NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Středa 18.10.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:17 Joe THORNTON - 5:2
     
    59:17
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí tým potvrzuje, že si z dnešního utkání proti Montrealu odnese dva body za výhru v základní hrací době. Zkušený útočník JOE THORNTON se v útočném pásmu za modrou čárou neukvapil, ještě udělal kličku zpátky, teprve pak vystřelil na prázdné zařízení soupeře. S přehledem se trefil a zvýšil na 5:2. Už se nejspíš bude jen dohrávat. Asistence: Logan Couture, Marc-Edouard Vlasic.
    33:24 Logan COUTURE - 4:2
     
    33:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že přesilové hry dnes budou rozhodujícím faktorem zápasu. San Jose dává už svůj druhý gól z početní výhody. První ránu z dálky ještě hostující brankář Carey Price vyrazil před sebe a dokázal zabránit pohromě. Jenže domácí ukázali důraz na brankovišti, který jim přinesl ovoce. LOGAN COUTURE pak dostal puk díky dobré práci Pavelskiho před prázdnou klec, tu už neměl problém trefit. Pro Coutureho se jedná o druhý přesný zásah duelu. Znovu je to tedy o dva góly pro domácí. Montreal si ještě situaci nechat zkontrolovat na videu. Asistence: Joe Pavelski, Tim Heed.
    30:37 Shea WEBER - 3:2
     
    30:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Rázem tu máme zase zápas, který je o jednu branku. Stejně jako San Jose, také Montreal rychle využívá svou přesilovku. A nikoho moc nepřekvapí, že Martina Jonese překonal obránce SHEA WEBER. Ten totiž předvedl svou pověstnou dělovku z první od modré čáry, nádherně trefil horní polovinu zařízení. Gólman San Jose si na kotouč vůbec nesáhl. Žraloci tedy musejí dávat dobrý pozor, jejich náskok je rychle o něco tenčí. Asistence: Victor Mete, Jonathan Drouin.
    28:03 Tomáš HERTL - 3:1
     
    28:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se Žraloci v této přesilovce neprosadí, ale nakonec opravdu zvyšují na rozdíl dvou zásahů. Joe Thornton se neukvapil a pozorně nahodil puk na zařízení Careyho Price. Jenže před brankovištěm stál také na teč připravený TOMÁŠ HERTL, který jen ťukl do kotouče. Puk změnil dráhu a postupně doklouzal za montrealského gólmana. SAP Center jásá a český útočník zapisuje svou druhou trefu tohoto ročníku. Gól padl už při přesilovce pět na čtyři. Asistence: Joe Thornton, Logan Couture.
    20:53 Joe PAVELSKI - 2:1
     
    20:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Trvalo to necelou minutu v první třetině a San Jose Sharks mají zpátky své těsné vedení. Vypadá to, že začátky dvacetiminutovek dnes domácímu týmu fungují. Vše začalo na modré čáře, odkud se napřáhl útočník Žraloků Kevin Labanc. Jeho tvrdou ránu ještě před Careym Pricem tečovali dva hokejisté, jeden z nich byl domácí, takže gól patří jemu. Jednalo se o hráče jménem JOE PAVELSKI, který tak střílí svou první branku sezóny. Puk do sítě spadl poté, co se odrazil od nohy hráče Canadiens, smolný okamžik pro hosty. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
    04:06 Jonathan DROUIN - 1:1
     
    04:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže domácím vedení moc dlouho nevydrželo. Prakticky z následující akce Montreal srovnává, a to navíc po moc pěkné akci. Na levém kruhu v útočné pásmu se velmi dobře uvolnil JONATHAN DROUIN, jenž následně vymetl pravý horní růžek zařízení Martina Jonese. Lépe to hokejista Canadiens snad ani trefit nemohl. Musíme ale taktéž pochválit pohlednou a hlavně přesnou nahrávku Lehkonena. Máme tedy velmi brzy vyrovnáno, tohle může být zajímavý duel. Asistence: Artturi Lehkonen, Karl Alzner.
    03:50 Logan COUTURE - 1:0
     
    03:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se hned od prvních okamžiků tohoto zápasu snažili vytvořit šance a posílat hodně puků na branku, nyní jim to přináší ovoce. Stačila chvilka nepozornosti hostující obrany, které okamžitě využil útočník San Jose Sharks LOGAN COUTURE. Ten nabral kotouč na hokejku před brankovištěm, udělal ještě jednu kličku navíc a po ledě překonal Careyho Price. Kalifornský tým tedy po chvilce vede. Asistence: Tomáš Hertl, Justin Braun.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Couture (Hertl, Braun), 21. Pavelski (Labanc, Burns), 29. Hertl (J. Thornton, Couture), 34. Couture (Pavelski, Heed), 60. J. Thornton (Couture, Vlasic) – 5. Drouin (Lehkonen, Alzner), 31. S. Weber (Mete, Drouin)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, J. Ryan, Burns, Dillon, Heed – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Meier – Hansen, Carpenter, Donskoi.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Mete, S. Weber, Alzner, Petry, Morrow, Davidson – Pacioretty, Drouin, Lehkonen – Byron, Plekanec, Gallagher – Hudon, Danault, A. Shaw – Galchenyuk, T. Mitchell, Hemský.

    Rozhodčí: Lee, Meier – Mach, Sericolo

    Diváci: 17 377
    ocianews.com