Lokeren – Charleroi 1:1 (kon.) | Sint-Truiden – Oostende 1:0 (kon.) | Eupen – Mechelen 4:1 (kon.)
Kortrijk – Gent 1:1 (kon.)
konec
KV Kortrijk
1:1 (0:0)
KAA Gent
Sobota 21.10.2017, 20:30 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešní den je to ode mne vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště, například u belgické Jupiler League, na viděnou. Krásný zbytek večera! (22:26:25)
     
    Oba celky si tedy udrželi své posty v tabulce, KV Kortrijk zajíždí k dalšímu utkání na hřiště devátého Beverenu, KAA Gent hostí doma taktéž trápící se Eupen.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:11.
     
    Utkání jedenáctého kola belgické Jupiler League, mezi týmy Kortrijku a Gentu, je minulostí. Zápas nenašel za 90 minut vítěze, týmy se rozcházejí smírně po remíze 1:1! Pro oba aktéry dnešního utkání je bod zřejmě vítězstvím, oba měly velké šance, ale také chvíle, kdy mohly pár branek inkasovat. V 60. minutě se dostali do vedení hosté, kdy na tom největší podíl měl Simon. O 12 minut na to ale trenér domácího celku provedl střídání, kdy šel do hry Kage a dvě minuty na to se tentýž hráč dokázal prosadit! I přes následné šance obou celků se žádný z hráčů prosadit nedokázal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru měli ještě zajímavou příležitost hosté, kteří zahrávali standardní situaci. Následný centrovaný míč ale našel pouze brankář Kaminski, který míč uklidil v náruči.
     
    90+2
    Po dlouhém nákopu do vápna hostů, se dostal jeden z domácích hráčů ke střele hlavou. Tu ale jen sklopil do země, s čímž brankář Kaminski nemohl mít potíže.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují 3 minuty!
     
    90
    Další obrovskou šanci měl hostující Sylla, ten ale nedokázal trefit bránu v samostatném úniku po pravé straně soupeřova vápna!
     
    90
    Střelou ze střední vzdálenosti to zkoušel hostující obránce Bronn, jeho ránu ale sklidil v náruči Kaminski, jelikož rána hráče Gentu šla přímo do středu brány.
     
    89
    Nedovoleným zákrokem se nyní provinil jeden z domácích hráčů, hostése tak mohou přesunout na útočnou polovinu.
     
    87
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Kristof D'Haene, přichází Lukas Van Eenoo.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Thomas Matton (KAA Gent).
     
    85
    Hosté se nyní mohou jen chytat za hlavu! Sylla si udělal vynikajícím způsobem prostor na levé straně soupeřova vápna, následně přihrával nějak na pokutový puntík zcela volnému Miličevičovi, ten ale následně nedokázal technickou střelu sklopit na bránu!
     
    84
    Ani po dvou rohových kopech se hostům nepodařilo vstřelit branku! S centry od pravého praporku si domácí obránci bez větších potíží poradili.
     
    84
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Anderson Esiti, přichází Thomas Matton.
     
    83
    Hosté měli nyní obrovskou šanci na vstřelení vedoucí branky, domácí obránci ale padali do střel a tuto situaci ubránili na roh!
     
    82
    Tvrdou hrou ale nešetří ani hráči Kortrijku, kteří již nenechávají soupeře pronikat do jejich vápna zadarmo, jak tomu bylo v první půli.
     
    81
    Domácí hráči jsou stále aktivnější na míči, což pramení v následné obranné fauly hostí.
    79.
     
    79
    Domácí se stále hrnou do dalších a dalších šancí! Nyní to zkoušel z hranice vápna Chevalier, technickou střelou ale minul Kaliničovu svatyni!
     
    77
    Do další šance se dral hostující Sylla, ve vzdušném souboji s domácím brankářem ale fauloval, což rozhodně nebylo očím sudího upřeno!
     
    75
    Domácí hráči už v první minutě po vstřelené brance oživli, další branku mohli přidat po střele ze střední vzdálenosti, na tu si ale dobrý výběrem místa přišel hostující brankář.
    74. Hervé KAGE - 1:1
     
    74
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Ano, tohle je ta pravá „odměna“ hostujícímu celku za obrovskou pasivitu v obranné fázi! HERVÉ KAGE dostal vynikající centr na pravou stranu vápna soupeře a poté ještě lepší střelou z voleje překonal Kaliniče!
     
    73
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Jérémy Perbet, přichází Pilip Budkivskij.
     
    72
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Hannes Van der Bruggen, přichází Hervé Kage.
     
    71
    Po následném pokusu o přihrávku do malého vápna a teči jednoho z domácích obránců, se míč opřel o pravou tyč Kaminskiho branky!
     
    70
    Hosté jsou ale stále efektivnější v útočné fázi, následovat bude rohový kop z pravé strany hřiště.
     
    68
    Domácí hráči to nyní zkouší dlouhými nakopávanými míči do vápna soupeře, ty si ale hostující obránci s klidem hlídají, když mají navíc oporu za sebou v podobě brankáře Kaliniče.
     
    66
    Ani z něj se ale žádné velké pozdvižení nekonalo, bezpečně si s centrem poradila domácí obrana.
     
    65
    Attal nyní vynikajícím skluzem zastavil útočnou akci svého soupeře, ti ale budou pokračovat rohovým kopem!
     
    64
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Samuel Kalu.
     
    63
    Domácí se snaží vehementně o snižující branku, stále jim ale chybí pořádná efektivita v zakončení.
     
    62
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Mamadou Sylla.
     
    61
    Hosty rozhodně vedoucí a zasloužená branka nakopla, nyní se ale snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině.
    60. Moses SIMON - 0:1
     
    60
    Gent právě vstřelil branku!
    Chybující domácí obránci umožnili zisk míče soupeři, který je za to odměnil vstřelenou brankou! Na pravé straně vápna domácího celku, se dostal k míči MOSES SIMON a střelou na vzdálenější tyč překonal bezmocného Kaminskiho!
     
    58
    Další akce končí celkem neefektivním zakončením, pokračovat u míče tak mohou hráči domácího celku Kortrijku.
     
    57
    Hosté jsou nyní nastěhováni na útočné polovině, kde si dobrou kombinací tvoří volný prostor. Stále jim ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku.
     
    55
    O jediné větší pozdvižení se stále starají hostující fanoušci, kteří přijeli podpořit své hráče ve velkém počtu a dělají opravdu vynikající atmosféru.
     
    53
    Domácí se nyní snaží obstřelovat soupeřova brankáře ze všech možných pozic, Kalinič ale stále čelí jejich tlaku.
     
    51
    Domácí měli další příležitost standardní situace, ta se jim ale také nevyvedla, první z obránců odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    49
    Do vápna soupeře se nyní dostali i hosté, kromě nepovedené kombinace tam ale nic záludného vymyslet nedokázali, což pramenilo v následnou ztrátu míče.
     
    47
    Do druhé půle vstoupili také aktivně domácí hráči, nyní byl na útočné polovině faulován jeden z jejich hráčů, načež mají možnost standardní situace.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství dnešního utkání je minulostí a zatím jsme sledovali, pro oko ofensivního fanouška, opravdu nudné utkání. Hosté si sice vytvořili mnohdy větší tlak, nedokázali se ale dostat do žádné vyložené šance na vstřelení branky. Největšího pozdvižení jsme se dočkali až v posledních vteřinách poločasu, kdy se nakonec hlavou nedokázal prosadit jeden z domácích borců.

    Celky tak jdou do kabin za bezbrankového stavu, druhý poločas začne přibližně v 21:33 a můžeme doufat, že bude šancemi záživnější, než ten předešlý. Zůstaňte u toho s námi!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V posledních sekundách prvního poločasu přišla největší šance domácího celku! Od rohového praporku přilétl centr do vápna hostů, kde si nejvýše naskočil jeden z hráčů Kortrijku, míč dokonce nasměřoval k pravé tyči Kaliničovy svatyně, tam mu ale sebral šanci obránce hostů, který míč vykopl z čáry!
     
    45+1
    Nad rámec řádné hrací doby prvního poločasu se bude nastavovat pouze 1 minuta!
     
    45
    Žlutou kartu dostává Samuel Gigot (KAA Gent).
     
    44
    Útočným nedovoleným a tvrdým zákrokem se provinil hostující Dejaegere, míč na kopačkách tak nyní budou mít domácí hráči, kteří se ještě mohou pokusit o vstřelení první branky.
     
    43
    Při snaze o zpracování míče byl na polovině hřiště faulován domácí Perbet, následně ale jeho spoluhráči míč ztratili a pokračovat mohou hosté.
     
    42
    Následná útočná akce se hostům také příliš nepovedla, míč z kopačky jednoho z jejich borců skončil až v zámezí, odkopem od brány bude pokračovat Kaminski.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk).
     
    41
    Na vlastní polovině byl faulován Asare a u míče tak budou pokračovat hosté z Gentu.
     
    41
    Hosté teď s velkými potíží odvraceli tlak soupeře, to se jim ale nakonec s nutnou dávkou štěstí podařilo.
     
    40
    Ze standardní situace ale nic velkého nebylo, navíc se do rychlého brejku dostali domácí, Perbet ale pálil pouze do blokujícího obránce a hráči Kortrijku budou mít možnost rohové kopu.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Bryan Verboom (KV Kortrijk).
     
    38
    Hostující Kubo nyní velmi dobře zabojoval u zámezí, kde získal míč a následně byl faulován Verboomem!
     
    36
    Ani z následného rohového kopu se hosté prosadit nedokázali. Na centrovaný míč si sice vyskočil nejvýše jeden z hráčů v bílém, nedokázal ale střelu hlavou zkrotit mezi tři tyče!
     
    35
    Hosté to stále častěji zkouší po levém křídle, kde je silný na míči a rychlý Dejaegere. Další centrovaný míč odtamtud ale skončil pouze na rohu.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Youcef Attal (KV Kortrijk).
     
    34
    O střelu ze střední vzdálenosti se nyní pokusil zřejmě Esiti, jeho rána ale asi letí ještě teď, pokud ji nezastavilo osvětlení stadionu.
     
    33
    Domácí hráči měli dobrou možnost standardní situace, i následné řešení nebylo špatné. Všechny ale přeskočil hostující brankář Kalinič a centrovaný míč uklidil v rukavicích.
     
    31
    Jeden z hostujících hráčů nyní předvedl dobré myšlení a také provedení svého úmyslu, když poslal míč citlivě lobem přes obranu domácích. 3 jeho spoluhráči se ale vůbec nedohodli a na cestě za míčem se srazili.
     
    29
    Nohou tentokrát musel hrát i hostující brankář Kalinič, který následně výborně vyřešil možný protiútok soupeře a odkopl míč do bezpečného prostoru.
     
    28
    Hosté to nyní zkoušejí i nakopávanými míči směrem do pokutového území soupeře, tam ale zatím jasně dominuje brankář Kortrijku Kaminski!
     
    27
    Domácí se pochopitelně nebojí rozehrát až přes svého vlastního brankáře, jejich kombinační hrou totiž zcela svého soupeře přehrávají.
     
    26
    Hosté se dostali do vynikající kombinace na útočné polovině, poté ale jeden z jejich hráčů ukončil tuto šanci velmi nepovedenou střelou, kterou pozdravil tak maximálně fanoušky v desáté řadě sektoru za brankou.
     
    24
    Domácí hráči se často snaží prosadit po prvém křídle, tam ale vynikající práci odvádí hostující obránce Asare, přes kterého se hráči Kortrijku snad ještě nedostali!
     
    22
    Nyní to vypadá, že sudí má lehce připito. Jasné zatáhnutí za dres jednoho z hostujících hráčů odpískal přesně na druhou stranu se stejným vyrozuměním. Domácím se to ale zřejmě hodí a tak neprotestují.
     
    20
    Útočným faulem se nyní provinil hostující Jaremčuk, který tak zhatil další šanci svého celku. Pokračovat mohou domácí hráči.
     
    18
    Nad stadionem se snáší velký počet mraků a začíná hustě pršet. Trávník je podmáčený, což má za důsledek mnohdy nevybíravé zákroky ve středu pole.
     
    17
    Bohužel opět špatně, navíc jdou domácí do brejku, který táhne Perbet.
     
    17
    Po další útočné akci budou mít hosté příležitost rohového kopu. Jak s ním naloží?
     
    15
    Do šancí se dostává jen hostující Gent, další z nich ale skončila pouze v zámezí a odkopem od své vlastní branky tak může pokračovat Kaminski.
     
    13
    Domácí se stále nemohou dostat ze sevření v jejich vlastním vápně, kam lítá jeden míč za druhým. Následovat bude rohový kop.
     
    11
    Efektivita také v zakončení. To ne zrovna ideální nyní předvedl Simon, který netrefil prostor tří tyčí. Stále ale u míče pokračují hosté.
     
    9
    Hosté jsou nyní aktivnějším celkem a kombinací na polovině soupeře se snaží něco vymyslet. Chybí tomu ale potřebná efektivita.
     
    8
    Z pravého křídla se na třikrát snažil odcentrovat hostující Esiti, ani v jednom případě však nedostal míč na některého ze svých spoluhráčů.
     
    6
    Tu se snažili vyřešit nákopem do vápna soupeře, jediný kdo si ale našel cestu k míči, byl hostující brankář Kalinič.
     
    5
    Na vlastní polovině hřiště byl faulován jeden z domácích borců, ti tak budou pokračovat další standardní situací.
     
    4
    K vůbec první útočné akce se hrnuli také domácí hráči, samostatný průnik jednoho z nich ale skončil na pozorných obráncích.
     
    3
    Ti také mohli vstřelit první branku utkání, to by si ale musel Kubo dobře zpracovat míč. Vynikající centr na něj vyslal Dejaegere.
     
    2
    Hosté pojali už začátek utkání opravdu vážně, od první minuty se snaží držet míč na svých kopačkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Kaminski – Attal, Kovačević, Rougeaux, Verboom – Ajagun, Kumordzi, Van der Bruggen, D'Haene – Perbet, Chevalier.
    Náhradníci: Bruzzese – Budkivskij, Kage, Makarenko, Ouali, Pupe, Van Eenoo.

    KAA Gent: L. Kalinić – Bronn, Gigot, S. Mitrović, Asare – Milićević, Esiti, Dejaegere – Kubo, Jaremčuk, Simon.
    Náhradníci: Thoelen – Dussenne, Foket, Machado, Marcq, Matton, Sylla, B. Verstraete.

    Rozhodčí: Lambrechts E. (Bel).
     
    Poslední vzájemná střetnutí:

    27.11.2016 Gent – Kortrijk 3:0
    31.07.2016 Kortrijk – Gent 1:1
    20.12.2015 Gent – Kortrijk 3:0
    23.08.2015 Kortrijk – Gent 0:0
    03.05.2015 Kortrijk – Gent 0:1
     
    KV Kortrijk se nyní nachází na třinácté pozici se ziskem devíti bodů a na svého dnešního soupeře mu sice nechybí ani bod, distancuje jej ale horší skóre, které je z jejich pohledu 11:17. Hráči Kortrijku odehráli poslední utkání na hřišti Standardu Lutych, kde po špatném výkonu prohráli jasně 1:3 a byl to sedmý ligový zápas v řadě, který nedokázali vyhrát!

    KAA Gent letos také nehraje podle svých předsezóních představ. Celek, který například hrává často evropské poháry, se nyní nachází na dvanácté pozici a spíše než vzhůru tabulkou, by se měl dívat směrem dolů. Pokud si chtějí udržet svoji pozici, nebo ji dokonce vylepšit, musí dnes bezpodmínečně vyhrát. Poslední utkání odehráli hráči Gentu doma proti Beverenu, kde po přesvědčivém výkonu brali všechny 3 body za vítězství 2:0! Na dnešní utkání jsou tedy zřejmě dobře naladěni.
     
    Všechny fotbalové nadšence vítám u utkání jedenáctého kola belgické Jupiler League. V jeho rámci se utkají týmy, které to mají k sobě v tabulce velmi blízko. Třináctý KV Kortrijk přivítá na svém stadionu dvanáctý celek KAA Gent. Utkání je naplánováno na 20:30, buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Daniel Bertók

    Branky: 74. Kage – 60. Simon

    Karty:   34. Attal (KRT), 39. Verboom (KRT), 41. Van der Bruggen (KRT) – 45. Gigot (GNT), 87. Matton (GNT)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:11.
    KV Kortrijk: Kaminski – Attal, Kovačević, Rougeaux, Verboom – Ajagun, Kumordzi, Van der Bruggen (72. Kage), D'Haene (87. Van Eenoo) – Perbet (73. Budkivskij), Chevalier.
    Náhradníci: Bruzzese – Budkivskij, Kage, Makarenko, Ouali, Pupe, Van Eenoo.

    KAA Gent: L. Kalinić – Bronn, Gigot, S. Mitrović, Asare – Milićević, Esiti (84. Matton), Dejaegere – Kubo (64. Kalu), Jaremčuk (62. Sylla), Simon.
    Náhradníci: Thoelen – Dussenne, Foket, Machado, Marcq, Matton, Sylla, B. Verstraete, Kalu.

    Rozhodčí: Lambrechts E. (Bel)
    thejrc.org