Třinec – Plzeň 3:2 (po pr.) | Litvínov – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Chomutov – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.)
Kometa Brno – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 20.10.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:18 Tomáš MARCINKO - 3:2
     
    64:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    K nájezdům nedojde, Oceláři vítězí v prodloužení! Martin Růžička si vyměnil pozice s Vladimírem Rothem, poté adresoval přesný pas do brankoviště, odkud bezmocného Svobodu překonal TOMÁŠ MARCINKO! Asistence: Martin Růžička, Vladimír Roth.
     
    63:02
    Oceláři se poté vrhli do útočného pásma, tam si vybojovali přesilovou hru. Nedovolený zákrok předvedl Dominik Kubalík, který bude svému týmu chybět v případných nájezdech. Oceláři mají dvě minuty přesilovky na rozhodnutí.
     
    62:25
    Neskutečné! Hosté se řítili dva proti samotnému brankáři Hrubcovi, gólman Ocelářů předvedl možná zákrok této sezóny! Gulaš mohl po Mertlově pasu pálit do prázdné branky, Hrubec však neskutečným způsobem zastavil kotouč před brankovou čárou!
     
    58:54
    Další neskutečný zákrok Šimona Hrubce! Před třineckým brankářem se jako blesk z čistého nebe zjevil David Stach, Hrubec dokázal přitisknout svůj beton k levé tyči a zastavit tak hostující šanci!
     
    57:43
    Dominik Kubalík mohl poslat svůj tým do vedení! Hosté se po chybě Třineckých dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Tomáš Mertl hledal právě nejlepšího střelce extraligy. Kubalík však před odkrytou brankou jen promáchl!
     
    50:44
    V útočném pásmu to s napadáním přehnal Bohumil Jank, který svou holí trefil obličej jednoho z protihráčů. Přesilovka pro Plzeň.
     
    47:34
    Šimon Hrubec se u své branky dostal do velmi svízelné situace, třinecký brankář málem umožnil hostům jednoduchý gól! Na brankovišti ale dobře zapracoval Marcinko, který odrazil puk do rohu kluziště!
    46:04 Martin RŮŽIČKA - 2:2
     
    46:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají! V obrovské šanci před Hrubcem nejprve neuspěl Miroslav Indrák, který nedotáhl svůj blafák, na druhé straně pak ve stejné situaci nezaváhal MARTIN RŮŽIČKA! Útočník Ocelářů dostal přesný pas za hostující defenzívu, tváří v tvář brankáři Svobodovi pak Růžička uklidil puk do sítě po bekhendovém blafáku! Asistence: Tomáš Marcinko, David Musil.
     
    42:13
    Hosté mají velkou příležitost k navýšení svého vedení! Vladimír Dravecký do přehnal se snahou získat kotouč za plzeňskou brankou a podrazil jednoho z hostujících hráčů. Minuta a čtyřicet jedna vteřin přesilovky pěti proti třem pro Plzeň.
     
    41:54
    Početní výhoda pro Plzeň, Michal Kovařčík v útočném pásmu trefil obličej Lukáše Pulpána, třinecký útočník odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    38:46
    Oceláři dostávají v závěru druhé třetiny možnost přesilové hry. Hosté si nepohlídali střídání, sudí jim odpískal příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jaroslav Kracík.
     
    37:15
    Dvě velké šance Ocelářů! Ondřej Kovařčík tečoval Rothovu nabídku těsně nad hostující branku, střelu Martina Růžičky pak Svoboda s vypětím všech sil vyrazil mimo svou branku!
    33:26 David STACH - 1:2
     
    33:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další akce plzeňského celku už končí v Hrubcově síti! Hosté se po nepřehledné situaci ve středním pásmu, kdy kotouč několikrát zastavil čárový rozhodčí, dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Miroslav Indrák potáhl kotouč, poté jej předal DAVIDU STACHOVI, který z velmi těžkého úhlu poslal puk za záda třineckého brankáře! Asistence: Miroslav Indrák.
     
    30:55
    Oceláři mohli vzápětí otočit skóre na svou stranu, před hostujícím brankářem dobře pracovali bratři Kovařčíkové, ani jeden z nich ale nedokázal poslat kotouč za záda ležícího brankáře Plzně!
    30:15 Jiří POLANSKÝ - 1:1
     
    30:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři svůj tlak proměňují ve vyrovnávající branku! Hráči s drakem na hrudi dostali svého soupeře pod velký tlak, Svoboda ještě dokázal vyrazit první pokus Bohumila Janka. Kotouč se však od Davida Ciencialy vrátil k Jankovi, jehož druhý pokus před Svobodou šikovně tečoval JIŘÍ POLANSKÝ! Hostující brankář byl bezmocný! Asistence: Bohumil Jank, David Cienciala.
     
    27:40
    Vladimír Dravecký to ale následně přehnal s tvrdostí a oslabuje svůj tým. Dravecký si odsedí dvě minuty za krosček. Komerční přestávka.
     
    26:28
    Aron Chmielewski zabojoval o kotouč v útočném pásmu, nakonec se mu povedlo postrčit puk pro zcela volného Michala Kovařčíka! Třinecký mladík mohl pálit z bezprostřední blízkosti, střela mu ale nesedla a puk skončil v rohu kluziště!
    17:25 Dominik KUBALÍK - 0:1
     
    17:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka ubránila třetí oslabení, ihned po jeho skončení navíc poprvé udeřila! DOMINIK KUBALÍK se z trestné lavice zapojil do útočné akce svého celku a tvrdou ránou z voleje zužitkoval pas Jana Schleisse. Hrubec dokázal kotouč pouze přibrzdit. Asistence: Jan Schleiss, Miroslav Svoboda.
     
    15:17
    Pozor, je tady další přesilovka pro Oceláře. Hráčská lavice Plzně obdržela menší trest za nesportovní chování. Trest odpyká Dominik Kubalík.
     
    12:13
    Martin Růžička si vzal kotouč v útočném pásmu, objel hostující branku a vybojoval další přesilovku pro své barvy. Na trestnou lavici usedá Lukáš Pulpán. Za vteřinu se na led vrátí Indrák, pokračovat tak bude hra ve čtyřech. Za dalších třicet vteřin pak Oceláři budou mít k dispozici zkrácenou početní výhodu.
     
    10:43
    Přesilovka Ocelářů rychle končí, Daniel Rákos nedovoleným způsobem odzbrojil jednoho z hostujících hráčů. Minuta a jednatřicet vteřin hry ve čtyřech na obou stranách.
     
    10:14
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, Dravecký s Polanským měli na holi první branku zápasu. Druhý jmenovaný ale nedokázal trefit prudký pas. Slezané si nicméně svou aktivitou vybojovali další přesilovku, dvě minuty za úmyslné posunutí branky obdržel brankář Miroslav Svoboda. Trest odpyká Miroslav Indrák.
     
    06:42
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:39
    Obrovská šance Martina Růžičky! První formace Ocelářů se z hloubi vlastního pásma dostala až před Svobodu, Dravecký namazal najíždějícímu Růžičkovi do předbrankového prostoru! Třinecký snajpr měl dostatek času k zakončení, Svoboda ale nemusel zasahovat. Růžička přestřelil.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 31. Polanský (Jank, Cienciala), 47. Martin Růžička (Marcinko, D. Musil), 65. Marcinko (Martin Růžička, Roth) – 18. D. Kubalík (Schleiss, M. Svoboda), 34. Stach (Indrák)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth (A), Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Čerešňák, Kindl, D. Sklenička, Pulpán, Jones, Kvasnička – D. Kubalík (A), Mertl, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, Straka – Vracovský, Kodýtek, Hollweg.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan
    thejrc.org