Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 3:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:7 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Kometa Brno
Úterý 17.10.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký úterní podvečer z třinecké WERK ARENY! Hokejová Tipsport extraliga dnes vstupuje do své druhé čtvrtiny, na programu tedy je čtrnácté kolo. Šlágr obstarají dva celky z horních pater tabulky, třetí Oceláři Třinec hostí vedoucí tým Kometu Brno. Máme se tedy nač těšit, třaskavý duel začne v 17 hodin.
     
    HC Kometa Brno

    Úřadující extraligový šampion se v prozatímním průběhu Tipsport extraligy vyvaroval pomistrovské kocovině a opět hraje na špici tabulky. Svěřenci trenéra Libora Zábranského v úvodních třinácti kolech prohráli jen třikrát, bez bodu z utkání Kometa odešla jen jednou, a to ve třetím kole, kdy doma nestačila na Mladou Boleslav. Jinak celek z jihomoravské metropole poráží jednoho soupeře za druhým, není proto divu, že Kometa s třiceti body vévodí extraligové tabulce.


    Bodů na kontě aktuálního mistra mohlo být po minulém kole méně, Kometa ale v Litvínově předvedla strhující finiš a dohnala tříbrankovou ztrátu. „Spoustu zbytečných vyloučení jsme měli hlavně v první třetině, často jsme hráli ve čtyřech, což nás stálo spoustu sil. Jsme rádi, že mužstvo ukázalo svou sílu a v tom krátkém čase, který nám zbýval do konce utkání, jsme ještě byli schopni vyrovnat. Za to týmu dík. Ten bod navíc si, upřímně řečeno, dnes Litvínov asi zasloužil,“ řekl asistent trenéra Petr Haken.


    Bodově Kometu táhne zkušené duo dvou Martinů – Erata a Zaťoviče. První jmenovaný vévodí brněnské produktivitě s devatenácti body (5+14), Zaťovič zatím posbíral patnáct bodů (6+9). V brankovišti zatím více prostoru dostává Marek Čiliak, slovenský brankář naskočil do jedenácti duelů, jeho úspěšnost činí 91,64%. Druhý gólman Karel Vejmelka má za sebou dva zápasy, v těch obdržel jen jednu branku, průměrově se dostal nad 98%.


    Poslední zápas Komety

    15. října 2017: HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 4:3 sn. (1:0, 0:0, 2:3 – 0:0).

    Branky a nahrávky: 1. F. Lukeš (Kubát, Sörvik), 48. Sörvik (F. Lukeš, M. Hanzl), 52. Nejezchleb (M. Hanzl, F. Lukeš), rozh. náj. Válek – 54. Bartejs (Haščák, Malec), 58. Vincour (J. Krejčík), 60. L. Čermák (Zaťovič, M. Erat).

    Sestava Komety v posledním zápase: Čiliak – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Mlčák – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – Mallet, H. Zohorna, Nahodil.

     
    Oceláři Třinec

    Oceláři zakončili úvodní čtvrtinu dvěma zápasy na ledech soupeřů, po nevydařeném utkání v Pardubicích se hráčům s drakem na hrudi povedlo vyloupit ŠKO-ENERGO arénu. Svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny v zápase s Mladou Boleslaví vedli již o tři branky, v poslední třetině ale museli odolávat tlaku domácích, Slezané nakonec své vedení těsně uhájili.


    “Bylo to cenné vítězství, které se nerodilo vůbec snadno. Do poloviny zápasu jsme byli schopni dávat branky a hrát jednoduchý hokej, který nás v této sezóně zdobí. Na konci druhé třetiny nám pak pomohla poctivě ubráněná oslabení. Od 10. minuty druhé třetiny se Boleslav nastartovala, ale hráči odvedli dobrý výkon, zejména právě v oslabeních. Ve třetí třetině Mladé Boleslavi pomohl brzký gól. Domácím potom narostla křídla a po zbytek utkání byli lepší,“ hodnotil Václav Varaďa nedělní duel.


    Úvodní čtvrtina se Ocelářům vydařila. Hráči s drakem na hrudi získali pětadvacet bodů, ty jim zatím stačí na třetí místo v tabulce. Další body budou moci Oceláři přidat v tomto týdnu, kdy je na domácím ledě WERK ARENY čekají tři duely. Nic jednoduchého ale Oceláře nečeká. Do Třince postupně přijedou Kometa, Plzeň a Jihlava.


    Poslední zápas Ocelářů

    15. října 2017: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

    Branky a nahrávky: 43. Klepiš (Valský), 50. Knot (Hanzlík) – 2. Adamský (Polanský, Jank), 33. Cienciala (Rákos), 36. Irgl (O. Kovařčík).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Jank, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Úvodní kolo letošního ročníku Tipsport extraligy obstaral právě souboj mezi úterními soupeřy. Oceláři zavítali na horký brněnský led, DRFG aréna viděla velmi atraktivní hokejovou bitvu. V zápase padlo devět branek, po šedesáti minutách si oba soupeři připsali po jednom bodu. O výhře Komety v nájezdech rozhodl Tomáš Svoboda.


    8. září 2017: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 5:4 sn. (2:3, 0:1, 2:0 – 0:0).

    Branky a nahrávky: 5. V. Němec (Štencel, Vincour), 7. Vincour (Zaťovič, M. Erat), 54. Hruška (M. Erat, O. Němec), 58. O. Němec (M. Erat). rozh. nájezd T. Svoboda – 1. Marcinko (Martin Růžička, Roth), 9. Irgl (Dravecký, M. Kovařčík), 16. Marcinko (Rákos, M. Doudera), 33. Hrňa (Krajíček).

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Bartko, D. Musil, Adámek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Mlčák – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

    Rozhodčí: Daniel Pražák, René Hradil – Jiří Ganger, Václav Hanzlík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledě, šlágr čtrnáctého kola Tipsport extraligy odstartuje za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Třicet vteřin za námi, Oceláři si vybojovali první početní výhodu. Martin Růžička se snažil dostat k nahozenému kotouči, do cesty se mu však postavil Jan Hruška, jehož zákrok rozhodčí posoudili jako nedovolený.
     
    00:57
    Oceláři zahájili početní výhodu se svou druhou přesilovkovou formací, Svačinovi s Adamským se ale nepovedla kombinace a hosté se dokázali osvobodit.
     
    01:34
    Na ledě již je Marcinkův útok, z nebezpečné pozice pálil Doudera. Čiliak vyrazil puk do rohu kluziště, tam jej sebral Rákos.
     
    01:58
    Daniel Rákos se nakonec dostal k další střele, z pravé strany kluziště ale z voleje nedokázal překvapit přesunujícího se Čiliaka.
     
    02:08
    Obrovská šance pro Davida Ciencialu, třinecký mladík dostal pas přímo před hostující branku, z první ale přestřelil!
     
    02:26
    Přesilovka domácích se chýlí ke konci, Čiliaka k dalšímu zákroku vyzval Martin Růžička. Útočník Ocelářů se podél pravého hrazení protáhl až před hostující branku, pak ale trefil jen Čiliakovu výstroj.
     
    02:40
    Kometa hraje v plném počtu, u kotouče jsou však stále domácí hokejisté. Polanský s Adamským kombinují za Čiliakovou brankou.
     
    03:10
    Ze snažení domácích nakonec nic nevzešlo, hosté se zmocnili kotouče a v poklidu jej dopravili za Hrubcovu klec. Tam se k puku dostali opět Slezané, kteří rozjíždějí další akci.
     
    03:42
    Rákos zpoza hostující branky hledal najíždějícího Irgla, jeden z hostujících obránců ale jeho úmysl přečetl a vypíchl puk do středního pásma.
     
    04:13
    Do šance na druhé straně se natlačil Mallet, kolem bránícího Krajíčka ale nedokázal poslat kotouč na Hrubce. Na druhé straně pak nepřesnou střelou zakončil svůj průnik Rákos.
     
    04:30
    Kometa se pokusila o rychlý přechod do pásma domácího celku, zastavil ji však ofsajd. Vhazování v neutrální zóně.
     
    04:54
    Dravecký s Růžičkou se řítili na Čiliakovu branku, první jmenovaný ale nepřesným pasem zhatil celou akci domácích.
     
    05:06
    Kometa vyhrála buly ve vlastním pásmu, Gulaši pak chytrým lobem dostal kotouč do pásma Ocelářů, kam mířil také rozjetý Jan Hruška! Hostující útočník dojel skákající kotouč, v těsné blízkosti Hrubce ale nedokázal přehodit betony domácího brankáře!
     
    05:45
    Kometa zvýšila své obrátky a je aktivnějším týmem. Hostům se ale zatím nedaří přechod do útočné třetiny.
     
    06:07
    Podobné to bylo také v následujícím případě, kdy hostující tým zastavil hvizd sudích pro ofsajd. Hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu po krátké komerční přestávce.
     
    06:28
    Malec ztratil kotouč za vlastní brankou, Irgl s Rákosem pak připravili pozici pro střílejícího Erika Hrňu. Ten dostal ideální pas do předbrankového prostoru, svou střelou z první ale nechal jen vyniknout pozorného Marka Čiliaka!
     
    07:20
    Hosté velmi rychle přenesli hru na druhou stranu, střílejícího Nahodila ale zastavil Hrubec. Marcinko se poté pokusil do akce vyslat Martina Růžičku, dlouhý pas byl ale příliš prudký.
     
    07:48
    Další akce Ocelářů už zaměstnala hostujícího brankáře, Čiliaka z levého kruhu pro vhazování ohrozil Adamský. Stav zůstává neměnný.
     
    08:26
    Rychlý přechod Komety do útočné třetiny umožnil střílet Čermákovi. Hostující kapitán dostal přesný pas do jízdy, za modrou čárou udělal kličku do středu kluziště, pak chtěl pálit kolem nohou bránícího Krajíčka. Kapitán Ocelářů přizvedl kotouč, Hrubec jej odrazil do rohu kluziště.
     
    09:25
    Další akce se ani jednomu ze soupeřů nepovedly. Domácí ztroskotali na nepřesných přihrávkách, Kometu pak zastavili bránící hráči Třince.
     
    10:06
    Brňané drželi kotouč v útočném pásmu, po nepřesných přihrávkách se ale k zakončení nedostali. Oceláři poté poslali kotouč do středního pásma.
     
    10:39
    Tam se k puku znovu dostala Kometa, Malletův průnik už byl nadějnější. Hostující útočník se natlačil až před brankoviště, bekhendovým pokusem ale Hrubce nepřekvapil.
     
    11:03
    Brankář Ocelářů si připisuje další zákrok, z pravého kruhu pro vhazování jej ohrozil Čermák.
     
    11:42
    Malec chtěl do akce vyslat Erata, přihrávka ale mířili na paty hostujícího útočníka. Toho chtěl využít Svačina, který uzmul kotouč, jenže ani jeho pas na Polanského nebyl přesný.
     
    12:25
    Hrubec si připsal další úspěšný zákrok, ke střele se po rychlé akci dostal Dočekal. Hostující útočník ale trefil jen Hrubcovy betony.
     
    12:58
    Na druhé straně se Rákosova formace snažila vymyslet něco kloudného, vše ale ztroskotalo na nepřesném pasu Irgla. Hosté poslali kotouč do středního pásma.
     
    13:19
    Tam se puku zmocnili opět domácí hokejisté, pas Martina Růžičky na rozjetého Marcinka ale přišel příliš pozdě a slovenský forvard se dostal do ofsajdové pozice. Komerční přestávka.
     
    13:47
    Marcinko s Draveckým dobře vyřešili situaci ve vlastním pásmu, druhý jmenovaný mohl do akce vyslat Adámka. Třinecký obránce si nabruslil za útočnou modrou čáru, pak ale nechal vyniknout Čiliakovu lapačku.
     
    14:25
    Kometa ihned po vhazování dostala kotouč do střední třetiny, její kapitán Leoš Čermák se nakonec dostal do gólové pozice! Čermák prošel skrz dvojici domácích obránců, v těsné blízkosti Hrubcovy branky ale trefil jen betony brankáře Ocelářů! Kotouč se však odrazil do předbrankového prostoru, Tomáš Svoboda ale dorážel vedle!
     
    15:17
    Polanský se Štenclem svedli bruslařský souboj o kotouč, který skončil kolizí obou se zadním mantinelem. Oba hokejisté již jsou na střídačkách, vypadá to, že budou v pořádku.
     
    15:31
    Nepřesný pas Musila na Rákose znamená icing, vhazování před Hrubcem.
     
    16:04
    Malec poslal prudký pas na Malleta, ten jej nedokázal zpracovat a kotouč vyletěl do hlediště třinecké arény. Buly ve středovém kruhu.
     
    16:37
    Marcinko zabránil hostům poslat kotouč do střední třetiny, od modré proto mohl pálit Krajíček. Před brankou ještě hlídkoval Martin Růžička, Čiliak však dokázal zasáhnout.
     
    16:54
    Vyloučení na obou stranách. Jeden hlavní sudí viděl sekání v podání Lukáše Krajíčka, druhý pak vyloučil Lukáše Nahodila pro podražení.Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    17:28
    Adamský se s Irglem vydal vstříc hostující brance, domácí útočníci se ale nedohodli a vše skončilo za Čiliakovou brankou.
     
    18:05
    Martin Zaťovič dostal přesný pas za domácí obranu a řítil se sám na Hrubce! Hostující útočník zvolil kličku na svou levou stranu, v zakončení ale selhal, neboť netrefil branku!
     
    18:55
    Na druhé straně se z obklíčení tří hráčů vymanil Martin Růžička, v rozhodující fázi mu ale hosté odpálili kotouč z hole.
     
    19:16
    Oba celky hrají v kompletu, běží poslední minuta třetiny. Kometa poslala kotouč na zakázané uvolnění, buly před Čiliakem.
     
    19:48
    Oceláři zatlačili na svého soupeře, k zakončení se však nepropracovali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce, ve WERK ARENĚ stále platí bezbrankový stav. Jak Oceláři, tak Kometa měli v první třetině několik dobrých šancí ke skórování, na obou stranách zatím kralují brankáři. Čiliak i Hrubec si připsali několik těžkých zákroků, ani jednomu ze soupeřů se nepovedlo využít jednu přesilovou hru.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Střely na branku v první třetině: 7:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Martin Růžička vybojoval za hostující brankou kotouč, následná kombinace Draveckého s Douderou ale ke střeleckému pokusu nevedla.
     
    20:58
    Oceláři pokračují v útočném snažení, Růžička před brankou tečoval nahození Linharta. Čiliak mohl zůstat v klidu, kotouč netrefil branku.
     
    21:27
    Na druhé straně se do šance chtěl dostat Vincour, hostujícímu útočníkovi ale utekl kotouč a Oceláři jej dostali do střední třetiny.
     
    21:57
    Marian Adámek zastavil dva pokusy hostí. Domácí obránce nejprve obětavě padl do rány Gulašiho, následný pokus Svobody skončil na bruslích domácího beka.
     
    22:13
    Další akci si už Marian Adámek za rámeček nedá, obránce Ocelářů se provinil hákováním a posílá tak svůj tým do čtyř.
     
    22:35
    Oceláři se hned po buly zmocnili kotouče a odpálili jej za Čiliakovu branku.
     
    23:18
    Kometa se rychle vrátila do útočné třetiny, Hrubce ale zatím neohrozila. Po kombinaci s Eratem od modré pálil Krejčík, kotouč ale trefil jen brusle Draveckého, od kterých se odrazil do ochranné sítě.
     
    23:35
    Oceláři opět zvládli situaci po vhazování, Adamský pak mohl poslat puk za hostující branku.
     
    24:00
    Adamský opět zastavil hostující rozehrávku a odpálil puk do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky, forčekující Rákos navíc donutil hosty k chybě, kotouč se dostal k Douderovi, který pošetřil čas.
     
    24:30
    Oceláři jsou kompletní. V útočném pásmu se na puk snažil dostat Ondřej Kovařčík, domácí útočník ale proti hostující přesile neuspěl.
     
    25:08
    Oceláři pokračovali v aktivním napadání a vybojovali si přesilovou hru. Na trestnou lavici odjíždí Jan Štencel, který inkasoval dvě minuty za hrubost.
     
    25:47
    Oceláři kombinují v útočné třetině. Kotouč si dlouho u modré čáry vyměňovali Doudera s Hrňou, druhý jmenovaný pak šikovně hledal Rákose. Ten ale nedokázal trefit prudký pas, Slezané nicméně zůstali u kotouče.
     
    26:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    A snažení domácích hokejistů je korunováno úvodní brankou utkání! Oceláři po celou dobu přesilovky nepustili svého soka z obranné třetiny, Tomáš Marcinko nakonec získal odražený kotouč, zpoza branky jej posunul na ERIKA HRŇU, který propálil Čiliaka mezi rukou a tělem! Asistence: Tomáš Marcinko, Milan Doudera.
    26:27 Erik HRŇA - 1:0
     
    27:15
    Martin Zaťovič měl být adresátem dlouhého pasu, ten byl ale příliš prudký a ke kotouči se rychleji dostal Hrubec. Domácí brankář rozehrál akci svého celku, na jejímž konci nepřesně zakončoval Krajíček.
     
    28:10
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hra se po úvodní trefě domácích dostala do vysokého tempa, Kometa velmi rychle odpovídá! Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Lukáš Nahodil předložil kotouč na zlatém podnose ALEXANDRU MALLETOVI, ten měl jednoduchou práci v podobě trefení odkryté branky! Asistence: Lukáš Nahodil, Michal Gulaši.
    28:10 Alexandre MALLET - 1:1
     
    28:43
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu třineckého pásma, sudí nakonec přerušil hru a nařídil vhazování po Hrubcově levé ruce. Komerční přestávka.
     
    29:14
    Martin Růžička nabral rychlost v hloubi obranného pásma, třinecký kanonýr se nakonec dostal až do střelecké pozice. Jedovatý pokus Růžičky Čiliaka pořádně vystrašil, hostující brankář nakonec zasáhl ramenem.
     
    29:22
    Hra pokračovala v rohu brněnského pásma, kde se Marcel Haščák dopustil faulu. Hostující útočník hákoval Draveckého, odsedí si proto dvě minuty na trestné lavici.
     
    29:57
    Oceláři si dlouho vyměňovali kotouč, pak ale přišel nepřesný pas Adamského zpoza hostující branky a osvobození se Komety.
     
    30:17
    Kotouč je opět za Hrubcovou brankou, domácím se zatím početní výhoda příliš nedaří.
     
    30:37
    Ani Růžička, ani Marcinko nebyli schopni trefit volné místečko v Čiliakově postoji, kotouč je opět ve středním pásmu.
     
    31:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na hrudi nakonec početní výhodu využívají a opět se ujímají vedení! MARTIN RŮŽIČKA si na své střelecké pozici dlouho říkal o kotouč, přihrávka nakonec přišla z hole Erika Hrni. Martin Růžička si zpracoval puk a poslal jej pod horní tyč Čiliakovy branky! Asistence: Erik Hrňa, Daniel Rákos.
    31:12 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    31:40
    Rozhodčí signalizují trest pro Oceláře, Kometa hraje se šesti bruslaři v poli.
     
    31:58
    Do dobré pozice se u levé tyče Hrubcovy branky dostal Hynek Zohorna, hostující forvard ale nedokázal přehodit beton třineckého brankáře. Hra je přerušena, na trestnou lavici odjíždí Michal Kovařčík, který se provinil hákováním.
     
    32:19
    Z pravé strany pálil Erat, Hrubec vyrazil puk do rohu kluziště. Tam se jej zmocnil Svoboda, Kometa zůstává v útočném pásmu.
     
    32:44
    Hosté se nakonec sami vyhnali z útočné třetiny, Zaťovič nepřesně hledal Krejčíka.
     
    33:03
    Oceláři mohli využít chyby v hostující rozehrávce, Hrňa se s Marcinkem dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Akci individuálně vyřešil první jmenovaný, Čiliak byl pozorný!
     
    33:33
    Kometa se vrátila do útočné třetiny, na Hrubce šly dva pokusy. První skončil na chráničích Musila, druhý pak domácí brankář vyrazil do ochranné sítě.
     
    33:58
    Oceláři jsou kompletní, Kometa stále u puku. V útočném pásmu operuje Mallet, hosté se ale do střelecké pozice zatím nedostali.
     
    34:30
    Souboj tří proti třem v rohu třineckého pásma dopadl lépe pro Kometu, na modré čáře z toho mohl těžit Barinka, jeho pokus ale nebyl přesný.
     
    34:54
    S další střelou hostujícího celku si poradil Šimon Hrubec, hra je přerušena. Pokračovat budeme po komerční přestávce vhazování v pásmu domácích.
     
    35:28
    Svačina za hostující brankou zastavil kotouč pro Polanského, ten nedokázal z ostrého úhlu překvapit Čiliaka. Puk se poté odrazil do střední třetiny, Oceláři se vystavili do ofsajdu.
     
    36:31
    Rákos z vlastního pásma hledal rozjetého Hrňu, ten si ale přihrávky nevšiml a nechal projet kotouč mezi svými bruslemi.
     
    37:21
    Oceláři pokračovali v aktivním napadání, první formace domácích nakonec málem rozebrala hostující defenzívu! Dravecký s Marcinkem a Růžičkou rozjeli kulečníkovou souhru, poslední jmenovaný nakonec z těžké pozice trefil jen rameno brankáře Čiliaka!
     
    38:00
    Kometě se nepovedla protiakce, podobně si ale vedli také Oceláři, kteří ztroskotali v rohu soupeřova pásma. Hosté ale poté odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    38:25
    Cienciala s Rákosem vybojovali kotouč pro střílejícího Hrňu, domácí útočník pálil z vrcholu kruhu pro vhazování jen do lapačky Marka Čiliaka.
     
    39:00
    Marcinko sice vyhrál čistě buly, Oceláři se ale nedokázali dostat do střelecké pozice. Na druhé straně nepřesně pálil Krejčík.
     
    39:28
    Hra se rychle přesouvá z jedné strany kluziště na druhou, Čiliak musel zasahovat proti výpadu Adamského.
     
    39:40
    Hrňa s Irglem operovali u levé tyče hostující branky, kotouč za Čiliakova záda se jim však dostat nepovedlo. Další buly v pásmu Komety.
     
    39:47
    Icing Brna, hra zůstává u Čiliaka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Skončila druhá třetina zápasu mezi Oceláři a Kometou, v prostřední dvacetiminutovce již WERK ARENA viděla branky, o jednu víc vsítili domácí hokejisté. Oceláři se nejprve v početní výhodě trefou Erika Hrni dostali do vedení, Kometa rychle odpověděla gólem Alexandra Malleta. Hráči s drakem na hrudi si však své vedení vzali zpět, opět v přesilové hře. Ze své tradiční pozice na levé straně se prosadil Martin Růžička. Zápas je do poslední třetiny, která začne přibližně v 18:43, stále otevřený a můžeme čekat velkou bitvu do poslední vteřiny!
     
    Střely na branku ve druhé třetině (celkem): 11:6 (18:16)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Třetí třetina začne početní výhodou Komety, nedovoleným bráněním se provinil Lukáš Krajíček.
     
    40:39
    Eratova střela z pravé strany nebyla přesná, u kotouče zůstává Kometa.
     
    41:07
    Hosté několika rychlými přihrávkami rozpohybovali bránící čtveřici domácích, pokus Krejčíka od modré pak ale minul branku. Domácí se osvobodili.
     
    41:51
    Haščák pálil vedle, následný pokus Hrušky skončil, po teči Rákose, v ochranné síti.
     
    42:17
    Střela Štencla od modré byla několikrát tečována, kotouč nakonec proskákal kolem levé tyče Hrubcovy branky. Domácí brankář při pokusu o zákrok vychýlil svou klec z normálního postavení, vteřinu před Krajíčkovým návratem se bude vhazovat v pásmu domácích.
     
    42:52
    Oceláři ubránili jedno oslabení, nyní je však čeká další. Zbyněk Irgl ve snaze získat puk podrazil Bartejse, který zůstal ležet na ledové ploše. Hostujícímu obránci na střídačku pomohli jeho spoluhráči, Bartejs nemohl došlápnout na svou levou nohu.
     
    43:00
    Krajíček vybojoval puk za svou vlastní brankou, poté jej s Adamským poslal na polovinu Komety.
     
    43:34
    Hosté se rychle vrátili do útočné třetiny, Erat se Svobodou ale Hrubce nepřekonali. První jmenovaný pálil vedle, Svoboda dorážel puk jen do přesunujícího se Hrubce.
     
    43:48
    Erat ztratil v hloubi útočného pásma puk, ke kotouči se dostal Linhart, který jej odpálil za Čiliakovu branku.
     
    44:28
    Další secvičená situace Komety končila střelou Erata z pravé strany kluziště, Hrubec byl opět připraven a nepustil puk za svá záda.
     
    44:41
    Krajíček nejprve srazil nahození Štencla do rohu kluziště, následnou střelu Hrušky do ochranné sítě srazil Marcinko.
     
    44:55
    Barinka chytře hledal u pravé tyče stojícího Haščáka, před slovenským forvardem stála odkrytá třinecká branka! Haščák si musel kotouč zpracovat, pak jej ale poslal jen do boční sítě! Oceláři jsou kompletní.
     
    45:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili dvě soupeřovy přesilovky, při rovnovážném počtu hráčů na obou stranách pak dokázali udeřit! Ondřej Kovařčík vybojoval kotouč za hostující brankou, pak jej přenechal MARTINU RŮŽIČKOVI! Třinecký snajpr svou první střelou trefil Čiliakův beton, při dorážce už se však nemýlil! Asistence: Ondřej Kovařčík, Tomáš Marcinko.
    45:29 Martin RŮŽIČKA - 3:1
     
    46:28
    Hrubec pouze vyrazil střelu Štencla, dorážejícího Malleta ale v předbrankovém prostoru zablokovali Krajíček s Douderou.
     
    46:51
    Na druhé straně se do slibné pozice mohl dostat Irgl, proti dvojici bránících hráčů se ale třinecký útočník nedokázal prosadit.
     
    47:29
    Kometa tlačí na pilu, kotouče ale zatím létají kolem třinecké branky. Od modré nepřesně pálili Malec a Bartejs, z levého kruhu pak Erat.
     
    48:15
    Marcinkova formace dostala hru na druhou stranu kluziště, o kotouč se dlouho bojovalo v rohu brněnského pásma. Ze souboje nakonec lépe vyšli hosté.
     
    49:00
    Útočné snažení Komety ale zatím nic nepřineslo. O kotouč se převážně bojuje za třineckou brankou, Hrubec zatím nemusel zasahovat.
     
    49:37
    Po Eratově chybě a Douderově rozehrávce se do dobré šance řítil Adamský, toho ale v rozhodující chvíli neposlechl kotouč a přeskočil mu čepel hole.
     
    49:54
    Kometa dostala hru do střední třetiny, tam se ale k puku dostal Marian Adámek, který se neohroženě vydal do útočné třetiny. Adámek si nabruslil za modrou čáru, pak napálil kotouč na Čiliaka. Hostující gólman jej raději podržel, vhazovat se bude po komerční přestávce po Čiliakově levé ruce.
     
    50:24
    Na útočné modré chyboval Gulaši, toho mohl využít Zbyněk Irgl, který se dostal do samostatného úniku! Irgl na Čiliaka zkusil bekhendový blafák, hostující brankář ale jeho úmysl vystihl a vyrazil puk nad branku!
     
    50:52
    Na druhé straně si Hrubec musel poradit s nepříjemnou střelou Haščáka, kterou domácí brankář zlikvidoval až na druhý pokus.
     
    51:14
    Milan Doudera zatáhl kotouč do útočné třetiny, pak se Svačinou připravil pozici pro Adamského. Třinecký útočník pálil od modré čáry, puk trefil jen zadní mantinel.
     
    51:45
    Martin Růžička číhal za na modré stojícím Eratem, zkušený útočník Komety si ale pohlídal skákající přihrávku a nepustil Růžičku do sóla.
     
    52:17
    Oceláři brání svou modrou čáru a zatím se jim vede skvěle. Kometa se hodně snaží, zatím se ale nemůže dostat skrz obranný val Ocelářů.
     
    52:32
    Brnu se povedlo dostat kotouč do útočné třetiny, jejich akce ale skončila ležícím Martinem Eratem v Hrubcově síti. Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    53:25
    Irgl se snažil dostat do útočné třetiny, třinecký útočník ale nechal kotouč za sebou a přenechal jej tak hráčům Komety. Ani hostům se ale nepovedl přechod přes střední pásmo.
     
    54:04
    Oceláři drží Komety v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky, hosté se stále nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    54:17
    A když už se to Zaťovičovi povedlo, zastavil ho hvizd sudího pro ofsajd. Komerční přestávka.
     
    54:34
    Svačina dojel do pásma Komety vystřelený kotouč, přihrávkou skrz brankoviště hledal najíždějícího Adamského. Ten dostal kotouč na svou hůl, Čiliaka ale z těžké pozice nepřekonal. Hosty na druhé straně zastavil ofsajd.
     
    55:17
    Kometa stále marně dobývá útočné pásmo, soupeřova brankáře zatím více ohrožují Oceláři. Dravecký mohl poslat pak Martinu Růžičkovi, přihrávka se mu ale nepovedla.
     
    55:17
    Dnešní utkání sleduje 4 199 diváků.
     
    55:54
    Malec poslal kotouč do útočné třetiny, Doudera jej ale rychle vrátil do středního pásma. Hraje opět Malec.
     
    56:16
    Hosté nakonec vykombinovali celou akci až do gólové pozice, Hynek Zohorna měl na holi druhou branku Komety! Zohorna dostal přesný pas do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil třineckou branku!
     
    57:01
    Kometa je opět v pásmu domácích, zatím ale kombinuje pouze po rozích kluziště.
     
    57:34
    Zaťovič nahodil kotouč na Hrubce, ten jej raději ukryl ve své lapačce. Buly po levé ruce třineckého brankáře.
     
    57:41
    Oceláři zvládli buly a poslali kotouč do pásma soupeře. Kometa musí začít od vlastní branky.
     
    57:57
    Hosté se nakonec propracovali k zakončení, Bartejs ale trefil jen Hrubcovu lapačku.
     
    57:57
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:57
    Čiliak zůstává na střídačce, hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:13
    Kometa drží kotouč v útočném pásmu, Hrubec zatím nemusel zasahovat.
     
    58:26
    Z pravé strany pálil Svoboda, kotouč letěl nad domácí branku. Hrubec pak zlikvidoval Vincourův pokus.
     
    58:49
    Dravecký vybojoval kotouč al poslal jej do střední třetiny.
     
    59:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korunují svůj dnešní výkon čtvrtou trefou, svůj první letošní extraligový hattrick si připisuje MARTIN RŮŽIČKA! Největší zásluhu na této brance má Daniel Rákos, který vybojoval kotouč u modré čáry, pak jej nesobecky přenechal právě Růžičkovi. Třinecký kanonýr měl jednoduchou pozici. Asistence: Daniel Rákos.
    59:04 Martin RŮŽIČKA - 4:1
     
    59:34
    Oceláři si konec zápasu užívají, Slezané drží kotouč na svých holích.
     
    Konec zápasu.
     
    Šlágr čtrnáctého kola končí, z vítězství 4:1 se radují domácí Oceláři! Hráči s drakem na hrudi v závěrečné dvacetiminutovce potvrdili své vedení z druhé části, ubránili několik přesilovek Komety a přidali další dvě trefy. Hattrickem se na výhře podílel Martin Růžička, který nejprve v šestačtyřicáté minutě nadvakrát překonal Čiliaka, třetí trefu pak přidal do prázdné branky.
     
    Nejlepší hráči:

    Martin Růžička (3+0) – Alexandre Mallet (1+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek úterního večera. Na shledanou! (19:22:17)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 27. Hrňa (Marcinko, M. Doudera), 32. Martin Růžička (Hrňa, Rákos), 46. Martin Růžička (O. Kovařčík, Marcinko), 60. Martin Růžička (Rákos) – 29. Mallet (Nahodil, Gulaši)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Bartko, D. Musil, Adámek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Mlčák – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

    Rozhodčí: Daniel Pražák, René Hradil – Jiří Ganger, Václav Hanzlík
    thejrc.org