RB Lipsko – Stuttgart 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:5 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Hannover 1:2 (kon.) | Hamburg – Bayern 0:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
1:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Sobota 21.10.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 10:18. (17:25:00)
     
    Dvě nastavený uplynuly a zápas končí. Na tři body dnes stačila jedna jediná branka. O tu se postaral již v prvním poločase Marcel Sabitzer, který původně nebyl ani v základní sestavě na dnešní utkání, ale kvůli zranění Brumy v předzápasovém rozcvičení naskočil do zápasu již od první minuty. Také ve druhém poločase byli hráči Lipska více u balonu, ale pojišťovací branku ne a ne přidat. Naopak Gulásci nemusel řešit vážnější situaci ve svém vápně a tak si Lipsko připisuje důležité tři body do tabulky a dostává se v nedohraném devátém kole na druhou pozici před Bayern, který však má ještě zápas k dobru. Naopak Stuttgart nezískává dnes ani bod a padá do druhé poloviny tabulky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kampl mohl pečetit výhru Lipska. Po odraženém míči však pálil z voleje jen vedle bližší tyče hostující branky.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Augustin zastavil svůj rychlý přechod do útoku, narazil si ještě s Laimerem a poté pálil ze stoje nad branku Stuttgartu.
     
    90
    Josip Brekalo se snad poprvé po svém příchodu na trávník dostal k balonu. Hostům to ale nebylo nic platné. Po faulu Terrodeho se bude kopat na branku Stuttgartu. Navíc je hostující kapitán potrestán žlutou kartou.
     
    89
    Stuttgartu již příliš mnoho času nezbývá. Orban znovu zasáhl skvěle v obraně a nedovolil tentokrát Terrodemu přejít do pokutového území.
     
    88
    Orban dokázal zastavit útočnou akci Burnice, ještě navíc otřel balon o soupeře a Lipsko tak může dokonce vhazovat zpoza postranní lajny.
     
    87
    Už to vypadalo, že by se mohl dostat Terrode do samostatného úniku, ale hostující kapitán si znovu nepohlídal ofsajdové postavení a tak jeho akce končí bez úspěchu.
     
    86
    Po Mangalově faulu se postavil k rozehrávce volného přímého kopu Kampl. Na hlavičku naskakoval Poulsen i Augustin, ale ani jeden z domácích útočníku se k zakončení nedostal.
     
    85
    Střídající Augustin mohl rozhodnout dnešní utkání. Po otočce ve velké rychlosti ho zbrzdil Badstuber a poté už vše dokonal povedeným zákrokem Zieler.
     
    84
    Bernardo byl udeřen loktem do obličeje, ihned se skácel na trávník, ale hru musel přerušit až Laimer, který zakopl balon za postranní lajnu.
     
    83
    Sabitzer nebyl daleko od své druhé dnešní branky. Tvrdá střela nadělala velké problémy hostujícímu brankáře, ale Zieler ještě drží naděje na bodový zisk.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Stuttgart, který prohrává od poloviny prvního dějství o jednu branku.
     
    80
    Stuttgartu se nedaří vytvořit si tlak. Terrode sice vyhrál hlavičkový souboj a míč dostal k Akolovi, ale střídající fotbalista už proti dvěma obráncům neuspěl.
     
    79
    Yussuf Poulsen se drží za hlavu a musí být ošetřen. Domácí už třikrát střídali a tak bude muset dánský fotbalista zůstat ve hře.
     
    78
    Lipsko se tlačí do útoku a ještě před poslední desetiminutovkou chce rozhodnout zápas. Po rohového kopu Kampla se opřel do hlavičky Poulsen, ale právě dánský útočník poté zůstává po srážce ležet na trávníku.
     
    77
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Andreas Beck, přichází Josip Brekalo.
     
    76
    Zieler musel znovu položit své tělo na zem. Přízemní střela Kampla šla k pravé tyče, ale hostující brankář byl na místě včas.
     
    75
    Nad stadionem Lipska se hustě rozpršelo. Domácím to ale vůbec nevadí. Kampl si zapojil do útoku, kličkou do středu trávníku si udělal prostor pro střelu. Tu už ale nezatočil k zadní tyči.
     
    74
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Konrad Laimer.
     
    73
    A znovu Akolo u balonu. Po jeho průniku do vápna se musel Gulácsi zapojit do hry zákrokem. Maďarský brankář dokázal míč vyrazit daleko ze svého vápna.
     
    71
    Také Chadrac Akolo neměl vůbec špatný první dotek po příchodu na trávník. Jeho přízemní přihrávka do vápna byla velice nebezpečná a jen s velkou snahou ji dokázali domácí stopeři odvrátit.
     
    70
    Mangala je v posledních minutách hodně vidět. Tentokrát ho zastavil praporek postranního rozhodčího, který signalizoval zcela jasný ofsajd.
     
    69
    Orel Mangala opět fauluje. Domácí mohli poslat míč do pokutového území z volného přímého kopu. A to se také stalo. Poulsen však netrefil míč hlavou čistě a hosté se tak lehce ubránili.
     
    68
    Další rohový kop hostujícího týmu skončil znovu neúspěchem. Mangala pálil po odraženém míči daleko od levé tyče.
     
    67
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Chadrac Akolo.
     
    65
    Postupný útok Stuttgartu zastavil čistým zákrokem Demme. Kampl se uvedl na nástupu na trávník povedenou kolmicí na rozběhnutého Poulsena. Dánský útočník se ale ke střele nedostal.
     
    64
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Kevin Kampl.
     
    63
    Po dalším rohovém kopu Stuttgartu se hosté neprosadili. Ascacibar hodně nepřesně centroval do pokutového území a ani jeden z hráčů nemohl balon zasáhnout.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    62
    Také hostující ofenzivní hráči se zapojili do napadání. Asano vybojoval dokonce rohový kop pro Stuttgart.
     
    60
    Po hodině hry se připomněl Mangala také v jiné činnosti než té zakázané. Belgičan pálil z dobré pozice jen nad břevno domácí branky.
     
    59
    Další Mangalův nedovolený zákrok již hlavní rozhodčí odpískal. Domácí se tak mohou znovu opřít do útoku.
     
    58
    Andres Beck zatáhl balon po pravé straně, razantním centre do vápna hledal Asana, který dokázal předskočit obránce a ještě patou zakončit. Míč ale končí po pohledné akci jen vedle tyče.
     
    57
    Ani tentokrát to domácím nevyšlo. Forsberg sice hledal Poulsena, ale severská kombinace selhala na nepřesné přihrávce Švéda.
     
    56
    Terrode vyzval Asana ke sprintu na pravém křídle. Japonec ale proti přesile bránících hráčů už v útoku nemohl pokračovat.
     
    55
    Stuttgart je pod tlakem při rozehrávce už před vlastním vápnem. Lipsko bez větší snahy vybojovalo balon. Následně se Terrode trochu z frustrace provinil zbytečným faulem.
     
    53
    Mangala kombinoval na pravé straně s Beckem. Právě Beck hledal přízemním centrem v pokutovém území Terrodeho. Hostující kapitán byl ale dobře střežen Orbanem.
     
    52
    Po faulu na Sabitzera mohl rozehrát volný přímý kop Forsberg. Domácí se nedostali k hlavičce, ale pokračují v držení míče na útočné polovině.
     
    51
    Domácí chtějí potvrdit své vedení a ženou se do útoku. Keita však zkazil jednoduchou nahrávku na Wernera a do protiútoku se pustil Asano, který vystrašil Gulácsiho.
     
    50
    Poulsen zkusil štěstí zpoza obránce, ale právě poslední bránící fotbalista hostů dokázal míč lehce tečovat a Zieler už poté měl jednoduchou úlohu.
     
    49
    Sabitzer je velmi aktivní i ve druhém poločase. Nyní se střelec první branky ocitl na pravém kraji v boji proti velké přesile. Nakonec to je autové vhazování pro Stuttgart.
     
    48
    Už to vypadalo, že by se mohl Asano dostat do střelecké pozice, ale postranní rozhodčího odmával ofsajdové postavení japonského útočníka.
     
    47
    Do druhého poločase vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté Lipska. Sabitzer se ocitl u míče v těsné blízkosti pokutového území Stuttgartu, ale nepřesně přihrál nabíhajícímu Wernerovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Úvodní dějství nenabídlo příliš mnoho brankových příležitostí, ale jednu dokázal proměnit Marcel Sabitzer. Hráč, který ani neměl být v základní sestavě pro dnešní utkání, ale vinou zranění Brumy při předzápasovém rozcvičení se dostal na trávník od první minuty. Také na straně Stuttgartu došlo ke zranění. Dennis Aogo musel být nahrazen již ve dvanácté minutě Burnicem. Po gólu Sabitzera se již žádný jiný fotbalista k ohrožení jedné z branek nedostal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí celek si hlídá konec první půle. Forsberg ještě našel Wernera, který v pádu usměrňoval míč na branku. Zieler si ale střelu bez razance našel a s klidem jí ukryl v rukavicích.
     
    44
    Minutu před konce se prodral k balonu Yussuf Poulsen. Dánský útočník v dresu Lipska se ale proti Pavardovi neprosadil ke střele z úhlu.
     
    43
    Ale ke střele se dostali domácí. Timo Werner to vzal na sebe, obešel obránce, poté si navedl míč na pravou nohu a střelou po trávníku pořádně vystrašil Zielera. Míč nakonec ale končí mimo.
     
    42
    Z nadějného centru ale zakončení nevzniklo. Hosté se s přehledem ubránili a mohou ještě v závěru poločasu zahrozit.
     
    41
    Poulsen bojoval o míč u rohového praporku, dokázal se vymanit ze sevření dvou obránců a dokonce vybojoval faul na svou osobu.
     
    40
    První poločase míří ke svému závěru. Lipsko je stále aktivnějším celkem, ale kromě vstřelené branky více neohrozilo Zielerovu branku.
     
    38
    Mangala získal balon, poté ho rychle předal Ascacibarovi, který z prvního doteku rozběhl na pravé straně Becka. Ten je faulován Bernardem a hosté budou mít k dispozici volný přímý kop.
     
    37
    Dlouhý pas do vápna vymyslel Forsberg. Poulsen se natahoval ze všech sil po míči, ale ten mu stejně utekl za brankovou lajnu.
     
    36
    Ascacibar našel svého kapitána. Terrode na pravé straně ale předvedl nečistý zákrok na Orbana a hra je přerušena.
     
    35
    Gulácsi se dostal pod tlak po přihrávce Konatého. Terrode ukázal rychlé nohy a donutil domácího brankáře k nepřesné rozehrávce.
     
    34
    Benjamin Pavard jen v klidu pohlídal nepřesnou přihrávku Demmeho, která končí až za brankovou lajnou.
     
    33
    Tentokrát to domácí zkusili po pravém kraji. Sabitzer spolupracoval s Wernerem, ale domácí útočník proti dvěma obráncům balon neudržel u kopačky.
     
    31
    Po mírném tlaku Stuttgartu se k balonu znovu dostávají domácí hráči. Forsberg kombinoval s Bernardem. Následně se zapojil do akce také Keita, který ještě našel nabíhajícího Forsberga, ale ten už v plném běhu neodcentroval přesně.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Lipsko před domácí publikem o jednu branku. V posledních minutách však ovládají balon především hostující fotbalisté.
     
    29
    Stuttgart ale zůstal na dostřel u domácí branky. Po nacvičeném signálu od rohového praporku pálil z prvního doteku Asano jen do dvacáté řady nad brankou Lipska.
     
    28
    Po rohovém kopu Stuttgartu se dostal k obranné hlavičce Orban. Následně ještě pálil zpoza pokutového území Mangala jen do klubka hráčů u bodu pro penaltu.
     
    26
    Hosté se snaží rychle vyrovnat skóre zápasu, ale Asano byl přistižen v ofsajdovém postavení.
    24. Marcel SABITZER - 1:0
     
    24
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko jde do vedení. První střela na branku, první gól! Vše začalo na levém kraji, kde ordinoval Forsberg, který našel Wernera, ten jen lehce přiťukl míč k MARCELU SABITZEROVI a ten z druhého doteku poslal míč mimo dosah hostujícího brankáře.
     
    23
    Stuttgartu se podařilo stabilizovat hru ve středu pole. Ascacibar se pokoušel uvolnit průnikovou přihrávkou Terrodeho, ale nebyl přesný.
     
    22
    A nebyla to marná prohlídka pokutového území Lipska. Asano nebezpečně centroval na zadní tyč, ale Insúa se proti dvojici stoperů neprosadil.
     
    21
    Ve středovém kruhu byl sražen k zemi hostující útočník Asano. Hosté se tak mohou na několik málo okamžiků podívat na útočnou polovinu.
     
    20
    Přesně po dvaceti minutách přidal kolmou přihrávku do vápna Stuttgartu Keita. Sabitzer si výborně nabíhal, ale Holger Badstuber ukázal svou zkušenost a tělem vytlačil soupeře z pozice pro střelu.
     
    19
    Stuttgart se nemůže dostat k balonu. Domácí kombinují na středu hřiště a čekají na příležitost přejít do útoku.
     
    18
    Terrode svedl tvrdý souboj o prostor při snaze dostat se k balonu. Orban sice lehce zatáhl v souboji kapitánů Terrodeho za dres, ale hlavní rozhodčí celou situaci přešel.
     
    17
    Tuhý boj ve středu pole končí až po odpískaném ofsajdu hostujícího kapitána Simona Terrodeho.
     
    16
    Mangala ztratil balon ještě před půlící lajnou. Domácí se pokoušejí zaločit další útočnou akci až od obránců. Andres Beck výborně vystoupil proti Forsbergovi a opět si vzal míč pro sebe.
     
    15
    Lipsko se nadechuje k náporu. Po kombinaci na pravé straně se dostal k balonu Sabitzer, který ale svou přihrávku na Wernera nedal přesnou a domácí se budou muset bránit.
     
    14
    Domácí byli v přesile před pokutovým územím Stuttgartu. Poulsen však celou akci zazdil nepřesnou přihrávkou na dva metry na Wernera.
     
    12
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Dennis Aogo, přichází Dzenis Burnic.
     
    11
    Po rohovém kopu se protlačil k centru na zadní tyč Poulsen. Dánský útočník ale nedokázal svou hlavičku umístit do Zielerovy branky.
     
    10
    První desetiminutovka nenabídla ani jednu střelu mezi tři tyče. Domácí kombinovali na pravé straně, míč se dostal k Wernerovi, který poté trefil jen obránce stojícího před sebou.
     
    9
    Postupný útok Lipska končí na pravé straně, kde si Bruma nedokázal zpracovat balon prvním dotekem. Pavard se k němu rychle přiblížil a míč odkopl znovu k domácím obráncům.
     
    8
    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu příliš nežene do útočení. Bernardo narazil na soupeře již ve středu pole a o balon přišel.
     
    7
    Naby Keita se provinil proti pravidlům, když přidržel za dres unikajícího Ascacibara. Hosté tak mohou rozehrát útočnou akci z klidové pozice.
     
    6
    Forsberg čaroval s míčem na levém kraji domácího útoku. Švédský krajní záložník se ale zamotal do svých vlastních kliček a přihrávce se již nedostal.
     
    5
    Japonský útočník ve službách Stuttgartu chtěl pro svůj celek rohový kop, otečoval bránícího soupeře, ale poté se ještě sám dotkl balonu.
     
    4
    Také domácí se poprvé v zápase dostali na útočnou polovinu. Timo Werner se vydal sám mezi tři obránce, chtěl si vykoledovat faul před vápnem, ale hlavní rozhodčí pouští lehčí postrčení.
     
    3
    Po dlouhém vhazování Aoga se dostal balon jen k domácímu Bernardovi, který odpravil nebezpečí za brankovou lajnu. Po rohovém kopu se hostující hráči k hlavičce neprotlačili.
     
    2
    Hostující fotbalisté Stuttgartu rozehráli první poločas ze středového kruhu. A nebyli daleko ani od prvního ohrožení branky domácího celku. Beck skvěle centroval na zadní tyč, ale Konaté stačil předskočit Asana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devátého kola nejvyšší německé soutěže Bundelisgy může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Konaté, Bernardo – Bruma, Demme, Keïta, Forsberg – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Sabitzer, Schmitz, Halstenberg, Laimer, Augustin, Kampl.

    VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Pavard, Beck – Mangala, Ascacibar, Aogo – Asano, Terodde, Emiliano Insúa.
    Náhradníci: Meyer – Brekalo, Akolo, E. Ofori, Burnic, Ailton, Ginczek.

    Rozhodčí: Jablonski – Henschel, Gorniak.
     
    RB Lipsko

    Lipsko se po více než vydařené loňské sezoně probojovalo z konečné druhé pozice do základní skupiny Ligy mistrů. Na obhájce titulu ztratili hráči Lipska patnáct bodů, ale bitvu o stříbro s Dortmundem a Hoffenheimem zvítězil tým z východu Německa.

    Také v novém ročníku Bundesligy se Lipsku daří. Po odehraných osmi kolech jsou lepší jen dva týmy, legendární Bayern s Dortmundem. Veledůležitý zápas na trávníku Dortmundu však zvládlo lépe Lipsko, jenž se prosadilo hned třikrát. Za černo-žluté se prosadil "jen" dvakrát Aubameyang. Také v Lize mistrů se dočkali prvního zápasu za tři body. Dramatický zápas s Portem vyhrálo Lipsko 3:2 a je stále na postupovém místě do playoff.
     
    VfB Stuttgart

    Stuttgart se po roce vrátil mezi německou elitu. Sezonu v druhé Bundeslize odehráli v vynikající formě. Z absolvovaných 34 zápasů se jen sedmkrát museli sklonit před soupeřem a suverénně z prvního místo postoupili.

    Stuttgart se zatím bodové prosazuje převážně jen na domácím trávníku. Ve třech zápasech na stadionu soupeře vstřelil jen po brance Chadrac Akolo a Simon Terodde. V domácím prostředí to Stuttgartu také příliš nepálí, ale ve dvou odehraných zápasech stačil ke třem bodům vždy jen jeden gól. Proti Mohuči vystřelil výhru Badstuber, o dvě kola později proti Wolfsburgu to byl Akolo. Proti Augsburgu z toho byla jen bezbranková remíza. Před reprezentační pauzou sebral Stuttgartu bod až ve třetí minutě nastavení druhého poločasu frankfurtský Sebastien Haller. Po týdenní přestávce se Stuttgart postavil v domácím prostředí Kolínu. Divokou bitvu rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Chadrac Akolo!
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již devátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Lipska, které před domácím publikem přivítá Stuttgart.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 24. Sabitzer (Werner)

    Karty:   90. Terodde (STU)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 10:18.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Konaté, Bernardo – Sabitzer, Demme, Keïta (64. Kampl), Forsberg (74. Laimer) – Werner (62. Augustin), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Bruma, Schmitz, Halstenberg, Laimer, Augustin, Kampl.

    VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Pavard, Beck (77. Brekalo) – Mangala, Ascacibar, Aogo (12. Burnic) – Asano (67. Akolo), Terodde (C), Emiliano Insúa.
    Náhradníci: Meyer – Brekalo, Akolo, E. Ofori, Burnic, Ailton, Ginczek.

    Rozhodčí: Jablonski – Henschel, Gorniak
    thejrc.org