NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
po prodl.
New York Rangers
4:5 (0:2, 3:1, 1:1 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Středa 18.10.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:58 Jevgenij MALKIN - 4:5
     
    60:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel v blízkosti levé tyče zachytil rozehrávku Rangers zpoza brány a po obrovské chybě domácích hokejistů předložil puk JEVGENIJOVI MALKINOVI, který na opačné straně útočného pásma skóroval z blízkosti do prázdné brány – 4:5! Asistence: Phil Kessel.
    59:04 Sidney CROSBY - 4:4
     
    59:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY zpoza brány bekhendem nahodil puk mezi kruhy pro vhazování, kde se od domácího Kevina Shattenkirka odrazil nad pravým betonem Henrika Lundqvista k levé tyči! Ještě se volalo do Toronta, o ofsajd se ale nejednalo a je to 4:4! Prodloužení před námi? Asistence: Patric Hörnqvist a Jevgenij Malkin.
    48:00 Michael GRABNER - 4:3
     
    48:00
    Rangers právě vstřelili branku!
    MICHAEL GRABNER nádhernou žabičkou z pravého kruhu pro vhazování našel v blízkosti levé tyče najíždějícího Davida Desharnaise, který se neukvapil se zakončením a přihrávku mu oplatil. První jmenovaný hráč poté kombinaci na jeden dotek zakončil v jízdě střelou do prázdné brány a poslal Rangers do vedení 4:3! Co bude dál? Asistence: David Desharnais a J. T. Miller.
    38:01 Patric HÖRNQVIST - 3:3
     
    38:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel se dostal v blízkosti levé tyče k odraženému puku po zablokované střele Jevgenije Malkina z mezikruží, a poté ho předložil z ostrého úhlu PATRICOVI HÖRNQVISTOVI, který si klepnutím o led řekl o přihrávku a z blízkosti zamířil k pravé tyči! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
    28:32 J. T. Miller - 3:2
     
    28:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    J. T. MILLER po přihrávce Ryana McDonagha od modré čáry napřáhl na levé straně mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou k prudké střele s příklepem, která zamířila nad vyrážečkou Matta Murrayho k bližší tyči! Rangers přesně během minuty vstřelili v početní výhodě po vyloučení Sidneyho Crosbyho dva góly a vedou po fantastickém a rychlém obratu 3:2! Asistence: Ryan McDonagh a Anthony DeAngelo.
    27:32 Pavel BUČNĚVIČ - 2:2
     
    27:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Mika Zibanejad mohl v levém kruhu pálit, rozhodl se ale pro přenesení hry a PAVEL BUČNĚVIČ z vrcholu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy zamířil vedle lapačky přesouvajícího se Matta Murrayho do bližšího pravého horního rohu brány! Rangers využili první část čtyřminutové přesilové hry a mají dost času na to, aby využili i druhou a vedli! Asistence: Mika Zibanejad a Mats Zuccarello.
    26:02 David DESHARNAIS - 1:2
     
    26:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    DAVID DESHARNAIS si najel v levém kruhu na kolmý pas od J.T. Millera a parádní střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Matta Murrayho do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, kde se puk od horní tyče odrazil k ledu a za brankovou čáru! Rangers jsou zpět v zápase. Asistence: J. T. Miller a Kevin Shattenkirk.
    13:30 Carl HAGELIN - 0:2
     
    13:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Olli Määttä nádhernou diagonální kolmou přihrávkou z levé strany obranného pásma Penguins našel na pravém křídle rozjetého CARLA HAGELINA, který si najel v rychlosti do pravého kruhu a parádní střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Henrika Lundqvista do bližšího pravého horního rohu brány! Puk se na cestě do sítě odrazil od tyče a švédský brankář zůstal stát jako solný sloup. Asistence: Olli Määttä.
    00:43 Phil KESSEL - 0:1
     
    00:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PHIL KESSEL si na útočné modré čáře najel na pravé straně na krásnou diagonální přihrávku Jevgenije Malkina od střídaček a z kruhu pro vhazování nádhernou střelou zápěstím zamířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Penguins vedou v New Yorku po 43 sekundách 1:0! Asistence: Jevgenij Malkin a Ian Cole.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 27. Desharnais (J. T. Miller, Shattenkirk), 28. Bučněvič (Zibanejad, Zuccarello), 29. J. T. Miller (McDonagh, DeAngelo), 48. Grabner (Desharnais, J. T. Miller) – 1. Kessel (Malkin, Cole), 14. Hagelin (Määttä), 39. Hörnqvist (Kessel, Malkin), 60. Crosby (Hörnqvist, Malkin), 61. Malkin (Kessel)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh (C), DeAngelo, M. Staal (A), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith – Rick Nash (A), Zibanejad, Zuccarello – Kreider, Desharnais, J. T. Miller – Vesey, K. Hayes, Fast – Grabner, Cracknell, Bučněvič. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Niemi) – Dumoulin, Letang (A), Cole, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin (A), Kessel – Hagelin, McKegg, Hörnqvist – Kühnhackl, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Frederick L'Ecuyer. Čároví: Jonny Murray, Mark Shewchyk

    Diváci: 18006
    ocianews.com