HC Litvínov – Sparta 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 5:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 2:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 19.10.2017, 18:00 • DRFG Arena, Brno • DHL Extraliga juniorů • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa Brno dnes zvládla bitvu se svým rivalem z Jihlavy. Můžeme konstatovat, že vítězství domácích Brňanů bylo zasloužené. Kometa se tak díky vítězství nad Jihlavou nadále drží na první místě DHL Extraligy juniorů. Ode mne je to pro dnešek vše, z brněnské DRFG Arény vám přeji příjemný zbytek večera. (20:11:39)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě budeme svědky vhazování v obranném pásmu Komety, ale to už nic nezmění na tom, že Brňané si dnes připíší další tři body.
     
    59:12
    Brňané už pohodlně kontrolují závěr utkání, Jihlava se však přeci jen snaží ještě skóre vylepšit.
     
    58:38
    Pospíchal nyní protáhl Dostála, který musel vyrážečkou řešit jeho střelu z levého křídla.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:35
    Tresty na obou stranách, do potyčky se dostal jihlavský Čermák s brněnským Kučerou, oba hráče čeká dvouminutový oddych na trestné lavici. Bude se hrát 5 na 5.
     
    57:10
    Znovu v akci duo Střondala – Plášek, střelu Pláška Šťastný vyrazil, Střondala se dostal k dorážce, ale jihlavský brankář byl úspěšný i napodruhé.
     
    56:44
    Střondala nyní zpoza branky vyzval ke skórování Pláška, jeho tutovici však Šťastný vyrazil.
     
    55:29
    Na druhé straně možnost Jihlavy, Adam jel do přečíslení dva na jednoho s Peschoutem, prvně jmenovaný se však neukvapil, najel si do střelecké pozice mezi kruhy, odkud mohl pohodlně zavěsit, ale nakonec akci překombinoval, když s kotoučem zajel až za branku a teprve odtud adresoval Peschoutovi, jenže to už bylo před Dostálem husto a z této akce Jihlavy nakonec nic nebylo.
     
    54:24
    Znovu se rodila další pohledná akce Komety, Süss poslal kotouč s pomocí mantinelu na rozjetého Čejku, ten přihrál přes pásmo zcela volnému Ferdovi, jenž si s kotoučem najel až před Šťastného, ale zakončení do forhendu mu nevyšlo.
     
    53:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané však přichází s velmi rychlou odpovědí! Přečíslení dva na jednoho vedl Střondala, jenž vybídl ke skórování KARLA PLÁŠKA a ten zamířil přesně. Asistence: Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda.
     
    53:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava střílí branku naděje! Pospíchalovi se podařilo zachytit kotouč v útočném pásmu a okamžitě jej směřoval na branku, do jeho střely vložil hůl LUKÁŠ JINDRA, kotouč po prudké změně směru zamířil za záda Dostála. Asistence: Ladislav Pospíchal, Richard Peschout.
     
    52:55
    Po vhazování vypálil Mareš, Dostál opět ukryl puk ve své výstroji a spolehlivě drží brněnskou Kometu v klidném náskoku.
     
    52:51
    Dostál nyní raději pokryl kotouč po nahození Adama, Jihlava tak získala možnost vhazování v útočném pásmu.
     
    51:50
    V souboji o kotouč se nyní vyznamenal jihlavský Krtek, jenž ihned vypálil a Dostál se po jeho střele musel natáhnout a vyrazit ji svou hokejkou.
     
    50:56
    Kadleček nyní nabil na střelu Strnadovi, ten to zkusil z první, ale rána mu vůbec nesedla a Dostál mohl v poklidu kontrolovat.
     
    50:02
    Na ledě nyní zůstává otřesen hráč Peschout, jenž byl nepříjemně sestřelen pukem, za pomocí spoluhráčů se však zvedá a putuje na střídačku, doufejme, že bude jihlavský kapitán v pořádku.
     
    49:54
    Hostující Čermák nyní mohl jít do přečíslení se svým spoluhráčem Heinrichem, počkal si však na dojíždějícího Mejzlíka, jehož rána však byla sražena do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 3. Havlát (Kowalczyk, Furch), 25. Hasoň (Krejčí), 25. Svoboda (Plášek, Střondala), 49. Novák (Střondala), 54. Plášek (Střondala, Svoboda) – 34. Krtek (Adam), 54. Jindra (Pospíchal, Peschout)


    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Suss, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Krejčí, Plášek.
    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Pospíchal, Mareš, Rašín, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák.

    Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Musil.
    thejrc.org