NY Rangers – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Nashville 0:1 (kon.) | Boston – Vancouver 6:3 (kon.)
Columbus – Tampa 0:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 4:5 (po pr.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
Calgary – Carolina 1:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 3:4 (kon.) | Arizona – Dallas 4:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:3 (4:1, 1:2, 1:0)
Vancouver Canucks
Pátek 20.10.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:53 Patrice BERGERON - 6:3
     
    51:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    Čtvrtá přesilovková trefa Bostonu zřejmě rozhoduje o osudu zápasu! David Pastrňák převzal od Marchanda přesnou přihrávku do pravého kruhu. Český útočník se ale neunáhlil a po naznačení střely ještě našel lépe postaveného PATRICE BERGERONA, který z předbrankového prostoru zamířil k odkryté pravé tyči a ve svém prvním utkání v sezóně přidává ke třem přihrávkám také gól! Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    36:40 Bo HORVAT - 5:3
     
    36:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    No vida, zničehonic už je to pouze o dva góly! Bärtschi dostal přihrávku od Boesera a přejel do útočného pásma, kde zadovkou oslovil BO HORVATA a jeho nenápadná přízemní střela doklouzala až za brankovou čáru za Chudobina, který trochu zkoprněle zůstal uprostřed brankoviště. Asistence: Sven Bärtschi, Brock Boeser.
    36:06 Thomas VANEK - 5:2
     
    36:06
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky lehce dramatizují vývoj zápasu! Del Zotto přihrál na modrou Samu Gagnerovi, jehož střelu před brankovištěm tečoval rakouský útočník THOMAS VANEK a přesměroval puk za záda Chudobina. Tomu rozhodně nepomohli Chára a Carlo, kteří nechali střelce branky za svými zády úplně volného. Asistence: Sam Gagner, Michael Del Zotto.
    30:05 Brad MARCHAND - 5:1
     
    30:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bergerenova nepřesná střela skončila na hokejce Carla, který u mantinelu o puk přišel, jenže Huttonovi se poté nepovedlo rozehrát, o což se postaral právě s chutí hrající Bergeron. Přes Bjorka se puk dostal do pravého kruhu k BRADU MARCHANDOVI, jehož rána zápěstím zapadla přesně pod břevno. Poprvé překonaný Markström byl proti této střele naprosto bez šance. Asistence: Anders Bjork, Patrice Bergeron.
    10:40 David KREJČÍ - 4:1
     
    10:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Třetí gól během jediné přesilovky! Vyloučení Gudbransona dost možná bude stát hosty celý zápas. Agostino dostat důvěru a tu splatil, když z plné rychlosti roztáhl hru z do pravé strany. Střelu Bergerona Nilsson jenom vyrazil k DAVIDU KREJČÍMU, jehož dorážka z mezikruží už byla jednoduchá a také mazácky provedená. Asistence: Patrice Bergeron, Kenny Agostino.
    09:36 Anders BJORK - 3:1
     
    09:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí přesilovka pochopitelně pokračovala a přinesla další trefu! Opět u ní byla česká stopa v podobě Davida Krejčího, jenž po pasu od McAvoye poslal puk z pravého mantinelu na osu hřiště ANDERSI BJORKOVI, jenž si obehrál Burmistrova a rychlou střelou příklepem navýšil vedení Medvědů. Asistence: David Krejčí, Charlie McAvoy.
    09:03 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    09:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla nádherná akce DAVIDA PASTRŇÁKA, která bude kandidovat minimálně na nejhezčí gól týdne! Český útočník si dojel puk za vlastní branku a pozvolna se vydal do útočného pásma, kde se mihl mezi dvěma beky a po zostuzení Del Zotta forhendem překvapil Nilssona. Bez asistence.
    03:29 Anders BJORK - 1:1
     
    03:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston bleskově odpovídá a dorovnává skóre! Brad Marchand z pravého křídla vrátil puk na modrou čáru, ze které z první vystřelil Patrice Bergeron. Nilsson pravým betonem vyrazil puk k naprosto neuhlídanému ANDERSI BJORKOVI, jenž ho z levé strany dorazil do brány. Asistence: Patrice Bergeron, Brad Marchand.
    02:58 Derek DORSETT - 0:1
     
    02:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky si vytvořily dobrý tlak a z něj vytěžily vedoucí branku! Del Zottovu střelu Chudobin ještě vyrazil, ovšem hostující akce pokračovala přihrávkou stejného hráče na DEREKA DORSETTA, jehož zakončení z mezikruží už stačilo na otevření skóre. Asistence: Michael Del Zotto, Christopher Tanev.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Bjork (Bergeron, Marchand), 10. Pastrňák, 10. Bjork (Krejčí, McAvoy), 11. Krejčí (Bergeron, Agostino), 31. Marchand (Bjork, Bergeron), 52. Bergeron (Pastrňák, Marchand) – 3. Dorsett (Del Zotto, Ch. Tanev), 37. Vanek (Gagner, Del Zotto), 37. Horvat (Bärtschi, Boeser)


    Boston Bruins: Chudobin (McIntyre) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller – Bjork, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Kuraly, Schaller – Cehlárik, Riley Nash, Agostino.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (11. Markström) – Ch. Tanev (A), Del Zotto, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – M. Granlund, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Boeser, Burmistrov, Bärtschi – Vanek, Horvat, Gagner – Virtanen, B. Sutter, Dorsett.

    Rozhodčí: StLaurent, Rehman – Murphy, Kovachik

    Diváci: 17 565
    thejrc.org