Sturm Graz – Mattersburg 3:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Wolfsberger 3:2 (kon.) | St. Pölten – Linz 0:1 (kon.)
konec
SC Rheindorf Altach
3:2 (1:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
Sobota 21.10.2017, 18:30 • CASHPOINT Arena, Altach • Rakouská Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (20:28:32)
     
    Již ani poslední rohový kop nic nezměnil na vítězství domácích. Na úvodní branku se dnes čekalo hodně dlouho, nicméně ve 45. minutě se krásně z volného kopu prosadil Kristijan Dobras a poslal tak Altach do vedení. Poté následovala gólová smršť mezi 62. a 66. minutou, kdy se nejprve trefil Christian Gebauer, na něj navázal Hannes Aigner a až poté hosté korigovali díky Berndu Gschweidlovi. Wolfsberger se pak dlouho snažil o další nadějnější zakončení, nicméně šance přišla až v 90. minutě, kdy Daniel Offenbacher proměnil pokutový kop. Na víc už se však hosté nezmohli a v souboji se svým přímým konkurente v tabulce prohráli.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Tak nakonec hosté zahrávali ještě jednu standardní situaci. Centr z volného kopu byl odvrácen k Wernitznigovi, jenž trefil pouze prvního stojícího hráče.
     
    90+7
    Rohový kop ještě v samotném závěru rozehrával Offenbacher. Do pokutového území šel i Sallinger, ale domácí si s vypětím všech sil poradili.
     
    90+6
    Se standardní situací Wolfsberger nenaložil podle svých představ. Dlouhý centr šel pouze na hlavu jednoho z domácích obránců.
     
    90+5
    Tak Drescherovo učinkování v dnešním zápase mělo opravdu jepičí život. První souboj a poslední střídající hráč Wolfsbergeru je z trávníku odnesen na nosítkách.
     
    90+3
    Jenže ideálně si teď nepočínal ani Janeczek, který zezadu naskočil na Dreschera. Ten byl navíc po pádu na zem zalehnut faulujícím hráčem Altachu.
     
    90+2
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Nemanja Rnić, přichází Daniel Drescher.
     
    90+2
    Další nedovolený zákrok předvedl Gschweidl. Hosté se teď vůbec nedostávají k zakončení.
     
    90+1
    Leitgeb si dobře naběhl do pokutového území. Po zpracování míče byl však odstaven a nakonec si sám pomohl faulem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavil tři minuty.
    90. Daniel OFFENBACHER - 3:2
     
    90
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil DANIEL OFFENBACHER, který nevymýšlel složitý zakončení a prudkou střelou míč napálil doprostřed a přesně pod břevno.
    89. Penaltový faul Müllera (ALT)
     
    89
    Je tady penalta a možné drama! Flecker šel do pokutového území, kde spadl po kontaktu s Müllerem a bude se zahrávat pokutový kop.
     
    87
    Piesinger si míč zleva navedl na střelu. Nakonec přišel nadějný přízemní pokus, avšak balón šel několik decimetrů vedle Sallingerovy brány.
     
    86
    Střídající Topcagic se snažil dostat k dlouhému nákopu z poloviny Wolfsbergeru. Jenže to by si Rakušan musel pohlídat ofsajdovou pozici.
     
    84
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Kristijan Dobras, přichází Simon Piesinger.
     
    83
    Velmi dobrý centr na vzdálenější tyč se pokusil zasáhnout Flecker. Hostující fotbalista šel do skluzu, nicméně kulatý předmět o pár centimetrů minul jeho nataženou nohu.
     
    82
    Dobře to na hranici šestnáctky udělal Gebauer, který si obhodil soupeře, ale pak byl zastaven nedovoleným způsobem. Sudí však i tento moment přešel bez povšimnutí, čímž hostům zřejmě vrátil neodpískanou penaltu.
     
    80
    Utkání se přehouplo do poslední desetiminutovky. Více teď míč na svých kopačkách drží borci hostujícího Wolfsbergeru, avšak Altach není tím manšaftem, který by potřeboval útočit.
     
    79
    Po dalším nevyužitém rohovém kopu hosté zůstali nastěhováni na útočné polovině. Následovala jedovatá přízemní střela, avšak Kobras míč dokázal vytěsnit na roh.
     
    77
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Benedikt Zech, přichází Bernhard Janeczek.
     
    76
    Florian Flecker obstaral zakončení zpoza pokutového území, nicméně nevýrazná střela šla přesně do náruče domácího brankáře.
     
    75
    Centr od rohového praporku byl naprosto v pohodě odvrácen. Wolfsberger ale zůstává u míče a snaží se vrátit do blízkosti šestnáctky.
     
    74
    Opravdu velmi vehementně se hosté dožadovali pokutového kopu a s největší pravděpodobností správně. Střídající Topcagic byl za zády obránce, který ho povalil na zem, avšak sudí ukazuje jen na roh.
     
    73
    Prudký centr z levé strany teď mířil na hlavu Gebauera, nicméně ten si druhý zářez v utkání nepřipsal. Navíc na trávníku končí hostující obránce.
     
    71
    Hra se nyní odvíjí na polovině hřiště. Altach se snaží uklidnit vývoj zápasu aspoň pro tento okamžik zastavuje gólové hody.
     
    70
    Hosté jsou jako pokropení živou vodou a okamžitě se snaží o napadání. Jenže k zisku míče to nyní nevede.
     
    67
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Ismael Ouedraogo, přichází Mihret Topcagic.
    66. Bernd GSCHWEIDL - 3:1
     
    66
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Zničehonic přichází snížení. Dlouhý nákop od poloviny hřiště totiž doputoval přesně za stoperskou dvojici domácího mužstva, BERNDU GSCHWEIDLOVI stačilo přehodit vyběhnuvšího gólmana a pak míč dorazit do odkryté sítě.
     
    65
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Hannes Aigner, přichází Louis Ngwat-Mahop.
    64. Hannes AIGNER - 3:0
     
    64
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Tak to je naprostá destrukce hostující obrany. Po další akci na pravé straně do vápna přilétl jedovatý míč, jenž přistál na hlavě HANNESE AIGNERA. Na jeho prudkou hlavičku do země Sallinger nereagoval.
    62. Christian GEBAUER - 2:0
     
    62
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Troufnu si říct, že jestli hosté výrazně nezlepší svůj herní projev, je rozhodnuto. Na výborný centr z levé strany si totiž naskočil CHRISTIAN GEBAUER, který se zjevil za zády nic netušícího Rniće a v pohodě z malého vápna hlavičkoval mimo dosah Sallingera.
     
    61
    Z rohového kopu už fotbalisté Wolfsbergeru. Ani s postupujícím časem se hosté ne a ne prosadit.
     
    60
    Netzer si teď v blízkosti svého brankáře počínal výborně, když dokázal odvrátit velmi jedovatý centr letící na malé vápno.
     
    59
    Z rychlého brejku se nyní pokusil zahrozit Gebauer. Jenže přes rychlejšího obránce se dostat nedokázal a následovala poklidná malá domů směrem k Sallingerovi.
     
    57
    Bránící Zech při souboji s Gschweidlem utrpěl šrám v oblasti obočí. Dokonce je k vidění trocha krve, ale nebude to nic, kvůli čemu by domácí obránce nemohl pokračovat.
     
    56
    Jenže hosté se nyní začínají osmělovat. Gschweidl tentokrát zakončoval hlavou a Kobrasovu bránu minul pouze o pár centimetrů.
     
    54
    Gschweidl se v pokutovém území dostal do těsné blízkosti Kobrase, nicméně důrazným obráncem byl odstaven a Nutz už pak zakončení absolutně nezvládl.
     
    53
    Z pravé strany dobíhající Gebauer nyní dobře zpracoval míč pro aktivního Kristijana Dobrase. Ten však z hranice šestnáctky vypálil pouze vysoko nad bránu.
     
    52
    Wolfsberger se rozvážnou kombinací snaží dostat až do pozic, ze kterých by mohlo přijít ohrožení Kobrasovy brány. Bez výsledku.
     
    50
    Pouze do náruče pozorného Sallingera šlo další zakončení z volného kopu v podání Kristijana Dobrase. Následně domácí nezužitkovali ani vhazování.
     
    49
    Žlutou kartu si vysloužil Michael Sollbauer (WAC), jenž důrazně zastavil unikajícího soupeře.
     
    48
    Ani další akce hostujícího celku teď nevedla k ohrožení brankáře Kobrase. V útočné fázi většiny akcí je Wolfsbeerger naprosto bezzubý.
     
    47
    Hosté by v úvodu druhé půle jistě rádi skórovali, nicméně nyní se musejí soustředit pouze na defenzívu. Dva centry zprava však Aigner nedokázal zužitkovat.
     
    46
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Stephan Palla, přichází Dominik Frieser.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    Úvodní poločas zápasu je minulostí. Utkání sice nenabízí příliš atraktivní podívanou, avšak zatím jediná branka stála za to. Po nudném poločase, ve kterém byli aktivnější domácí se ve 45. minutě prosadil Kristijan Dobras, jenž do Sallingerovy sítě zakroutil fantastickou střelu z volného kopu. Uvidíme, s jakou odpovědí přijde Wolfsberger.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Kristijan DOBRAS - 1:0
     
    45
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla paráda. Domácí v závěru získali možnost volného kopu a je tady první branka zápasu. K rozehrávce volného kopu se postavil KRISTIJAN DOBRAS, který míč bez váhání zakroutil přesně do rohu Sallingerovy brány.
     
    43
    Sallinger nyní výborně vyběhl z brány a bez problémů si do náruče stáhl příliš vysoký centr z kopačky Müllera.
     
    42
    Dobře se domácí snažili kombinovat na pravé straně. Jenže poslední přihrávka šla několik metrů od Aignerových nohou a stala se kořistí defenzívy Wolfsbergeru.
     
    41
    Hned třikrát v krátkém časovém úseku nyní domácí centrovali do pokutového území. V ani jednom případě však nedokázali oslovit dobře bráněného Aignera.
     
    40
    Hosté se stále častěji uchylují k nedovoleným zákrokům. Dalším takovým se teď provinil Leitgeb, nicméně rozehrávat se bude daleko o brány.
     
    39
    A další nepovedená střela. Tentokrát to zkoušel Gebauer, ale ani jeho zakončení Sallingera příliš neohrozilo. Střela by možná netrefila ani dvě brány postavené nad sebou.
     
    38
    Zdlouhavé obléhání soupeřovy šestnáctky již nebavilo Patricka Salomona. Domácí záložník sáhl k přízemní střele, avšak ta letěla výrazně mimo Sallingerovu bránu.
     
    36
    Na druhé straně se Ouedraogo zapojil do bránění rychlé akce domácích. U rohového praporku to vypadalo na jeho faul, nicméně nakonec je nařízen pouze odkop od brány.
     
    35
    Souboj Ouedraogo – Netzer má pokračování. V tomto případě si nedovoleným způsobem počínal domácí obránce, který zezadu trefil Ouedraogovu hlavu.
     
    34
    Tentokrát už se Honsak dostal k míči, když hrudí zpracoval vysoké přenesení hry Müllera. Jenže pak Honsakovi kulatý předmět uzmul jeden z obránců.
     
    33
    Rychlý protiútok teď rozjel Aigner. Hodně se ale zlobí na Honsaka, který nepokračoval v běhu a naprosto vypustil souboj o kolmou přihrávku svého spoluhráče.
     
    32
    Altach má nadále jednoznačně více ze hry. Kombinace ale znovu začíná až na obranné polovině hřiště a do plně rozestaveného celku Wolfsbergeru.
     
    30
    Ouadreogo si teď málem vysloužil žlutou kartu. Poté, co Netzer odehrál míč do strany, byl Ouadreogem atakován a div, že sudí nesáhl ke karetnímu trestu.
     
    28
    Stále se ani jednomu z týmů vůbec nedaří. Kombinace na obou stranách odpovídá postavení v tabulce.
     
    27
    Dobrý centr zleva nadělal problémy defenzívě Wolfsbergeru. Po Aignerově nepovedeném pokusu o nůžky se míč zjevil u Gebauera, nicméně ten kulatý předmět pouze tečoval do blízkosti Sallingera.
     
    25
    Solidní centr na hranici pokutového území teď Kobrase nechal klidným. Hlavička jednoho z hostů šla ze záklonu daleko mimo bránu.
     
    24
    Hodně dlouhý míč za obranu domácího Altachu se pokusil zpracovat Ouedraogo. Míč však pouze nadzvednul stoper domácího týmu a následovat bude rohový kop.
     
    22
    Třetí rohový kop teď sice vybojovali domácí. Míč se poté odrazil nalevo od brány, avšak následné přízemní zakončení k tyči šlo přesně do rukavic dobře postaveného Sallingera.
     
    21
    Hra je nyní hodně rozkouskovaná. Ani jeden z celků se nemůže dostat do blízkosti soupeřovy šestnáctky a už vůbec ne ohrozit gólmana.
     
    19
    Příliš důrazný byl Palla, jenž si u postranní čáry dělal prostor rukama a povalil pozičně bránícího Christiana Gebauera.
     
    17
    Zprava teď pro změnu útočili domácí. Výsledný centr měl letět až k Aignerovi, jenž byl úplně osamocen, avšak místo toho byl míč pokryt defenzívou Wolfsbergeru.
     
    16
    Ojedinělá akce hostujícího celku byla vedena na levé straně. Nic zajímavého však Wolfsberger nedokázal vymyslet a přihrávka letěla pouze do zámezí.
     
    15
    Nedovoleným způsobem si počínal Aigner, který se při napadání odhodlal ke skluzu proti míče, ale místo kulatého předmětu trefil nohu soupeře.
     
    13
    Ouedraogo si dobře odstavil bránícího protihráče, ale posléze do akce zapojil Gschweidla. Ten míč potáhl více na pravou stranu šestnáctky a zbrkle vypálil zcela mimo tři tyče.
     
    12
    Po nedovoleném zákroku jednoho z domácích teď centrovaný míč z místa přestupku propadl až k Sollbauerovi. Ten však na hlavičku nebyl připraven.
     
    11
    Ani Ouedraogo teď nedokázal pořádně zakončit. Za skákavou střelu z hranice šestnáctky se domácí gólman pouze v klidu ohlédl.
     
    10
    Hodně nepovedený centr z levé strany vyprodukoval Emanuel Schreiner. Jeho přihrávka šla hodně daleko za bránu Sallingera.
     
    9
    Ani druhý rohový kop nepřinesl výraznější ohrožení brankáře Sallingera. Jan Zwischenbrugger hlavičkoval docela výrazně nad břevno.
     
    8
    Aktivní Honsak se tentokrát nepokoušel dosáhnout na centr, ale po sražené přihrávce do šestnáctky okamžitě zakončoval. Tečovaná střela šla několik decimetrů mimo.
     
    6
    Znovu se domácí natlačili až do blízkosti pokutového území. Nic víc ale nepředvedli a hra se vrací k půlící čáře.
     
    5
    V úvodu zápasu se stále více dopředu tlačí domácí Altach. Nyní si však fotbalista záložní řady počínal nedovoleným způsobem.
     
    3
    Mathias Honsak se zjevil v pokutovém území hostujícího týmu, nicméně centr z pravé strany prolétl několik centimetrů nad hlavou domácího borce.
     
    2
    Na druhé straně se k míči pokusil dostat Ouedraogo. Jeho počínání však nebylo v rámci pravidel a odpískán je nedovolený zákrok vůči jednomu ze stoperů.
     
    1
    Domácí jsou v úvodní minutě aktivnější. Okamžitě po zahájení zápasu se prodrali hluboko na útočnou polovinu hřiště a vybojovali rohový kop. Ten však nepřinesl nebezpečí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Müller, Zech, Netzer, Schreiner – Zwischenbrugger – Gebauer, Salomon, Dobras, Honsak – Aigner.
    Náhradníci: Dmitrović – Nutz, Grbic, Tekpetey, Piesinger, Ngwat-Mahop, Janeczek.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Sallinger – Wernitznig, Sollbauer, Rnić, Palla – Flecker, Leitgeb, Offenbacher, Nutz – Gschweidl, Ouedraogo.
    Náhradníci: Soldo – Ranacher, Rabitsch, Frieser, Drescher, Topcagic, Leitner.

    Rozhodčí: A. Heiß – A. Staudinger, A. Rothmann.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    6.8.2017 Wolfsberger – Altach 1:0
    8.4.2017 Wolfsberger – Altach 0:0
    10.12.2016 Altach – Wolfsberger 2:1
    1.10.2016 Wolfsberger – Altach 1:2
    23.7.2016 Altach – Wolfsberger 1:0
     
    RZ PELLETS WOLFSBERGER AC

    Ani hostující celek letos zrovna nezáří a aktuálně je dokonce ještě o jednu místo níže než dnešní soupeř. Osmou pozici Wolfsberger drží s pouhými dvanácti body a dnes by tak na půdě přímého rivala potřeboval bodovat. Jenže v posledních třech utkáních hosté ani jednou nevyhráli a navíc se tak stalo při skóre 5:8. Velké problémy má tak Wolfsberger převážně v defenzívě, která je třetí nejčastěji inkasující v lize.

    Posledních pět utkání

    14.10.2017 Wolfsberger – Mattersburg 2:2
    1.10.2017 Salcburk – Wolfsberger 2:1
    23.9.2017 Rapid Vídeň – Wolfsberger 4:2
    19.9.2017 Gleisdorf – Wolfsberger 1:2
    16.9.2017 Wolfsberger – Linz 0:0
     
    SC RHEINDORF ALTACH

    Domácí fotbalisté zatím střídají velmi nevyrovnané výsledky. Na úvod sezóny sice v poměru 3:0 porazili Austrii Vídeň, avšak poté třikrát prohráli a vypadli také z předkol Evropské ligy. V září opět přišla povedenější pasáž, nicméně z posledních čtyř utkání má Altach pouze tři remízy a jednu porážku. Na druhou stranu, doma Altach již čtyři zápasy neprohrál a vítězství letos na své půdě daroval jen Salcburku a Maccabi Tel Aviv.

    Posledních pět utkání

    14.10.2017 Altach – Admira 2:2
    5.10.2017 Altach – St. Gallen 1:1
    1.10.2017 Austria – Altach 2:0
    23.9.2017 Graz – Altach 0:0
    20.9.2017 Gurten – Altach 3:4 pp.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 45. Dobras, 62. Gebauer, 64. Aigner – 66. Gschweidl, 90. Offenbacher (pen.)

    Karty:   49. Sollbauer (WAC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:18.
    SC Rheindorf Altach: Kobras – Müller, Zech (77. Janeczek), Netzer, Schreiner – Zwischenbrugger – Gebauer, Salomon, Dobras (84. Piesinger), Honsak – Aigner (65. Ngwat-Mahop).
    Náhradníci: Dmitrović – Nutz, Grbic, Tekpetey, Piesinger, Ngwat-Mahop, Janeczek.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Sallinger – Wernitznig, Sollbauer, Rnić (90+2. Drescher), Palla (46. Frieser) – Flecker, Leitgeb, Offenbacher, Nutz – Gschweidl, Ouedraogo (67. Topcagic).
    Náhradníci: Soldo – Ranacher, Rabitsch, Frieser, Drescher, Topcagic, Leitner.

    Rozhodčí: A. Heiß – A. Staudinger, A. Rothmann
    thejrc.org