Everton – Arsenal 2:5 (kon.) | Tottenham – Liverpool 4:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
4:1 (3:1)
Liverpool FC
Neděle 22.10.2017, 17:00 • Wembley Stadium (Londýn) • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 2:7. (18:51:22)
     
    Je dobojováno! Tottenham nakonec dokázal ovládnout šlágr tohoto kola a po přesvědčivě výhře 4:1 si tak připisuje velmi cenné tři body. Liverpool se herně zvedl především ve druhém poločase, pokaždé ale narazil na fantastického Llorise. Spurs se postupem času zatáhli spíše do defenzivní činnosti, která nakonec přinesla kýžený úspěch.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Fernando Llorente.
     
    88
    Ze šermované nakonec odešel vítězně Salah, který zároveň vybojoval roh. Ten zahrával sám egyptský záložník pouze do nohou prvního clonícího hráče.
     
    87
    Sissoko se sám postavil na nohy a už vyčkává na svolení ke vstupu na hřiště. Mezitím hosté sportovně odevzdali balón.
     
    86
    Na hrací ploše zůstal ležet Sissoko, který byl hodně nešetrně sestřelen Morenem. Nicméně to vypadá, že by francouzský křidelník měl pokračovat.
     
    85
    Coutinho dokázal procedit balón na Milnera, který si těžkou přihrávku nedokázal ideálně převzít. Poté Salah nezastihl míč na hrací ploše.
     
    84
    Ve Wembley panuje báječná atmosféra. Fanoušci obou celků jsou hodně slyšet, což je určitě skvělou kulisou tohoto fantastického zápasu.
     
    83
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Emre Can, přichází Marko Grujić.
     
    83
    Kane si v souboji s Gomezem pomáhal rukama, hlavní sudí ale nechal hru plynout. Hostující zadák si tak pomohl zasekávačkou, kterou se dokázal zbavit anglického forvarda.
     
    82
    Hostující hráči jsou i nadále u hracího předmětu, na obranu a především brankáře Llorise si stále nedokážou přijít.
     
    81
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Eric Dier.
     
    81
    Do konce utkání zbývá už jen posledních deset minut. Tottenham stále poklidně drží tříbrankový náskok, který si zřejmě už udrží.
     
    77
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Daniel Sturridge.
     
    75
    Nákop cílený na Eriksena skončil pouze na hrudi Matipa. Následně se ke střele dostal Coutinho, jehož další navštívenka končí v náruči Llorise.
     
    74
    Kohouti jsou už poněkud delší dobu sevřeni na vlastní polovině a spíše nechávají hrát svého protivníka. Reds by ale neměli zapomínat na zadní vrátka.
     
    73
    Milner si narazil se Salahem a poté zamířil pouze do nohy Llorise. Další velmi důležitý zákrok francouzského zkušeného strážce tyčí.
     
    72
    Časomíra se nám přehoupla do závěrečné dvacetiminutovky. Vypadá to, že Liverpool zavelel k drtivému náporu, který zatím nepřináší kýžené ovoce.
     
    71
    Lloris má zkrátka na takové zákroky patent. Pamatujete na zákrok proti Benzemově střele z bezprostřední blízkosti? I tentokráte vytáhl Francouz neskutečný zákrok.
    70. Lloris vytáhl senzační zákrok.
     
    70
    Neskutečný Lloris! Francouzský brankář náramným způsobem dokázal zneškodit Coutinhovu technickou střelu. Ochozy jsou ve varu!
     
    69
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Son Heung-min, přichází Moussa Sissoko.
     
    68
    Coutinho poslal šajtlí balón na Morena, který na nic nečekal a okamžitě se snažil oslovit své spoluhráče. I v tomto momentu skvěle zapracovala obrana Spurs.
     
    67
    Právě nizozemský špílmachr je v dnešním utkání nezvykle neviditelný. Jindy hráč k nepřehlednutí je v tomto klání zkrátka postaven do jiné role.
     
    66
    Trippier se dostal i k třetímu rohovému kopu svého celku. Tentokráte poslal do šestnáctky zajímavější balón, po kterém pálil Eriksen nad branku.
     
    65
    Kohouti zahrávali rohový kop, po kterém se balón odrazil k Sánchezovi. Domácí zadák zkoušel balón napálit první, míč ale vůbec netrefil.
     
    64
    Na hřišti se neděje nic závratného, stále sledujeme poklidnou pasáž utkání. Liverpool zřejmě tuší, že to na jakýkoliv bodový zisk nebude.
     
    59
    Po nepřesném odkopu se hosté dokonce vrátili zpět na vlastní polovinu. Posléze byl Firmino náramně čistým zákrokem připraven o balón.
     
    58
    Reds okamžitě spustili kolotoč mnoha přihrávek, nicméně hráči Liverpoolu se stále drží v daleké vzdálenosti od Llorise.
     
    57
    S ambicemi Liverpoolu to v tuto chvíli vypadá ještě bleději. Hosté totiž prohrávají o tři branky a do konce utkání zbývá necelých třicet minut.
    56. Harry KANE - 4:1
     
    56
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Kohouti zahrávali standardní situaci, kterou zle vyhodnotil Mignolet. Ten totiž vyboxoval balón pouze k Vertonghenovi. Střelu zablokoval obránce přímo k HARRYMU KANEOVI, který už trefil odkrytou branku.
     
    56
    Po Chamberlainově zablokovaném centru následoval roh. Milnerův prudký balón nenašel žádného adresáta v červeném kompletu.
     
    55
    Gomez hodil balón na Coutinha, který byl velmi dobře napadán. Proto musel brazilský technik zvolit zpětnou přihrávku na Matipa.
     
    54
    Úvodní minuty druhého dějství se nesou v podobném duchu, jako první poločas. Oba celky se totiž střídají v držení hracího předmětu.
     
    53
    K míči se postavil Trippier, který mířil náramně na Kanea. Ten v souboji s Matipem dokázal uspět, nicméně jeho slabé zakončení skoničlo vedle branky.
     
    52
    Přihrávka nedoletěla až k Milnerovi, centrem to tak zkusil bývalý hráč PSG Aurier. Jeho nabídka se zastavila pouze o nohu Gomeze, následovat bude roh.
     
    51
    I další zákrok na Coutinha zůstal bez povšimnutí, hosté tak budou alespoň vhazovat. Moreno se již chystá k provedení autového vhazování.
     
    50
    Gomez neposlal Mignoletovi zrovna prudkou přihrávku, čehož chtěl využít napadající Son. Dnes již jednogólový hráč měl k míči přeci jenom trochu daleko.
     
    49
    Liverpool začal drtivým nástupem. Do Llorisova prostoru připlachtily další centry, který ale neměly šanci na jakýkoliv úspěch.
     
    48
    Oxlade-Chamberlain poslal do šestnáctky velmi zajímavý centr, který našel pouze hlavu Sáncheze. Firmonovi chybělo pár čísel.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, o jehož rozehrávku se tentokráte přihlásil domácí celek. Ten bude hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl skvělý fotbal, kterému nechybělo vůbec nic. Dočkali jsme se hned čtyř branek a dalších vyložených šancí. Spurs se dostali do hodně rychlého vedení o dvě branky, za Liverpool stačil reagovat pouze Salah. Před koncem poločasu se prosadil ještě Ali, který tak vrátil svému celku dvoubrankové vedení. I tak je před námi stále pětačtyřicet minut, ve kterých se může stát naprosto cokoliv. Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+2. Dele ALLI - 3:1
     
    45+2
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrakové vedení zpět! Matip odhlavičkoval balón pouze k osamocenému DELE ALLIMU, který skákavou střelou zamířil přesně ke vzdálenější tyči.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Emre Can (Liverpool FC).
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Kane přenesl hru na pravou stranu na Trippiera, který svůj následný centr příliš přetáhl. Ten tak nedokázal zakončit ani naběhnuvší Aurier.
     
    43
    Logicky tak následoval druhý roh, tentokráte z druhé strany. Ten byl tentokráte rozehrán nakrátko, navíc Salah nedokázal nahrát přesně na hranici šestnáctky.
     
    42
    Coutinho zahrával první rohový kop utkání. Nadýchaný bochánek zaplul na hlavu Gomeze, jehož hlavička byla dle výroku sudího ještě tečována.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes čtyři minut, navíc by se mělo něco málo nastavovat.
     
    36
    Kane utíkal po levé straně, následně se dokázal prosmýknout kolem několika hráčů a vypálit pouze slabě vedle branky.
     
    35
    Hlavní rozhodčí nastavil hodně benevolentní metr. Coutinho si totiž dlé mohu pomohl nedovoleně, zákrok na Trippiera ale zůstal bez odezvy.
     
    34
    Salah znovu těžil ze svých rychlých nohou, neboť ho nedokázal skluzem zastavit ani Aurier. Egypťan vyslal prudký přízemní přihrávku, kterou dokázal Lloris chytit.
     
    33
    Firmino si pohrával s míčem na levém křídle, po stahovačce na levou nohu odcentroval na hranici šestnáctky, kde číhal pouze hráč v opačném dresu.
     
    32
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Dejan Lovren, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    31
    Na opačné straně musel situaci řešit Vertonghen, který balón odpálil daleko za půlku. O několik vteřinek později byl Kane čistým způsobem zbaven míče.
    30. Son trefil pouze nohu Mignoleta.
     
    30
    Kane dokázal uspět v osobním souboji a poté přiťuknotu vedle stojícímu Alimu. Ten na nic nečekal a okamžitě vysunul Sona, který v dobré šanci pálil pouze do nohy Mignoleta.
     
    29
    U kulatého nesmyslu byl opět brazilský šikula, který to opět zkusil centrem. Výsledkem byl přesný míč na Salaha, jehož slabá hlavička nadělala Llorisovi nečekané problény.
     
    28
    Coutinho měl poněkud hodně času na centr, který z pravé strany poslal pouze do země nikoho. Trippier se s míčem nemazlil a poslal ho za autovou čáru.
     
    27
    Lloris se ve spolupráci se svými kolegy pokusil uklidnit poněkud rozháranou pasáž utkání. Nicméně svůj následný odkop poslal pouze na hruď Lovrena.
     
    26
    Máme za sebou více než polovinu prvního dějství. Po snížení začínají mít územní převahu hráči Liverpoolu, navíc za postranní čárou se nám připravuje první střídání.
     
    25
    Liverpool skóroval z podobné situace, jako jeho dnešní protivník. Nákopy za obranu se dnes ukazují jako správné řešení.
    24. Mohamed SALAH - 2:1
     
    24
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Jenomže hosté se vracejí zpět do zápasu! Nejdříve byl Kane zastaven na hranici faulu, poté se k balónu dostal kapitán Henderson, jenž okamžitě vysunul MOHAMEDA SALAHA. Egyptský křídelník uplatnil své rychlé nohy a následnou střelou o tyč snížil.
     
    24
    Zatím je hodně neviditelná útočná trojice Reds. Nejaktivnějším z nich je zřejmě Coutinho, naopak Firmino se s míčem mockrát nepotkal.
     
    23
    Llorisovi se příliš nepovedl odkop od své svatyně, neboť balón poslal pouze za postranní čáru. Moreno okamžitě hodil balón zpět na hřiště.
     
    22
    Stále sledujeme velice ofenzivní představení, které se hraje nahoru a dolu. Trippier nyní přihrával Kaneovi, který míč převzal v ofsajdovém postavení.
     
    19
    Liverpool je i nadále pod drtivým tlakem. Tentokráte to centrovaným balónem zkoušel Trippier, jehož nabídku musel odvrátit Matip.
     
    18
    Spurs se dostávali do dalšího nadějného protiútoku, který tentokráte zazdil aktivní Son. V opačném případě by se Kane dostával do velké šance.
     
    17
    Hosté si i nadále nedávají pozor na nákopy za svá záda. To se v úvodu utkání ukazuje jako účinná zbraň na obranu Reds.
    16. Son vypálil do břevna.
     
    16
    Málem to bylo o tři branky! Son dostal přihrávku za obranu a poté se dostal ke střele z menšího úhlu. Prudká rána orazítkovala pouze horní konstrukci.
     
    15
    Sánchez si hodně zahrával, neboť se mu nepovedla přihrávka z penaltového putníku na Llorise. Poté následovala druhá, po které se francouzský brankář dostal k odkopu.
     
    14
    Liverpool to bude mít v tuto chvíli opravdu složité. Nejen, že prohrává o dvě branky, navíc domácí celek je mnohem nebezpečnější.
     
    13
    Winsk se skvěle protáhl kolem bránícího hráče, poté se příliš ukvapil, neboť se pokoušel vysunout Kanea. Domácí útočník se v době přihrávky pohyboval v ofsajdu.
    12. Son HEUNG-MIN - 2:0
     
    12
    Tottenham právě vstřelil branku!
    To byl protiútok jako z učebnice! Lloris vyhodil balón na Kanea, který si tělem udělal prostor a následně pádil do přečíslení. To vyřešil přihrávkou na HEUNG-MIN SONA, který se přízemní ránou nemýlil.
     
    12
    Coutinho nám předvedl skvělou práci s míčem, když motal hlavu hned dvě protihráčům. Následné zaškobrnutí o nohy Trippiera ale bylo v rámci pravidel.
     
    11
    Son si zpracoval balón hrudí, následně ale nedokázal vysunout rychlonohého Auriera. Liverpool se tak ujme autového vhazování ze své poloviny.
     
    10
    Právě brazilský křidelník to zkoušel navedením míče na pravou nohu, svůj následný centr poslal pouze do zad Alderweirelda.
     
    9
    Před technicky výborně vybaveným Coutinhem zakročil Trippier, který si nepřidělával žádné komplikace a balón raději odpálil na tribunu.
     
    8
    Fotbalisté Reds sice měli v úvodních vteřinách menší územní převahu, ta jim ale byla naprosto zbytečná. Domácí se totiž prosadili díky nedůslednosti právě obranné linie Liverpoolu.
     
    7
    Na první branku dnešního utkání jsme nemuseli dlouho čekat. Spurs skórovali hned ze své první šance a kdo jiný, než ostrostřelec Harry Kane.
     
    6
    Skvělý obranná zákrok předvedl Aurier, který se vrhl pod nohy Salahovi, a dokonce vybojoval odkop od branky. Domácí zadák si vyslechl potlesk z ochozů Wembley.
    5. Harry KANE - 1:0
     
    5
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Trippier nalezl na hranici ofsajdu HARRYHO KANEA, který obešel vyběhnuvšího Mignoleta a poté stačil procedit balón do odkryté části branky.
     
    5
    Sánchez uplatnil své kilogramy a při osobním souboji dokázal v rámci pravidel odstrčit Firmina. Liverpool i přesto zůstává u hracího předmětu.
     
    4
    Souboj tělo na tělo sváděli Winks a Milner. Druhý jmenovaný se dožadoval rohového kopu, pomezní rozhodčí byl ale opačného názoru.
     
    3
    Po několika krátkých přihrávkách se balón dostal na nohu Lovrena, jehož pokus o přenesení těžiště hry na Salaha skončil pouze v zámezí.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Alli, Winks, Aurier – Eriksen, Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Davies, Dier, Moussa Sissoko, Rose, N'Koudou, F. Llorente.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Milner, Henderson (C), Can – Coutinho, Firmino, M. Salah.
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, Grujić, Oxlade-Chamberlain, Klavan, Solanke, Sturridge..
     
    Liverpool FC

    Na druhé straně stojí ambiciózní Liverpool, který se v loňském ročníku opět usadil na pohárových pozicích. Čtvrtá příčka nakonec znamenala kvalifikaci Ligu mistrů, jenž nakonec znamenala postup do samotné skupinové fázy nejprestižnější ligy světa. Tam si Reds zatím vedou celkem dobře, neboť zatím okupují druhou pozici za prvním Spartakem Moskva. Co se týče domácí soutěže, tam je to o poznání horší. Liverpool se pohybuje až kolem středu tabulky a pakliže se bude chtít zvednout, bude muset v dnešním utkání bodovat.
     
    Tottenham Hotspur

    Kohouti se v minulé sezóně blýskli skvělou jízdou soutěží, přičemž nakonec zakotvili na druhé příčce. Pro letošní sezónu se dal očekávat minimálně podobný cíl, ne-li hra o titul! Tottenham zatím předvádí hodně kolísavé výkony, který zatím stačí alespoň na třetí příčku. Domácí celek dnešního utkání se začíná výrazně zvedat a výsledkem je šest ligových utkání bez prohry. Kohouti se i v dnešním utkání budou spoléhat na střelecké schopnosti Harryho Kanea, který doposud v lize nastřílel šest branek.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat šlágr kola mezi Tottenham Hotspur a Liverpool FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 5. Kane (Trippier), 12. Heung-min (Kane), 45+2. Alli, 56. Kane – 24. M. Salah (Henderson)

    Karty:   45+2. Can (LIV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 2:7.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Alli, Winks, Aurier – Eriksen (81. Dier), Heung-min (69. Moussa Sissoko) – Kane (88. F. Llorente).
    Náhradníci: Vorm – Davies, Dier, Moussa Sissoko, Rose, N'Koudou, F. Llorente.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren (32. Oxlade-Chamberlain), A. Moreno – Milner, Henderson (C), Can (83. Grujić) – Coutinho, Firmino (77. Sturridge), M. Salah.
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, Grujić, Oxlade-Chamberlain, Klavan, Solanke, Sturridge.
    thejrc.org