Ural – Groznyj 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Zenit 0:0 (kon.) | Machačkala – Arsenal Tula 3:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
0:0 (0:0)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 22.10.2017, 15:30 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ze skončeného šlágru podzimní části soutěže už je to všechno, přeji Vám hezký zbytek nedělního večera. (17:35:25)
    Přes 26 tisíc fanoušků se gólu nedočkalo

     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:17.
     
    Je dobojováno! Jedno z nejsledovanějších zápasů ruské Premier Ligy bohužel žádnou brankou nenabídlo. Zenit po změně stran výrazně přidal a byl rozhodně nebezpečnějším týmem na hřišti. Z toho vyplynuly minimálně tři vyložené šance, nicméně Rigoni a Kokorin je neproměnily. CSKA ve druhé půli naopak nezlobilo a střídající brankář Lodygin nemusel předvést žádný složitější zákrok.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Petrohradu vyztužil obranu a nepustil domácí hráče do blízkosti velkého vápna. Po hře rukou ještě jednou rozehrávají hosté, ale moc času na ohrožení Akinfejeva už nemají.
     
    90+2
    Důležitý obranný zákrok Mammany, který čistě ukopl míč mnohem čerstvějšímu Gorďušenkovi. Po autovém vhazování pak domácí taktéž neprošli až do vápna, za což mohl útočný faul na Ivanoviće.
     
    90+1
    Také ve druhém poločase se nastavují tři minuty, které ještě dělí oba týmy od zaslouženého bodového zisku.
     
    90
    Rozběhla se už poslední minuta základní hrací doby, kdy CSKA sáhlo k druhému střídání. Na úkor značně vyčerpaného Vitinha si zahraje útočník Timur Žamaletdinov.
     
    88
    Po rychlém ošetření Alexeje Berezuckého rozehrálo domácí mužstvo standardní situaci, ze které přišel centrovaný balón na Gorďušenka, jehož střela koníčkem střídajícího Lodygina nijak nezaskočila.
     
    86
    Kučajev poněkolikáté odcentroval přesně do míst, které bez problémů hlídal Mevlja. Domácí akce ale bude ještě pokračovat díky faulu Ivanoviće na Ščennikova.
     
    85
    Dzjuba v posledních minutách začíná naplňovat to, proč během druhé půle přišel na hřiště. Nyní hlavičkoval po centru ze strany, jenže míč mezi tři tyče nevtěsnal.
     
    84
    Dzjubovi odskočil míč při zpracování přihrávky od Paradese a v obležení zhruba čtyř obránců o nejdůležitější fotbalový nástroj přišel.
    83. Alexandr Kokorin (PET)
     
    83
    Několikátá velká možnost Zenitu! Dzjuba využil své výšky a hlavou přesměroval nákop z půlící čáry do pokutového území, kde míč překvapivě přešel přes Vasina až ke Kokorinovi, kterého ve vyložené šanci skvěle vychytal Akinfejev, jenž mu výrazně zmenšil střelecký úhel.
     
    82
    Branislav Ivanović zprava neodcentroval přes Gorďušenka, který viditelně zahrál rukou, ale tu srbský obránce u rozhodčích nevyreklamoval a bude jen vhazovat.
     
    81
    Přes Kokorina a Dzjubu se míč vrátil z hloubi hostující útočné poloviny až ke středu hřiště, kde Kranevitter vyzval k centru Cristcita, ovšem italský zadák rovněž poslal míč jen k bránícím hráčům.
     
    79
    Ten už tak nebezpečný nebyl a na remízovém skóre se nic neměnilo. Na druhé straně předvedl Ivanović útočný faul na Ščennikova.
     
    78
    Vitinhova standardka z pravé strany propadla přes chumel hráčů v pokutovém území. Balón vyplaval až u vzdálenější tyče, ovšem Kučajev jej nezkrotil natolik, aby mohl zakončovat z bezprostřední blízkosti. Lodygin u své levé tyče vyrazil míč na roh.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   5. Vasin (CSK), 11. Mário Fernandes (CSK), 11. Akinfejev (CSK), 30. A. Berezuckij (CSK), 66. Wernbloom (CSK), 66. B. Natcho (CSK) – 32. M. Mevlja (PET), 43. Rigoni (PET), 66. Dzjuba (PET), 66. Paredes (PET)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:17.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Vasin, V. Berezuckij, A. Berezuckij – Mário Fernandes, Golovin, B. Natcho (71. Gorďušenko), Wernbloom, Ščennikov – Kučajev, Vitinho (90. Žamaletdinov).
    Náhradníci: Pomazun – Gorďušenko, Čalov, Ignaševič, Chosonov, G. Milanov, Nababkin, Žamaletdinov.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev (46. Lodygin) – Ivanović, M. Mevlja, Mammana, Criscito (C) – Kuzjajev, Paredes, Jerochin, Rigoni (70. Kranevitter) – Poloz (58. Dzjuba), Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Dzjuba, Kranevitter, Noboa, Novoselcev, Šatov, Smolnikov, Terentěv, Žirkov.

    Rozhodčí: Vilkov – Berezněv, Nazarov

    Diváci: 26 137
    bahis siteleri