RB Lipsko – Stuttgart 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:5 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Hannover 1:2 (kon.) | Hamburg – Bayern 0:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
2:2 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 21.10.2017, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu deváté kolo německé Bundesligy a my v jeho rámci budeme sledovat atraktivní duel mezi týmy Eintracht Frankfurt a Borussia Dortmund. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Eintracht Frankfurt

    Domácí Eintracht Frankfurt je v bundesligové tabulce na sedmém místě, když dosud získal třináct bodů za čtyři výhry a jednu remízu. Třikrát odešli fotbalisté tohoto celku jako poražený tým. Naposledy dokázali porazit shodným výsledkem 2:1 Stuttgart a Hannover. Za sebou tak mají dvojzápasovou šňůru výher a dnes by rádi na svém stadionu připsali třetí v řadě. Jenže zrovna proti Borussii to nebude vůbec nic jednoduchého.
     
    Borussia Dortmund

    Rozjetí hosté z Borussie Dortmund okupují první příčku tabulky s náskokem dvou bodů na hvězdný Bayern Mnichov a na svém kontě mají devatenáct bodů. Pětkrát připsali výhru, jednou remizovali a pouze jednou odešli ze hřiště poraženi. Na půdu Frankfurtu jedou s jasným cílem, a sice zvítězit, aby si odstup od svého pronásledovatele z Mnichova udrželi nebo v případě jeho klopýtnutí o něco navýšili. Dortmundští hrají mimo jiné také Ligu mistrů, kde jsou zatím s jedním bodem na třetí pozici a zatím drží minimálně postup do play-off Evropské ligy, který třetí příčka zaručuje. Sezónu tak mají hosté zatím dobře rozjetou, uvidíme, jak si povedou dnes na hřišti papírově slabšího soupeře.
    Kabina Borussie Dortmund je už připravena.

     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky spolu utkaly v květnu letošního roku v rámci poháru a tehdy byl úspěšný Dortmund, jenž zvítězil těsně 2:1. Jak to dopadne dnes, se necháme překvapit. Půjde ale jistě o zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Russ, Hasebe, D. Abraham (C) – Chandler, K-P. Boateng, Gaćinović, Willems – M. Wolf, Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Tawatha, Salcedo, de Guzmán, Barkok, Hrgota, Blum.

    Borussia Dortmund: Bürki – G. Castro, Subotić, Bartra, Toljan – Şahin, Weigl, M. Götze – Pulisic, Aubameyang (C), Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Kagawa, Jarmolenko, Sancho, Isak, Bruun Larsen.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüler.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči a hned se vydali do útoku. Hosté ale jejich akci zastavili a sami pak zamířili před branku domácího celku.
     
    2
    Po faulu na Toljana bylo pískáno a u míče tak bude Borussie, která se už natlačila do blízkosti domácí branky. Na pravé strany byl čistě k zemi poslán Pulicic a hra tak pokračuje dále.
     
    2
    Jeden z domácích hráčů má v obličeji krev a za postranní čárou musí být ošetřen. Jedná se o Jetra Willemse.
     
    3
    Roman Bürki musel zasahovat proti nabíhajícímu domácímu hráči, kterému sebral balón z kopačky a zabránil tak velké šanci domácího celku.
     
    4
    Už má ale v moci míč zase Borussia Dortmund. Hráč ve žlutočerných dresech se snaží projít do blízkosti branky Frankfurtu.
     
    5
    Po prudké střele hostů skončil míč v obličeji Kevina-Princeho Boatenga a ten s bolestivou grimasou skončil na zemi. Sudí ale nechal chvíli hru pokračovat, pak ji ale přerušil.
     
    6
    Na druhé straně měli hráči Frankfurtu k dispozici autové vhazování a přiblížili se brance Dortmundu, ovšem ke střele se nedostali. Hosté tak přebírají balón a míří do další útočné akce.
     
    7
    Hosté teď odvrátili další nebezpečí před vlastní brankou, když se míč snesl do pokutového území, ale obránce Nuri Şahin si vyskočil a vyhlavičkoval ho mimo ohrožení vlastní brány.
     
    8
    No ale domácí přidávají na obrátkách a i nyní se dostali do akce před brankou Borussie. Roman Bürki nemusel zasahovat, opět mu pomohla pozorná obrana Borussie.
     
    9
    Hosté chybovali ve středu hřiště a opět se mohli domácí hráči vydat směrem dopředu. Nuri Şahin znovu zapracoval dobře v obranné činnosti a odvrátil další akci Frankfurtu.
     
    10
    Maximilian Philipp se dostal ke střele z pravé strany před velkým vápnem, ale obránce domácích Jetro Willems mu jeho úmysl překazil a balón svým tělem vyrazil mimo.
     
    11
    Následně pak zahrávali rohový kop hosté, z této standardní situace ale nic nevytěžili. U míče tak jsou opět hráči Frankfurtu, kteří s ním spěchají až před branku domácích.
     
    12
    Slibnou akci založili dortmundští fotbalisté, Mario Götze ale svou přihrávku nenamířil přesně a tu zachytili zase hráči Frankfurtu. Hra se tak otáčí opět na druhou stranu.
     
    13
    Na hostující branku se řítil takřka sám Jetro Willems, který se vrátil zpět po ošetření a fantasticky jeho individuální akci zastavil brankář Roman Bürki, jenž z výskoku špičkou své kopačky vytěsnil balón do bezpečí!
    13. Bürkiho zákrok proti Willemsovi.
     
    14
    Na druhou stranu se pak vydali zase hosté, kteří založili pohlednou akci. Na jejím konci byla střela Pierreho-Emericka Aubameyanga, ale míč zaletěl jen vysoko nad branku domácího brankáře.
     
    15
    Ante Rebić se pak dostal do samostatné akce, míč i poslal do branky, jenže byl v ofsajdu, který byl okamžitě odmáván. Rebić jen neviděl verdikt postranního sudího, proto své zakončení dovedl do konce. Nicméně branka platit nemůže.
     
    17
    Hosté postupně zvyšují obrátky a čím dál více se tlačí do zakončení. Zatím z toho ale branka není.
     
    18
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Bartra poslal z pravé strany dlouhý nákop před domácí branku, kde byl dobře postavený NURI ŞAHIN, který jen nastavil svou nohu a míč umístil za záda domácího brankáře – 0:1. Asistence: Marc Bartra.
    18. Nuri ŞAHIN - 0:1
     
    20
    Hosté se znovu dostali před domácí branku, kde střílel Pierre-Emerick Aubameyang, jenže jeho přízemní střela skončila na domácí obraně, která byla na svém místě.
     
    21
    Hned na to se pak před branku hostů dostali taká hráči Frankfurtu, ale ke střele před ní se nakonec vůbec nedostali, když pokazili svoji rozehrávku.
     
    22
    Maximilian Philipp poslal centr do pokutového území, kde si nabíhal Pierre-Emerick Aubameyang, ale na letící míč nedosáhl.
     
    23
    Mijat Gaćinović žongloval před brankou hostů, poté míč zkrotil a vystřelil. Jenže to bylo jen do obránce Nuriho Şahina, autor první branky Dortmundu ale znovu předvedl dobrý obranný zákrok.
     
    24
    Jetro Willems se snažil znovu projít před branku Borussie, kde se ocitl i před malou chvílí, ale jeho střela zamířila jen vedle branky Romana Bürkiho. Ten tak bude mít odkop od své branky.
     
    26
    Domácí si dobře pokryli předbrankový prostor a hosty do zakončení nepustili. Rázem tak otáčejí hru před branku Borussie Dortmund.
     
    27
    V ofsajdové pasti se nyní ocitli domácí hráči, takže ani další jejich akce nemohla skončit jinak, než odkopem od hostující branky, který provede znovu Roman Bürki.
     
    28
    Christian Pulisic dobře zapracoval na kraji velkého vápna, navázal na sebe tři hráče domácích a poté se uvolnil. Poté poslal centr do pokutového území, který byl ale příliš rychlý a míč skončil jen za zadní čárou.
     
    29
    Neven Subotić měl míč na kopačce, ale napadal ho jeden z domácích obránců. Prvně jmenovaný pak raději poslal míč na malou domů a Roman Bürki ho tak znovu odkopne daleko od svého zařízení.
     
    30
    Stejný hráč pak předvedl dobrý obranný zákrok proti Antemu Rebićovi, který by jinak zřejmě šel sám na hostující bránu.
     
    31
    A další zákrok Romana Bürkiho, který chytil střelu Mariuse Wolfa. Domácí jsou nyní pozičně lepším týmem a snaží se za každou cenu vyrovnat. Zatím se jim to ale i díky brankáři hostů nedaří.
     
    32
    Roman Bürki musel vyhlásit znovu stav velkého nebezpečí. Proti němu se sám řítil Ante Rebić, ale na poslední chvíli dostal míč hostující brankář pod kontrolu a hosté si mohli oddychnout. Poté se oba hráči nechtěně srazili a skončili na zemi.
    32. Rebićův únik skončil znovu u brankáře hostů.
     
    33
    Timothy Chandler se nyní dostal nedobrovolně na zem po nezaviněné srážce a jeho pohled nevypadá dobře. Už jsou u něho lékaři a uvidíme, zda nebude muset dojít i k nucenému střídání.
     
    35
    Stále hra stojí. Chandler pomalu za pomoci lékařů a spoluhráčů odkulhává za postranní čáru. Nevypadá to tedy vůbec dobře z domácím hráčem.
     
    36
    Vypadá to tak, že domácí trenér bude muset velmi brzy střídat. Pro Chandlera tak dnešní utkání končí.
     
    37
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Timothy Chandler, přichází Carlos Salcedo.
     
    38
    Do zakončení se dostal Pierre-Emerick Aubameyang, jeho dělovka skončila na hrudi jednoho z domácích obránců a následná dorážka Maria Götzeho skončila úplně mimo.
     
    39
    Domácí se dostali do další akce před brankou Dortmundu, ale Marius Wolf poté svou dalekonosnou střelu poslal přímo na kopačky Nuriho Şahina, který míč odkopává pryč z vlastní poloviny.
     
    41
    Mario Götze si nabíhal před domácí branku, ale jeho akce nemohla být dotažena do konce, neboť ho nečistě poslal k zemi Gaćinović, jenž dostává žlutou kartu. Volný přímý kop pro hosty.
     
    42
    Svou standardní situaci hosté ale nedokázali potrestat gólem a na opačnou stranu hřiště se pak vydávají znovu hráči domácího celku.
     
    43
    Pierre-Emerick Aubameyang byl v další dobré střelecké pozici, jenže jeho ránu z pravé strany zastavil obránce Carlos Salcedo a nebezpečí před brankou domácích tak skončilo.
     
    44
    Na druhé straně pak zamířili do akce hráči Frankfurtu, ale byli zastaveni už ve středu hřiště.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+1
    Julian Weigl poslal k zemi těsně před pokutovým územím jednoho z domácích hráčů a dostává žlutou kartu. Domácí mají velmi slibný volný přímý kop.
     
    45+2
    Jetro Willems ho rozehrál a hledal vzdušným centrem svého spoluhráče, místo toho ale balón poslal do bezpečí jeden z hostujících obránců. Borussia jde asi do posledního útoku v této části hry.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm byli ze začátku lepším týmem domácí hráči, kteří si vypracovali několik šancí. Poté ale o sobě dala vědět hostující Borussia Dortmund, která pak svou aktivitu zužitkovala úvodní brankou, kterou vstřelil Nuri Şahin . Domácí pak měli další šance, ty ale i díky zákrokům Romana Bürkiho ke gólovým efektům nevedly. Uvidíme, co nám přinese druhá půle, rozhodně nemají domácí nic ztraceno a ještě se pokusí o úspěch. Druhý poločas začne v 16:35.
     
    Střely na branku: 1 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí hráči mohli jít do další akce, ale jejich rozehrávku překazila obrana hostů, která míč poté poslala daleko od své branky.
     
    47
    Pierre-Emerick Aubameyang se ocitl těsně před brankou Frankfurtu, ale než se dostal ke střele, zakročil obránce Jetro Willems a i on pak poslal míč do bezpečí.
     
    47
    Carlos Salcedo vyslal z dobrých dvaceti minut vzdušnou střelu před branku Borussie, ale Roman Bürki se dobře postavil a pak bez větších problémů míč ukryl ve svých rukavicích. Následuje jeho odkop od branky.
     
    48
    Ante Rebić sebral míč Nevenu Subotićovi a prvně jmenovaný pak střílel na branku Borussie, kde byl ale se svým dalším zákrokem připravený Roman Bürki.
     
    49
    Hosté si koledují. Domácí jsou nyní znovu lepším týmem a hosté jsou rozhodně pasivnější. Z toho pramenily šance v úvodu druhé půle, které ale opět ke srovnání stavu skóre nevedly.
     
    50
    Pierre-Emerick Aubameyang spálil další svoji šanci. Uvnitř velkého vápna se dostal ke střele, dá se říci, že měl i hodně času a prostoru k zakončení, svou střelu poslal ale pouze hodně vysoko nad domácí branku. Sám se poté chytá za hlavu.
     
    52
    Lukas Hradecky si připsal na druhé straně zákrok proti nabíhajícímu Maximilianu Philippovi, který poslal míč přímo do jeho rukavic.
     
    53
    Nyní byly k vidění šance na obou stranách, ale brankáři obou celků byli pozorní a míč za svá záda nepustili.
     
    54
    Znovu zaútočili domácí hráči, rodila se další velmi slibná šance, ale hostující stopeři se stačili vrátit zpět a zabránili tak dalšímu nebezpečí před brankou Dortmundu.
     
    55
    Vzdušná střela mířila do pokutového území na straně hostů, kde ale opět sebral balón Roman Bürki, který ho odkopl do bezpečí. Domácí jsou čím dál nebezpečnější.
     
    56
    Domácí byli znovu nebezpeční před hostující brankou a nutno podotknout, že by si vyrovnání rozhodně zasloužili. Ale Roman Bürki svými zákroky motá domácím hlavy.
     
    57
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí sice byli týmem, který od počátku druhé půle útočil, ale gólem se nyní z nenápadné akce prosadili hosté. Frankfurt ztratil na polovině hřiště míč a do akce se vydal MAXIMILIAN PHILIPP, který poté z levé strany ve velkém vápně dokázal prostřelit Hradeckeho pod jeho levou rukou a umístil míč k levé tyči jeho branky – 0:2. Brankář domácích se hodně zlobí. Asistence: Mario Götze.
    57. Maximilian PHILIPP - 0:2
     
    58
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Dan-Axel Zagadou.
     
    59
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Šindži Kagawa.
     
    59
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Marco Russ, přichází Branimir Hrgota.
     
    60
    V další akci byli hosté, Pierre-Emerick Aubameyang dostal přihrávku od svého spoluhráče a zakončoval do prázdné branky, nicméně radovat se nemohl. Byl totiž v ofsajdové pozici a gól hostů tak nemohl platit.
     
    62
    Další akce hostů, ta ale opět brankou neskončila. Dortmundští tak nyní přidali na obrátkách.
     
    63
    Brankář Bürki fauloval soupeře, dostává žlutou kartu a sudí nařizuje pokutový kop!
    63. Faul Bürkiho, po němž sudí nařídil penaltu.
     
    64
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Hostující brankář fauloval v pokutovém území Anteho Rebiće, který by jinak asi střílel do odkryté branky a sudí nařídil pokutový kop. Na jeho značku si postavil míč SÉBASTIEN HALLER, který poté penaltu v pohodě proměnil a poslal míč do pravého horního rohu z jeho pohledu.
    64. Sébastien HALLER - 1:2
     
    65
    Lukas Hradecky znovu zasahoval proti střele hostů a díky němu se tak Dortmund nedostal do vyššího vedení. Nyní mají balón domácí a míří před branku Bürkiho.
     
    66
    Domácí branka nakopla a dostali se opět do slibné šance. Proti ale byla obrana hostů, která nepustila Frankfurt do zakončení.
     
    68
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    No a je vyrovnáno! Domácí znovu vymysleli slibnou akci, míč si poté převzal nabíhající MARIUS WOLF, který poté poslal míč na pravou tyč z pohledu hostujícího brankáře a po odrazu od ní skončil míč za jeho zády – 2:2. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Mijat Gaćinović.
    68. Marius WOLF - 2:2
     
    70
    Autor vyrovnávací branky se znovu dostal do další šance, po jeho střele ale došlo k nechtěnému střetu s protihráčem a Wolf tak zůstal ležet na zemi s bolestivou grimasou.
     
    71
    Ale Wolf je už v pořádku, zřejmě došlo k nějaké křeči. Zapojil se do hry. Jenže do protiakce pak zamířili hosté a střela Maximiliana Philippa pak byla zastavena domácí obranou.
     
    72
    Akce střídá akci. Na obou stranách byly znovu vidět dobré pozice ke střele, ale nikdo z hráčů nedokázal dostat míč do branky svého soupeře.
     
    73
    Dlouhý nákop až před branku hostů provedl Mijat Gaćinović, ale obrana Dortmundu odvrátila míč do bezpečí.
     
    75
    Wolf, který stále pokulhává po předchozím střetu, se dostal k míči, ale jeho střela skončila pouze mimo tři tyče.
     
    76
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Marius Wolf, přichází Taleb Tawatha.
     
    76
    Na vysoký míč si vyskočil Lukas Hradecky, ale nemusel. Ten nakonec skončil jen v síti nad jeho brankou a následovat tak bude odkop od ní.
     
    77
    Domácí po akci Anteho Rebiće vybojovali rohový kop a mají tak další šanci strhnout z této standardní situace poprvé vedení na svou stranu.
     
    78
    Ten zahrál Mario Götze, ale míč poslal jen na hlavu jednoho z hostujících obránců, kteří ho vyhlavičkovali mimo ohrožení vlastní branky.
     
    79
    Roman Bürki vytasil další přesný zákrok a zlikvidoval tak další šanci domácích, kteří v závěru utkání působí tak, že mají ještě mnoho sil. No ještě nás rozhodně čeká zajímavý závěr utkání.
     
    80
    Pierre-Emerick Aubameyang se snažil nacentrovat míč do pokutového území, ale trefil jen domácího obránce Jetra Willemse, který tak zastavil akci hostů.
     
    81
    Nyní zahrozili opět hosté, míč podržel uprostřed hřiště Maximilian Philipp a hned na to ho rozehrál Šindžimu Kagawovi, který poté svou přízemní střelu poslal jen vedle pravé tyče domácí branky.
     
    82
    A znovu agilní Maximilian Philipp, jenž uvnitř velkého vápna poslal dloubáčkem míč na Pierreho-Emericka Aubameyanga, jenže ten na něho nedosáhl. Rázem tak slibná akce hostů končí.
     
    83
    Na druhé straně se neujala střela z velké dálky z kopačky Mijata Gaćinoviće a útočit půjdou znovu hosté.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Jadon Sancho.
     
    84
    Jetro Willems z pravé strany vyslal dobrý centr, který se snesl těsně před velké vápno, ale na míč si doskočili hosté a zabránili tak další domácí aktivitě před Bürkiho brankou.
     
    85
    Na druhé straně se pak uvolnil před brankou domácích Makoto Hasebe, ale nedokázal se pak protáhnout mezi obránci hostů a ti tak zastavili další akci domácích.
     
    86
    Ante Rebić se uvolnil a nabíhal si před hostující branku, branka Dortmundu ovšem znovu zakročila a pro domácí je tu alespoň rohový kop, který rozehraje Gaćinović.
     
    86
    Nic z toho ale nebylo a hosté hned po zisku míče spěchají před domácí branku, kde se ještě pokusí strhnout vedení na svou stranu.
     
    87
    Christian Pulisic nacentroval míč směrem před domácí brankou, ale do jeho přihrávky spoluhráči vložil nohu Carlos Salcedo, jenž tak znovu hodně pomohl svému brankáři.
     
    88
    Domácí se vrhli do další útočné akce a před brankou Dortmundu bylo živo. Ale znovu pozorná obrana žlutočerných zapracovala na jedničku. Spokojenější jsou zatím ale rozhodně domácí hráči.
     
    89
    Obrovská šance Dortmundu! Nuri Şahin zakončoval do odkryté branky domácích, ale na poslední chvíli jeho stoprocentní gólovku zastavil na brankové čáře Makoto Hasebe, jenž tak podržel slibný výsledek svého týmu!
    89. Şahinovu střelu do prázdné branky vykopl za pět minut dvanáct do bezpečí Hasebe.
     
    90
    Marc Bartra dostává žlutou kartu za nešetrný zákrok na soupeře. Už jsme v devadesáté minutě.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase hlavní sudí nastaví ještě tři minuty navíc.
     
    90+2
    Hosté se znovu dostali do šance, ale domácí hráči zamkli prostor před vlastní brankou a nedovolili Borussii jít do zakončení.
     
    90+3
    Christian Pulisic ještě poslal centr do pokutového území, kde ho sebrali domácí obránci a odkopli míč do bezpečí. Čas se naplnil a je tu už závěr celého utkání, ve kterém jsou rozhodně spokojenější domácí hráči.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. V nádherném utkání plném šancí na obou stranách se nakonec zrodila remíza 2:2. V sedmapadesáté minutě poslal hosty do dvoubrankového náskoku Maximilian Philipp, jenže domácí dokázali snížit, když pokutový kop proměnil Sébastien Haller. No a aktivitu domácích pak dokázal zúročit Marius Wolf, jenž vyrovnal. Poté se už nikdo mezi tři tyče netrefil. V závěru utkání pak mohli jít hosté znovu do vedení, ale trefu Nuriho Şahina do prázdné branky zastavil v pravý čas Makoto Hasebe. Oba celky si tak do tabulky připíší po jednom bodu.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:30:15)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 64. Haller (pen.), 68. M. Wolf (Gaćinović) – 18. Şahin (Bartra), 57. Philipp (M. Götze)

    Karty:   41. Gaćinović (FRN) – 45+1. Weigl (DOR), 63. Bürki (DOR), 90. Bartra (DOR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:11.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Russ (59. Hrgota), Hasebe, D. Abraham (C) – Chandler (37. Salcedo), K-P. Boateng, Gaćinović, Willems – M. Wolf (76. Tawatha), Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Tawatha, Salcedo, de Guzmán, Barkok, Hrgota, Blum.

    Borussia Dortmund: Bürki – G. Castro (59. Kagawa), Subotić, Bartra, Toljan – Şahin, Weigl (58. Zagadou), M. Götze – Pulisic, Aubameyang (C), Philipp (84. Sancho).
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Kagawa, Jarmolenko, Sancho, Isak, Bruun Larsen.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüler
    thejrc.org