Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 3:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:7 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 17.10.2017, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je to tak, Hradec vítězí 3:1! Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni Ladislav Šmíd (Liberec) a Patrik Rybár (Hradec Králové). Východočeský gólman sice dnes přišel o svou neprůstřelnost a sérii nul, i tak si ale jeho výkon z posledních dní zaslouží obdiv! Rybár totiž neinkasoval přesně 245 minut a 27 vteřin, což znamená, že v tabulce neprůstřelnosti se posunul na 2. místo v historii jak české, tak československé extraligy! 1. příčka zůstane ještě nějaký čas v držení Vladimíra Hudáčka (262:51, Zlín, sezóna 1999/00).
     
    59:31
    Michal Bulíř si zpracoval puk bruslí a zkoušel vystřelit, mimo jiné Rybárův levý beton mu zabránil v úmyslech a puk skončil vedle tyče!
     
    59:00
    A to se také děje, Liberečtí opět v power-play!
     
    58:49
    Hosté opět na puku, Lvi musí znovu bránit!
     
    57:06
    Liberec bez gólmana, podaří se mu snížit či vyrovnat?
     
    56:25
    Liberečtí se i nadále snaží útočit a zápas ještě nevzdávají, nepříjemné ráně od modré teď musel čelit domácí gólman.
    55:11 Tyler REDENBACH - 3:1
     
    55:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    TYLER REDENBACH se právě nyní stal hráčem, který po více než 245 minutách překonal famózního Patrika Rybára! Cibulskis nestačil bránit unikajícího hostujícího forvarda, jenž svižnou střelou zápěstím rozvlnil hradeckou síť – 3:1. Asistence: Martin Bakoš, Lukáš Derner.
     
    54:35
    Teď měli domácí i porci štěstí! Po závaru před Rybárovou bránou se totiž puk odrazil směrem do brány, odklouzal ale nakonec těsně vedle tyče!
     
    52:03
    Nyní ale nechybělo moc k tomu, aby Lvi přidali čtvrtý zásah! Křižnou nahrávkou našel Berger Jarůška, toho ale výtečným přesunutím a zákrokem lapačkou vychytal Aleš Stezka!
     
    46:28
    Michal Bulíř byl blízko snížení! Po nepřehledné situaci v mezikruží pálil liberecký útočník z otočky, trefil ale jen Rybára v univerzálním rozkleku.
     
    45:36
    Liberečtí mohli upalovat v úniku dvou na jednoho, finální nahrávka mířící do brankoviště ale ztroskotala na hradeckých bruslích!
     
    43:31
    Patrik Rybár musel být teď dvakrát za sebou ve střehu. Nejprve zlikvidoval svižnou ránu zprava, chvíli nato si poradil i se švihovkou Jana Ordoše.
    42:53 Jiří ŠIMÁNEK - 3:0
     
    42:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tahle přesilovka už využití našla, Lvi odskakují na třígólový rozdíl! Cingel vypálil z pravé strany a na dorážku číhal na hraně brankoviště JIŘÍ ŠIMÁNEK. Hradecký útočník se zorientoval nejlépe, jak mohl, a svou první brankou v sezóně zvyšuje na 3:0! Asistence: Lukáš Cingel, Filip Pavlík.
     
    41:43
    Bednář vyslal střílenou nahrávku na Köhlera, ten ale z těsné blízkosti nedokázal tečovat puk do sítě!
     
    41:15
    Ale pět na pět dlouho nevydržela. Petr Jelínek se totiž u mantinelu ve středním pásmu dopustil podražení a Hradec má další přesilovku.
     
    39:59
    Mohlo se stát! Filip Pavlík totiž vyslal bombu od modré lajny a mířil mezi betony, ty ale liberecký brankář stihl scvaknout včas.
     
    38:46
    K Jaškovi se nyní přidává ještě Lukáš Derner, který si odpyká dvě minuty za podražení a Hradec bude hrát přesilovku.
     
    38:11
    Liberecká přesilovka končí, na trestnou lavici ale míří Lukáš Jašek. Vyfasoval 10 minut za nesportovní chování.
     
    36:16
    Richard Jarůšek se provinil hákováním, což znamená jediné – dvouminutovou přesilovku pro Liberec.
     
    31:54
    Jiří Šimánek z trochu krkolomné pozice doťukával puk mezi betony a ke třetímu hradeckému gólu teď opravdu příliš nechybělo!
     
    30:33
    A hradecký brankář do třetice! Úplně sám na bránu jel Tyler Redenbach, jeho rána na delší tyč ale skončila jen spektakulárním semaforem Rybára!
     
    24:27
    Jan Berger mířil do úplně prázdné brány, když Stezka vyjel daleko z brankoviště, od modré ale přestřelil!
    23:51 Rudolf ČERVENÝ - 2:0
     
    23:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tahle akce by si zasloužila nominaci do Zlaté helmy! Gregorc nejprve nahrál Koukalovi, jenž obratem vrátil puk hradeckému bekovi. Ten kotouč rychle přiťukl k pravé tyči RUDOLFU ČERVENÉMU, který nastavil hůl a překonal vyšachovaného Stezku – 2:0. Asistence: Blaž Gregorc, Petr Koukal.
     
    23:33
    Hradec je nyní jasně lepším týmem, na soupeřovu bránu sype jednu střelu za druhou. Filip Pavlík teď zkoušel ránu z pravého kruhu na bližší tyč, bleskurychle se ale vzduchem mihla Stezkova lapačka!
     
    22:21
    Šance jako hrom v podání Martina Látala! Jeho první střela zprava skončila na Stezkově levém betonu, dorážka z úhlu mířila taktéž jen do výstroje!
     
    20:56
    Koukal zvolil místo střely neúspěšnou nahrávku brankovištěm, Gregorc zase neuspěl od modré. Chvíli nato ještě zleva pálil Bednář, jedovatou ránu ale ukryl Stezka v náručí!
     
    20:00
    Už to vypadalo že ne, spolu se sirénou se ale zbytečného faulu dopustil Jan Ordoš. Tomu začne po příchodu z kabin běžet dvouminutový trest za hrubost.
     
    18:49
    Liberečtí nyní dlouho kombinovali v útoku a výsledkem byla rána zprava v podání Jana Stránského. Tu svým rychlým poklekem zablokoval Gregorc!
    14:50 Bedřich KÖHLER - 1:0
     
    14:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neproduktivnější hradecký střelec si právě vzal slovo a otevřel skóre zápasu! BEDŘICH KÖHLER vystihl nerozvážnou hostující rozehrávku a stanul v mezikruží tváří v tvář Stezkovi. Domácí útočník zamířil naprosto přesně a trefil místo mezi betony – 1:0. Bez asistence.
     
    14:36
    Po Bulířově střele se k dorážce zblízka dostal Jelínek, z otočky ale poslal puk o beton jenom těsně vedle brány!
     
    12:48
    Krátce poté, co Liberec naskočil do plného počtu, se mu otevírá možnost přesilovky. Jiří Šimánek jde totiž pykat za podražení.
     
    12:14
    Teď už se ale domácí usadili v pásmu a v roli střelců se postupně ukázali Cibulskis, Šimánek a Jarůšek, ve všech případech ale zasáhl buď Stezka nebo hostující obrana!
     
    11:09
    Jaroslav Bednář svižně vystřelil z pravého kruhu a jeho ránu Stezka vyrazil jen vedle sebe. Před odkrytou bránou stál ale pouze liberecký hráč, jenž logicky nezamířil do sítě ale přesně na opačnou stranu.
     
    10:39
    Liberecká střídačka nezvládla ideálně střídání a dopustila se hry v šesti. Hosté tak obdrželi dvě trestné minuty a početní výhodu mají k dispozici Lvi.
     
    03:27
    Michal Dragoun je prvním vyloučeným hráčem zápasu a Liberec si zahraje přesilovou hru. Hradecký forvard pyká za podražení.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 15. Köhler, 24. Červený (Gregorc, Koukal), 43. Šimánek (Cingel, F. Pavlík) – 56. Redenbach (Bakoš, Derner)


    Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Jarůšek, Berger, Látal.
    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Will) – Havlín, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Kolmann, Derner – Bulíř, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Bartovič – Lakatoš, Jašek, Ordoš – J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 4410
    thejrc.org