozjetého Marka Švece a špičkou hole vypíchl kotouč do bezpečí. Prostějov přesto zůstává u puku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:34
    Jan Starý vybojoval odražený kotouč za vlastní brankou a vyhodil jej o mantinel. Puk prosvištěl přes všechny čáry a hosté musí rozjet novou akci.
     
    19:43
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov se v závěru první třetiny ujímá vedení! Hosté dokázali zužitkovat početní převahu! Na konci přesilovkové kombinace stál JAKUB ŠLAHAŘ, jehož rána se zastavila až v síti! Asistence: Karel Plášek, Tomáš Sýkora.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí! Hostující Přerov sice v úvodních minutách zaostával za aktivním pohybem domácích hokejistů, ale v průběhu úvodní periody se hosté zlepšili a vypracovali si střelecké pozice. V samotném závěru úvodní části hrál Přerov přesilovku, kterou dokázal zužitkovat Jakub Šlahař a Přerov se ujal vedení!
     
    Střely na branku: 10 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Přerovse ihned vydal do útoku, ale Havlík vybojoval puk pro Prostějov.
     
    20:35
    Hosté vyčkali s rozehrávkou za vlastní brankou. Dlouhá přihrávka po levém křídle nakonec nenašla adresáta a puk skončil u domácích zadáků.
     
    21:10
    Milan Procházka uspěl v bruslařském souboji s jedním z domácích útočníků. Hokejista Přerova uklidnil hru přihrávkou na spoluhráče za brankou.
     
    21:29
    Jestřábům se vůbec nepovedla rozehrávka. Dlouhé vyhození se sice odrazilo o mantinel, ale kotouč stejně doletěl na zakázané uvolnění.
     
    22:05
    Jan Rudovský se uvolnil na pravé straně útočného pásma, vybruslil si do střelecké pozice a zápěstím prověřil soupeřova brankáře. Šimboch si připsal snadný zákrok.
     
    22:31
    Dušan Žovinec si sjel na krásnou přihrávku za obranu, jenže vinou špatného zpracování se s pukem dostal do ostrého úhlu a Šimbocha neprostřelil!
     
    23:00
    Marek Švec vyslal zpětnou přihrávku před branku Přerova a Lukáš Luňák se snažil dorážet. Hostující brankář udržel beton na ledě a zachránil hostující celek před pohromou.
     
    23:20
    Bude se vylučovat! Přesilovou hru si tentokrát zahraje Prostějov. Lubomír Malina dostává dvě minuty za podražení.
     
    24:02
    Aleš Holík dostal pěknou přihrávku na levou stranu útočného pásma a pohotově zakončil. Šimboch se bleskově přemístil a jeho pokus vyrazil.
     
    24:35
    Až nyní se hosté osvobozují dlouhým vyhozením za branku domácího celku. Prostějov přesto stihne založit ještě jednu přesilovkovou akci.
     
    25:12
    Ani napodruhé však domácí s útokem neuspěli a hosté už se podle všeho ubrání. Probudili se alespoň domácí příznivci.
     
    25:20
    Hosté v plném počtu.
     
    26:02
    Nyní se rozehrávka nepovedla ani hostujícímu celku. Tomáš Fořt poslal prudkou přihrávku, kterou netečoval nikdo z přítomných hráčů na ledové ploše.
     
    26:25
    Ondřej Fiala si sjížděl na bekhendovou přihrávku před branku. Fiala se už chystal k zakončení, ale jeden z obránců puk na poslední chvíli vypíchl.
     
    26:45
    Bude se znovu vylučovat! Prostějov si zahraje další přesilovku. Koblar usedá na dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Tohle se hostující střídačce nepovedlo.
     
    27:30
    Domácím se zatím vůbec nedaří rozehrávka před brankou soupeře a Přerov se brání bez větších problémů. Brankář Šimboch zatím nemusel zasahovat.
     
    28:03
    Hosté dokonce vybojovali odražený kotouč a pohotově jej vyhodili přes všechny čáry. Domácí musejí začít od své branky.
     
    28:45
    Hosté v plném počtu.
     
    28:45
    Tohle je pro hosty hodně nešťastné! Lukáš Chmelíř vyhodil puk mezi diváky a odsedí si dvě minuty.
     
    29:05
    Přerov pokračuje ve skvělém bránění. Malina se dostal k odraženému kotouči a vysokým obloučkem jej poslal přes všechny čáry.
     
    29:34
    Hosté se ve vlastním oslabení dokonce vydali do útoku. Jan Berger střílel z pravého kruhu, ale jeden z obránců Prostějova srazil jeho ránu nad branku.
     
    30:05
    A další nepřesnost v domácí rozehrávce. Prostějov sice hraje třetí přesilovku v krátkém časovém sledu, ale zatím neohrozil branku velkého rivala.
     
    30:45
    Hosté v plném počtu.
     
    31:05
    Marek Švec chtěl protečovat puk do útočného pásma, jenže od jeho hokejky zamířil kotouč mezi diváky na zimním stadionu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    31:35
    Jiří Goiš bojoval o puk za brankou domácího výběru. Hned dvojice obránců jej přitlačila k mantinelu a Daniel Kolář poté vyvezl puk za modrou čáru.
     
    32:12
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují své vedení na 2:0! Přerov sehrál skvělé přečíslení! TOMÁŠ SÝKORA vyvezl puk do útočného pásma, vyměnil si jej s Pláškem a doklepl kotouč do odkryté části branky! Asistence: Karel Plášek.
     
    33:02
    Přerovu po další vstřelené brance narostla křídla. Hosté se nadále tlačí do útoku. Lukáš Chmelíř bojoval o kotouč za brankou, ale vyslal nepřesnou přihrávku.
     
    33:28
    Milan Švarc operoval s pukem v rohu útočného pásma, jenže se neprodral z nátlaku hostující obrany a nedokázal oslovit někoho v červeném.
     
    34:15
    Tomáš Divíšek jen protečoval puk za modrou čáru. V útočném pásmu ale nebyl nikdo v červeném dresu a domácí musí začít od své branky.
     
    34:26
    Divíšek se znovu dral do útočného pásma. Tentokrát si však ukousl příliš velké sousto a pozorný obránce mu puk odpálil do středního pásma.
     
    35:10
    Lukáš Luňák si sjel na pěknou přihrávku na levé křídlo a okamžitě poslal pobídku před branku Přerova. Pozorný brankář Šimboch vypíchl puk hokejkou.
     
    35:48
    Přerov se na malou chvíli usadil v útočném pásmu. Tomáš Fořt bojoval o puk za brankou soupeře, jenže přesila obránců mu nedovolila přihrát.
     
    36:10
    Jakub Neužil musel dávat pozor na svižné nahození od modré čáry. Domácí brankář měl zakrytý výhled, ale naštěstí pro domácí nemusel zasahovat.
     
    36:35
    Tomáš Divíšek vytlačil jednoho z hostujících hráčů za branku Prostějova a dokonce vybojoval kotouč. Domácím však nevyšla rozehrávka.
     
    37:03
    Jakub Neužil schoval do lapačky dlouhé nahození ze středního pásma a před dotírajícím soupeřem raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    37:26
    Před branku Jestřábů směřovalo další prudké nahození z levé strany. Obránce Daniel Kolář se do přihrávky položil a připravil hosty o obrovskou příležitost.
     
    38:12
    Marek Švec vystartoval proti zakončení od modré čáry a schytal tvrdou ránu do kontíku. Domácí hokejista nyní spěchá na střídačku.
     
    38:34
    Lukáš Chmelíř nahodil puk od modré čáře. Před domácím brankářem tečoval jeho pobídku Jan Václavek, ale gólman Jakub Neužil kotouč vykopl betonem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Dušan Žovinec ještě nahodil puk do útočného pásma. Brankář Šimboch pomohl spoluhráčům s rozehrávkou a nakonec přikryl puk lapačkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Domácí Prostějov hrál v prostřední dvacetiminutovce tři přesilové hry v krátkém časovém sledu, ale nedokázal si vytvořit brankové příležitosti! Naopak hosté zužitkovali svou prakticky jedinou šanci. Tomáš Sýkora zakončil brankou přečíslení dva na jednoho! Poté Přerov dostal Jestřáby pod tlak, ale další šance si nevypracoval.
     
    Střely na branku: 18 – 20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Přerov se ihned vydal do útoku, jenže nahození za domácí branku nedojel nikdo ve žlutém dresu.
     
    40:31
    Martin Novotný nahodil kotouč od modré čáry. Domácí brankář Neužil měl sice dobře zakrytý výhled, ale prudké nahození vyrazil mimo tři tyče.
     
    41:05
    Tomáš Fořt se tlačil mezi dva obránce domácího celku, nicméně Daniel Kolář jej parádní hrou tělem vytlačil mimo střeleckou pozici.
     
    41:35
    Juraj Šimboch vyrazil ven ze své klece a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Šimboch rozehrál o mantinel a nepustil domácí k puku.
     
    42:10
    Daniel Voženílek vybojoval puk v rohu obranného pásma, jenže domácí hokejisté se po obrovském boji za brankou nedokázali vymanit ze soupeřova tlaku.
     
    42:27
    Jakub Neužil musel znovu zasahovat. Před domácí branku se odrazilo nahození od pravého mantinelu. Pozorný Neužil však puk přikryl lapačkou.
     
    43:05
    Ladislav Havlík si nedokázal zpracovat prudkou přihrávku na modrou čáru a kotouč mu přes čepel přeskočil do středního pásma. Domácí musí vyklidit pásmo.
     
    43:34
    Jan Rudovský číhal na dlouhou přihrávku na levou stranu. Kotouč se od mantinelu odrazil do útočného pásma, jenže Rudovský projel do ofsajdu.
     
    44:05
    Ani Přerovu se nyní vůbec nepovedl přechod do útočného pásma. Jan Václavek se natahoval po prudké přihrávce, jenže puk se od jeho hole odrazil mezi diváky.
     
    44:24
    Juraj Šimboch musel znovu zasahovat. Hostující brankář dával dobrý pozor na nahození od levého mantinelu a schoval puk do lapačky.
     
    45:06
    Ladislav Havlík si z rohu útočného pásma vybruslil mezi kruhy, ale přes dobře postaveného obránce Přerova nedokázal vypálit.
     
    45:32
    Lukáš Luňák se rybičkou snažil natáhnout po skákavém kotouči v mezikruží. Domácí útočník puk sice zasáhl, jenže obrana Přerova jeho pokus srazila k mantinelu.
     
    46:12
    Jan Starý se u levé tyče hostující branky natahoval po střílené přihrávce, jenže nakonec na puk nedosáhl a kotouč propadl k mantinelu.
     
    46:40
    Domácí hokejisté v posledních minutách stupňují svůj tlak na hostující branku, jenže obrana Přerova zatím náporu domácích odolává.
     
    47:13
    Daniel Voženílek dojel dlouhé nahození za branku Přerova, uspěl v souboji s obráncem a vyslal prudkou přihrávku před branku. Domácí pokračují v kombinaci.
     
    47:45
    Filip Dvořák po dlouhé době táhl akci hostujícího celku. Dvořák si připravil puk ke střele zápěstím, nicméně trefil jen dobře postaveného Koláře.
     
    48:20
    Tomáš Divíšek dojel dlouhé nahození do útočného pásma a bekhendem vrátil kotouč před branku Přerova. Nikdo v červeném se však neprobil do zakončení.
     
    49:10
    Dušan Žovinec uspěl v souboji za vlastní brankou a znovu vybojoval puk pro Jestřáby. Domácím hokejistům už moc času na vyrovnání opravdu nezbývá.
     
    49:23
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Je sníženo! Domácí celek se přeci jen dostává zpátky do hry! Do odraženého kotouče se opřel Aleš Holík, ale hosté jeho ránu ještě zastavili! Na brankovišti ale zabojoval MILAN ŠVARC, který puk dopravil do sítě! Asistence: Matouš Venkrbec, Aleš Holík.
     
    50:02
    Mohlo být vyrovnáno! Tomáš Nouza se před brankou soupeře dostal k odraženému kotouči, jenže Juraj Šimboch jeho dorážku zastavil parádním zákrokem!
     
    50:30
    Na stadionu najednou panuje elektrizující atmosféra. Domácí celek se tlačí do útoku a snaží se vyrovnat. Dnešní derby má skvělý náboj!
     
    51:20
    Jan Starý vyslal nepříjemné nahození od mantinelu. Brankář Šimboch si proti jeho pokusu povyjel a vykopl svižnou ránu levým betonem.
     
    52:08
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu a snaží se tlačil do šancí. Šimboch měl po další střele zakrytý výhled, jenže kotouč minul hostující klec.
     
    52:38
    Tomáš Fořt vyvezl puk za branku domácího celku, kde jej udržel u mantinelu a nasbíral cenné vteřinky pro Přerov.
     
    53:15
    Při další založení útoku se domácímu celku nepodařilo překročit modrou čáru a obrana Přerova znovu vyhodila puk za branku Jestřábů.
     
    53:50
    Domácí hokejisté se nyní nemohou vymanit z obranného pásma. Hosté začali skvěle napadat a nedávají Jestřábům potřebný prostor.
     
    54:10
    Domácí fanoušci stojí na nohou a ženou své oblíbence do útoku! Příznivci Prostějova cítí, že Jestřábi mohou poslat derby do prodloužení.
     
    54:37
    Marek Švec dostal prudkou přihrávku mezi kruhy, jenže ve velké rychlosti netrefil puk podle svých představ a nakonec vůbec nezakončil. Velká škoda!
     
    55:15
    Hosté se štěstím vypíchli puk přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se nepíská. Přerov se nyní natlačil do útočného pásma a sbírá čas.
     
    55:32
    Zasahovat však musel Jakub Neužil! Domácí brankář si dal pozor na skákavý kotouč a prudkou střelu do dolního rohu vykopl mimo domácí branku!
     
    56:06
    Milan Švarc vybojoval puk v útočném pásmu, tělem se natlačil před svého strážce a zakončil bekhendem. Brankář Juraj Šimboch schoval jeho pokus do lapačky.
     
    56:35
    Hosté uklidňují dění na ledě kombinací v obranném pásmu. Přerov zatím nepouští svého soupeře do vyložených možností.
     
    57:02
    Pozorný brankář Šimboch nyní zastavil bekhendovou přihrávku na brankoviště! V opačném případě by Lukáš Luňák zakončoval do odkryté branky!
     
    57:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:25
    Bude se vylučovat! Prostějov dostává obrovskou příležitost k vyrovnání! Martin Novotný totiž vyfasoval dvě minuty za podražení.
     
    57:25
    Domácí trenér si rovněž vyžádal oddechový čas! Jestřábi nyní dostanou poslední pokyny!
     
    57:46
    Domácí brankář Jakub Neužil zůstává na střídačce a Prostějov se pokouší vyrovnat při dvojnásobné přesile!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Domácí pokazili kombinaci v útočném pásmu a jeden z obránců Přerova vyhodil puk přes celé kluziště.
     
    59:25
    Přerov přečkal přesilovou hru Prostějova a poslední půlminutu se musí bránit pouze proti power-play domácího celku!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Přerov v dramatické koncovce ustál nápor domácího Prostějova a vybojoval důležité tři body! Hosté se ujali ve vedení v úvodní dvacetiminutovce, kdy Jakub Šlahař zužitkoval přesilovou hru! Ve druhé třetině navíc Tomáš Sýkora po rychlém protiútoku navýšil vedení hostů na rozdíl dvou branek! Deset minut před koncem vrátil Milan Švarc Prostějov do boje o zvrat! Domácí sice v závěru hráli přesilovou hru, jenže defenzíva Přerova ustála obrovský nápor!
     
    Střela na branku: 30 – 27
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (20:20:10)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 50. Švarc (Venkrbec, A. Holík) – 20. Šlahař (Plášek, T. Sýkora), 33. T. Sýkora (Plášek)


    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – D. Kolář, Havlík, A. Holík, Horyna, Mikliš, Žovinec – Nouza, Venkrbec, L. Luňák – Rudovský, Divíšek, Švarc – Švec, Fiala, Zabloudil – Voženílek, Hozák, Hejný – Starý.
    HC ZUBR Přerov: Šimboch (Klimeš) – Malina, Chmelíř, Čáp, M. Novotný, Pala, Zbořil – M. Kratochvíl, T. Sýkora, Plášek – Fořt, Pšurný, Milan Procházka – F. Dvořák, Berger, Koblar – Václavek, Šlahař, Goiš.

    Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Měkýš, Komínek
    thejrc.org