Košice – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Detva – Nitra 0:7 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:3 (kon.)
Trenčín – Žilina 7:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 5:0 (kon.)
konec
HK Detva
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
HK Nitra
sk Pátek 20.10.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nitra splnila očakávania a poľahky si odnáša tri body. Hokejisti spod Zobora tak prehĺbili krízu nováčika súťaže, ktorý má po 14 odohraných zápasoch na konte iba jediný bod. (20:21:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta tohto zápasu. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie, pretože o všetkom je už dávno rozhodnuté.
     
    58:19
    Domáci Matúš Chovan vyhral buly proti Krištofovi a Detva tak má s pukom na hokejke stále ešte aspoň teoretickú šancu na čestný gól. Ak by ho nedala, bol by to v tejto sezóne už piaty detviansky zápas bez skórovania.
     
    58:06
    Domáci Žilka to ešte skúsil, ale jeho bekhendové zakončenie vyrazil brankár Laco iba na ochrannú sieť. Hra sa musí prerušiť.
     
    57:09
    Nitra mohla skórovať aj ôsmykrát! Výbornú prihrávku dostal dopredu Rzavský a nepríjemne zakončoval, ale Verbický odolal betónom.
     
    56:40
    Nitra dala gól!
    HENRICH RUČKAY prenikol do útočnej tretiny popri ľavom mantineli. Zbehol si do kruhu, odkiaľ to skúsil zakončením k vzdialenejšej žrdi, čo Verbický úplne podcenil. Bez asistencií.
     
    56:28
    Detva sa pri pokuse o rýchlu rozohrávku dopustila iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa preto bude po ľavici Verbického.
     
    55:43
    Detva by chcela zaútočiť, ale má veľké problémy s napádaním od svojho súpera. Nitra hrá veľmi spoľahlivo a puk k Lacovi vôbec nepúšťa.
     
    55:00
    Začína sa posledná púťminútovka tohto zápasu. Budeme zvedaví, či si Marek Laco udrží čisté konto, alebo či sa Detve podarí aspoň čestný zásah.
     
    54:27
    Jakub Ručkay vyhral buly v útočnom pásme Nitry a nasledovalo Rzavského zakončenie z ľavého kruhu, ale Verbický si pokryl bližšiu žrď a úspešne zakročil.
     
    53:57
    Ščurko popri pravom mantineli prenikol do pásma a chcel sa natlačiť až pred bránku, ale bol odstavený Ordzovenským.
     
    52:41
    Hostia ale napokon puk spoza svojej bránky nedostali a museli sa brániť. Skúšal to domáci Ondris, avšak neuspel a Laco ostáva neprekonaný.
     
    52:20
    Hosťujúci Rýgl má puk na hokejke za vlastnou bránkou a bude rozohrávať smerom dopredu. Nitra sa nikam nemusí ponáhľať.
     
    51:51
    Nitra si nerozumela v strednom pásme a Halás dostal puk do detvianskeho útoku, ale jeho prihrávka tam nikoho nenašla. Sledujeme iba viacero nepresností na oboch stranách.
     
    50:50
    Henrich Ručkay bol teraz zle pokrytý medzi kruhmi, ale nevyužil to, pretože jeho strela skončila iba na betónoch detvianskeho gólmana.
     
    49:58
    Ščurko vyhral buly proti Blackwaterovi a pomaly sa začína posledná desaťminútovka tohto zápasu. Nitra už iba čaká na zisk troch bodov.
     
    49:04
    Mezei sa vracia na ľadovú plochu. Toto oslabenie Nitru vôbec nemusí mrzieť, pretože si počas neho hostia iba vylepšili štatistiky.
     
    48:00
    Detvianske trápenie v našej najvyššej hokejovej súťaži nepozná hraníc. Nováčik ligy bude mať aj po dnešnom trinástom kole stále iba jediný bodík.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 6. Pupák (Šille), 9. Šille (Štumpf, Ondrušek), 14. Mezei (Krištof), 28. Šille (Korím, Pupák), 38. Rzavský (Paulovič), 48. Blackwater, 57. Ručkay


    HK Detva: Nagy (Verbický) – Kuchlev, Gachulinec, Martin Chovan, Sládok, Šimon, Jendroľ, Michalek – Novák, Ščurko, Milý – Tibenský, Matúš Chovan, Abramov – Halás, Gašpar, Žilka – M. Surový, Murček, Ondris
    HK Nitra: M. Laco (Lawson) – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Korím, Pupák – Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, T. Mikúš, H. Ručkay – Rzavský, J. Ručkay, Luciani – Šille, Ondrušek, Štumpf

    Rozhodčí: Lokšík, Lauff – Bogdaň, M. Korba
    thejrc.org