RB Lipsko – Stuttgart 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:5 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Hannover 1:2 (kon.) | Hamburg – Bayern 0:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
1:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Sobota 21.10.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 10:18. (17:25:00)
     
    Dvě nastavený uplynuly a zápas končí. Na tři body dnes stačila jedna jediná branka. O tu se postaral již v prvním poločase Marcel Sabitzer, který původně nebyl ani v základní sestavě na dnešní utkání, ale kvůli zranění Brumy v předzápasovém rozcvičení naskočil do zápasu již od první minuty. Také ve druhém poločase byli hráči Lipska více u balonu, ale pojišťovací branku ne a ne přidat. Naopak Gulásci nemusel řešit vážnější situaci ve svém vápně a tak si Lipsko připisuje důležité tři body do tabulky a dostává se v nedohraném devátém kole na druhou pozici před Bayern, který však má ještě zápas k dobru. Naopak Stuttgart nezískává dnes ani bod a padá do druhé poloviny tabulky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kampl mohl pečetit výhru Lipska. Po odraženém míči však pálil z voleje jen vedle bližší tyče hostující branky.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Augustin zastavil svůj rychlý přechod do útoku, narazil si ještě s Laimerem a poté pálil ze stoje nad branku Stuttgartu.
     
    90
    Josip Brekalo se snad poprvé po svém příchodu na trávník dostal k balonu. Hostům to ale nebylo nic platné. Po faulu Terrodeho se bude kopat na branku Stuttgartu. Navíc je hostující kapitán potrestán žlutou kartou.
     
    89
    Stuttgartu již příliš mnoho času nezbývá. Orban znovu zasáhl skvěle v obraně a nedovolil tentokrát Terrodemu přejít do pokutového území.
     
    88
    Orban dokázal zastavit útočnou akci Burnice, ještě navíc otřel balon o soupeře a Lipsko tak může dokonce vhazovat zpoza postranní lajny.
     
    87
    Už to vypadalo, že by se mohl dostat Terrode do samostatného úniku, ale hostující kapitán si znovu nepohlídal ofsajdové postavení a tak jeho akce končí bez úspěchu.
     
    86
    Po Mangalově faulu se postavil k rozehrávce volného přímého kopu Kampl. Na hlavičku naskakoval Poulsen i Augustin, ale ani jeden z domácích útočníku se k zakončení nedostal.
     
    85
    Střídající Augustin mohl rozhodnout dnešní utkání. Po otočce ve velké rychlosti ho zbrzdil Badstuber a poté už vše dokonal povedeným zákrokem Zieler.
     
    84
    Bernardo byl udeřen loktem do obličeje, ihned se skácel na trávník, ale hru musel přerušit až Laimer, který zakopl balon za postranní lajnu.
     
    83
    Sabitzer nebyl daleko od své druhé dnešní branky. Tvrdá střela nadělala velké problémy hostujícímu brankáře, ale Zieler ještě drží naděje na bodový zisk.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Stuttgart, který prohrává od poloviny prvního dějství o jednu branku.
     
    80
    Stuttgartu se nedaří vytvořit si tlak. Terrode sice vyhrál hlavičkový souboj a míč dostal k Akolovi, ale střídající fotbalista už proti dvěma obráncům neuspěl.
     
    79
    Yussuf Poulsen se drží za hlavu a musí být ošetřen. Domácí už třikrát střídali a tak bude muset dánský fotbalista zůstat ve hře.
     
    78
    Lipsko se tlačí do útoku a ještě před poslední desetiminutovkou chce rozhodnout zápas. Po rohového kopu Kampla se opřel do hlavičky Poulsen, ale právě dánský útočník poté zůstává po srážce ležet na trávníku.
     
    77
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Andreas Beck, přichází Josip Brekalo.

    Vít Schück

    Branky: 24. Sabitzer (Werner)

    Karty:   90. Terodde (STU)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 10:18.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Konaté, Bernardo – Sabitzer, Demme, Keïta (64. Kampl), Forsberg (74. Laimer) – Werner (62. Augustin), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Bruma, Schmitz, Halstenberg, Laimer, Augustin, Kampl.

    VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Pavard, Beck (77. Brekalo) – Mangala, Ascacibar, Aogo (12. Burnic) – Asano (67. Akolo), Terodde (C), Emiliano Insúa.
    Náhradníci: Meyer – Brekalo, Akolo, E. Ofori, Burnic, Ailton, Ginczek.

    Rozhodčí: Jablonski – Henschel, Gorniak
    thejrc.org