Sturm Graz – Mattersburg 3:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Wolfsberger 3:2 (kon.) | St. Pölten – Linz 0:1 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
0:1 (0:0)
LASK Linz
Sobota 21.10.2017, 18:30 • NV Arena, Sankt Pölten • Rakouská Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všechny fotbalové fanatiky vítám u utkání dvanáctého kola rakouské Tipico Bundesligy. V jejím rámci se utkají týmy, které mají letos dva rozdílné problémy. SKN St. Pölten hostí na svém stadionu tým LASK Linz! Úvodní výkop je na programu v 18:30, buďte u toho s námi!
     
    St. Pölten se nyní nachází na beznadějně poslední pozici! Za dosavadních jedenáct odehraných zápasů totiž získal pouhé 2 body a hrozivé je také jejich skóre 8:28! Pölten nezažívá rozhodně úvod sezóny takový, jako si jejich příznivci a hráči sami představovali. Na svém stadionu dokázali z pěti utkání alespoň dvě remizovat, na hřištích soupeře ale všech 6 dosavadních prohráli!

    Poslední utkání odehráli na hřišti vídeňského Rapidu, kde po beznadějném výkonu mohli být rádi za pouhou jednu inkasovanou branku. Ve 41. minutě je potopil úvodní a zároveň jedinou brankou utkání domácí Joelinton. V 74. minutě ještě Murg neproměnil pokutový kop a i přes mnohé šance domácího týmu, se zrodil konečný výsledek 1:0!

    Tento celek se snaží dostat ze dna především útočník finské národnosti Roope Riski, který vstřelil již polovinu dosavadních branek svého týmu!
     
    LASK Linz nyní obklopuje klidný střed tabulky a jeho výhledy jsou především vzhůru tabulkou. Se ziskem třinácti bodů a skórem 13:14, ale ztrácí na příčky, zajišťující evropské poháry, již 5 bodů. Případnou dnešní výhrou by se ale mohli dotáhnout na dva pronásledované celky, Admira totiž hostí silný Salcburk a Austria bude čelit svému největšímu nepříteli ze stejného města, vídeňskému Rapidu.

    Poslední utkání odehráli hráči Lince na svém hřišti právě proti Salcburku, se kterým prohráli 1:3! Zároveň to byla jejich první prohra na domácím hřišti v letošní sezóně, po zcela pasivním výkonu tomu ale nemohlo být jinak. Domácí se sice brzy dostali do vedení brankou Michorla už z první minuty utkání, potopil je ale hostující Dabbur, který dokonal obrat v rozmezí čtyř minut druhého poločasu.

    Tým táhne především rakouský záložník Peter Michorl, který je zároveň se čtyřmi vstřelenými brankami nejlepším střelcem svého celku.
     
    Tyto dva týmy se naposled potkali začátkem srpna v rámci třetího kola Tipico Bundesligy. Linec tehdy na svém hřišti dokázal porazit svého soupeře z Pöltenu poměrem 2:0! V jejich posledních pěti vzájemných zápasech se ale vždy radoval domácí tým.
     
    Úvodní sestavy:

    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Petrović, Mugamedbegovic, Bajrami – Martic – Schütz, Ambichl (C), Rasner, Balič – Hofbauer.
    Náhradníci: Vollnhofer – Huber, Ingolitsch, Davies, Pak, Thürauer, Roope Riski.

    LASK Linz: Pervan (C) – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Erdogan, Michorl, Ullmann – M. Berisha, Gartler, Bruno.
    Náhradníci: Schlager – Luckeneder, Pogatetz, Goiginger, Riemann, Reiter, Raguz.

    Rozhodčí: Gerhard Grobelnik (Rakousko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté jsou už nyní v úvodu utkání aktivnější týmem, jejich jedna z prvních útočných akcí ale skončila na pozorném posledním obránci domácího celku.
     
    3
    Další pokus o centr do vápna zhatil Petrovič, který pohotově odkopl míč do zámezí. U něj tak budou vhazováním pokračovat hosté z Lince.
     
    4
    Domácí byli nuceni roztáhnout svoji rozvážnou rozehrávku až k vlastnímu brankáři, čímž se pak připravili o míč na svých kopačkách.
     
    5
    Ve vápně domácího celku nyní spadl na trávník jeden z hostů, ti se poté doprošovali odpískání pokutového kopu, sudí ale zůstal ledově klidný.
     
    6
    Domácí hráči Poltenu se takřka nemohou dostat ze své poloviny hřiště a když už se jim to povede, následuje rychlá ztráta kontroly míče.
     
    7
    Oba fanouškovské tábory mají dnes na tribunách četné zastoupení, což je od nich také hlasitě dáno najevo.
     
    8
    Ti mohli například nyní sledovat další šanci hostujícího celku, zakončující hráč ale napálil míč pouze do jednoho z obránců, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    8
    Hosté nedokázali nic vytěžit ani ze svou rohových kopů, přičemž ten poslední měl gólové parametry, respektive následný pokus hlavou Gartlera, který minul cíl jen o pár centimetrů.
     
    9
    Hosté budou mít nyní další zajímavou možnost na vstřelení úvodní branky utkání. Nějakých třiadvacet metrů od Rieglerovy svatyně byl jeden z jejich hráčů nedovoleně atakován.
     
    10
    Na centrovaný míč ze standardní situace si nenaskočil žádný z hráčů obou celků a vynikajícím zákrokem jej musel vyřešit až brankář RIegler. Poté se v souboji zřejmě koleny srazili dva hráči, které zvedají z trávníku až lékaři.
     
    11
    Tak pozor, nejvíce to odnesl jeden z domácích hráčů, který má zřejmě nějaké zranění v oblasti žeber. Nyní se za doprovodu lékařů a se slzami v očích potácel ven ze hřiště. Vypadá to tak na nucené střídaní.
     
    12
    Ani tato situace ale nedostala hosty ven z poloviny soupeře, kde si stále kombinací tvoří prostor pro další možné útočné akce.
     
    13
    Do menší šance se dostali i hráči Poltenu, domácí Ambichl si ale poslal míč moc před sebe, po čemž jej nedokázal ubránit před vyběhnuvším brankářem.
     
    14
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Daniel Petrović, přichází Michael Huber.
     
    15
    Následnou akci hostujícího celku zhatila hra rukou ve vápně domácích, čehož si nejprve sudí nevšiml, po radě od asistenta ale odpískal nedovolenou hru.
     
    16
    Další akce hostů skončila až za bránou Rieglera, který tak může pokračovat odkopem od své svatyně.
     
    17
    Domácí Ambichl se postavil k exekuci následné standardní situace, centrem ale žádného ze spoluhráčů nenašel, přesto budou hráči Poltenu u míče pokračovat.
     
    18
    V obrovské šanci byli nyní hostující hráči Lince, rána z kopačky jednoho z jejich hráčů skončila pouze pár centimetrů od pravé tyče Rieglerovy svatyně! Následovat bude rohový kop.
    18.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Manuel Martic (SKN St. Pölten).
     
    19
    Ani z toho ale úvodní branka nepadla. Domácí obránci si bez větších potíží poradili s odvrácením případné hrozby, navíc se dostali do rychlého brejku, který ale z jejich pohledu neskončil dobře.
     
    20
    Domácí lehce přidali na aktivitě hry, stále se jim ale nedaří si vytvořit souvislý tlak na útočné polovině, mimo to chybí potřebná efektivita v zakončení, to ale i na druhé straně.
     
    21
    Na polovině hřiště byl tvrdě a nedovoleně atakován jeden z hostujících hráčů, sudí ale zatím zůstává celkem klidným. Pokračovat budou hráči Lince na útočné polovině.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Dominik Hofbauer (SKN St. Pölten).
     
    24
    Domácí hráči se na chvíli usadili na polovině soupeře, tam si ale nedokázali vytvořit potřebný prostor pro založení finální akce.
     
    25
    Domácí fanoušci opět ožili a sledují dobrou a aktivní útočnou snahu svého celku. Nyní sudí chybně zvolili odkop od brány Pervana, místo rohového kopu.
     
    27
    Domácí svoji další akci roztáhli až k vlastnímu brankáři, je vidět, že nechtějí dopustit další rizika, jako tomu bylo na počátku utkání.
     
    28
    O střelu se pokusil z levého křídla jeden hráč hostujícího celku, jeho technická rána, která se kroutila směrem ven z branky, skončila jen pár centimetrů od zcela znehybněného Rieglera!
     
    29
    Hosté se bez větších potíží opět ubránili útočné akci domácího celku a nyní se vrhají na polovinu soupeře.
     
    29
    Ani s útočnou snahou by se to zřejmě přehánět nemělo, což rozhodně nepotvrdil faulující Michorl.
     
    30
    Domácí se nyní nemohou dostat do pokutového území soupeře, načež přichází po ztrátě míče další brejk hostů.
     
    31
    Další obrovské šance nyní promarnili hostující hráči Lince! První střelu z úrovně pokutového puntíku zablokoval jeden z obránců, následný pokus vyrazil před sebe vynikající Riegler, který poté dokázal vytěsnit i dorážku!
     
    32
    A útočná akce na druhé straně končí pouze zákrokem brankáře, na který by zřejmě nemusel být hrdý ani chytač přípravkového celku. Domácí stále totálně bez nápadu.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Martin Rasner (SKN St. Pölten).
     
    33
    Se žlutými kartami jakoby se dnes roztrhl pytel, tedy především a jen ten domácí pytel. Hráči Poltenu mají na svém kontě již 3 tresty a musí si tak v další fázi dávat pozor.
     
    34
    Hosté se dostali do další šance, opět ale skvěle zasáhl domácí brankář, který tak zatím drží svůj celek v šanci na body.
     
    35
    Domácí nyní ale po rychlém brejku budou mít zajímavou příležitost standardní situace z nějakých pětadvaceti metrů od Pervanovy svatyně!
     
    35
    Žlutou kartu dostává Philipp Wiesinger (LASK Linz).
     
    36
    K její exekuci se postavil domácí Martič, který se pokusil o přímé ohrožení Pervanovy brány. Jeho technická rána ale skončila pouze na skalopevné zdi a u míče mohou pokračovat hosté z Lince.
     
    37
    Po zisku míče se domácí vložili do kombinace na vlastní polovině, hosté je ale svým důrazným napadáním donutili až ke hře s vlastním brankářem, kterého odkop byl nepřesný.
     
    39
    Hosté se opět nastěhovali na útočnou polovinu, kde si kombinací vytvořili vynikající prostor k odcentrování. Centr z pravé strany také přišel, jeden z hráčů jej hlavou prodloužil na zadní tyč, kde míč dorazil nabíhající hráč do sítě! Pomezní sudí se ale dopustil obrovské chyby, kdy zapískal nesmyslný ofsajd! Zlaté video...
     
    41
    Ani jeden z celků tomu druhému nic nedaruje, nyní vidíme časté nevybíravé a tvrdé zákroky na polovině hřiště.
     
    42
    Do jejich největší šance prvního poločasu se dostali i domácí hráči, brankář Pervan, který dnes chytá s ledovým klidem, ale míč bez potíží uklidil ve své náruči!
     
    43
    Další fauly a stále jenom fauly. Takový je obrázek hry ve středu pole, což ani jeden z fanouškovských táborů nemůže unést a hlasitě to dává najevo.
     
    44
    Do nadějného brejku se dostali hosté, těm ale zmařil šanci na úvodní branku přihrávající hráč z prostoru malého vápna, který svoji nabídku směřoval pouze na jednoho z bránících soupeřů.
     
    45
    Hosté jsou i v závěru prvního poločasu rozhodně aktivnějším týmem, oproti prvním minutám jim ale chybí potřebný klid a efektivita v zakončení.
     
    45+1
    V samotném závěru prvního dějství budou mít hosté možnost rohového kopu...
     
    45+2
    ...Ani z toho se ale žádné větší pozdvižení nekonalo, brankář domácího celku Riegler byl nejvýše a míč s klidem odvrátil do bezpečí. S největší pravděpodobností se tak dočkáme bezbrankového prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První dějství dnešního utkání mezi týmy Poltenu a Lince je minulostí. Týmy jdou do kabin za bezbrankového stavu, rozhodně raději ale budou domácí, kteří po většinu času čelili obrovskému tlaku soupeře. Za to hosté si dokázali vytvořit mnoho šancí, jednu z nich dokonce proměnit dokázali, branku ale sudí velmi mylně neuznal pro ofsajdové postavení.

    Druhý poločas začne přibližně v 19:32, zůstaňte u toho s námi!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    I druhou půli začali aktivněji hostující hráči Lince, kteří se jako první dostali na soupeřovu polovinu. Po následné ztrátě míče jej opět získávají a kombinují na vlastní polovině.
     
    48
    Na míči jsou stále hosté, nedaří se jim ale přechod na útočnou polovinu, kterou střeží záložní řada domácího celku.
     
    49
    Nyní se hosté přihrávkami na jeden dotek snažili dostat do pokutového území soupeře, to jim ale zhatil nejprve odkopem jeden z domácích obránců, poté nepřesnost v kombinaci a míč v zámezí.
     
    50
    Ani domácím hráčům ale míč na kopačkách dlouho nevydržel, přesto bude brankář Riegler pokračovat od své branky.
     
    51
    Na polovinu soupeře se nyní nastěhovali hosté, kteří si kombinací tvoří volný prostor pro případné finální přihrávky. Ty ale stále nepřicházejí.
     
    53
    O přihrávku za obranu na nabíhajícího spoluhráče se pokusil Michorl, ani ta ale neprošla skalopevnou obranou domácího celku.
     
    54
    Velmi aktivní jsou v hledišti také příznivci hostujícího celku, kteří jsou nyní slyšet více, než domácí.
     
    55
    Tým Linz právě vstřelil branku! A ti se nyní konečně dočkali! Centrovaný míč od rohového praporku prodloužil za sebe hostující Ramsebner a ten dopravil do brány s nutnou dávkou štěstí RENÉ GARTLER! Hosté se tak zaslouženě dostávají do jednobrankového vedení!
    55. René GARTLER - 0:1
     
    57
    Domácí se samozřejmě snaží vymyslet něco směrem dopředu, hosty ale úvodní branka dostala ještě do většího laufu a soupeře téměř k ničemu nepouštějí!
     
    58
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Dominik Hofbauer, přichází Kwan-Ryong Pak.
     
    59
    Obrovskou šanci měli nyní domácí hráči Poltenu, právě střídající Pak mohl být hrdinou svého celku, po vynikající přihrávce za obranu ale nedokázal usměrnit míč za záda Pervana!
     
    60
    Žlutou kartu dostává Christian Ramsebner (LASK Linz).
     
    61
    Domácí hráč Balič se nyní hrnul ke vstřelení srovnávací branky, jeho obrovský důraz ve vápně soupeře ale k tomuto počinu nestačil!
     
    62
    Vynikající šanci měli nyní hosté, konkrétně zřejmě Michorl, který se pokusil o střelu zpoza vápna soupeře. Ránu mu ale vynikajícím zákrokem zneškodnil Riegler!
    62.
     
    63
    I následný rohový kop pokryl domácí brankář Riegler, který vyskočil ze všech nejvýše a míč uklidil v náruči.
     
    65
    Domácí se snaží uklidnit situaci na vlastní polovině, kde rozvážně kombinují.
     
    66
    Po další útočné akci budou hosté zahrávat rohový kop. Gartler se dostal ke střele hlavou, ta se ale otřela o jednoho z bránících hráčů.
     
    67
    Řešení rohových kopů je dnes ale prací pro brankáře Rieglera, ten si poradil i tentokrát, kdy bez potíží vyrazil centrovaný míč do zámezí.
     
    68
    Domácí se nyní snaží vydržet co nejvíce na míči, stále jsou na polovině soupeře, kde si kombinační hrou vytváří volný prostor. Chybí jim ale potřebná efektivita a nějaká finální přihrávka.
     
    69
    Po přetaženém centru a následném odvrácení míče do zámezí, budou mít domácí další příležitost na vstřelení branky v podobě rohového kopu.
     
    70
    Na centr od rohového praporku si sice naskočil jeden z domácích hráčů, proti přesile tří soupeřů ale nedokázal nic víc, než poslat míč ven z vápna.
     
    71
    Na útočné polovině byl nedovoleně bráněn domácí Schutz, domácí tak budou mít další příležitost standardní situace.
     
    72
    I ta ale celek z Poltenu vyšla na prázdno. Odkopem od své svatyně bude pokračovat hostující brankář Pervan, který je dnes zatím stoprocentní!
     
    73
    S dalším útočným náporem si poradil domácí brankář Reigler, který vyboxoval míč do bezpečného prostoru, následně ještě hosté faulovali a u míče tak budou pokračovat hráči Poltenu.
     
    74
    Hosté se nyní snaží těžit především z rychlých brejků, po jednom takovém budou mít možnost rohového kopu. Berisha se snažil centrovat do vápna soupeře, míč ale odvrátil do zámezí jeden z obránců domácího celku.
     
    75
    Ani z rohového kopu se ale žádné větší pozdvižení nekonalo, celá akce skončila velmi nepřesnou přízemní střelou jednoho z hostů.
     
    76
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Martin Rasner, přichází Roope Riski.
     
    77
    Po chybné kombinaci hostů se dostali do brejkové situace domácí, vše ale končí pouze u rohového praporku, od které budou hráči Poltenu rozehrávat další standardní situaci.
     
    78
    Obrovskou šanci měl nyní na kopačce domácí Schutz, ten na zadní tyči střílel do poloprázdné brány, jeho rána ale byla zablokována do zámezí. Ani z následného rohového kopu nedokázali domácí nic vytěžit.
     
    79
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Bruno, přichází Alexander Riemann.
     
    80
    Další útočná akce hostů skončila pouze u brankáře domácího celku Rieglera, který tak může rozjet dalčí útok svého celku.
     
    80
    V blízkosti vápna domácích byl tvrdě faulován hostující Riemann, hosté tak budou mít zajímavou příležitost přímého volného kopu z nějakých dvaceti metrů od Rieglerovy svatyně!
     
    81
    Po nacvičeném signálu se do rány opřel Gartler, jeho dělovka skončila pouze na tyči a míč poté dorazil do brány osamocený Berisha! Branka mu ale nemohla být uznána pro ofsajdové postavení!
    81.
     
    81
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Mërgim Berisha, přichází Thomas Goiginger.
     
    82
    Obrovskou šanci na vstřelení pojistné druhé branky měl hostující Erdogan! Ten si udělal vynikajícím způsobem místo ve vápně, kličkou obešel dva protivníky, poté ale nedokázal zamířit přesně v pádu!
    82.
     
    83
    Vynikající příznivci hostujícího Lince nyní skandují jedna radost, sledovat teď mohou například další rohový kop svého celku.
     
    84
    Na přetažená centr od rohového praporku ale žádný z hráčů nedosáhl, míč se tak nehnutě dostal až do zámezí. Pokračovat může domácí brankář odkopem od své svatyně.
     
    85
    Do další šance na potvrzovací branku se hrnuli domácí, na přihrávku do malého vápna hostů si ale žádný z hráčů Lince vhodné místo nenašel!
     
    87
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází René Gartler, přichází Marko Raguz.
     
    88
    Dalším centrem do vápna hostů se zkoušeli prosadit domácí hráči, to jim ale nevyšlo, navíc takřka vyslali svého soupeře do brejkové situace!
     
    89
    Tu se snažil zakončit akrobatickým způsobem právě střídající Raguz, jeho nůžka ale zastavila až ochranná síť za bránou.
     
    90
    O střelu se pokoušel i jeden z domácích hráčů, který vyslal svoji dělovku ze střední vzdálenosti. Míč ale směřoval hodně mimo Pervanovu svatyni, pokračovat tak mohou hosté.
     
    90+1
    Hosté nyní vyřešili standardní situaci nacvičeným signálem, ten se jim ale nepovedl a v závěru utkání tak ještě dávají možnost svému soupeři na vyrovnání!
     
    90+2
    Domácím hráčům se nyní nedaří nic, včetně kombinace na soupeřově polovině. Utkání tak zřejmě skončí další prohrou trápícího se Poltenu!
     
    90+3
    Hosté kontrolují hru, určují její tempo a míč mají stále na kopačkách. Následně se o střelu ze střední vzdálenosti pokoušel Riemann a svoji dělovkou pořádně protáhl brankáře domácího celku!
    90+3.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Velmi vypjaté utkání nejvyšší rakouské fotbalové ligy, mezi týmy Poltenu a Lince, je za námi! Utkání zná svého vítěze a tím jsou hostující hráči Lince. Trápení dnes domácího Poltenu tak pokračuje a jeho hráči mají opět fanouškům co vysvětlovat. Kromě pěkného fotbalu také třeba vyzdvihnout fanoušky hostujícího celku, kteří byli zřejmě aktivnější, než domácí fotbalisté..
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 0:0. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 10:13.
     
    Ode mne je to pro tohle utkání vše, díky za pozornost a někdy příště, například u Tipico Bundesligy, na viděnou. Krásný zbytek dne! (20:23:38)

    Daniel Bertók

    Branky: 55. Gartler

    Karty:   18. Martic (SPN), 22. Hofbauer (SPN), 33. Rasner (SPN) – 35. Wiesinger (LIN), 60. Ramsebner (LIN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 0:0. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 10:13.
    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Petrović (14. Huber), Mugamedbegovic, Bajrami – Martic – Schütz, Ambichl (C), Rasner (76. Roope Riski), Balič – Hofbauer (58. Pak).
    Náhradníci: Vollnhofer – Huber, Ingolitsch, Davies, Pak, Thürauer, Roope Riski.

    LASK Linz: Pervan (C) – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Erdogan, Michorl, Ullmann – M. Berisha (81. Goiginger), Gartler (87. Raguz), Bruno (79. Riemann).
    Náhradníci: Schlager – Luckeneder, Pogatetz, Goiginger, Riemann, Reiter, Raguz.

    Rozhodčí: Gerhard Grobelnik (Rakousko)
    thejrc.org