Villarreal – Las Palmas 4:0 (kon.) | Celta Vigo – Atlético 0:1 (kon.) | Leganés – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Real Madrid – Eibar 3:0 (kon.)
konec
Villarreal CF
4:0 (0:0)
UD Las Palmas
Neděle 22.10.2017, 12:00Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    UD Las Palmas

    Las Palmas dnes zajíždí na stadion Villarrealu, kde bude platit za velkého outsidera zápasu. Las Palmas nevstoupilo, až na pár výjimek, podle očekávání. Nejpřekvapivější výhru si dnešní hosté připsali proti Bilbau, které dokázali srazit, načež se po výsledku 1:0 mohli radovat z tříbodové výhry. Las Palmas se ale po nepřesvědčivých výkonech nachází až na místě osmnáctém.

    Z tohoto týmu střelecky vyčnívá pouze Loïc Remy, francouzský útočník, který si připsal po třech přesných zásazích.
     
    Villarreal CF

    Villarreal zatím úplně nenaplňuje očekávání a po osmi kolech je na devátém místě v tabulce. Největší překvapení zažil Villarreal na hřišti Getafe, kde po jednoznačném průběhu zápasu padl vysoko 0:4. Poté ještě zaváhal na vlastním hřišti proti Espanyolu. V tomto zápasu se oba týmy rozešli bez jediného vstřeleného gólu. Villarreal dnes ale bude chtít zcela určitě zvítězit a bodově se dotáhnout k vrcholu tabulky.

    Pokud chce tým z Las Palmas pomýšlet na jakýkoliv bodový zisk, bude si muset dát pozor hlavně na Cédrika Bakambu. Tento kanonýr si totiž stihl připsat již sedm brankových tref.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Trigueros, Fornals, Castillejo, Hernández – Bacca, Bakambu.
    Náhradníci: Cantero – Čeryšev, N. Sansone, Antonio Rukavina, R. Soriano, Bonera, Guerra.

    UD Las Palmas: Chichizola – Navarro, Míchel, Bigas, D. Castellano – Viera, V. Gómez, Lemos, Vitolo – Tannane, Calleri.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, Rémy, Momo, Artiles, J. Castellano, Aquilani.

    Rozhodčí: Fernandez Borbalan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první šli do útoku hostující hráči. Jeden z nich ale zůstal ležet na zemi, načež se míče ujímají domácí a pádí s ním dopředu.
     
    2
    Oussama Tannane je hráčem, který zůstal ležet na zemi. Zzatím se nezvedá a už k němu běží lékař.
     
    3
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Oussama Tannane, přichází Loïc Rémy.
     
    5
    S míčem na kopačkách byli hráči Villarrealu zahnáni až k vlastnímu brankáři, od kterého tak začne další akce.
     
    6
    Jaume Costa vybojoval míč před šestnáctkou soupeře a vydal se s ním do vápna. Tam zkoušel ještě centrem oslovit jednoho z nabíhajících spoluhráčů, k jeho smůle ale neúspěšně.
     
    7
    Jaume Costa v akci i podruhé. Tentokrát se snášel míč k němu, ale byl příliš u postranní čáry a také v téměř nezachytitelné pozici. Vhazovat budou hostující fotbalisté.
     
    9
    Samuel Castillejo v první dobré příležitosti! Spolupráce s jeho spoluhráčem vyšla tak, že Castillejo se objevil na hranici vápna v celkem dobré střelecké pozici, ovšem jeho pokus ztečoval jeden z bránících hráčů. Uvidíme tak první rohový kop!
     
    10
    González si naskakoval na centr. K smůle domácích ho ale hlavou nasměroval jen mimo tři tyče svatyně hostí.
     
    11
    Cedric Bakambu byl nyní před vápnem soupeře velmi aktivní, ale ani on a ani nikdo z jeho spoluhráčů z této situace nic nevytěží. Naopak míček se ujímá Las Palmas, které se po dlouhé době dostává na svou útočnou polovinu.
     
    12
    Loïc Rémy to udělal velmi pohledně! Z křídla se dostal do vápna, kde se mu podařilo obejít dva spoluhráče, na třetího už ale nestačil a míč ztratil. Nicméně to byla krásná akce Rémyho!
     
    14
    Jonathan Calleri si připisuje první střelu za Las Palmas! Svůj projektil zpoza vápna zkoušel nasměrovat do horního růžku, míč sice skončil v síti, ale jen v té boční. Barbosa tím pádem zasahovat nemusí.
     
    15
    Na druhé střela jednoho z hráčů Villarrealu také končí mimo. Po zemi prosvištěla jen mimo pravou tyč z pohledu gólmana. Míč bude vykopávat Chichizola.
     
    17
    Samuel Castillejo by býval šel na brankáře zcela sám, jenže to by nesměl postranní rozhodčí zvednout svůj praporek na znamení ofsajdového postavení. Nutno říct, že v této situaci byl sudí přesný.
     
    18
    O další šanci se postaral Bakambu. Ten nabral dobrou rychlost, ale jeho následná přihrávka před svatyni hostí a nabíhajícího si spoluhráče nebyl z nejpřesnějších, přesto ji hosté raději odkopávají na rohový kop.
     
    19
    Z rohového kopu toho nakonec nic moc není. Do balónu se opřel jeden z útočících hráčů hlavou, ale nasměroval ho jen do náruče připraveného Chichizoli.
     
    20
    Bakambu je zatím velmi aktivní! Kanonýr Villarrealu nyní zkoušel najít svého spoluhráče centrem směrem na místo, odkud se kopou penalty. Nicméně do jeho pokusu sáhl jeden ze vracejících se obránců a nasměroval ho do rukavic gólmana Las Palmas.
     
    22
    Veliká příležitost, jak zaskočit favorita utkání, nekončí ničím zvláštním! Hosté utekli do protiútoku v poměru tři na dva, ale Rémy se zamotal do své kličky, čímž celou akci zhatil a navíc míč ztratil.
     
    23
    Rodrigo Hernández si říkal o přihrávku, ovšem k jeho vzteku ji nedostal. Akce Villarrealu se tak rozjíždí po pravé straně.
     
    25
    Sudí zápasu tasí dnes žlutý kartónek poprvé. Vidí ho Mauricius Lemos, který se provinil nedovoleným zákrokem na protihráče.
     
    26
    Obránce domácích Mario Gaspar si seběhl do útočné pozice a pomalu se k němu snášel centr. Gaspar si ale nakonec nabíhal úplně zbytečně, protože centr nebyl přesný a skončil až za brankovou čárou.
     
    28
    Costa nedostal na hranici šestnáctky vůbec špatnou přihrávku, ale stáli před ním dva obránci Las Palmas, se kterými si nedokázal domácí hráč poradit. Míč se tak stěhuje na kopačky hostů.
     
    30
    Pablo Fornals se ocitl v podobné situaci jako před malou chvíli Costa. Počínal si také velmi podobně. Pokusil se vystřelit ale blok hostujících obránců se mu propálit nepodařilo.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Víctor Ruiz (Villarreal CF).
     
    32
    Máme za sebou odehranou půl hodinu zápasu a pár minutek. Převahu mají zatím podle očekávání domácí hráči, kteří převážnou dobu z odehraného času zatím strávili kombinováním před šestnáctkou soupeře, ke gólu zatím ale žádná z jejich akcí nevedla.
     
    33
    Leandro Chichizola, brankář Las Palmas, zůstal ležet na trávníku poté, co do něho velmi nepříjemně zajel při obranném zákroku vlastní obránce. Po krátkém ošetření je ale v pořádku a hra tak po krátkém pozdržení může pokračovat.
     
    34
    Loïc Rémy si nepočínal proti domácímu obránci úplně ideálně a na hranici domácího vápna vymyslel jen velmi nepřesný a poměrně nesmyslný centr, který skončil jen na kopačkách villarrealských hráčů.
     
    35
    A tentýž hráč se objevil v šanci i nyní! Rémy se dokázal ve skrumáží před Ruizovo brankou zorientovat ze všech nejlépe, chopil se míče a následně zacílil do odkryté klece, kterou ale bohužel pro něho a jeho tým netrefil!
     
    37
    Jonathan Viera se dostal ke střeleckému pokusu po jednom z faulu na jeho spoluhráče. Ze vcelku dobré střelecké vzdálenosti zamířil na bližší tyč, kam ale skočil Ruiz a jeho pokus dokázal vytěsnit mimo brankovou konstrukci.
     
    38
    Na druhé straně zase po delší době zahrozil Cedric Bakambu, který při velké rychlosti nenašel svým centrem před branku nabíhajícího útočníka. Míč nakonec končí mimo hřiště.
     
    39
    Jonathan Viera dostal přihrávku od Rémyho, načež si udělal prostor a ze střední vzdálenosti prověřil pozemní střelou domácího Ruize. Ten si s jeho pokusem dokázal poradit a vytlačil jej na rohový kop, který následně dokázal vyboxovat.
     
    40
    Villarreal šel do rychlého protiútoku, z čehož vyplynul faul Vicenta Gómeze. Za nevybíravý zákrok proti domácímu útočníkovi vidí Gómez žlutý kartónek.
     
    42
    V další situaci opět Cedric Bakambu, který se na sebe nyní hodně zlobí! Tentokrát nehledal nikoho z nabíhajících spoluhráčů, ale akci vzal na sebe. Zkoušel zamířit do horních pater branky, jenže přestřelil.
    42. Cédric Bakambu (VLR)
    vil1.gif
     
    44
    Villarreal měl k dispozici rohový kop. Ten domácí hráči rozehráli na krátko a nyní již kombinují před hostující brankou.
     
    45
    Ke konci poločasu jsou u míče ještě hráči Las Palmas, kteří už se nikam příliš neženou a zdá se, že již šetří čas a v prvním poločase se zřejmě smíří s bezbrankovou remízou.
     
    45+1
    Vše ale mohlo být jinak! Další šanci na své kopačce měl domácí Cédric Bakambu! Z velmi podobné pozice jako před pár minutami ale trefil jen připraveného brankáře Las Palmas, který si tak připisuje další úspěšný zákrok. Podle domácích fotbalistů byl ale Bakambu faulován, nicméně jejich protesty jsou zbytečné. Sudí ukončuje poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V první půli jsme tedy žádnou přesnou trefu neviděli. Nejaktivnějším hráčem na hřišti je zcela určitě Cédric Bbakambu, který měl několik dobrých příležitostí, ale ani jednou neuspěl. Na druhé straně nehraje špatně Rémy, který si také nepočíná špatně. I on už měl jednu obrovskou příležitost, jak poslat svůj tým do vedení, ale neproměnil ji.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jako první se míče ve druhé půli ujali hráči Las Palmas, jmenovitě to byl Rémy, který se zkoušel prosadit proti dvěma obráncům, ale neuspěl. Míč ztratil a daroval ho tak na kopačky domácích.
     
    48
    Villarreal právě vstřelil branku!
    A přeci jenom to jsou domácí, kdo jde do vedení jako první! Samuel Castillejo poslal přihrávku na da Cédrica Bakamba, který si naběhl do šestnáctky a ocitl se ve velkém úhlu, ze kterého napálil míč absolutně neomylně do horních pater branky! To byla parádní trefa z kopačky domácího kanonýra!
    48. Cédric BAKAMBU - 1:0
    vil2.gif
     
    50
    Dost možná nyní opadne z hráčů Villarrealu tlak, který je prozatím svazoval. Právě domácí hráči jsou nyní u balónu a snaží se přidat další branku v rychlém časovém intervalu.
     
    52
    Cédric Bakambu zůstal po střetu s brankářem Chchizolou ležet na trávníku a spěchají k němu týmoví lékaři. To by byla obrovská ztráta pro domácí tým, kdyby musel střelec prozatím jediného dnešního gólu ze zápasu odstoupit.
     
    53
    Vypadá to, že Bakambu bude schopen v zápasu pokračovat.
     
    54
    Samuel Castillejo vyslal dobrou přihrávkou svého spoluhráče do útoku. Ten zkoušel z levého křídla zacílit na vzdálenější tyč, ovšem brankovou konstrukci ke smůle Villarrealu minul.
     
    56
    Bude se střídat. Hřiště opouští González Álvaro, za kterého převezme místo Daniele Bonera.
     
    58
    Rozehrávka domácích hráčů opravdu o něco zvolnila. Právě domácí fotbalisté se pomalými kroky přesouvají na útočnou polovinu, odkud budou chtít zaútočit.
     
    58
    Po faulu jednoho z villarrealských hráčů se ale balón přestěhuje na kopačky fotbalistů z Las Palmas. Uvidíme, zda hosté zahrozí a pokusí se s výsledkem něco udělat.
     
    59
    Útočné snažení však ale nevydrželo dlouho ani hostům. K míči se po nedlouhé době dostávají opět domácí. Těm byl nabídnut míč po faulu Jonathana Calleriho.
     
    61
    S přízemním pokusem z levého křídla neměl domácí brankář Barbosa žádný problém. Balón v pohodě uschoval ve svých rukavicích a následně jej rozehrál na Ruize, který ho hned posouvá dopředu.
     
    63
    Trigueros se dostal k rozehrávce rohového kopu. Rozehrál ho nakrátko, načež se po narážečce dostal do vápna, ale byl ve velkém úhlu, a tak jeho pokus neměl potřebnou razanci.
     
    64
    Carlos Bacca měl neskutečnou možnost, jak navýšit skóre! Po přihrávce na penaltový bod zmátl zaseknutím míče dva domácí obránce a povytáhl si brankáře z branky a zajímavým pokusem následně trefil jen břevno!
    64. Carlos Bacca (VLR)
    vil3.gif
     
    65
    Villarreal právě vstřelil branku!
    A je to o dva góly! Las Palmas budou mít co dělat, pokud ještě chtějí pomýšlet na bodový zisk z horké půdy favorita utkání. MARIO GASPAR se ujal míče a přesně na hranici šestnáctky se odhodlal ke střele na bližší tyč, kam zamířil úspěšně!
    65. Mario GASPAR - 2:0
    vil4.gif
     
    68
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Dvě branky v rychlém sledu! Troufám si říct, že o osudu tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Mario Gaspar poslal razantní přihrávku před branku, odkud si ji do vlastní branky velmi nešťastně srazil XIMO NAVARRO – 3:0 pro Villarreal.
    68. Ximo NAVARRO - 3:0
    vil5.gif
     
    70
    Mauricio Lemos mohl aspoň esteticky upravit skóre! Ze vcelku dobré pozice zamířil do horního růžku branky, ale do jeho střely ještě stihl sáhnout brankář Barbosa a pokus vytěsnit mimo tři tyče.
     
    71
    Za potlesku celého stadionu opouští hřiště Cédric Bakambu a místo něj přichází Nicola Sanonse.
     
    73
    I bez Bakamba pokračují hráči Villarrealu ve svém útočném snažení, navíc nyní už nemají sebemenší důvod někam se se hnát, což se začíná na hrací ploše projevovat.
     
    75
    Navarro je nešťastníkem dnešního utkání. Nejprve si vstřelil vlastní gól a nyní vidí i žlutý kartónek.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Jonathan Viera (UD Las Palmas).
     
    77
    Čtvrtou gólovou radost nepřipouští pomezní sudí zápasu! Carlos Bacca byl na zadní tyči zcela osamocen a také dostal centr přesně na jeho hlavu, ovšem stál v ofsajdovém postavení, které oku sudího neuniklo.
     
    78
    Samuel Castillejo velmi zajímavou přihrávkou zkoušel přelobovat hostující obranu. To se mu povedlo, jenže i tak k balónu měli blíže hráči Las Palmas, kteří tak zatím další ohrožení vlastní branky nepřipouští.
     
    79
    Jonathan Viera zkusil své štěstí z větší dálky. Svůj pokus ale mezi tři tyče usměrnit nedokázal, balón prolétl jen kolem pravé tyče z pohledu brankáře Barbosi.
     
    82
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Denis Čeryšev.
     
    82
    Nejprve Carlos Bacca stál v ofsajdu, a proto mu nemohl být uznán gól, nyní si mohl chuť spravit a přidat čtvrtou regulérní trefu Villarrealu, jenže to by musel svou střelou z první nasměrovat mezi tři tyče.
     
    85
    Na hřišti se toho nyní příliš neděje. Zdá se, že oba týmy jsou s výsledkem dnešního klání naprosto smířeni.
     
    86
    Snad z frustrace nyní poslal Míchel protihráče k zemi. Po pravá také poté vidí od rozhodčího žlutý kartónek.
     
    87
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Mauricio Lemos, přichází Aythami Artiles.
     
    90
    Na hřišti nyní opravdu není nic, co by se dalo vypíchnout. Mezitím čtvrtý rozhodčí signalizuje, že se budou nastavovat tři minuty.
     
    90+3
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Máme zde konec utkání, se kterým ještě dělá za tímto zápasem gólovou tečku NICOLA SANSONE, který přišel na hřiště až ve druhém poločase. Sansone nic nevymýšlel a napálil míč k tyči!
    90+3. Nicola SANSONE - 4:0
    vil5302387a739d6363a.gif
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:5.
    Střely mimo: 9:8.
    Rohy: 9:6.
    Ofsajdy: 6:1.
    Fauly: 14:9.
     
    Je konec! Villarreal potvrdil roli favorita hlavně ve druhém poločase, kdy se rozstřílel a nasázel svému soupeři do branky hned čtyři přesné trefy! Za domácí podal parádní výkon Cédric Bakambu, který si dneska připsal již osmý gól v sezóně. (13:56:19)

    Adam Pavlíček

    Branky: 48. Bakambu (Castillejo), 65. M. Gaspar, 68. Navarro (vla.), 90+3. N. Sansone

    Karty:   30. V. Ruiz (VLR) – 25. Lemos (LPA), 40. V. Gómez (LPA), 75. Navarro (LPA), 75. Viera (LPA), 86. Míchel (LPA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 9:8. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 14:9.
    Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar, Álvaro González (56. Bonera), V. Ruiz, J. Costa – Trigueros, Fornals, Castillejo (82. Čeryšev), Hernández – Bacca, Bakambu (71. N. Sansone).
    Náhradníci: Cantero – Čeryšev, N. Sansone, Antonio Rukavina, R. Soriano, Bonera, Guerra.

    UD Las Palmas: Chichizola – Navarro, Míchel, Bigas, D. Castellano – Viera, V. Gómez, Lemos (87. Artiles), Vitolo – Tannane (3. Rémy), Calleri.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, Rémy, Momo, Artiles, J. Castellano, Aquilani.

    Rozhodčí: Fernandez Borbalan

    Diváci: 16606
    thejrc.org