NY Rangers – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Nashville 0:1 (kon.) | Boston – Vancouver 6:3 (kon.)
Columbus – Tampa 0:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 4:5 (po pr.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
Calgary – Carolina 1:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 3:4 (kon.) | Arizona – Dallas 4:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:3 (4:1, 1:2, 1:0)
Vancouver Canucks
Pátek 20.10.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:00:06)
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 1+1, 1 střela, čas na ledě 8:21
    David Pastrňák (BOS) 1+1, 4 střely, čas na ledě 18:50
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:56.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrice Bergeron (BOS) 3+1
    2. Anders Bjork (BOS) 2+1
    3. Brad Marchand (BOS) 1+2.
     
    Střely na branku: 35 – 29 (18:8, 7:9, 10:12).
     
    Je dobojováno! Návrat Patrice Bergerona do sestavy Bostonu byl jedním z klíčových faktorů tohoto zápasu, který končí přesvědčivým vítězstvím Bruins 6:3. Domácí tým sice inkasoval jako první, nicméně ještě v úvodní třetině rychle vyrovnal a v jediné přesilovce přidal rozhodující tři góly. Medvědi kontrolovali zápas až do koncovky druhé třetiny, kdy začaly kousat také Kosatky a snížily na 3:5.

    Z menší územní převahy ze startu třetí třetiny už ale Vancouver nic nevytěžil a v 52. minutě inkasoval definitivní hřebíček do rakve, když na konečných 6:3 upravila skóre dnešní první hvězda zápasu v podobě Patrice Bergerona.

    Jedinou kaňkou pro Boston je nespecifikované zranění v horní polovině těla, které ze hry vyřadilo Davida Krejčího. Jiného maroda Tuukku Raska dnes plnohodnotně zastoupil Anton Chudobin, na kterého se Bruins mohli spolehnout.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    V závěru zápasu ještě jedna hezká kombinace mezi Vanekem a Danielem Sedinem, kterého rodák z Kazachstánu rovněž vychytal.
     
    59:18
    Pastrňákova přihrávka na Bjorka neprošla. Hosté rychle otočili hru, jenže z pravé strany pálící Virtanen na Chudobina nevyzrál.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:21
    Bo Horvat se rozjel proti Millerovi, který jeho pokus o stahovačku přečetl a našel puk na vlastní hokejce. To vše v době, kdy už Kosatky moc dobře vědí, že dnes bodovat nebudou.
     
    57:51
    Jake DeBrusk se svým příklepem skóre také nezměnil. Švédský gólman Canucks přerušil hru a bude sledovat buly ve své blízkosti.
     
    57:26
    Hosté v plném počtu.
     
    56:49
    Bruins v útočném pásmu dlouho hráli na jistotu, aby neztratili puk. Ten nakonec od modré vypálil Chára, ovšem Markströma nepřekonal.
     
    56:05
    Bergeron nabil na střelu Pastrňákovi, kterému zakončení ale nesedlo. Bostonu to však vadit vůbec nemusí.
     
    55:26
    Derek Dorsett v přerušené hře krosčekem atakoval Marchanda a kromě dvouminutového trestu ještě dostal desítku za nesportovní chování.
     
    55:26
    Michael Del Zotto ve středním pásmu přihrál k pravému mantinelu na Dorsetta. Autor prvního gólu zápasu okamžitě pálil, jenže Chudobin tentokrát dobře zasáhl lapačkou.
     
    55:03
    Pět minut před koncem třetí třetiny Jacob Markström zasáhl proti nikým netečované střele od modré čáry v podání mladého zadáka Charlieho McAvoe.
     
    54:43
    Pouliotovi utekl puk směrem k domácí brance. Tam ale neměl žádného spoluhráče a Chudobin tak zcela jednoduše zakročil.
     
    53:55
    Domácí kouč musel kvůli zranění Davida Krejčího promíchat sestavu. S Marchandem se teď objevil na ledě Nash, který se marně pokoušel o zadovku a byl natlačen až na krátký mantinel.
     
    53:06
    Moc času na vstřelení tří branek už hosté nemají. Bjork se navíc dostal do šance po spolupráci s Marchandem, jenže propadnutí v rozehrávce Kosatek zachránil Markström.
    51:53 Patrice BERGERON - 6:3
     
    51:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    Čtvrtá přesilovková trefa Bostonu zřejmě rozhoduje o osudu zápasu! David Pastrňák převzal od Marchanda přesnou přihrávku do pravého kruhu. Český útočník se ale neunáhlil a po naznačení střely ještě našel lépe postaveného PATRICE BERGERONA, který z předbrankového prostoru zamířil k odkryté pravé tyči a ve svém prvním utkání v sezóně přidává ke třem přihrávkám také gól! Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
     
    51:38
    Horvat vložil hokejku do jedné z domácích přihrávek a přesměroval puk do středního pásma. To útočné musí Bruins vyklidit.
     
    51:09
    Alexander Burmistrov zastavil Pastrňáka jen za cenu faulu a dvouminutového trestu za nedovolené bránění. Medvědi se tak konečně dostanou z tlaku a sami mohou navýšit vedení.
     
    50:51
    Na hráčské lavici Bostonu naopak schází David Krejčí, který se kvůli zranění v horní polovině těla do hry podle všeho už nevrátí. Doufejme, že se nebude jednat o žádný dlouhodobější problém.
     
    50:23
    Na začátku druhé polovině závěrečného dějství Bruins definitivně uklidnila až střela Agostina, kterou Markström zkrotil a přerušil hru. Během reklamní pauzy se na střídačku Bostonu vrátil také McQuaid, který rozchodil bolavou levou nohu.
     
    50:13
    Hodně nepříjemný moment pro McQuaida, který obětavě zablokoval Huttonovu ránu od modré čáry, ale kvůli bolestivému zranění se nemohl zapojit do bránění a Boston zůstal pod tlakem, který však přečkal bez inkasované branky.
     
    49:50
    Domácí v plném počtu.
     
    49:44
    Vancouver svého soupeře zamkl v jeho obranném pásmu, jenže čtveřice stojících obránců Bostonu zvládla zablokoval všechny zakončení.
     
    49:09
    Pouliot netrefil branku, puk se od mantinelu odrazil k Challerovi a ten ho vyhodil alespoň do středního pásma.
     
    48:40
    Prvních padesát sekund hostující přesilovky zvládli Medvědi ubránit bez sebemenších problémů. Stále se hraje daleko od Chudobina.
     
    47:50
    Gagner zavezl puk do hostujícího útočného pásma. Na útočné modré jej předal Pouliotovi, který se ocitl v obležení čtyř soupeřů. Marchand se na něm vyfauloval a míří za katr za sekání.
     
    47:17
    David Backes vystrašil Markströma rychlou střelou krátce po vhazování. Hostující gólman však zakročil levým betonem.
     
    46:46
    Ten měl trochu problémy s důrazným Boeserem, ale snížení na rozdíl jediné branky nepřipustil. Na druhé straně zazlobil Marchand, ovšem také Markström svůj tým podržel.
     
    46:27
    Chvíli po Marchandově nepřesném pokusu Bruins znovu zahráli na zakázané uvolnění a budou čelit vhazování po pravici Chudobina.
     
    45:55
    Schaller prováhal ideální moment k přihrávce na Pastrňáka a naprosto zadrbal přečíslení dvou na jednoho. Dobrou poziční hru naopak předvedl poslední hráč Vancouveru, kterým byl Ben Hutton.
     
    45:29
    Rychlý výpad tří domácích hokejistů po přihrávce od Kruga zakončoval David Pastrňák, ovšem Virtaten jeho pokus z pravého kruhu zablokoval.
     
    44:58
    Horvat jenom nahodil ze střední třetiny a začal střídání. S pukem tak hráli Medvědi, což ale platilo jen pár sekund.
     
    44:18
    Canucks stále působí živějším dojmem. Domácí tým se nyní zmohl jen na vyhození na zakázané uvolnění.
     
    43:39
    Brad Marchand z mezikruží přestřelil a Boston opět velmi záhy přišel o vybojované útočné pásmo.
     
    42:27
    První útočný výpad Bruins ve třetí třetině trval jen krátkou chvíli. Pokus Davida Backese totiž zablokoval Burmistrov.
     
    42:11
    Huttonova vysoká střela z delší vzdálenosti nadělala Chudobinovi poměrně velké problémy. Domácí gólman si ale poradil před dotírajícím Bärtschim a přerušil hru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    41:42
    Domácí znovu vyhodili puk co nejdál od své branky a už jen pár sekund je dělí od skončení oslabení.
     
    41:20
    Sven Bärtschi míchal s pukem v levém kruhu tak dlouho, až vystřelil, jenže branku Bostonu o nějaký ten kousek minul.
     
    40:46
    Chára se s kotoučem nemazlil a rázně ho odpravil na opačný konec hřiště. Zatím to není moc povedená přesilovka z pohledu Kosatek.
     
    40:28
    Hosté rozjeli přesilovkovou kombinaci, ale zatím se pohybují jen u mantinelů, odkud Chudobinovi zatím nebezpeční nehrozí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 25 – 17 (18:8, 7:9).
     
    Boston také ve druhé třetině kontroloval hru a po Marchandově trefě na 5:1 to rozhodně nevypadalo, že by ve třetí třetině ještě mělo o něco jít. Přesilový gól Thomase Vaneka však hostům dala naději, kterou o pár sekund později ještě navýšil Bo Horvat a stanovil aktuální stav 3:5 z pohledu Vancouveru, který oživil naděje na bodový zisk a po druhé pauze navíc bude hrát v početní výhodě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Ben Hutton společně s klaksonem vystřelil z mezikruží, ale Chudobin už zasahovat nemusel. Charlie McAvoy však stihl nedovoleně seknout Huttona a hosté tak začnou třetí část v přesilové hře.
     
    39:27
    Neposedný puk v útočném pásmu Kosatek zkrotil až Bärtschi, který nabil na modrou dosud nevýraznému Granlundovi, jehož dělovka skončila jen na zadním mantinelu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:37
    Spolupráce mezi Stecherem a Burmistrovem nebyla podle regulí. Rozhodčí odpískali přihrávku rukou a nařídili buly ve středovém kruhu.
     
    38:06
    Henrik Sedin pokořil na buly Nashe. Okamžitě po vhazování zkusil střelu Troy Stecher, ovšem Chudobin si dobrým zákrokem lehce vylepšil pošramocené sebevědomí.
     
    37:57
    Suter křižnou přihrávkou hledal spoluhráče v levém kruhu. Kotouč do místa určení ale neprošel, neboť ho do ochranné sítě tečovala hokejka Patrice Bergerona.
     
    37:25
    Kosatky jsou při chuti a cítí šanci na přidání další branky. O tu se vehementně snažil Gagner a Carlo z nouze vyhodil puk přes všechny čáry.
    36:40 Bo HORVAT - 5:3
     
    36:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    No vida, zničehonic už je to pouze o dva góly! Bärtschi dostal přihrávku od Boesera a přejel do útočného pásma, kde zadovkou oslovil BO HORVATA a jeho nenápadná přízemní střela doklouzala až za brankovou čáru za Chudobina, který trochu zkoprněle zůstal uprostřed brankoviště. Asistence: Sven Bärtschi, Brock Boeser.
    36:06 Thomas VANEK - 5:2
     
    36:06
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky lehce dramatizují vývoj zápasu! Del Zotto přihrál na modrou Samu Gagnerovi, jehož střelu před brankovištěm tečoval rakouský útočník THOMAS VANEK a přesměroval puk za záda Chudobina. Tomu rozhodně nepomohli Chára a Carlo, kteří nechali střelce branky za svými zády úplně volného. Asistence: Sam Gagner, Michael Del Zotto.
     
    35:30
    Schaller prohrál vhazování s Gagnerem, od něhož putoval puk k Del Zottovi. Ten minimálně popáté vystřelil, ale ani teď si na Chudobina nepřišel.
     
    35:22
    Boeserovu střelu v mezikruží zastavil Riley Nash. K dorážce se tlačil Gagner, který byl seknut Agostinem a ten dostává dvouminutový trest.
     
    33:54
    Menší převahu Medvědů ukončil Jacob Markström, který si našel puk vystřelený z hokejky Zdena Cháry a přerušil hru.
     
    33:34
    Carlovo nahození Markstrom vyrazil do strany. U mantinelu pak vybojovali puk domácí, ovšem zakončující Carlo ani dorážející Schaller vedení Bostonu nenavýšili.
     
    32:17
    Na neproměněnou akci bratří Sedinů odpověděli čeští Davidové. Krejčí ani Pastrňák ale také neohrozili brankáře soupeře.
     
    31:50
    Po pátém zásahu Bostonu přišla asi nejméně záživná dvouminutovka z celého zápasu. Pokračuje se vhazováním po pravé ruce Antona Chudobina, jenž zatím velmi dobře nahrazuje zraněného Tuukku Raska.
     
    30:16
    Akci Vancouveru ukončilo sražení kotouče do ochranné sítě. Následuje krátká reklamní přestávka a úprava ledové plochy.
    30:05 Brad MARCHAND - 5:1
     
    30:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bergerenova nepřesná střela skončila na hokejce Carla, který u mantinelu o puk přišel, jenže Huttonovi se poté nepovedlo rozehrát, o což se postaral právě s chutí hrající Bergeron. Přes Bjorka se puk dostal do pravého kruhu k BRADU MARCHANDOVI, jehož rána zápěstím zapadla přesně pod břevno. Poprvé překonaný Markström byl proti této střele naprosto bez šance. Asistence: Anders Bjork, Patrice Bergeron.
     
    29:21
    Nash si chvíli překážel s Backesem, kterému nakonec přenechal puk, jenže střela z pravého křídla rovněž postrádala přesnost.
     
    28:53
    Dvakrát během jediného střídání zahrozil hostující útočník Boeser. Nejprve zblízka nenašel skulinku v postoji Chudobina, který pak nemusel zasahovat proti ráně z levé strany.
     
    28:04
    Hosté v plném počtu.
     
    27:56
    McAvoy dal snad všechny síly do střely po přihrávce z úrovně koncové čáry. Bolestivý blok si připsal Brandon Sutter!
     
    27:35
    Až nyní se Medvědi usadili v útočném pásmu. Backes si to zleva namířil do brankoviště, ale zakončit nestihl. Sražený puk pak zprava neúspěšně tlačil do sítě dvougólový Bjork.
     
    26:52
    Bergeron dal až moc prudkou přihrávku na Pastrňáka, který číhal v oblíbeném prostoru v levém kruhu, ale ke střele se nedostal.
     
    26:27
    Začátek oslabení Kosatky zvládly na jedničku, Bruins se zatím nestihli ohřát v útočné třetině před brankou Markströma.
     
    26:04
    Michael Del Zotto u mantinelu trefil loktem Jakea DeBruska a vyfasoval menší trest. Po reklamní pauze tak budeme sledovat početní převahu Bostonu.
     
    25:30
    Paradoxně až po skončení přesilovky se hosté usadili v útočném pásmu. První střelu Vaneka zablokoval Miller, druhou vyrazil až Chudobin. Miller nakonec nepustil dále pokus Huttona.
     
    25:01
    Domácí v plném počtu.
     
    24:45
    O nahozený puk z hokejky Del Zotta se bojovat nebude, protože rozhodčí mezitím odpískali jeho postavení mimo hru.
     
    24:21
    Kosatkám se v posledních chvílích nedaří dostat do útočného pásma, ze kterého jeden z domácích hráčů znovu vyhodil puk až k Markströmovi.
     
    23:58
    Brad Marchand odvedl dobrou práci a v oslabení několik vteřin držel puk v útočném pásmu Bostonu, hodně daleko od Chudobina.
     
    23:30
    Sam Gagner přenesl těžiště hry do pravé strany k Boeserovi, jenž měl spoustu času na střelu, kterou si Anton Chudobin pohlídal.
     
    23:06
    Chára trochu zariskoval, když chtěl vyhodit o mantinel. Puk skončil mezi diváky, ale vylučovat se nebude, protože kotouč se lehce dotkl tvrzeného skla.
     
    23:01
    Christopher Tanev byl v rohu útočného pásma lehce zahákován Seanem Kuralym a toho rozhodčí nekompromisně poslali na trestnou lavici. Následuje třetí přesilovka Canucks.
     
    22:21
    Chára s Krejčím a Pastrňákem na malém prostoru udrželi útočné pásmo pro Boston. Z toho mohl těžit Kenny Agostino, kterému se otevřel volný prostor v levém kruhu, ovšem z něj vypálil přesně do lapačky Jacoba Markströma.
     
    21:32
    Sam Gagner vystřelil zpoza levého kruhu, leč na tříbrankovém manku Vancouveru prozatím nic nezměnil.
     
    21:14
    Od Anderse Bjorka se dá čekat další příval střel, neboť bude útočit na hattrick. Del Zotto jeho poslední pokus tečoval mimo prostor branky.
     
    20:48
    Střelecký účet druhé třetiny otevřel pokusem z pravého kruhu David Backes, nicméně Markström byl připravený a bývalého kapitána St. Louis vychytal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 18 – 8.
     
    Je za námi velmi zajímavá první třetině, se kterou musí být fanoušci Bostonu nadmíru spokojení. Bruins ve třetí minutě inkasovali jako první z hokejky Dorsetta, ovšem poté okamžitě vyrovnal Bjork. Domácí posléze hned třikrát potrestali pětiminutové vyloučení Gudbransona za zákrok na Vatrana, když se kromě Bjorka prosadili také čeští útočníci Pastrňák a Krejčí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Menší zmatky v hostující obraně nepotrestal Marchand, který se nesrovnal ke střele a ještě hledal Bergerona, který zblízka trefil jen Pouliota.
     
    19:19
    Dorsett chtěl nabudit svůj tým, a tak si s Millerem domluvili férovou bitku, ve které domácí obránce utržil několik ran, ale posléze převzal aktivitu a jako první poslal svého soupeře k zemi. Ani jednoho pochopitelně neminou pětiminutové tresty za šarvátku.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:46
    Bärtschi se dočkal dlouhé přihrávky přes celé střední pásmo. Carlo jej ale snadno obral o puk a založil krátce trvající protiakci Bruins.
     
    18:06
    Bratři Sedinové jsou zatím naprosto održíznutí. Daniel nyní zavezl touš do útočného pásma a posunul jej doprava na Henrika. Jeho přihrávku k modré čáře však Pouliot nezpracoval a hosté rychle přišli o území.
     
    17:28
    Opět v akci asi nejpilnější střelec Vancouveru v první třetině. Del Zottova střela tentokrát prošla, ale Chudobin ji do branky nepustil.
     
    17:11
    Michael Del Zotto z delší vzdálenosti vystřelil zápěstím, ale dobře postavený McAvoy puk ksrazil jenom do rohu.
     
    16:40
    Hutton na hranici pravidel poslal k zemi Pastrňáka, nicméně hra pokračovala, dokud puk nevyletěl na jednu ze střídaček.
     
    16:06
    Anders Bjork vyjel z trestné lavice a ihned převzal únikovou přihrávku. Svůj hattrick v nájezdu ale nedovršil, neboť pálil ze svého pohledu vedle levé tyče.
     
    15:49
    Domácí v plném počtu.
     
    15:26
    Kuraly se postaral o další vyhození, po kterém oba týmy střídají. Přesilovka Canucks přitom pomalu končí.
     
    15:00
    Úspěšné vysvobození Bostonu posílá Vancouver na vlastní polovinu, ze které se hosté marně vrací do útočného pásma.
     
    14:32
    Hutton měl spoustu času a prostoru u modré čáry. Svou střelu dlouho signalizoval, ovšem Chudobin ji přesto jen vyrazil a měl problémy s dorážejícím Bärtschim, jenž sice dotlačil puk do sítě, ale tak se stalo až po odpískání.
     
    14:04
    Hosté v plném počtu.
     
    13:49
    Víceméně sedmiminutová přesilovka Bostonu je u konce. Kometa letošní přípravy Anders Bjork za soupeřovou brankou podrazil Taneva, a tak za pár sekund začne pro změnu početní výhoda Kosatek.
     
    13:28
    Dva nepříliš povedené momenty pro Pastrňáka, který od modré nejprve vystřelil nepřesně a na stejném místě pak nezpracoval přihrávku, která propadla do středního pásma.
     
    13:03
    Horvat v polovině oslabení vyhodil z blízkosti mantinelu a přinutil jednoho z domácích hráčů jet za vlastní branku.
     
    12:43
    Markström vstoupil do zápasu výborným zákrokem proti Bergeronovi, který zakončoval parádní souhru na jeden dotek. Celou akci vyšperkovaly přihrávky Kruga a Pastrňáka.
     
    12:28
    Hutton zachytil přihrávku před branku a vyhodil puk přes všechny čáry k brance Antona Chudobina.
     
    12:04
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Michael Del Zotto – 2 min., podražení).
     
    11:49
    Horvatův příklep z pravého kruhu Chudobina nepřekvapil. Na druhé straně došlo k faulu a Vancouver půjde znovu do čtyř!
     
    11:13
    Hosté v plném počtu.
     
    10:56
    Příval branek je prozatím zastaven. Po nepřesné střele od Davida Backese se hosté provinili postavením mimo hru.
     
    10:40
    Čtyři inkasované branky za necelých jedenáct minut vyhnaly z branky Anderse Nilssona, který tedy rozhodně nenavázal na čisté konto z předchozího zápasu. Proti rozjetému Bostonu bude nově čelit Jacob Markström.
    10:40 David KREJČÍ - 4:1
     
    10:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Třetí gól během jediné přesilovky! Vyloučení Gudbransona dost možná bude stát hosty celý zápas. Agostino dostat důvěru a tu splatil, když z plné rychlosti roztáhl hru z do pravé strany. Střelu Bergerona Nilsson jenom vyrazil k DAVIDU KREJČÍMU, jehož dorážka z mezikruží už byla jednoduchá a také mazácky provedená. Asistence: Patrice Bergeron, Kenny Agostino.
    09:36 Anders BJORK - 3:1
     
    09:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí přesilovka pochopitelně pokračovala a přinesla další trefu! Opět u ní byla česká stopa v podobě Davida Krejčího, jenž po pasu od McAvoye poslal puk z pravého mantinelu na osu hřiště ANDERSI BJORKOVI, jenž si obehrál Burmistrova a rychlou střelou příklepem navýšil vedení Medvědů. Asistence: David Krejčí, Charlie McAvoy.
    09:03 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    09:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla nádherná akce DAVIDA PASTRŇÁKA, která bude kandidovat minimálně na nejhezčí gól týdne! Český útočník si dojel puk za vlastní branku a pozvolna se vydal do útočného pásma, kde se mihl mezi dvěma beky a po zostuzení Del Zotta forhendem překvapil Nilssona. Bez asistence.
     
    08:43
    Kanadský tým sice vyhodil puk ven z obranného pásma, ale Boston se do něj rychle vrátil. Přesilová hra se mezitím překlopila do druhé poloviny.
     
    08:25
    Bergeron na sebe natáhl protihráče a zprava přihrál do druhé vlny Marchandovi, jehož pokus Nilsson vykopl a po menším závaru zneškodnil i Pastrňákovu dorážku.
     
    08:02
    Přesunující se Nilsson jenom vyrazil nahození McAvoye. Nedůrazní zadáci Kosatek pak nechali dorážet Backese, ale švédský brankář Vancouveru byl i proti němu úspěšný.
     
    07:42
    Hostům se povedlo vyhodit, načež to zkoušel Krejčí, ale od brusle Huttona šel puk jen do rohu kluziště.
     
    07:12
    Marchand s Agostinem přidali další dvě zakončení, které v obou případech letěly mimo branku. Tlak Bostonu ale trvá.
     
    06:55
    V úvodu přesilové hry hosty dvakrát podržel Nilsson, který nejprve vyrazil střelu Kennyho Agostina a poté si poradil i s dělovkou Davida Pastrňáka.
     
    06:13
    Urostlý Gudbranson naremploval na zadní mantinel mnohem menšího Vatrana, který se svalil k zemi. Útočníka Bostonu přijel pomstít Schaller, který se s bývalým zadákem Floridy pustil do šarvátky, za kterou oba hráči dostávají pětiminutové tresty. Další pětku dostal Gudbranson za onen tvrdý zákrok, takže Boston čeká dlouhá přesilová hra!
     
    05:53
    Sean Kuraly čistě vyhrál vhazování na modrou čáru, ze které ihned pálil Brandon Carlo, ale kotouč neletěl tak rychle, aby měl šanci pokořit pozorného Nilssona.
     
    05:48
    Opět souboj mezi Bergeronem a Nilssonem, jenž tentokrát lapil puk vystřelený z osy hřiště. Hra je přerušena a oba celky střídají.
     
    04:46
    Bo Horvat to zkusil z pravého mantinelu, ale kotouč Chudobina neohrozil. Na druhé straně si Nilsson připsal snadný zákrok proti Bergeronovi, který hraje svůj 900. zápas v NHL.
    03:29 Anders BJORK - 1:1
     
    03:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston bleskově odpovídá a dorovnává skóre! Brad Marchand z pravého křídla vrátil puk na modrou čáru, ze které z první vystřelil Patrice Bergeron. Nilsson pravým betonem vyrazil puk k naprosto neuhlídanému ANDERSI BJORKOVI, jenž ho z levé strany dorazil do brány. Asistence: Patrice Bergeron, Brad Marchand.
    02:58 Derek DORSETT - 0:1
     
    02:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky si vytvořily dobrý tlak a z něj vytěžily vedoucí branku! Del Zottovu střelu Chudobin ještě vyrazil, ovšem hostující akce pokračovala přihrávkou stejného hráče na DEREKA DORSETTA, jehož zakončení z mezikruží už stačilo na otevření skóre. Asistence: Michael Del Zotto, Christopher Tanev.
     
    02:37
    Horvatovu zadovka se od Kuralyho odrazila vedle brány. Následný sražený puk ze vzduchu stáhl Chudobin a přerušil hru.
     
    02:34
    Domácí v plném počtu.
     
    02:08
    Stecher nedoskočil Millerovo vyhození, které zamířilo mezi diváky. Díky teči se ale nemusí bát vyloučení.
     
    01:44
    Stecher si počkal, až se k němu odrazí puk od pravého mantinelu, a vystřelil, jenomže Chudobin byl u své levé tyče připravený.
     
    01:02
    Del Zotto zkusil střelu, která ale nebyla přesná. Tanev poté namazal puk na hokejku Cháry, který pohodlně vyhodil.
     
    00:34
    Jake Virtanen si stahovačkou připravil bekhendové zakončení. McAvoy jej mezitím sekl a připravil hostům první přesilovou hru.
     
    00:07
    Utkání začalo brzkým icingem Kosatek. Přihlíželi tomu také Patrice Bergeron s Davidem Backesem, kteří se k radosti fanoušků Bostonu stihli doléčit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Chudobin (McIntyre) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller – Bjork, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Kuraly, Schaller – Cehlárik, Riley Nash, Agostino.

    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Ch. Tanev (A), Del Zotto, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – M. Granlund, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Boeser, Burmistrov, Bärtschi – Vanek, Horvat, Gagner – Virtanen, B. Sutter, Dorsett.

    Rozhodčí: StLaurent, Rehman – Murphy, Kovachik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    David Pastrňák (BOS)

    Útočník, 4 body (3+1)

    David Krejčí (BOS)
    Útočník, 4 body (0+4)

    Zdeno Chára (BOS)
    Obránce, 3 body (1+2).
     
    Vzájemné zápasy

    14.03.2017 Vancouver – Boston 3:6
    11.02.2017 Boston – Vancouver 4:3
    22.01.2016 Boston – Vancouver 2:4
    06.12.2015 Vancouver – Boston 0:4
    25.02.2015 Boston – Vancouver 1:2.
     
    Vancouver Canucks

    Vancouver zahájil sezónu dvěma slušnými výkony, nejprve doma porazil Edmonton a poté vybojoval bod s Ottawou. V dalších dvou utkáních už Canucks nezískali ani bod, když nestačili na Winnipeg a Calgary. Před necelými dvěma dny se parta okolo dvojčat Sedinových představila v Ottawě a díky vychytané nule brankáře Nilssona vyhrála 3:0. Ve své konferenci tak Kosatkám patří desáté místo s minimální ztrátou na nejlepší osmičku.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. B. Boeser – 4 body (2+2)
    2. T. Vanek – 3 body (2+1)
    3. A. Burmistrov – 3 body (1+2).
     
    Boston Bruins

    Domácí tým se v úvodu sezóny musí obejít bez svého lídra Patrice Bergerona a možná to je hlavní důvod, proč z pěti zápasů vybojoval pouze dvě výhry nad Nashvillem a Arizonou. Dvojutkání s Coloradem Medvědi překvapivě nezvládli a nezískali ani bod, což se opakovalo v Nevadě, kde padli s nováčkem z Vegas a ve Východní konferenci tak jsou až na třináctém místě se čtyřbodovou ztrátou na osmý Detroit.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. B. Marchand – 6 bodů (3+3)
    2. D. Pastrňák – 4 body (3+1)
    3. J. DeBrusk – 4 body (2+2).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na střetnutí mezi domácím Bostonem a hosty z Vancouveru!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Bjork (Bergeron, Marchand), 10. Pastrňák, 10. Bjork (Krejčí, McAvoy), 11. Krejčí (Bergeron, Agostino), 31. Marchand (Bjork, Bergeron), 52. Bergeron (Pastrňák, Marchand) – 3. Dorsett (Del Zotto, Ch. Tanev), 37. Vanek (Gagner, Del Zotto), 37. Horvat (Bärtschi, Boeser)


    Boston Bruins: Chudobin (McIntyre) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller – Bjork, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Kuraly, Schaller – Cehlárik, Riley Nash, Agostino.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (11. Markström) – Ch. Tanev (A), Del Zotto, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – M. Granlund, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Boeser, Burmistrov, Bärtschi – Vanek, Horvat, Gagner – Virtanen, B. Sutter, Dorsett.

    Rozhodčí: StLaurent, Rehman – Murphy, Kovachik

    Diváci: 17 565
    bahis siteleri