HC Litvínov – Sparta 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 5:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 2:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 19.10.2017, 18:00 • DRFG Arena, Brno • DHL Extraliga juniorů • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa Brno dnes zvládla bitvu se svým rivalem z Jihlavy. Můžeme konstatovat, že vítězství domácích Brňanů bylo zasloužené. Kometa se tak díky vítězství nad Jihlavou nadále drží na první místě DHL Extraligy juniorů. Ode mne je to pro dnešek vše, z brněnské DRFG Arény vám přeji příjemný zbytek večera. (20:11:39)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě budeme svědky vhazování v obranném pásmu Komety, ale to už nic nezmění na tom, že Brňané si dnes připíší další tři body.
     
    59:12
    Brňané už pohodlně kontrolují závěr utkání, Jihlava se však přeci jen snaží ještě skóre vylepšit.
     
    58:38
    Pospíchal nyní protáhl Dostála, který musel vyrážečkou řešit jeho střelu z levého křídla.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:35
    Tresty na obou stranách, do potyčky se dostal jihlavský Čermák s brněnským Kučerou, oba hráče čeká dvouminutový oddych na trestné lavici. Bude se hrát 5 na 5.
     
    57:10
    Znovu v akci duo Střondala – Plášek, střelu Pláška Šťastný vyrazil, Střondala se dostal k dorážce, ale jihlavský brankář byl úspěšný i napodruhé.
     
    56:44
    Střondala nyní zpoza branky vyzval ke skórování Pláška, jeho tutovici však Šťastný vyrazil.
     
    55:29
    Na druhé straně možnost Jihlavy, Adam jel do přečíslení dva na jednoho s Peschoutem, prvně jmenovaný se však neukvapil, najel si do střelecké pozice mezi kruhy, odkud mohl pohodlně zavěsit, ale nakonec akci překombinoval, když s kotoučem zajel až za branku a teprve odtud adresoval Peschoutovi, jenže to už bylo před Dostálem husto a z této akce Jihlavy nakonec nic nebylo.
     
    54:24
    Znovu se rodila další pohledná akce Komety, Süss poslal kotouč s pomocí mantinelu na rozjetého Čejku, ten přihrál přes pásmo zcela volnému Ferdovi, jenž si s kotoučem najel až před Šťastného, ale zakončení do forhendu mu nevyšlo.
     
    53:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané však přichází s velmi rychlou odpovědí! Přečíslení dva na jednoho vedl Střondala, jenž vybídl ke skórování KARLA PLÁŠKA a ten zamířil přesně. Asistence: Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda.
     
    53:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava střílí branku naděje! Pospíchalovi se podařilo zachytit kotouč v útočném pásmu a okamžitě jej směřoval na branku, do jeho střely vložil hůl LUKÁŠ JINDRA, kotouč po prudké změně směru zamířil za záda Dostála. Asistence: Ladislav Pospíchal, Richard Peschout.
     
    52:55
    Po vhazování vypálil Mareš, Dostál opět ukryl puk ve své výstroji a spolehlivě drží brněnskou Kometu v klidném náskoku.
     
    52:51
    Dostál nyní raději pokryl kotouč po nahození Adama, Jihlava tak získala možnost vhazování v útočném pásmu.
     
    51:50
    V souboji o kotouč se nyní vyznamenal jihlavský Krtek, jenž ihned vypálil a Dostál se po jeho střele musel natáhnout a vyrazit ji svou hokejkou.
     
    50:56
    Kadleček nyní nabil na střelu Strnadovi, ten to zkusil z první, ale rána mu vůbec nesedla a Dostál mohl v poklidu kontrolovat.
     
    50:02
    Na ledě nyní zůstává otřesen hráč Peschout, jenž byl nepříjemně sestřelen pukem, za pomocí spoluhráčů se však zvedá a putuje na střídačku, doufejme, že bude jihlavský kapitán v pořádku.
     
    49:54
    Hostující Čermák nyní mohl jít do přečíslení se svým spoluhráčem Heinrichem, počkal si však na dojíždějícího Mejzlíka, jehož rána však byla sražena do ochranné sítě.
     
    48:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla lahůdka v podání domácích Brňanů! MATĚJ NOVÁK si narazil kotouč se Střondalou, jenž krásně uvolnil prvně jmenovaného, který dokonale vykoupal Šťastného. Asistence: Vojtěch Střondala.
     
    47:33
    Kowalczyk měl nyní dobré úmysly, od modré čáry si všiml clonících spoluhráčů a vypálil, Šťastný však ukrytou střelu našel, vyrazil a nadále drží Jihlavu ve hře.
     
    46:43
    Domácí tým se usadil v útočném pásmu a prudkou střelu od modré vyslal Mlynář, Šťastný úspěšně pokryl.
     
    46:04
    Kometa kompletní.
     
    45:13
    Pospíchal dostal nabito na modrou čáru, jeho projektil byl však sražen skrumáží hráčů před Dostálovou brankou.
     
    44:25
    A Svoboda znovu osvobozuje Kometu.
     
    44:08
    Domácí hráči ihned vyhazují.
     
    44:04
    Jihlava nyní dostane prostor k přesilové hře, dvě minuty za sekání fasuje brněnský kapitán Čejka.
     
    43:35
    Brno se po přestávce oklepalo a v úvodu třetí třetiny hráči Komety více bruslí, Jihlava má opět těžké zaútočit.
     
    42:57
    Mlynář poslal kotouč do mezikruží Střondalovi, jenže jeho rána byla velmi nepřesná a trefila pouze zadní plexisklo.
     
    42:15
    Letící kotouč před brněnskou brankou nyní napálil Čermák a možná byl sám překvapen, že střelou naslepo jen těsně minul Dostálovu klec.
     
    41:54
    Kombinace Hasoně se Süssem, ten opět zkoušel kulišárnu z brankové čáry, tentokrát bekhendem, ale jihlavský brankář znovu pozorný.
     
    41:25
    Süss nyní nastartoval do útočného pásma, snažil se prodrat až ke Šťastnému, což se mu téměř povedlo, brněnský útočník alespoň zkusil jihlavského brankáře zaskočit z ostrého úhlu, ale Šťastný si zkušeně prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    40:30
    V úvodu závěrečné periody se zatím hraje ve středním pásmu a během první půlminuty se celkem hodně přerušuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kometa začala ve druhé třetině podobně jako v periodě úvodní, nadále držela Jihlavu pod tlakem a výsledkem byly dvě slepené branky, které padly v polovině základní hrací doby zásluhou Hasoňe a Svobody. Tříbrankový náskok však jakoby domácí tým ukolébal a Jihlava se postupně začala tlačit víc a víc dopředu. Zvýšena aktivita se Dukle vyplatila a v početní výhodě snížil Krtek. Tým z Vysočiny byl v závěru druhé třetiny aktivnější, měl k dispozici i další početní výhodu, ale Kometa se může opřít o skvěle chytajícího Dostála. Každopádně utkání chytlo větší šmrnc a uvidíme, zda se Jihlavě ve třetí třetině podaří zápas zdramatizovat. Závěrečné dějství v DRFG Aréně vypukne v 19:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Krtek znovu v závěru třetiny zkoušel prostřelit Dostála, ten tentokrát vyrazil, ale před brněnskou brankou ještě zapracoval Kadleček, ovšem bez úspěchu.
     
    38:51
    Kometa Brno hraje v plném počtu.
     
    38:34
    Střela Vály se tentokrát od bránícího Havláta odrazila do vzduchu a následně puk dopadl jen těsně mimo tyč brněnské branky.
     
    38:23
    Jihlavskou kombinaci v přesilové hře zakončil střelou od modré čáry Vála, Dostál si ale kotouč ve skrumáží hráčů našel a hru přerušil.
     
    37:49
    Kometa se osvobozuje.
     
    36:51
    Pohledná kombinace na druhé straně, Pospíchal přihrál přes šíří pásma do křídla Heinrichovi, ten chtěl akci vyšperkovat pro Čermáka, jenž byl však atakován brněnským obráncem Slabý, který ale fasuje dvouminutový trest za podražení.
     
    36:30
    Slibný protiútok Komety, Mlynář dokázal žabičkou poslat kotouč do jízdy Střondalovi, jemuž se však v tváří v tvář nepovedlo překonat brankáře Šťastného!
     
    35:43
    Pechout se nyní odhodlal ke střele z pravého kruhu, Dostál musel použit svou vyrážečku, od které kotouč zamířil mimo ledovou plochu, vhazovat se tak bude po levici brněnského brankáře.
     
    34:45
    Mlynář nyní našel v útočném pásmu Nováka, jenž měl spoustu času kotouč zpracovat a zamířit, ale nakonec z této slibné příležitosti nic nebylo, neboť Novák až příliš dlouho rozmýšlel, jak s kotoučem naložit a jihlavský obránce jej dokázal odzbrojit.
     
    34:32
    Brňané se po delší době snažili přejít do útočného pásma, ale zbrzdilo je postavení mimo hru.
     
    33:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se jihlavská Dukla raduje z první vstřelené branky. Využití přesilové hry obstaral výstavní střelou od modré obránce ALEŠ KRTEK. Asistence: Dominik Adam.
     
    33:21
    Peschout vyvezl kotouč po křídle do útočného pásma, kde našel ideálně postaveného Adama, jeho rána z první však nepřinutila Dostála k zásahu.
     
    33:05
    Kometa se osvobozuje.
     
    32:30
    Nahození Pospíchala nyní propadlo na dobře postaveného Mareše, jenž se snažil kličkou překonat Dostála, ale brněnský brankář dnes úspěšně likviduje příležitostí jihlavských útočníků.
     
    32:05
    Dukla bude mít možnost zkorigovat stav utkání, dvě minuty za vysokou hůl bude muset odsedět Mlynář.
     
    32:00
    Dukla nyní přidala na aktivitě a v útočném pásmu si tvoří slibné střelecké příležitosti.
     
    31:49
    Nahození Krtka tečoval bruslí Kadleček, Dostál se však včas orientoval a hru přerušil.
     
    31:43
    Adam to zkoušel znovu, tentokrát zvolil svižnou střelou zápěstím, Dostál opět úspěšný.
     
    30:58
    Rozehrávku Komety zachytil na modré čáře Adam, svou střeleckou pozici ještě vylepšil, když si sjel hlouběji do útočného pásma, ale Dostál nadále drží stoprocentní úspěšnost zákroků.
     
    29:54
    Po dvou rychle vstřelených brankách nápor Komety opadl, Jihlava však směrem dopředu není příliš aktivní, a tak jsme momentálně svědky hry, která je plná nepřesností a odehrává se převážně ve středním pásmu.
     
    29:15
    Süss nyní zvolil bekhendové zakončení, Šťastný však letící puk kontroloval a připsal si úspěšný zákrok.
     
    28:38
    Během hry čtyři na čtyři se však nic moc nestalo a oba celky jsou kompletní.
     
    26:38
    Tresty na obou stranách, za Kometu Slabý a za Jihlavu Mejzlík, po dobu dvou minut budeme svědky hry čtyři na čtyři.
     
    26:15
    Na modré čáře nyní dostal nabito Pospíchal, jeho ránu však Dostál s přehledem vyrazil.
     
    26:03
    Po vhazování pálil od modré čáry Mareš, jeho rána sražena do ochranné sítě a vhazovat se bude před Dostálem.
     
    25:58
    Kadleček se nyní protáhl mezi brněnskými obránci a vypálil, Dostál jeho ránu vyrazil a aktivní jihlavský útočník se ještě dostal k dorážce, která vška postrádala přesnost.
     
    24:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané odskakují do tříbrankového trháku! Plášek se s kotoučem v útočném pásmu prodral až k jihlavské brance, jelikož byl však už v příliš ostrém úhlu, poslal zpětnou přihrávku MATĚJI SVOBODOVI, jenž z první trefil přesně. Asistence: Karel Plášek, Vojtěch Střondala.
     
    24:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se však Brňané radují! Krejčí se s kotoučem protáhl do útočného pásma a našel přesnou přihrávkou JANA HASONĚ, jenž střelou k tyči prostřelil Šťastného. Asistence: Petr Krejčí.
     
    24:03
    Hasoň si nyní nabruslil s kotoučem do mezikruží a přes clonící obránce se snažil prostřelit Šťastného, ten však znovu úspěšně kryje.
     
    23:18
    Jihlava kompletní.
     
    22:50
    Mlynář nyní našel před brankou Nováka, jenž mermomocí bušil do kotouče, aby jej dostal za Šťastného, ale ten opětovně podržel Jihlavu.
     
    22:27
    Kučera nyní nabil do levého kruhu Střondalovi, jeho projektil však skončil na zadním mantinelu.
     
    21:59
    Jeřábek nahazoval kotouč před branku, kde operoval Svoboda, Šťastný další rozruch před svou brankou ustál.
     
    21:47
    Nahození Slabého tečoval těsně mimo branku Plášek.
     
    21:18
    Kometa si zahraje v početní výhodě, dvě minuty za držení hole odpyká Mareš.
     
    20:36
    Jihlava však znovu nepřesná v přechodu do útočného pásma, hra se po zakázané uvolnění stěhuje do jejího obranného pásma.
     
    20:02
    Úvodní buly 2. třetiny tentokrát vyhrál jihlavský Heinrich a Dukla je u kotouče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního utkání mezi Kometou a Jihlavou je za námi. Domácí Brňané vstoupili do začátku zápasu velmi aktivně a hned v úvodu si vynutili početní výhodu, které využil Havlát. Brňané byli po většinu první části aktivnějším týmem a Šťastný měl plné ruce práce. Jihlava se zatím velmi těžko prosazuje, hrála jednu početní výhodu, ve které však Dostála příliš neohrozila, za zmínku stojí brejk, který bez úspěchu zakončil Heinrich. Dukla však ztrácí v Brně pouze jednu branku, uvidíme s jakým nasazením se předvede v prostředním dějství, které vypukne v 18:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Jeřábek nyní nahazoval kotouč před brankou, byl zde dobře postavený Plášek, jenž se snažil střelu ztečovat, ale kotouč se pouze odrazil od jihlavského brankáře.
     
    18:44
    Jihlava nyní ubránila obranné pásmo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    17:56
    Waller nyní vzal kotouč na sebe a zavezl jej do útočného pásma, přenechal jej Strnadovi, jenž zkusil vypálit, ale jeho pokus končí sražen v ochranné síti, Dukla tak alespoň po delší době získala vhazování v útočném pásmu.
     
    17:10
    Gajarský nyní ošálil bránícího obránce a vyslal prudkou přihrávku do předbrankového prostoru, kde stál Novák, ten však kotouč promách, následně vypálil ještě Střondala, ale Šťastný kotouč zachytil a hru přerušil.
     
    16:57
    Jihlavě se nedaří přechod do útočného pásma, další pokus skončil zakázaným uvolněním a hra se opět stěhuje před Šťastného.
     
    16:29
    Süss se nyní rozjel s kotoučem z vlastního obranného pásma, narazil si s Hasoněm a poté vypálil slibnou střelu, kterou Šťastný ukryl ve své pohotové lapačce.
     
    15:35
    Kometa znovu operuje v útočném pásmu, kde se snaží Jihlavu dostat pod tlak jako v úvodu utkání, zatím se jí to daří, ale bez střeleckého efektu.
     
    14:11
    Jeřábek nyní přihrávkou o mantinel našel dobře rozjetého Čejku, jenž upaloval do přečíslení dva na jednoho s Ferdou, druhý jmenovaný obdržel přihrávku a snažil se zakončit k tyči, Šťastný si připsal úspěšný zákrok!
     
    14:00
    Nepřesná rozehrávka Komety nyní končí zakázaným uvolněním.
     
    13:32
    Zatím největší příležitost jihlavské Dukly. Protečovaný kotouč ve středním pásmu zachytil Heinrich a s Kowalczykem v zádech se vydal vstříc Dostálovi, zkusil střelu, kterou však brněnský brankář Dostál pokryl a podržel svůj tým!
     
    12:59
    Krejčí nyní přihrával od mantinelu před branku, kde byl Hasoň, jenž se snažil dorazit kotouč do branky, ale narazil Šťastný měl dobře nachytaný beton u tyče a následně kotouč ukryl ve své moci.
     
    11:57
    Novák nyní pouze nahodil kotouč ze středního pásma, Šťastný jej raději přikryl a vhazovat se bude před brankou Dukly.
     
    11:07
    Kometa první oslabení v utkání přestála bez úhony a hraje v plném počtu.
     
    10:20
    Pospíchal nyní směřoval kotouč na Heinricha, jenž se snažil střílenou přihrávkou usměrnit kotouč za Dostálová záda, ale branku minul.
     
    09:49
    Pospíchal to zkusil znovu od modré, před brankou číhal Čermák, ale nedokázal si kotouč posunout na střelu.
     
    09:14
    Hned v úvodu přesilovky vypálil od modré čáry Pospíchal, ale Dostál měl na jeho střelu dostatečný výhled a bez větších problému ji ukryl ve své lapačce.
     
    09:07
    Možnost pro Jihlavu, která si zahraje první početní výhodu v dnešním utkání. Za nedovolené bránění míří na dvě minuty brněnský Süss.
     
    08:15
    Jihlava to má s přechodem do útočného pásma velmi složité, když už se za modrou čáru dostane, je okamžitě odzbrojena muži v bílomodrých dresech.
     
    07:25
    Střela jihlavského Adama byla zblkována, domácí se ihned dostali ke kotouč a znovu otáčejí hru vstříc Šťastného brance.
     
    06:42
    Gajarský nyní zkoušel zaskočit Šťastného nenápadnou střelou z úhlu, ale jihlavský brankář projevil dostatečnou pozornost.
     
    06:12
    Jihlava se na malý moment dokázala osvobodit, ale Kometa znovu vyráží do útoku.
     
    05:13
    Kometa znovu s přehledem kombinuje v útočném pásmu, zpoza branky přihrával do tutové šance Hávlát Čejkovi, ten vypálil z první, ale zamířil nad bránu.
     
    04:43
    Další početní výhoda pro Kometu, dvě minuty za nedovolené bránění nafasoval Mareš.
     
    03:29
    Mlynář nyní vedl protiútok Komety, vyměnil si kotouč s Novákem a těsně před brankou ještě vylepšil pozici pro Střondalu, tomu však zakončení ideálně nesedlo a brankář Šťastný s klidem kotouč pohlídal.
     
    02:57
    Kometa je nadále aktivní, Jihlava se zatím přes střední pásmo nedostala.
     
    02:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané využívají přesilovou hru a hned v úvodu utkání se dostávají do vedení! Kombinaci v přesilové hře zakončil přesnou střelou ROBERT HAVLÁT. Asistence: Daniel Kowalczyk, Michal Furch.
     
    02:03
    Furch našel mezi kruhy dobře postaveného Havláta, ten to zkoušel mezi nohy brankáře Šťastného, jihlavský brankář si však prostor mezi betony pohlídal.
     
    01:44
    Až nyní se hráči Dukly dokázali osvobodit.
     
    01:20
    Brňané jsou nadále usazeni v útočném pásmu a snaží se najít cestu k otevření skóre.
     
    00:43
    Plášek přenechal kotouč Svobodovi, jenž prověřil z úhlu pozornost brankáře Šťastného, jihlavský brankář vyrazil.
     
    00:20
    Kometa si hned v úvodu zahraje početní výhodu, dvě minuty za hákování fasuje Heinrich.
     
    00:02
    Úvodní vhazování bylo vhozeno, úspěšnější domácí Novák proti Heinrichovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Suss, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Krejčí, Plášek.

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Pospíchal, Mareš, Rašín, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák.

    Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Musil..
     
    HC Dukla Jihlava: Tým z Vysočiny se v posledních pěti utkání zdaleka nereprezentoval takovou formou jako jejich dnešní soupeř. Jihlavská forma v poslední době hodně kolísá. Důkazem budiž fakt, že v pěti posledních utkáních dokázala Jihlava do vítězného konce dovést pouze domácí utkání proti Třinci a pak v Olomouci. Díky povedenému startu soutěže se však Dukla drží na slušném pátém místě a v případě dnešního úspěchu se může opět dostat do kontaktu s extraligovou špičkou. V Brně to však pro Jihlavu nebude nic jednoduchého, Kometa je v domácím prostředí velmi silná, zatím jediný celek, kterému se pod Špilberkem podařilo zvítězit byla pražská Slavia. Postará se dnes o překvapení i Jihlava?
     
    HC Kometa Brno: Junioři Komety potvrzují fakt, že v Brně se v posledních letech pracuje s mládeží velmi dobře. Brňané jsou momentálně lídrem extraligy a proti jihlavské Dukle touží v domácím prostředí tento primát potvrdit. Juniorka Komety z dosavadních deseti zápasů ovládla hned osm střetnutí, pouze dvakrát odjížděla z ledu poražena. Svěřenci trenéra Zachrly dnes budou chtít určitě odčinit porážku ze zlínského ledu a v domácím prostředí se pokusit o nastartování nové vítězné série, která před porážkou ve Zlíně čítala šest výher v řadě.
     
    Dobrý den z Brna. DHL Extraliga juniorů dnes pokračuje 11. kolem, ve kterém domácí Kometa Brno přivítá Duklu Jihlava. Domácí Brňané budou proti rivalovi z Vysočiny hájit první příčku tabulky, kterou zatím drží s jednobodovým náskokem před dotírající Mladou Boleslaví. Jihlavská Dukla zatím také předvádí kvalitní výkony a momentálně se drží na pátém místě extraligové tabulky se šestibodovou ztrátou na první Brno, v případě vítězství by však náskok na čelo tabulky významně stáhla. Dnes se tedy můžeme těšit na kvalitní utkání dvou celků z první poloviny tabulky, ve kterém půjde o cenné body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 3. Havlát (Kowalczyk, Furch), 25. Hasoň (Krejčí), 25. Svoboda (Plášek, Střondala), 49. Novák (Střondala), 54. Plášek (Střondala, Svoboda) – 34. Krtek (Adam), 54. Jindra (Pospíchal, Peschout)


    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Suss, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Krejčí, Plášek.
    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Pospíchal, Mareš, Rašín, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák.

    Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Musil.
    thejrc.org