Chomutov – K. Vary 0:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:3 (kon.)
Sparta – Slavia 3:4 (po pr.) | Pardubice – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.)
Třinec – Havířov 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 7:4 (kon.)
Salzburg – Jihlava 6:1 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 21.10.2017, 16:40 • Red Bull Soccer and Hockey Academy, Salzburg, Rakousko • Extraliga staršího dorostu • Skupina D
Partner:
     
    S konstatováním, že Jihlava sice v páté minutě během šestnácti sekund srovnala vedení Salzburgu, který ale nakonec vsítil dalších pět góů a vyhrál 6:1, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:52:10)
     
    Jihlavští hokejisté jsou spolu s Olomoucí a Kometou třetím týmem, který si na ledě Salzburgu připisují zatím nejmírnější prohru v sezoně – o pět gólů, ale tohle je vůbec nemůže těšit. Lídr skupiny EHC Red Bull Salzburg totiž vítězí 6:1, když ve třetí třetině přidali góly ještě Paul Huber a Mack Michael Donald Stewart.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Přesně v návratu jihlavského hráče z trestné využívá Salzburg druhou přesilovku v zápasu. Na Wimmera a Wallnera navazuje svým premiérovým gólem v sezoně také MACK MICHAEL DONALD STEWART a upravuje tak stav na zřejmě konečných 6:1. Asistence: Daniel Wirt, Christian Obu.
     
    57:52
    Na závěr přichází ještě jedno vyloučení. Také další jihlavský útočník Tomáš Pigl dnes usedá podruhé na trestnou lavici, tentokrát za faul kolenem.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    52:06
    Také třetí oslabení přestál Salzburg bez úhony a hraje v plném počtu.
     
    50:06
    Salzburská střídačka byla nyní trošku nepozorná a hrála v šesti, čehož si sudí samozřejmě všimli. Odpykat trest hráčské lavice za příliš mnoho hráčů půjde Dennis Lobach.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    43:03
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí tým upevňuje svoje vedení, když PAUL HUBER dává svůj šestý gól v sezoně, na který mu asistoval Justin Schütz, jeden z nejlepších nahrávačů Red Bullu. Asistence: Justin Schütz, Kilian Zündel.
     
    40:25
    Jihlavští přesilovku nevyužili, Salzburg hraje v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    Salzburg po výhře v první třetině zvítězil i v části druhé, když na průběžných 4:1 zvyšoval dvě a čtvrt minuty před odchodem do šaten využitou přesilovou hrou Philipp Peter Wimmer a vsítil tak svůj druhý gól v dnešním zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:25
    Vylučování ve druhé třetině začalo na straně Salzburgu a zdá se, že na domácí straně také skončí. Druhým potrestaným hráčem EHC je Igor Alanov – dvě minuty, nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    37:46
    Salzburg právě vstřelil branku!
    PHILIPP PETER WIMMER dává ve svém třetím utkání v letošním ročníku druhý gól – a dnešní svůj druhý v zápase. Využívá přesilovou hru a posílá Tomáše Valu z trestné lavice o 15 vteřin dříve. Asistence: Daniel Wirt, Senna Peeters.
     
    36:01
    Třetí trest pro jihlavský tým během necelých čtyř minut. Ven jde Tomáš Pigl za hákování.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    35:38
    Ačkoliv nyní může Tomáš Vala vyjet zpět z trestné na led, domácí v plném počtu nebudou hrát dlouho. Signalizován je totiž další trest jihlavského hráče.
     
    34:30
    Nyní se navíc Dukel podařilo dvakrát za sebou vyhodit kotouč do středního pásma. Jihlava zatím hraje oslabení velmi dobře.
     
    34:15
    Jihlavští se ubránili a už hrají ve čtyřech.
     
    33:38
    37 vteřin dlouhá přesilová hra pět na tři pro Salzburg. Duklu nyní čekají perné chvilky, Tomáš Vala dostává dvě minuty kvůli podražení soupeře.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    32:15
    Daniel Piskač dnes podruhé usedá na trestnou lavici, nyní za nedovolené bránění. Výhoda je rázem na straně EHC.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    29:56
    Krátce před polovinou zápasu je Marcel Barinka zpět na ledě a skóre je tak nezměněno.
     
    27:56
    Jihlava bude mít možnost vsítit kontaktní gól, jelikož bude hrát na dvě minuty početní výhodu. Za krosček si půjde odpočinout český zadák Marcel Barinka.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:30.
     
    První třetina je u konce a zatím se lépe povedla Salzburgu. Domácí tým se v první třetině dostal do vedení zásluhou Philippa Petera Wimmera, na což Dukla po šestnácti vteřinách reagovala srovnáním Vítězslava Brože. Nicméně Red Bull se znovu dostal do vedení zásluhou gólu Leona Wallnera z poloviny čtrnácté minuty a krátce před prvním odchodem do kabin pojistil průběžné salzburské vedení Edwin Schitz – 3:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:03
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Red Bull utíká do dvougólového vedení a tohle je pro Jihlavu patrně nepříjemné. Dukla mohla jít do druhé třetiny s vědomím vědomím kontaktní jednobrankové ztráty, jenže EDWIN SCHITZ se po asistenci na první trefě nyní prosazuje i gólově a posílá Salzburg do dvougólového vedení. Asistence: Constantin Vogt, Mack Michael Donald Stewart.
     
    16:42
    Dukla Jihlava hraje v plném počtu hráčů.
     
    14:42
    Jihlava navíc bude muset hrát ve čtyřech, jelikož obránce Daniel Piskač vrazil soupeře na hrazení.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    13:20
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí opět jdou do vedení a dnes se z jejich strany zatím prosazují jen hráči, kteří se doposud v sezoně ještě netrefili. Tentokrát zamířil přesně útočník LEON WALLNER. Bez asistence.
     
    04:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Podobně jako v prvním vzájemném utkání v Jihlavě, také nyní se neradoval dlouho tým, jenž se jako první dostal do vedení. Po šestnácti sekundách vyrovnává VÍTĚZSLAV BROŽ, pro kterého je to již osmá branka v sezoně a osamostatňuje se tak na čele týmové tabulky střelců. Bez asistence.
     
    04:00
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Po čtyřech minutách se lídr skupiny dostává do vedení. PHILIPP PETER WIMMER dává svůj vůbec první gól v letošním ročníku NOEN extraligy staršího dorostu. Asistence: Edwin Schitz, Mack Michael Donald Stewart.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Obu, Wirt, Pasanen, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer – Stewart, Schütz, Rebernig, Lindner, Lobach, Barinka, Schitz, Harnisch, Hede, Vogt, Huber, Petters, Wallner

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Juřička) – Křišta, Piskač, Veleba, Marek, Trávník, Zvěřina, Rašín – Brož, Vala, Daňhel, Úlovec, Zadražil, Krajíček, Najman, Filip, Juda, Pigl, Barák

    Rozhodčí: Kontschieder – Bründl, Wimmler.
     
    V dnešním utkání nabídneme divákům informace o změnách stavu a vyloučeních.
     
    Jihlava již letos se Salzburgem jednou hrála. Doma se sice ujala vedení 1:0, ale nakonec se soupeřem padla vysokým poměrem 1:8.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu NOEN extraligy staršího dorostu, ve kterém se proti sobě utkají dva lídři skupiny D. Zatím suverénní EC Red Bull Salzburg, který v deseti zápasech neztratil ani bod při skóre 73:7, hostí v domácím prostředí druhou Duklu Jihlava. Ta doposud během 9 utkání ztratila jen 7 bodů za dvě porážky a výhru v prodloužení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:40 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Wimmer (Schitz, Stewart), 14. Wallner, 19. Schitz (Vogt, Stewart), 38. Wimmer (Wirt, Peeters), 44. Huber (Schitz, Zündel), 60. Stewart (Wirt, Obu) – 5. Brož


    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Obu, Wirt, Pasanen, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer – Stewart, Schütz, Rebernig, Lindner, Lobach, Barinka, Schitz, Harnisch, Hede, Vogt, Huber, Petters, Wallner
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Juřička) – Křišta, Piskač, Veleba, Marek, Trávník, Zvěřina, Rašín – Brož, Vala, Daňhel, Úlovec, Zadražil, Krajíček, Najman, Filip, Juda, Pigl, Barák

    Rozhodčí: Kontschieder – Bründl, Wimmler
    thejrc.org