Chomutov – K. Vary 0:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:3 (kon.)
Sparta – Slavia 3:4 (po pr.) | Pardubice – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.)
Třinec – Havířov 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 7:4 (kon.)
Salzburg – Jihlava 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (1:0, 3:2, 0:1)
HC Motor České Budějovice
Sobota 21.10.2017, 15:30 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • Skupina C
Partner:
     
    59:58
    Dominik Šedivý minul prázdnou bránu, ale to domácí mrzet nebude.
     
    59:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Moje předchozí slova jako by se potvrdila. Jakmile se na led vrátili nejlepší hráči hostů, okamžitě přišel gól vzdálené naděje! ŠIMON KUBÍČEK od modré prostřelil vše před sebou, hostům ale zbývá jen 12 sekund – 4:3. Asistence: Jakub Čížek, Martin Beránek.
     
    58:29
    Ševců šel rychle na led a vykopl Novákovu dorážku do rohu.
     
    57:46
    Další projektil Šimona Kubíčka končí těsně vedle.
     
    57:09
    ...a brankář Daniel Svoboda zůstává na střídačce.
     
    57:09
    Radek Bělohlav si vybírá oddechový čas...
     
    57:09
    Hradečtí v klidu kombinovali, jenže pak se Tomáš Janoušek (HKM) za brankou hostů dopustil napadení, takže Motor dostává vítanou přesilovku čtyři na tři!
     
    56:02
    Následně se v brankovišti strhla mela, ze které rezultuje jeden menší trest pro každou stranu. Vyloučeni jsou Miroslav Kukla za držení a Jakub Čížek za hrubost. 4 na 4.
     
    52:35
    Jakub Čížek dostal přihrávku na levou stranu a ramenem se dostal před hradeckého obránce. Musel ovšem rychle pálit, mířil na druhou tyč, kde zasáhl Kryštof Ševců.
     
    50:05
    Prvního jmenovaného pak dohtál Patrik Škola (CEM), který je vyloučen za nedovolené bránění. Teprve druhá hradecká přesilovka.
     
    50:02
    Vojtěch Síla s Pinkasem spustil na budějovickém brankovišti obrovskou přetahovanou, ovšem domácí se nedostali ke gólové dorážce! Svoboda už ležel na zádech.
     
    48:52
    Svoboda vyjel proti najíždějícímu Hradečákovi daleko z branky, rozehrávka se mu ale moc nepovedla a puk se dostal k Dominiku Šedivému. Situaci však prováhal a pak se Svoboda do své klece vrátil!
     
    47:48
    Velmi dobře hrající Mountfield mohl potvrdit náskok v přečíslení dva na jednoho. Petr Poppel nahrál Tadeáši Pinkasovi, ten mu kotouč vrátil, nicméně Poppel už se trochu dostal z ideálního úhlu a na Svobodu nevyzrál.
     
    40:41
    Obrana Mountfieldu znovu zaspala a před gólmanem zůstal úplně volný Aleš Řezáč. Ten nicméně neprokázal tolik pohotovosti jako Novák.
     
    38:56
    Domácí jsou pasivní, Pavel Novák je dorážkou z úhlu nepotrestal, neboť ji poslal mimo.
     
    36:52
    A to samozřejmě viděl Libor Pivko, který si po icingu vybírá oddechový čas.
     
    34:53
    Pro Marka Dvořáka zápas končí, v kleci Motoru ho nahrazuje Daniel Svoboda.
     
    34:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Už když jsem viděl, jak se DOMINIK SKLENÁŘ rozjíždí z vlastní modré čáry, tušil jsem, že pro hosty bude zle. A to potvrdil především budějovický obránce, který úplně špatně ustupoval. Pustil tak Sklenáře k jeho obáváné střele, na níž Dvořák nedosáhl – 4:2! Asistence: Petr Kuboš.
     
    32:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Chtěl jsem napsat, že bez gólu určitě dlouho nezůstaneme, a hned se to potvrzuje. Hradec si bere zpátky ztracené vedení! Pořádný kus práce odvedl Tadeáš Pinkas, jenž na hostech nadvakrát vybojoval kotouč. Pak ho poslal na Vojtěcha Sílu, ale ten místo střely ještě vybídl na hranici brankoviště PETRA POPPLA, který se nemýlil – 3:2! Asistence: Vojtěch Síla, Tadeáš Pinkas.
     
    31:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovické fanynky propukají v euforii, neboť Motor má v týmu šikulu, kterému vůbec nevadí, že je nejmladší! PAVEL NOVÁK ze vzduchu famózní baseballovou ulejvkou zpracoval daleký pas od Silného a mířil sám na hradeckého gólmana. První zakončení mu nevyšlo, ale pak z bekhendové otočky prostřelil Ševců mezi betony, takže po jeho druhé trefě máme vyrovnáno – 2:2! Asistence: Michal Silný, Jakub Čížek.
     
    28:55
    Zákrok utkání! Dominik Šedivý v přečíslení počkal na Dominika Sklenáře, jenž vyzval ke gólu Petra Kuboše. Dvořák se proti němu ale fantasticky přesunul a udržel pro svůj tým nadějný stav!
     
    28:07
    Hradec teď hraje fakticky ve třech, neboť Martin Pěnčík schytal ránu pukem a svíjí se v bolestech.
     
    26:57
    Vojtěch Krcho zase zůstal sám před Ševců, rychlou střelou ho ale nepropálil!
     
    26:22
    Svou druhou přesilovku si zahrají Budějovice, jeden z mistrů extraligy mladšího dorostu David Voňka (HKM) je vyloučen za hákování.
     
    24:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ale Motor se velmi rychle vrací do zápasu! Tentokrát propadla hradecká obrana, která si za zády nechala úplně volného PAVLA NOVÁKA. Jakmile na něj Jakub Čížek dostal kotouč, jediný mladší dorostenec v zápase neměl sebemenší problém poprvé překonat Kryštofa Ševců – 2:1! Asistence: Jakub Čížek, Tomáš Hubata.
     
    21:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    A teď toho Jihočeši litují dvojnásob, protože Hradečtí zdvojnásobují své vedení! Matěj Síla si na středovém kruhu zařval Pfeifrovi o přihrávku, potom se bezhlavě nepustil do souboje jeden na jednoho. Místo toho si počkal na JAKUBA KYNČLA, který se jako defenzivní žolík utrhnul všem soupeřům a Dvořáka pak nekompromisně prostřelil mezi betony – 2:0! Asistence: Matěj Síla, Vojtěch Pfeifer.
     
    21:14
    Výtečný Kryštof Ševců! Pravým betonem nejdřív vykopl Novákovu střelu z mezikruží, která volala po vyrovnání, následně zastavil také teč z hokejky Michala Silného.
     
    16:04
    Na druhé straně přišla střela od modré, Dvořák ji nejspíš lízl a puk skončil kousek za tyčkou.
     
    14:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    I přes převahu hostů z posledních minut je to Mountfield, kdo otevírá skóre zápasu! Dominik Šedivý obral váhavého soupeře o kotouč a z pravé strany pak našel před brankovištěm DOMINIKA SKLENÁŘE. Ten byl v souboji s protivníkem, přesto nějak puk trefil a poslal ho za záda Marka Dvořáka – 1:0! Asistence: Dominik Šedivý.
     
    12:57
    Aktivitu Pavla Nováka dokonal na brankovišti Ondřej Vaculík, jeho bekhendovou dorážku vytáhl Ševců těsně vedle tyčky!
     
    10:02
    Hradec ovšem střídal příliš pomalu a vysloužil si trest za příliš mnoho hráčů, což už střídačka přes veškeré snahy neukecala. Dvě minuty odsedí Petr Poppel (HKM), jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    08:51
    Hosté se prudce navezli do hradeckého brankoviště, jenže o chvíli později se dopustili prvního faulu v utkání. Ondřej Vaculík (CEM) odchází na trestnou lavici poslušně za podražení.
     
    04:03
    Hradeckou aktivitu rázně utnula průniková přihrávka na Pavla Nováka, který se řítil na branku domácích. Na zádech měl ale obránce, hlavně kvůli němu zakončil vedle!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Sklenář (Šedivý), 22. Kynčl (M. Síla, Pfeifer), 33. Poppel (V. Síla, Pinkas), 35. Sklenář (Kuboš) – 25. Novák (J. Čížek, Hubata), 32. Novák (Silný, J. Čížek), 60. Kubíček (J. Čížek, Beránek)


    Mountfield HK: Ševců (Sajdl) – Řehák, Kukla (C), Voňka, Janoušek, Pěnčík, J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, Pinkas, Hrabčák, Pfeifer, Šánek, V. Síla, Soukup, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    HC Motor České Budějovice: Dvořák (35. Svoboda) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný (C), Melichar, Novák, Beránek, Krcho, Řezáč, Petřík, Egert, Hrubec, Vaculík, J. Čížek, Masopust, Grossmann. Trenér: Radek Bělohlav.

    Rozhodčí: Kubíček – Roischel, Gregor.
    thejrc.org