Studénka Sledge – SOHO Olomouc 1:3 (kon.) | Zlín sledge – SHK Mustangové 4:0 (kon.) | Č.Budějovice – Litvínov 3:0 (kon.)
HC Sparta Praha Sledge – Karlovy Vary 2:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha Sledge
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
SKV Sharks Karlovy Vary
Sobota 21.10.2017, 18:15 • Tipsport arena, (Praha - Holešovice) • Česká para hokejová liga • 3. kolo
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s Vámi loučím, přeji příjemný zbytek soboty a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:53:21)
     
    Utkání doznala vítěze! Pražská Sparta hostila na svém ledě Žraloky z Karlových Varů, kteří v tomto zápase nedokázali najít recept na výborně chytajícího Vápenku. Pražané už ve třetí třetině v klidu kontrolovali hru a pomyslnou pojistku přidal Jan Frolík.Domácí si tak po heroickém výkonu připisují cenné tři body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Ještě jedna střela v podání domácích hokejistů. Tu s přehledem pokryl brankář Mach, u kterého také tento zápas skončí.
     
    43:55
    Před brankou Vápenky se chvíli ocital osamocený Wágner, k tomu ale však puk nedoputoval.
     
    43:21
    A další úspěšný zákrok Macha, který stále ještě drží karlovarské naděje v tomto utkání. Pražané jsou blízko výhře.
     
    42:59
    Hosté se ještě snaží o závěrečný tlak, Pražané ale svému sokovi moc prostoru na zakončení nedovolují.
     
    42:30
    O kotouč si hlasitě řekl Ohar, domácí hráč přihrál svému kolegovi a dnes velmi aktivnímu Zapletalovi, který opět ztroskotal na brankáři Machovi.
     
    41:40
    Za pukem se řítil Frolík, který svým pohybem vybojoval skvělou pozici pro Zapletala. Druhý jmenovaný trefil náruč brankáře Macha.
     
    41:17
    Pražané jsou nastěhováni v útočném pásmu a vyhlížejí skulinky, kterými by poslali puk na svatyně hostí.
     
    40:53
    A nechybělo mnoho a hosté se mohli radovat. Na pravém kruhu obdržel příhru forvard Wágner, kterého náramně vychytal Vápenka. Skvělý zákrok v podání domácího brankáře.
     
    40:16
    Domácí Zapletal uklidnil celou situaci podržením puku ve vlastním pásmu. Pražané začínají další atak na hostující branku.
     
    39:38
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, bude se vhazovat ve středním pásmu, čas Karlovarských na vyrovnání se pomalu, ale jistě krátí.
     
    38:32
    Domácí jsou zkrátka při chuti a nyní to byl Zapletal, který mohl přidat třetí branku svěřenců trenéra Jana Katauera. Domácí zadák nahodil, puk však orazítkoval jen zadní plexy.
     
    37:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí se dostávají do dvoubrankového trháku! Hned tři domácí hokejisté okupovali karlovarskou svatyni, tím, kdo dopravil tou za záda Macha, byl JAN FROLÍK – 2:0! Asistence: Zdenek Krupička.
     
    37:05
    Zapletal trošku zariskoval na útočné modré čáře, což se mu nevyplatilo. Puk mu vypíchl Wágner, na kterého se domácí sjeli jako vosy a nepustili ho vyjet z pásma ven.
     
    36:43
    Před útočícím hráčem Varů výborně zasáhl ve středním pásmu Zapletal, který ještě stihl najít Novotného. Ten byl ale ve špatném směru jízdy, a tak o puk přišel.
     
    35:58
    Tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, u puku jsou domácí hokejisté, kteří trpělivě čekají na své šance.
     
    35:17
    To se ale z větší části nepodařilo, v útočné třetině se ujal puku Nejedlý, který přihrál touš do hloubi pásma.
     
    34:47
    Hra se na chvíli přesunula do útočného pásma domácích, kteří se snaží obelstít karlovarskou defenzivu.
     
    34:01
    Mezi kruhy se dostal k puku jako slepý k houslím útočník Forgo, Vápenka si na jeho střelu počkal a vykryl ji svým ramenem.
     
    33:30
    Zapletal ve středním pásmu vybojoval puk a následně ho předložil do jízdy Jiřímu Krupičkovi. Druhý jmenovaný se dostal až před Macha, ale forhendovým blafákem jen prověřil tvrdost zadního mantinelu.
     
    32:34
    Po velmi urputném souboji za brankou domácího mužstva se ujal puku Zdenek Krupička, který však svou přihrávkou nikoho v rudém nenašel.
     
    31:49
    Luboš Nejedlý nabral rychlost ve vlastním pásmu a vzápětí se snažil vymyslet další kulišárnu v brankovišti domácích. Neúspěšně.
     
    31:15
    Vápenka přidržel touš ve své výstroji, Karlovarští evidentně chtějí ze zápasem ještě něco udělat. Buly po jeho pravici.
     
    30:32
    Do útoku měl namířeno Haas, před ním musel šlápnout do plných zadák Zapletal, domácí hráč celou situaci zvládl.
     
    30:06
    Po vyhraném vhazování ve středovém kruhu nahazoval ještě za červenou čárou obránce Zapletal. Mach puk zkrotil na svých betonech, vzápětí hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je rovněž minulostí. Byli jsme svědky několik příležitostí na vsítění dalších branek, ale k tomu i přes velkou snahu všech týmů nedošlo. Po třiceti odehraných minutách tohoto duelu je stav stále příznivější pro holešovický výběr, který vede 1:0.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:48
    I toto oslabení Západočeši zvládli na jedničku. Hrají opět v plném počtu hráčů na ledě a navíc mohou v klidu srovnat své síly před třetím dějstvím.
     
    29:17
    Zdenek Krupička si nyní nerozuměl se Zapletalem, který se musel pro puk vrátit až do střední třetiny. Pražané jsou tak nuceni opustit svou oblíbenou část kluziště.
     
    28:46
    Nachtigalová nyní zkusila překvapit brankáře Macha pohotovou ranou od mantinelu, brankář Karlových Varů se však nenechal vystrašit a puk chytil do své lapačky.
     
    27:48
    Domácí si zahrají další přesilovou hru. Za napadení odchází na dvě minuty na trestnou lavici útočník Karel Wágner (KVS).
     
    27:35
    Na druhé straně už upaloval do brejku kapitán Geier, na útočné modré ho však zradilo zpracování. Vápenka má puk pod kontrolou a rozdává ho na svého spoluhráče Raula.
     
    26:45
    Raul zastavil rodící se akci hostí a následně připravil dobrou možnost pro své spoluhráče. Před brankou byla Nachtigalová, která však nedokázala zakončit.
     
    26:34
    Rozhodčí z neznámého důvodu nyní přerušil hru, jelikož zřejmě ztratil puk z dohledu. Buly ve středním pásmu, blíže k tomu karlovarskému.
     
    25:50
    Domácí svoje oslabení zvládli velmi precizně a už hrají v plném počtu. V tom samém momentě se pískáno zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    25:44
    Po vyhraném buly si už chtěl sebrat puk do slibné pozice Frolík, kotouč byl ale příliš rychlý na to, aby ho domácí útočník mohl zpracovat.
     
    25:37
    Po několik urputných bojích v rohu kluziště zůstal na ledové ploše ležet jeden z hostujících hráčů. Nyní už je ale vše v pořádku, můžeme pokračovat ve hře.
     
    24:33
    Ve vlastním oslabení se hnal do úniku Jiří Krupička, kterému křižoval cestu Geier. Ze souboje kapitánů vzešel vítězně ten karlovarský, který odpálil puk před dotírajícím hráčem Sparty.
     
    23:50
    Avšak domácí hokejisty trochu brzdí faul Zdenka Krupičky (SPS). Hráč v rudém dresu inkasoval dvě minuty za nesportovní chování, a hosté si tak zahrají v početní výhodě.
     
    23:50
    Na druhé straně mířil sám na Vápenku kapitán Geier, Vápenka zůstal v klidu a tuto střelu zneškodnil.
     
    23:10
    Utkání nabralo celkem slušné tempo a oba týmy chtějí předvést svoje ofenzivní choutky. Nyní se o to pokoušel Novotný, ale neúspěšně.
     
    22:44
    Jiří Krupička se dostal do samostatného úniku, který chtěl zakončit rychlou střelou do horních pater Machovi svatyně. Svůj úmysl nakonec ještě přehodnotil a zkusil forhendovou kličku. Tu ale Mach přečetl a puk lapil.
     
    21:57
    Geier nahodil na Vápenku ze středního pásma, s tímto pokusem nemohl mít domácí brankář problém. U kotouče domácí, kteří rychle jedou dopředu.
     
    21:55
    Po vyhraném buly v útočném pásmu chtěl okamžitě střílel obránce Zapletal, tomu ale puk přeskočil hůl a domácí obránce se musel vrátit až do střední třetiny.
     
    21:27
    Další povedený zákrok karlovarského brankáře. Ten si nyní poradil s obtížnou střelou z kruhu. Bude se vhazovat po jeho pravici, domácí jsou opět v mírném náporu.
     
    20:48
    Geier nechal puk za sebou, čehož náramně využil Zapletal. Domácí hráč otočil hru směrem k Machovi, ale karlovarský obránce svoje zaváhání dokázal napravit.
     
    19:46
    Ukrytou střelou z úhlu chtěl překvapit muže s maskou Macha útočník Miroslav Novotný. Následně ještě dojížděli celou situaci Zdenek Krupička se svými kolegy, ale Mach udržel puk ve výstroji.
     
    19:28
    Karlovarští se stáhli ke své brance a na jistotu vyhazují černou gumu přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat u klece Macha.
     
    18:58
    Dobrá střela v podání domácích. Brankáři Machovi ještě nepříjemně clonil Jiří Raul, puk však nezasáhl. Domácí musejí do rohu kluziště začít od znovu.
     
    18:13
    Frolík nyní svou tvrdostí u mantinelu obral o kotouč jednoho z hostujících hráčů, a Pražané tak díky jeho počinu mohou kombinovat v útočném pásmu.
     
    17:47
    Domácí borci nyní chtěli rychle rozehrát a přečíslit hostující hráče. Pražanům je tak odpískáno další zakázané uvolnění. Buly před Vápenkou.
     
    17:05
    Menší skrumáž před brankou Macha. Následně si vzal na modré puk Jiří Krupička, který ještě dokázal udržet hru v útočné třetině.
     
    16:45
    Na opačné straně kluziště pro změnu zkoušel štěstí domácí Zdenek Krupička, kterého ale rovněž odstavil od kotouče jeden z hostujících beků.
     
    15:53
    O to se chtěl pokusit Geier, který byl ale zavčasu vystrnaděn do rohu kluziště. Nicméně Karlovarští se nadále drží na puku.
     
    15:07
    Hosté vyhráli úvodní buly druhé třetiny a rychle se přesouvají do útočného pásma, kde chtějí ohrozit brankáře Vápenku.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla vcelku vyrovnaný hokej. Zkraje měli více ze hry domácí borci. O chvíli později se však hosté oklepali a rovněž měli dobré šance na vstřelení branky. To se jim ale nepovedlo, a tak na druhé straně rozvlnil hostující svatyni Jiří Raul. Po první části hry tak svítí na tabuli příznivější stav pro Pražany.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:50
    V posledních vteřinách prvního dějství se ještě zjevil před brankou hostí kapitán Jiří Krupička, kterého pohotově vychytal Mach.
     
    14:10
    V poslední minutě zahrozila dvojice Raul – Zdenek Krupička! První jmenovaný udělal skvělou kličku na útočné modré Nejedlému, vzápětí servíroval kotouč na svého kolegu Krupičku, ten však ztroskotal na brankáři Machovi.
     
    13:46
    Stalo se tak. Hosté se ubránili na výbornou a jsou po dlouhé době zase v pěti. Domácí hokejisté jsou stále v útočném pásmu.
     
    13:35
    Domácí se ani tato přesilová hra příliš nedaří. Západočeši se v pohodě brání a nepouští Pražany do vyložených šancí.
     
    11:46
    Však početní výhoda domácího mužstva bude zanedlouho pokračovat, jelikož vražením zezadu se provinil hostující Jakub Haas (KVS).
     
    11:26
    Hosté se ubránili téměř na výbornou, Karlovarští hrají opět s plným počtem hráčů na ledě. Pražané však stále útočí.
     
    11:25
    Do samostatného úniku se hnal útočník Jan Krupička, na poslední chvíli od puku odstavil Geier. Škoda pro Spartu, dobrá šance na zvýšení svého vedení.
     
    10:55
    Před útočnou modrou čárou čekal na přihrávku kapitán Jiří Krupička, před ním však výborně zasáhla hostující obrana a nepustila útočníka na svá záda.
     
    10:25
    Domácím se nedaří patřičně usadit v útočném pásmu, nyní to zkoušel Raul, ale rovněž neúspěšně.
     
    09:57
    Nyní svěřencům trenéra Jana Katauera nevyšla rozehrávka. Hlavní sudí píská zakázané uvolnění, buly před Vápenkou.
     
    09:49
    Hostům se dokonce ve vlastním oslabení povedlo zahrozit. Po následném přerušení hry se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    09:16
    A máme tu první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici usedá hostující zadák Luboš Nejedlý (KVS), který si odsedí dvě minuty za držení protihráče.
     
    08:55
    Karafiát spěchal za pukem, vedle sebe měl ještě jednoho spoluhráče, ale domácí se včas dokázali zformovat. Nyní jsou to domácí, kteří operují s pukem.
     
    08:12
    V rohu kluziště se snažil vybojovat touš Zdenek Krupička, blíže k puku měl však obránce Nejedlý. Hra se posléze stěhuje do útočného pásma hostí.
     
    07:44
    Rychlý kontr domácích. Do pásma bleskově najel Zdenek Krupička, svou střelou ale jen prověřil náruč brankáře Macha.
     
    06:36
    Karlovarští mohli rázem vyrovnat. Před brankou byl úplně osamocen Haas, kterého skvěle vychytal Vápenka. Následně ještě dojížděl na brankoviště Geier, ale ani v tomto případě vzešel ze souboje vítězně domácí brankář.
     
    05:45
    Pražané výrazně ožili a snaží se přidat další branku! Po menších zmatcích v hostující defenzivě se puku ujal Novotný, ale hned byl od touše odtlačen.
     
    04:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu první direkt v síti hostujícího mužstva! Před brankou Karlovarských se nejlépe zorientoval JIŘÍ RAUL, který tak má na svědomí první branku domácího výběru – 1:0! Asistence: Jan Zapletal.
     
    03:46
    Domácí opět rozjeli své motory, za pukem spěchal opět Frolík, ale i v tomto případě se kotouč doklouzal až do rohu kluziště.
     
    03:19
    Nyní se Pražané mohli dostat do rychlého protiútoku! Jan Frolík nabral rychlost, puk mu ale v rozhodující chvíli utekl z čepele.
     
    02:35
    A také Vápenka má na svém kontě první zákrok, když čelil nebezpečné střele z levého kruhu. Domácí brankář ale natáhl svou hokejku a puk vyrazil.
     
    01:30
    Nyní se to ale Zdenkovi Krupičkovi příliš nepodařilo. Rozhodčí píská zakázané uvolnění a hra se stěhuje zpět do obranném pásma domácích.
     
    00:55
    A nyní Pražané slušně zahrozili! Zdenek Krupička dostal touš do mezikruží, odkud vyslal rychlou ránu nahoru. Puk však mířil mimo.
     
    00:07
    Úvodní buly zápasu vyhráli domácí hráči. Zapletal se ale musí vrátit za svou svatyni, kde zakládá první útočnou akci domácího výběru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha (sledge): Vápenka – Raul, Zapletal (A) – Z. Krupička (A), J. Krupička (C), M. Novotný, J. Frolík, Nachtigalová, Ohar. Trenér: Jan Katauer.

    SKV Sharks Karlovy Vary: Mach (Bozděk) – Wágner, Nejedlý (A) – Schneider, Forgo, Haas, Kovářík, Geier (C), L. Karafiát, M. Volf. Trenér: Miroslav Hrbek.
     
    Ještě jednou dobrý den už přímo z pražské Tipsport areny. Hráči obou týmů právě nasadili svá zařízení, na kterých budou bruslit. O pár okamžiků poté se vydali na svá rozbruslení. Utkání započne za necelých deset minut!
     
    Krásný hokejový den. Na programu je dnes třetí kolo E.P.C. Management České sledge hokejové ligy, ve kterém vyzvou sparťanští sledge hokejisté Žraloky z Karlových Varů. Celým online textovým přenosem Vás mile rád provedu. Úvodní buly zápasu je naplánováno na 18:15 hodin. Přeji příjemnou zábavu!
    Díky vydřenému skalpu nad Švédskem a těsné výhře nad Japonskem se čeští sledge hokejisté i za účasti čtyř sparťanů kvalifikovali na Paralympijské hry 2018!
     
    HC Sparta Praha sledge hokej
    6. místo, 2 body, skóre: 3:5

    Pražané vstoupili do nové sezony levou nohou. Svěřenci trenéra Jana Katauera totiž padli s výběrem SHK Mustangové AUTO IN poměrem 1:4, v následném klání si však spravili chuť výhrou 2:1 s Olomoucí. Na kontě tak mají zatím dva body.

    SKV Sharks Karlovy Vary
    5. místo, 2 body, skóre: 8:8

    Západočeši jsou na tom o něco málo lépe než jejich soupeř. Karlovarští nejprve zdolali tým HC KES Studénka 4:3 v samostatných nájezdech, ale poté přišla první prohra v probíhajícím ročníku. Sledge hokejisté z lázeňského města nestačili na SHK LAPP Zlín, kterému podlehli v přestřelce 4:5.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 5. Raul (Zapletal), 38. Frolík (Z. Krupička)


    HC Sparta Praha Sledge: Vápenka – Raul, Zapletal (A) – Z. Krupička (A), J. Krupička (C), M. Novotný, J. Frolík, Nachtigalová, Ohar. Trenér: Jan Katauer.
    SKV Sharks Karlovy Vary: Mach (Bozděk) – Wágner, Nejedlý (A) – Schneider, Forgo, Haas, Kovářík, Geier (C), L. Karafiát, M. Volf. Trenér: Miroslav Hrbek.
    thejrc.org