Olympia Radotín – Vítkovice 0:2 (kon.) | Třinec – Pardubice 1:0 (kon.) | Příbram – Ústí n. L. 4:0 (kon.)
Hr. Králové – Sokolov 0:1 (kon.) | Č. Budějovice – Opava 2:1 (kon.)
konec
FK Olympia Radotín
0:2 (0:1)
MFK Vítkovice
Sobota 21.10.2017, 10:15 • Stadion Evžena Rošického, Praha-Strahov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec, branky dnes dávali jenom hosté, a to dvě , které jim zajistily hodně cenné tři body a jejich dlouhá zpáteční cesta do Ostravy tak bude o poznání veselejší, než na začátku sezony. Ode mě je to pro dnešek ze Strahova už vše, díky za pozornost a příště se zase těším na počtenou! (12:08:33)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Tak přeci ještě jedna obrovská šance hostů! Po chybné domácí rozehrávce byl ve vápně úplně sám Ožvolda, jeho koncovka ale letí centimetry vedle levé tyče!
     
    90+1
    U své branky je ještě ošetřován Dramé, až vykopne brankář Květoň, bude to pro dnešek pravděpodobně vše.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Karel Hejný (FK Olympia Praha).
    Žlutou kartu dostává Filip Twardzik (MFK Vítkovice).
     
    90+1
    Začal jediná z nastavených minut ve druhém poločase.
     
    89
    Nebylo k tomu úplně daleko, balón ale nakonec nezaplul pod břevno, ale na horní síť a nyní si troufám tvrdit, že hosté už o své vedení nepřijdou!
     
    88
    Dvě minuty před uplynutím základní hrací doby bude zahrávat domácí Jukl přímý kop z dvaadvaceti metrů, vrátí to Olympii ještě zpět do hry?
     
    86
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto?! K penaltovému puntíku se postavil VLADIMÍR MIŠINSKÝ, který psychickou hru s Luďkem Frydrychem ovládl, jelikož zamířil doprostřed branky, kdežto brankář zamířil k pravé tyči – 0:2!
     
    85
    A pro domácí bude možná ještě hůře! Pro odražený balón si totiž do vápna vlétl hostující Cverna, kterého fauloval bránící Rothe a bude to pokutový kop Vítkovice!
     
    85
    Olympia by se logicky už potřebovala dostat do nějakého závěrečného tlaku, jenomže to se ji vůbec nedařím navíc ji brzdí zbytečné fauly na střídaček.
     
    83
    Na pravém křídle se dlouho točil s míčem na noze hostující kapitán, který o kulatý nesmysl nakonec přišel a vynadal tak svým spoluhráčům, že mu nepřispěchali na pomoc.
     
    82
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Jan Matěj, přichází Dan Ožvolda.
     
    81
    Střídající Mrázek fauloval na polovině hřiště za cenu žluté karty Dubna, rozehrávat budou domácí.
     
    80
    Pražané se chtěli dostávat zpět do závěrečného tlaku, ovšem pozastavuje je ruka, se kterou domácí tedy příliš nesouhlasí.
     
    78
    U balonu je nyní celek z Ostravy, dokonce se dostal k i dobrému centrovanému balonu, a to na nabíhajícího Cvernu. Přihrávka ale byla příliš prudká, takže na zakončení už nedošlo.
     
    77
    Při další snažení domácích nalítl u branky Vítkovic prudce Ruml do Twardzika, kterého střet pochopitelně musel hodně bolet. Karta se neuděluje a hostující hráč bude za pár vteřin pokračovat ve hře.
     
    75
    Tentokrát v hostujícím vápně upadl Hejný, domácí ale nebyli faulovaní ani nyní, sudí má totiž na situace většinou dobrý výhled.
     
    74
    Ten se vzápětí opakoval, protože míč odehrál opět do zázemí tentokrát Duben. Domácí ale nyní všem dobře zvládli a Ruml pak odkopl míč až k polovině hřiště.
     
    73
    285 diváků nyní vidělo, jak po levé straně domácího vápna prošel hostující Mišinský a vybojoval pro svůj celek rohový kop.
     
    71
    Přetažený balón letěl až daleko za malé vápno a navíc dostatečně prudce, takže s tím Vítkovice neměly příliš práce.
     
    70
    Začátek sedmdesáté minuty přinese už několikátý roh Olympie v dnešním utkání. Tak co vymyslí tentokrát?
     
    69
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Jakub Kučera, přichází Ondřej Cverna.
     
    68
    Po otočce v pokutovém území Olympie střílel prudce Mrázek a hosté se dožadovali pokutového kopu a odpískání ruky Opluštila, nic takového ale sudí neviděl a hra tak pokračuje!
     
    66
    Jukl to tentokrát zkusil na přímo, přesněji do levé šibenice. Míč měl dobrou rychlost, ovšem do branky nezamířil, takže veškerý rozruch byl zbytečný.
     
    65
    Dramé poslal při bránění na zem Hejného a bude to tak další přímý kop v podání domácích, a to navíc z dobré vzdálenosti.
     
    63
    Pražany brzdí nepřesnosti nebo vždy dobře postavení hráči hostů, kteří k zápasu i nadále přistupují hodně zodpovědně a rozhodně nechtějí přijít o nadějné vedení.
     
    61
    Teď to byla spíše taková překopávaná mezi oběma brankáři, míč pak končí mimo hrací plochu a rozehrávat bude právě Květoň, který pochopitelně nikam nemusí spěchat.
     
    59
    A nebylo k tomu daleko! Míč se totiž na přední tyči odrazil do běhu na Twardzika, jenž však nedokázal rychle zakončit a bez práce tak byl i Frydrych mezi třemi tyčemi.
     
    58
    Pokračovat se bude rohovým kopem vedoucího týmu, i tak je však ve vápně domácích hodně hráčů v modrých dresech, Vítkovicím totiž logicky jednobrankové vedení nestačí a snaží se ho navýšit.
     
    57
    Ve hře se toho nyní tolik podstatného neděje, hosté se totiž snaží vyrovnat aktivitě Olympie, takže se hraje převážně ve středu pole, kde toho oba celky moc nevymyslí.
     
    55
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Marek Szotkowski, přichází Tomáš Mrázek.
     
    53
    Pravou stranou hřiště prolétl Dordević a snažil se zakončovat na zadní tyč, Dramé ale skvělým čistým skluzem zamezuje případné gólové střele domácích!
     
    52
    Do míče se opřel Katidis, ten však trefuje pouze ve stojící hráče, od kterých se míč odráží, pro hosty, do bezpečných míst.
     
    51
    Pokračovat se však bude standardní situací v podobě přímého kopu, který bude Olympia zahrávat z nějakých osmadvaceti metrů.
     
    50
    Hejný se ve vápně střetl s Dramém a Olympia se dožadovala penalty, tak se ale nepíská!
     
    49
    Jukl před šestnáctkou nahrál na levou stranu pro Dordeviće, který však bránícího hráče tvrdou ranou nemohl propálit. Aktiva však zůstává na straně domácích.
     
    48
    Začátek druhého poločasu je zatím nepatrně v režii domácích, kteří se nyní probojovali do vápna, Bareš pak ale neměl nahrávat komu, takže o míč přišel.
     
    47
    Domácí Duben zbytečně hrubě fauloval u postranní čáry Mišinského a vidí za to po právu žlutý kartónek.
     
    46
    Je to skutečně tak! Olympia musí i potřetí defacto za první polovinu nuceně vystřídat, zraněného brankáře Soukupa nahrazuje Frydrych.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první polovina hry, která přinesla zajímavé příležitosti na obou stranách. O trochu více nebezpeční však byly Vítkovice, které se i osm minut před přestávkou dostaly do vedení, které stále drží. Olympii se hra komplikuje i díky dvě vynuceným střídáním a vypadá to, že do druhé poloviny zápasu bude muset vstoupit i změnou na brankářském postě. Dokáží Pražané ještě vymyslet bodový recept na hosty?
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Do ukončení první půle zbývá pár vteřin, Soukup ještě zůstane v brance, vypadá to ale, že skutečně bude muset do druhého poločasu odstoupit ze hry!
     
    45+3
    Tak to by byla další rána pro domácí! Na trávníku totiž zůstává ležet i jejich brankář Soukup a pokud se divám dobře, tak bych neřekl, že by mu pravá noha dovolovala pokračovat ve hře. Pro Olympii by se tak za jeden poločas jednalo už o třetí nucené střídání!
     
    45+2
    Poločas se dohrává spíše na polovině domácích, hosté se ale už nikam výrazně neženou.
     
    45+1
    Mezitím hra pokračuje a hrát by se mělo ještě necelé tři minuty, které hlavní sudí nastavuje.
     
    44
    Žlutou kartu dostává po přerušení hry za předcházející faul domácí Rothe a hostující Matěj. Ten je navíc po svém zákroku sám otřesený a leží na trávníku.
     
    43
    Je to skutečně tak, Verner kvůli pravému kotníku dnes už rozhodně nebude pokračovat a na hrací ploše ho střídá Bareš. Olympia tak už ve čtyřiatřicáté minutě musí nuceně podruhé střídat!
     
    42
    Kousek za středovým kruhem zůstává ležet domácí Verner, se kterým to nevypadá příliš dobře. Na hřiště už spěchají zdravotníci domácích.
     
    41
    Ne, pouze dalšího závaru u branky Květoně, který však nakonec dokázal míč stáhnout do své náruče a uklidnit tak výrazně hru svého celku.
     
    40
    Pokračovat se bude rohovým kopem, který zahrávají domácí z pravé strany, dočkají se něčeho?
     
    39
    Olympia se hned nastěhovala do útoku a snaží se hledat odpověď, Vítkovice mají však od teď velkou psychickou výhodu, kterou rozhodně nebudou chtít ztratit.
     
    37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se po dalším rychlém průniku přes domácí obranu dostávají do vedení! Z levé strany se s míčem skvěle vydal do pokutového území TOMÁŠ VASILJEV, který ještě nahrál na hranici malého vápna na Martina Motyčku. Ten nemířil vůbec špatně, jenomže trefil ještě jednoho ze svých spoluhráčů, od kterého se tak balon odrazil na prvně jmenovaného, jenž pak už bezpečně napravil pár minut starou zahozenou šanci – 0:1!
     
    35
    Střídání v týmu FK Olympia Praha: ze hřiště odchází Erik Liener, přichází Krsta Dordević.
     
    34
    Pokračovalo se ještě rohovým kopem, po kterém se míč sice pohyboval u vápna Vítkovic, tím to ale tentokrát skončilo.
     
    33
    Ovšem hned vzápětí právě hodně nečekaná kolmice přichází! Někde od středového kruhu šel rychlý balón na nabíhajícího Vopata, který však nebyl ve vápně dostatečně rychlý a nakonec o míč přišel!
     
    32
    Každopádně i nadále platí, že se hraje k branky Květoně, stejně tak ale to, že Vítkovice dobře přistupují k protihráčům, kteří tak nemají dostatek času na to, aby vymysleli nějakou nečekanou přihrávku.
     
    30
    Úderem třicáté minuty se do útoku zase nastěhovali domácí, těm se ale nedaří být nyní dostatečně přesní, aby přidělali Vítkovicím další práci v defenzivě.
     
    28
    A následně přichází stoprocentní loženka Vítkovic! Z pravé strany přeběhl domácí obranu s míčem na kopačce Kučera, který se dostal až do vápna a poté předložil míč na druhou stranu pro Vasiljeva, jenž měl před sebou zcela prázdnou bránu. Tu však z rohu malého vápna po dlouhém sprintu přestřeluje!
     
    26
    Ovšem nakonec se do míče opřel Rothe, který se vydal na útočný výlet, ke koncovce se ale dostal spíše náhodou, a tak nedokázal do balónu udeřit razantně.
     
    25
    Pražané ještě udrželi hru v útoku, na další koncovku ale nyní ještě nedošlo.
     
    24
    Tak teď pro změnu Olympia! Ruml na pravém křídle obehrál bránícího hráče a pak kvalitně centroval na hlavu volného Jukla. Ten by pravděpodobně posílal domácí do vedení, nebýt však skvělého zákroku defenzivního Prajzy, jenž poslal balón doslova za vteřinu dvanáct alespoň na rohový kop!
     
    22
    Domácí si trochu zahrávají, protože teď to jsou i nadále hosté, kteří diktují tempo posledních minut.
     
    21
    Vítkovice nyní tedy pořádně vystrkují v útoku růžky! V krátkém časovém sledu totiž zahrávaly hned tři rohové kopy a pokaždé z toho byl veliký závar na malém vápně. Především při hlavičce Motyčky těsně vedle levé tyčky, branka by však kvůli faulu na Soukupa stejně nebyla uznána.
     
    19
    Obrovská hrubka v obraně domácích! Míč totiž propadl za posledního bránícího hráče a Kučera se tak rázem ocitl zcela nehlídaný na pravé straně pokutového území. Soukup však střelu na zadní tyč skvěle vyráží špičkou kopačky alespoň na rohový kop!
     
    17
    Hra se po menším tlaku Olympie už opět vyrovnala, sice se nyní hraje opět u branky Vítkovic, hosté však v ofenzivě také už nejsou bezzubí.
     
    16
    V jednu chvíli teď na trávníku zůstali ležet hned tři hráči a rozhodčí tak přerušuje hru, o nic vážného se ale ani na jedné straně naštěstí nejedná a po chvíli se tak bude pokračovat.
     
    14
    Následný přímý kop přinesl jen malý rozruch před brankou Soukupa, nic velkého z toho ale nebylo...
     
    13
    Jenomže tohle klidně mohlo dopadnout o hodně lépe pro Vítkovice! Domácí Opluštil totiž na polovině ztratil míč a hostující Szotkowski se chtěl hnát do přečíslení dva na jednoho. Střetl se však ještě s prvně jmenovaným, jenž vítkovického hráče fauloval s příchutí žluté karty, sudí Klíma si ale zatím vypomohl pouze s napomenutím.
     
    12
    Dobře rozjetou akci Vítkovic nyní zastavuje ofsajd, budou to tak znovu hosté, kteří budou mít nyní v obraně další práci.
     
    10
    Další dobrá příležitost, možná, na gólovou koncovku. Zpoza vápna vystřelil Opluštil, který trefil jednoho z hostů, ovšem ke svému štěstí se míč odrazil na kopačky Lienera, jenž však už nedokázal rychle zakončit za vyběhnutého brankáře!
     
    9
    Hosté na chvíli dostali hru blíže k brance Olympie, tam se toho ale příliš neodehrálo a u balonu tak je zpět domácí tým, který teď Vítkovice začíná hodně kousat.
     
    8
    Aktivita domácích pokračuje! Tentokrát se snažil kličkovat s míčem v pokutovém území Vítkovic Liener, toho však výborně zablokovala defenziva hostů, jinak by měl Květoň plné ruce práce!
     
    6
    První velká příležitost utkání! Jukl nacentroval z levého křídla někam do prostoru penalty, kde se do vzduchu vyhoupl Hejný a jeho hlavička nakonec letěla jen kousek vedle odkrytého prostoru u levé tyče!
     
    5
    Tohle se však Pražanům příliš nepovedlo! O míč totiž rychle přišli a navíc mohou být rádi, že hosté poté s brejkovou situací naložili až příliš uspěchaně a zakončili vysoko nad branku.
     
    4
    Dobrou práci předvedl domácí Liener, který byl sice faulovaný, ovšem dokázal se přes tři hráče dostat až k blízkosti hostujícího vápna, kde vybojoval první rohový kop v zápase.
     
    3
    Středem hřiště se Vítkovice rychle prokombinovaly až do dobré střelecké pozice, kterou se snažil využít Matěj. Ten střílel po zemi k pravé tyči, nebyl ale přesný a Soukup tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    2
    A Olympia se hned chtěla dostat také poprvé k brance, po křižné přihrávce před obranu však jednoho z domácích zradil první dotek s míčem. Rozehrávat tak bude Květoň.
     
    2
    Ve správný čas a na správném místě však byl domácí kapitán, který odehrál balón hlavou do zázemí a zamezil tak případnému většímu nebezpečí u své branky.
     
    1
    Hned při prvním nákopu hostů se Olympia dopustila faulu a Vítkovice tak budou zahrávat přímý kop někde ze třiceti metrů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Olympia Praha: Soukup – Opluštil (C), Liener, Verner, Vopat – Rothe, Jukl, Duben, Hejný – Katidis, Ruml.
    Náhradníci: Frydrych – Novák, Bareš, Kuťák, Dordević.

    MFK Vítkovice: Květon – Prajza, Dramé, Kotouč, Twardzik – Kučera, Matěj, Motyčka, Vasiljev – Mišinský (C), Szotkowski.
    Náhradníci: Nemrava – Bzirský, Pavelka, Mrázek, Hýbl, Ožvolda, Cverna..
     
    Dobré sobotní dopoledne z pražského Strahova! Fortuna národní liga pokračuje tento týden už svým dvanáctým kolem, které proti sobě svede celek FK Olympie, jenž přivítá tým z dalekých Vítkovic. Pražané zatím jakožto nováček soutěže válí a v posledním odloženém, středečním, zápase si dokonce vyšlápli na loňského účastníka nejvyšší české soutěže z Hradce Králové. To Vítkovice mají jiné starosti, sezona se pro ně nezačala vyvíjet vůbec podle představ a po změně na trenérském postu nyní doufají ve změnu a obrat k lepšímu.
     
    Hostům patří se sedmi body předposlední pozice a Olympii zase pátá příčka, přičemž mezi oběma celky je hned třináctibodový rozdíl. Dnešním favoritem tak jsou Pražané, kteří by v případě výhry mohli nakouknout dokonce ještě do vyšších pater druholigové tabulky. To hosté by body potřebovali jako sůl a hnacím motorem pro ně může být vidina třináctého místa. Jak se však utkání bude vyvíjet, začneme společně rozklíčovávat až v sobotu od 10:15, kdy je naplánován úvodní výkop. Buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Novotný

    Branky: 37. Vasiljev, 86. Mišinský (pen.)

    Karty:   44. Rothe (OHK), 47. Duben (OHK), 90+1. Hejný (OHK) – 44. Matěj (VIT), 81. Mrázek (VIT), 90+1. Twardzik (VIT)


    FK Olympia Radotín: Soukup (46. Frydrych) – Opluštil (C), Liener (35. Dordević), Verner (43. Bareš), Vopat – Rothe, Jukl, Duben, Hejný – Katidis, Ruml.
    Náhradníci: Frydrych – Novák, Bareš, Kuťák, Dordević.

    MFK Vítkovice: Květon – Prajza, Dramé, Kotouč, Twardzik – Kučera (69. Cverna), Matěj (82. Ožvolda), Motyčka, Vasiljev – Mišinský (C), Szotkowski (55. Mrázek).
    Náhradníci: Nemrava – Bzirský, Pavelka, Mrázek, Hýbl, Ožvolda, Cverna.

    Diváci: 285
    ocianews.com