Buffalo – Vancouver 2:4 (kon.) | New Jersey – San Jose 0:3 (kon.) | Florida – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Detroit – Washington 3:4 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 4:3 (kon.) | Anaheim – Montreal 6:2 (kon.)
NY Rangers – Nashville 4:2 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Pittsburgh Penguins
Sobota 21.10.2017, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:55
     
    59:55
    Obrovská šance Panterů na srovnání! Hubredeau clonil a bekhendem posunul puk na pravé křídlo, kde Barkov měl na hokejce prodloužení. Cole letěl automaticky po ústech do střely, Murray ucpal prostor mezi levou rukou a tělem!
     
    58:12
    Tak ještě předtím si bere Florida timeout.
     
    58:12
    Reimer je na střídačce a Florida hraje v šesti lidech!
    57:07 Conor SHEARY - 3:4
     
    57:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle bude Radima Vrbatu hodně bolet. CONOR SHEARY nabral velkou rychlost na levém křídle, Ekblad jej nechytil, stejně tak Pysyk. Ten už jej mohl jen hákovat. CONOR SHEARY posouvá Pens podruhé v zápase do vedení přesným bekhendovým blafákem k pravé tyči.
     
    56:32
    Malkin netrefil celkem výrazně prázdnou branku soupeře z pravého kruhu při dorážce.
     
    55:36
    Co k tomu dodat? Radim Vrbata (Florida) nabízí Pens dobrou šanci na dva body z tohoto mače. Český útočník bude doufat, že bude sedět dvě minuty, protože jinak to bude s Floridou hodně nahnuté. Hokejista držící hokejku na pravou stranu totiž podrazil soupeře na útočné modré čáře z vlastního pohledu.
    49:19 MacKenzie WEEGAR - 3:3
     
    49:19
    Florida právě vstřelila branku!
    Barkov pomohl domácím. Poté si MACKENZIE WEEGAT stáhl puk na pravém kruhu, vyřadil ze hry jednoho z hostů. Načež následovala střela na lapačku Murrayho. Puk spadl do horní poloviny branky soupeře. Ten toho přes tři hráče opravdu asi moc neviděl. První branka v kariéře v NHL pro Weegara. Asistence: Mark Pysyk, Jonathan Hubredeau.
    47:03
     
    47:03
    Trocheck přihrával z levého kruhu při brejku na střed, ale vynikající zákrok Murrayho, který si dobře povyjel proti soupeři znamená, že Pens stále vedou.
     
    44:46
    Střídání v týmu Florida Panthers: ze hřiště odchází Roberto Luongo, přichází James Reimer.
     
    44:46
    Tak tohle je hodně velká smůla. Sheary projížděl před Luongem a chtěl se natáhnout pro kotouč letící pro mantinelu. Načež hráč hostů přitiskl k tyči pravou ruku Luonga a ten zřejmě bude muset střídat!
     
    44:46
    Ojojoj, mimo hru se něco stalo s Luongem. Jeden z členů domácího týmu poté ošetřuje prsty kanadského brankáře. Reimer se rozcvičuje!
     
    42:56
    MacKenzie (Florida) hákoval McKegga a hosté budou hrát přesilovku.
    38:12
     
    38:12
    Hubredeau obehrál rozehrávajícího beka a poté byl hbitý před Murraym, trošku se i dotkl brankáře hostů. Cole se vrhl protihráči pod nohy, ale brankář Pens i díky němu odolal.
     
    35:53
    Vrbata dostal přihrávku a počkal na levém kruhu na Trochecka. Ten se poté obtočil kolem tyče Murrayho, ale forhendem nezakončil do sítě ve velké šanci.
     
    34:57
    Zřejmě Barkov získal puk a posunul jej na hrot, Hubredeau se poté snažil vykoupat Murrayho forhendovým blafákem, ale brankář Pens skvěle zasáhl!
    31:12 Sidney CROSBY - 2:3
     
    31:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak teď hosté zamkli soupeře před Luongem. Celá přesilová hra se hrála před brankou kanadského brankáře Floridy. Horqnvist dobře pracoval před domácí pokladnicí. Nakonec Malkin z pravého kruhu přihrál do ohně na střed spoluhráči. SIDNEY CROSBY zakončil pod břevno do pravé poloviny domácí branky! Pens jdou zcela zaslouženě do vedení! Asistence: Jevgenij Malkin.
    30:08
     
    30:08
    Crosby dostal přihrávku do druhé vlny na pravý kruh. Malkin střelou z jedničky vyprášil lapačku Luonga.
     
    29:37
    Petrovic (Florida) totiž sekl přes prsty Kessela. Ten mu poté jasně vysvětlit svůj názor na věc.
     
    27:59
    Naděje Panterů na ohrožení Murrayho byly asi takové, jakože čeští politici splní své předvolební sliby.
    22:44 Carter ROWNEY - 2:2
     
    22:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Než se Panteři probudili, tak je to 2:2! Weegar udělal naprosto školáckou chybu za vlastní brankou. Reaves se snadno dostal před beka domácích. Následovala přihrávka bekhendem na zadní tyči, kde CARTER ROWNEY vstřelil svůj první gól v sezoně.
    22:14 Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    22:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens vyhráli buly ze svého pohledu na pravé straně. Kessel poté po přenesení hry z levého kruhu adresoval pas na zadní tyč a JEVGENIJ MALKIN překonal Luonga střelou zblízka mezi nohama domácího brankáře.
     
    22:07
    Hubredeau (Florida) naprosto zbytečně oplácel Coleovi a dostává dvě minuty za sekání.
    18:12
     
    18:12
    Rust si krásně udělal na levém křídle prostor a dostal se před obránce soupeře, jenž Luongo vytáhl zákrok levým betonem proti snaze o forhendový blafák protihráče.
     
    16:30
    Kessel (Pens) hákoval protihráče ve svém obranném pásmu a dostává dvě minuty.
     
    16:03
    Kessel zůstal zcela schovaný za obranou Panthers, ale z osy hřiště trefil sám před Luongem levý beton domácího brankáře.
    05:49 Aleksander BARKOV - 2:0
     
    05:49
    Florida právě vstřelila branku!
    Dadonov z levého rohu útočného pásma domácích nahrál na modrou čáru. Yandle si vyměnil kotouč se svým kolegou z obrany a z pozice levého beka poslal puk křížem na pravý kruh. ALEXANDR BARKOV zamířil s hokejkou na levou stranu do pravého horního rohu branky Murrayho, respektive nad levé rameno brankáře hostů. Asistence: Keith, Aaron Ekblad.
    04:15 Jamie MCGINN - 1:0
     
    04:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak tohle gól jde jednoznačně za Murraym. Brankář hostů vyrazil skákavý puk hokejkou. Na to přesně čekal na levé straně stojící JAMIE MCGINN a snadno pod tělem gólmana Pens využil chyby muže s maskou. Asistence: Radim Vrbata.
     
    00:07
    Cole (Pittsburgh) fauloval Vrbatu, zasáhl hokejkou obličej českého hráče a dostává dvě minuty.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 5. J. McGinn (Vrbata), 6. Barkov (Yandle, Ekblad), 50. Weegar (Pysyk, Huberdeau) – 23. Malkin (Kessel), 23. Rowney, 32. Crosby (Malkin), 58. Sheary (TS)


    Florida Panthers: Luongo (45. Reimer) – Yandle, Ekblad (A), Matheson, Petrovic, Weegar, Pysyk – Huberdeau, Barkov, Dadonov – J. McGinn, Trocheck (A), Vrbata – Bjugstad, McCann, Tippett – Haley, MacKenzie (C), Sceviour.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Niemi) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Ruhwedel, Cole, J. Schultz – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin (A), Kessel – Hagelin, McKegg, Hörnqvist – Rowney, Reaves, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Rank, O´Rourke – Pancich, Alphonso
    thejrc.org