Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 5:3 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 7:1 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
7:1 (6:0, 1:0, 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Pátek 20.10.2017, 18:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dohráno! Kazaň dnes naprosto nekompromisně přejela hostující Čeljabinsk a po výhře 7:1 si pojistila první místo ve Východní konferenci. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:16:59)
     
    Československá stopa
    Jiří Sekáč (KAZ) – 0+1, 3 střely, ice time 17:26
    Pavel Francouz (CLJ) – 50 minut na ledě, 4 ink. branky
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 34 – 31
    Zblokované střely: 7 – 7
    Vhazování: 26 – 21
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využití přesilovek: 3/3 – 1/3
     
    Konec zápasu.
     
    58:28
    Míříme do finiše, do konce utkání zbývá jen něco málo přes minutu a půl. Na ledě jsou stále vidět hlavně hráči hostů, které však Kazaň nepouští do větších šancí.
     
    56:33
    V TatNeft Areně panuje hrobové ticho, utkání se více méně dohrává. Člověk by čekal, že za momentálního stavu bude atmosféra v hale poněkud živější...
     
    55:00
    Čeljabinsk znovu míří do útoku, hokejisté Kazaně se v závěrečných minutách zápasu už plně soustředí jen na bránění svého náskoku. Do útočné třetiny ledu se vůbec nehrnou.
     
    53:19
    Z hranice útočného pásma o sobě dal vědět Višněvskij, jehož pokus domácí gólman vyrazil betonem do rohu kluziště. Biljalov teď neprožívá úplně bezstarostné chvíle.
     
    51:58
    Do sedadla řidiče se po krátké době znovu vrací hosté, Jakuceňova střela z kruhu končí na betonu připraveného strážce kazaňské svatyně.
     
    50:52
    Domácí se po inkasovaném gól vzchopili a snaží se Francouze překonat po osmé, nicméně český gólman je momentálně ve střehu a likviduje jednu střelu za druhou.
     
    48:58
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Čestný zásah je na světě, Traktor z Tatarstánu bez vstřeleného gólu neodjede. V prostoru mezi modrou čárou a kruhem se puku zmocnil ALEXEJ KRUČININ a střelou z první jej posílá přímo za Biljalovova záda. Asistence: Arťom Peňkovskij, Maxim Jakuceňa.
     
    48:32
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    46:48
    Videll sbírá volný kotouč za svou klecí na svojí hokejku a obratem jej rozehrává dopředu, hosté se pokusí o další výpad vpřed. Uvidíme, zda-li se jim tentokrát povede stabilní obranu domácích nějak překvapit.
     
    44:53
    Hraje se nahoru dolu, poprvé v zápase sledujeme docela vyrovnanou podívanou. Velmi mírnou převahu mají hokejisté Traktoru, Kazaňští se však neprezentují o moc hůře.
     
    43:30
    Čeljabinsk se snaží vstřelit aspoň čestný gól, jenže mu teď krom přesnosti chybí i notná dávka štěstí. Rána Linuse Vidella teď jen zazvonila o tyč domácí branky.
     
    42:33
    Rybakov se uvolnil na pravém kruhu a odhodlal se ke střele, které však chyběla notná dávka přesnosti a Biljalov tak nakonec mohl zůstat v klidu. Traktor má momentálně více ze hry.
     
    41:24
    Hosté teď měli docela blízko k brance, Igor Polygalov po obkroužení svatyně velmi nebezpečně zakončil. Strážce kazaňské branky ale stihl škvíru mezi betonem a tyčkou zacpat včas.
     
    40:28
    Náhradník v domácím brankovišti už má za sebou první zákrok, střele Nikitina z modré čáry nastavil do cesty rukavici. Stav je tak stále 7:0 pro domácí.
     
    40:01
    Střídání v týmu Ak Bars Kazaň: ze hřiště odchází Emil Garipov, přichází Timur Biljalov.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Tokranov (Tkačov), 8. Galijev (Tkačov, Klinkhammer), 10. Tkačov (Klinkhammer), 13. D. Musin (Sekáč, Malychin), 17. Sidorov (Glinkin), 17. Jazkov (Malychin), 24. Tkačov (Markov) – 49. Kručinin (Peňkovskij, Jakuceňa)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (41. Biljalov) – Tokranov, Batyršin, Jarullin, Markov, Ohtamaa, D. Musin, Sidorov – Galijev, Klinkhammer, Tkačov – M. Gluchov, Lander, Sekáč – Jazkov, Lukojanov, Malychin – Glinkin, Svitov, Kara – Archipov.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (10. Francouz) – Kolcov, A. Petrov, Bailen, I. Višněvskij, Borodkin, Mamajev, Nikitin – Rybakov, Černikov, Jakuceňa – Gynge, Szczechura, Kravcov – Peňkovskij, Polygalov, Kručinin – Gubarev, Videll, Kokujov – Šolochov.

    Rozhodčí: Kulakov, Odinš – Šeljanin, Zacharenkov

    Diváci: 6 458
    ocianews.com