Chomutov – K. Vary 0:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:3 (kon.)
Sparta – Slavia 3:4 (po pr.) | Pardubice – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.)
Třinec – Havířov 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 7:4 (kon.)
Salzburg – Jihlava 6:1 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 21.10.2017, 16:40 • Red Bull Soccer and Hockey Academy, Salzburg, Rakousko • Extraliga staršího dorostu • Skupina D
Partner:
     
    S konstatováním, že Jihlava sice v páté minutě během šestnácti sekund srovnala vedení Salzburgu, který ale nakonec vsítil dalších pět góů a vyhrál 6:1, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:52:10)
     
    Jihlavští hokejisté jsou spolu s Olomoucí a Kometou třetím týmem, který si na ledě Salzburgu připisují zatím nejmírnější prohru v sezoně – o pět gólů, ale tohle je vůbec nemůže těšit. Lídr skupiny EHC Red Bull Salzburg totiž vítězí 6:1, když ve třetí třetině přidali góly ještě Paul Huber a Mack Michael Donald Stewart.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Přesně v návratu jihlavského hráče z trestné využívá Salzburg druhou přesilovku v zápasu. Na Wimmera a Wallnera navazuje svým premiérovým gólem v sezoně také MACK MICHAEL DONALD STEWART a upravuje tak stav na zřejmě konečných 6:1. Asistence: Daniel Wirt, Christian Obu.
     
    57:52
    Na závěr přichází ještě jedno vyloučení. Také další jihlavský útočník Tomáš Pigl dnes usedá podruhé na trestnou lavici, tentokrát za faul kolenem.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    52:06
    Také třetí oslabení přestál Salzburg bez úhony a hraje v plném počtu.
     
    50:06
    Salzburská střídačka byla nyní trošku nepozorná a hrála v šesti, čehož si sudí samozřejmě všimli. Odpykat trest hráčské lavice za příliš mnoho hráčů půjde Dennis Lobach.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    43:03
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí tým upevňuje svoje vedení, když PAUL HUBER dává svůj šestý gól v sezoně, na který mu asistoval Justin Schütz, jeden z nejlepších nahrávačů Red Bullu. Asistence: Justin Schütz, Kilian Zündel.
     
    40:25
    Jihlavští přesilovku nevyužili, Salzburg hraje v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    Salzburg po výhře v první třetině zvítězil i v části druhé, když na průběžných 4:1 zvyšoval dvě a čtvrt minuty před odchodem do šaten využitou přesilovou hrou Philipp Peter Wimmer a vsítil tak svůj druhý gól v dnešním zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:25
    Vylučování ve druhé třetině začalo na straně Salzburgu a zdá se, že na domácí straně také skončí. Druhým potrestaným hráčem EHC je Igor Alanov – dvě minuty, nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    37:46
    Salzburg právě vstřelil branku!
    PHILIPP PETER WIMMER dává ve svém třetím utkání v letošním ročníku druhý gól – a dnešní svůj druhý v zápase. Využívá přesilovou hru a posílá Tomáše Valu z trestné lavice o 15 vteřin dříve. Asistence: Daniel Wirt, Senna Peeters.
     
    36:01
    Třetí trest pro jihlavský tým během necelých čtyř minut. Ven jde Tomáš Pigl za hákování.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    35:38
    Ačkoliv nyní může Tomáš Vala vyjet zpět z trestné na led, domácí v plném počtu nebudou hrát dlouho. Signalizován je totiž další trest jihlavského hráče.
     
    34:30
    Nyní se navíc Dukel podařilo dvakrát za sebou vyhodit kotouč do středního pásma. Jihlava zatím hraje oslabení velmi dobře.
     
    34:15
    Jihlavští se ubránili a už hrají ve čtyřech.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Wimmer (Schitz, Stewart), 14. Wallner, 19. Schitz (Vogt, Stewart), 38. Wimmer (Wirt, Peeters), 44. Huber (Schitz, Zündel), 60. Stewart (Wirt, Obu) – 5. Brož


    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Obu, Wirt, Pasanen, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer – Stewart, Schütz, Rebernig, Lindner, Lobach, Barinka, Schitz, Harnisch, Hede, Vogt, Huber, Petters, Wallner
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Juřička) – Křišta, Piskač, Veleba, Marek, Trávník, Zvěřina, Rašín – Brož, Vala, Daňhel, Úlovec, Zadražil, Krajíček, Najman, Filip, Juda, Pigl, Barák

    Rozhodčí: Kontschieder – Bründl, Wimmler
    thejrc.org