Villarreal – Las Palmas 4:0 (kon.) | Celta Vigo – Atlético 0:1 (kon.) | Leganés – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Real Madrid – Eibar 3:0 (kon.)
konec
Celta de Vigo
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Neděle 22.10.2017, 16:15Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Celta ze své převahy v držení míče nevytěžila ani bod. Atléticu už v první půli vystřelil plný bodový zisk Kevin Gameiro, který se stává jediným střelcem tohoto klání. Já vám děkuji za pozornost a u nějakých dalších zápasů napočtenou! (18:08:47)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 6:2.
    Rohy: 4:4.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 13:19.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rohový kop, který měla k dispozici Celta, přinesl ještě jednu možnost pro domácí. John Gudietti se dostal po nepřehledné k míči, ovšem jeho patička nemohla slavit úspěch i kvůli své nerazanci.
     
    90+1
    Sudí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Uvidíme, zda se dočkáme ještě nějakého překvapení.
     
    90
    Iago Aspas měl po narážečce se spoluhráčem velmi dobrou možnost! Svou střelu z hranice pokutového území ale netrefil úplně tak, jak by potřeboval. Jan Oblak na ni navíc viděl, tudíž neměl problém lapit ji.
     
    88
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Filipe Luís.
     
    87
    Zápas se nám pomalými krůčky chýlí ke konci. S míčem na kopačkách nyní tráví více času hosté, ti ale spíše již jen šetří cenný čas. Navíc jde střídat Correa.
     
    85
    Juanfran se otočil k míči zády a dokázal ho zblokovat a nepustit před Jana Oblaka, kde už by to bylo pro Madrid velmi nebezpečné, protože domácí útočník byl v šestnáctce zcela sám.
     
    83
    A opět jsme svědky dalšího faulu. Tentokrát je hříšníkem Lucas Hernándéz, která už si také koleduje o žlutý kartónek. Rozhodčí mu zatím jen domlouvá.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Pablo Hernández (Real Club Celta de Vigo).
     
    81
    Po delší době se za útočnou polovinu dostalo také Atlético Madrid. Kombinaci hostí ale přečetl hráč, který dobře vystoupil a míč zachytil.
     
    79
    John Guidetti se dostal ke své první střele v zápase. Gudetti si naběhl na přihrávku a z pravého křídla zamířil jen do boční sítě branky, Oblak se tím pádem natahoval po střele zbytečně.
     
    77
    Před šestnáctkou soupeře nyní kombinují hráči Celty! Skvělý centr přistál na noze Maximiliana Gómeze! Ten si šikovně zpracoval míč a ještě ze vzduchu ho napálil na branku. Nyní měli ale hosté štěstí, že míč trefil jen obránce a skončil za brankou.
     
    75
    Další nevybíravý zákrok. Tentokrát to byl jeden z obránců Atlética, který velmi nepříjemně zajel do domácího útočícího hráče.
     
    74
    Augusto Fernández nevyšla akce s Lucasem Hernandézem. Druhý jmenovaný chtěl rychlou přihrávku přes narážečku, jenže Fernández byl nedovoleně stažen k zemi, a proto se další akce Atlética nekoná, aspoň tedy prozatím.
     
    71
    Na hřiště přichází hlavní ofenzivní síla domácích fotbalistů! Wasse nahrazuje Guidetti, poté přichází také Emre Mor, která nahradil Cabrala.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Gustavo Cabral (Real Club Celta de Vigo).
     
    69
    Na hřišti se přiostřuje! O vyrovnání se snaží domácí hráči, kteří musí přebrat iniciativu. K vidění je také stále velké množství nedovolených zákroků, kterých časem stále přibývá a přibývá.
     
    67
    Skvěle, opravdu to skvěle to nyní udělal poslední domácí obránce! Ten nepustil rychlíka Griezmanna tváří v tvář domácímu gólmanovi! Úniku zabránil brilantním skluzem!
     
    65
    Směrem k sudímu se píská i nyní! Gabi blokoval centr, který měl směřovat před Jana Oblaka, ale učinil tak rukou, pravděpodobně ji měl v dovolené pozici.
     
    64
    Juanfran byl při pokusu o rychlou narážečku sražen k zemi protihráčem. O faul se podle domácích fotbalistů a také příznivců ale nejednalo, ti nyní nejsou s výrokem sudího vůbec spokojeni.
     
    62
    Právě čerstvá síla na hrací ploše mohla jít do šestnáctky! Gaitán si ale netroufl na souboj proti dvěma obráncům domácího týmu, nicméně u balónu je stále Atlético.
     
    60
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Nicolás Gaitán.
     
    60
    Nepřehlednou situaci ve vlastním vápnu dokázali svěřenci Diega Simeoneho vyřešit! Míč nakonec z pokutového území dostal až Griezmann, který se přidal k obranné práci svého týmu.
     
    58
    Iago Aspas se mohl zapsat mezi střelce zápasu! Nyní vážně nezbývalo mnoho a mohlo být vyrovnáno! Z přímého kopu Aspas zamířil velmi přesně, možná až moc! Jeho jedovka se zastavila jen o břevno branky Jana Oblaky!
     
    57
    Atlético mělo k dispozici rohový kop. Centr se pomalu snesl přímo doprostřed vápna, tam se k němu ale žádný z hostů nedostal. Naopak k míči se dostává Celta, jmenovitě má na kopačkách míč Iago Aspas.
     
    55
    V posledních minutách tempo zápasu viditelně opadlo. Oba týmy zkoušejí přejít přes pozorné obrany soupeře, ty však zatím drží. Ve hře je k vidění také mnoho nedovolených přestupků.
     
    52
    Sistova střela se odrazila přímo před šestnáctku, kde stál připravený Aspal, jenž vypálil z první! Jeho pokus se snášel k levé tyči z pohledu brankáře, ale Jan Oblak je dnes stále neomylný.
     
    51
    U míče jsou nyní delší dobu domácí hráči, kteří se budou v druhém poločase zcela určitě honit za vyrovnáním.
     
    49
    Oblak si nyní musel poradit s nenápadnou střelou. Celou situaci vyřešil bez obtíží. Následně balón ztrácí Griezmann, který byl ale atakován nedovoleně.
     
    47
    Thomas Partey drží míč a zkouší ho poslat na volného spoluhráče. Nyní se dostal velmi blízko autové čáry, ale sudí neviděl, že by se míčem dostal za ni. To se ale nelíbí domácím příznivcům, kteří to dávají ihned najevo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas byl nakonec vcelku vyrovnaný. Prvních pár minut byla jasně lepší Celta, poté ale přišla ledová sprcha z kopačky Kevina Gameira. Jednobrankový náskok vydržel Altetiku až do konce poločasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Sudí zápasu nebude nastavovat žádná čas nad rámec základní hrací doby, první půle končí.
     
    44
    Daniel Wass se prodral do střelecké pozice před šestnáctkou, ovšem jeho pokus neměl potřebnou razanci. Takhle s ním nemohl mít Oblak vyloženější potíže.
     
    43
    Griezmann znovu v akci. Tentokrát centroval z levého křídla přímo do šestnáctky, jenže centr se mu příliš nepovedl. Domácí obránce s ním neměl tolik potíží a odvrátil ho do komfortní zóny.
     
    42
    Antoine Griezmann pozastavil pozvolný přechod do útoku, zaseknul a dlouhým centrem zkoušel oslovit Gameira, ke kterému ale tentokrát míč vůbec neprošel.
     
    40
    Kevin Gameiro mohl jít na Álvaréze zcela sám, ale jediný domácí obránce stihl včas zareagovat a před branku nenechal útočníka Madridu projít.
     
    38
    Pione Sisto poslal přihrávku na spoluhráče, ten se následně zkoušel prodrat do nějaké útočnější pozice. Tím hráčem byl Hernandéz, který byl faulován vcelku nepříjemně. Celta má k dispozici volný kop.
     
    35
    Jan Oblak si v pohodě stáhl míč ze vzduchu, načež ho rozehrává dlouhým odkopem jen na kopačky Celty Vigo, která tak může jít dopředu.
     
    33
    Zdá se, jakoby inkasovaný gól domácí fotbalisty trochu zmrazil. Ti byli až do inkriminovaného momentu lepšími hráči, teď ale přebírají převahu Madridští, kteří se snaží před Álvarezovo brankou něco vymyslet.
     
    31
    Jonny Castro se dopustil faulu! K nevoli domácích příznivců Celty se tak ale stalo ještě před šestnáctkou Atlética. Penalta se tím pádem nepíská.
    29. Kévin GAMEIRO - 0:1
    gol3abccf940a5a0770c.gif
     
    29
    Atlético právě vstřelilo branku!
    A právě po rohovém kopu, který vybojoval Griezmann, jdou hosté do vedení! Po centru do šestnáctky nastala před Álvarézem menší skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval KEVIN GAMERIO, když nenechal míč spadnout a neomylně ho usměrnil za brankovou čáru!
     
    28
    Dobrý zákrok Álvaréze proti Griezmannově střele! Kanonýr Atlética se dostal k balónu a před vápnem zamířil na bližší tyč, odkud Álvarez vytěsnil míč na rohový kop.
     
    26
    Po jednom z centrů do šestnáctky Celty nastala před domácím brankářem menší skrumáž, do které se zapojil také Antoine Griezmann, ale svým skluzem se mu balón za brankovou čáru nepodařilo nasměrovat. Následně si Álvarez poradil.
     
    25
    Gómez nedovoleně svalil na zem Godína, který pro svůj tým vybojoval rozehrávku v defensivní půli.
     
    24
    Godin byl pod tlakem, tudíž zvolil jen malou domů. Jan Oblak následně posouvá balón na volnějšího obránce.
     
    22
    Celta Vigo je stále o něco lepším a hlavně aktivnějším týmem. Pione Sisto si udělal prostor ke střele a zamířil na bližší tyč, kde byl ale připravený Jan Oblak, kterému Sistův pokus příliš potíží nenadělal.
     
    20
    Celta Vigo se dostala k dalšímu centru z volného kopu po faulu Altética. Pablo Hernández zkoušel ohrozit Oblaka taktéž hlavičkovým pokusem, ale nezamířil vůbec přesně. Brankář Madridu bude vykopávat od své branky.
     
    18
    Sergi Gómez měl na hlavně první gól zápasu! Pione Sisto mu z centru poslal míč přesně na hlavu a Gómez hlavičkoval na zadní tyči. Namířil míč doprostřed brány, kde jej dokázal Jan Oblak reflexivně vytěsnit mimo tři tyče!
     
    17
    Nepříjemná zpráva pro Stefana Saviće! Ten dostává již v sedmnácté minutě žlutou kartu za faul na protihráče.
     
    16
    Gabi z úctivé vzdálenosti směřoval vzdušnou přihrávku za obranu až do šestnáctky, ale k jeho smůle se centr snesl jen na hlavu jednoho z domácích hráčů.
     
    15
    Filip Luís velmi velmi nepříjemně napadal domácí obranu, ta reaguje jen odkopem míče a za postranní čáru.
     
    14
    Z přímého kopu, kterým disponovala Celta, nakonec toho moc není. Exekutor poslal centr do vápna, kde už se balónu zmocnila madridská defenzíva.
     
    13
    Diego Godín se pustil do souboje s Maxi Gómezem. Hráč Madridu byl v tomto souboji až moc agilní a dopustil se nedovoleného zákroku. Následuje volný přímý kop z poměrně velké vzdálenosti.
     
    12
    Hraje se dvanáctá minuta utkání a o něco lepší je zatím domácí Celta Vigo, která prozatím převážnou dobu držela míč na svých kopačkách.
     
    10
    Před hranici pokutového území Alética se ke střele dostal Iago Aspas. Domácí hráč ale svůj pokus poslal jen mimo levou tyč z pohledu Jana Oblaka. Ten se tedy nemusel vůbec vzrušovat.
     
    8
    Lucas Hernandéz zkoušel oslovit rozběhnutého Griezmanna, jenže přihrávku nenačasoval vůbec ideálně a navíc ji neposlal ani přesně. K míči se tak dostávají opět domácí.
     
    7
    Hosté se dopustili faulu na Maxe Gómeze, který se sám ujme rozehrávky. Míč posílá dopředu na své spoluhráče.
     
    5
    Gustavo Cabral se z pozice obránce zkoušel natlačit před branku z velkého úhlu, avšak vracející se obránce mu to neumožnil, protože se s Cabralem včas vrátil a příliš prostoru mu nedal.
     
    4
    Celta měla k dispozici rozehrávku volného přímého kopu po faulu na domácího hráče. S pokusem, který následoval hned po přímém kopu, si Oblak poradil a dokázal ho udržet.
     
    3
    Míč na kopačkách drží domácí fotbalisté, zatím se ale nemohou prokombinovat na útočnou polovinu hřiště. Míč si mění převážně obrana Celty.
     
    1
    Jako první šli do útoku Madridští. Centr, který se snášel pomalu do šestnáctky, si domácí brankář v pohodě stáhl ze vzduchu a uschoval ve svých rukavicích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí společně s oběma týmy nastupují na hrací plochu, zápas za pár okamžiků začne!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: S. Álvarez – Mallo, J. Castro, Sergi Gómez, Cabral – Lobotka, Wass, P. Hernández, Gómez – Sisto, Aspas.
    Náhradníci: Blanco – Fontàs, Radoja, Guidetti, Jozabed, Mor, Portela.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, Savić, Lucas Hernández – Gabi, Saúl Ñíguez, Á. Correa, Partey – Gameiro, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Luís, F. Torres, Augusto Fernández, Vietto, Gaitán, J. Giménez.

    Rozhodčí: Munuera Montero.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Celta vstoupila do ligy třemi výhrami, třemi prohrami a k nim přidala ještě dvě remízy. Po těchto výsledcích se tak nachází v napěchovaném středu tabulky. V případě výhry by se mohla posunout z desátého místa až na místo sedmé. I přesto, že dnes bude Celta Vigo hrát na domácím stadionu, v tomto utkání bude platit za outsidera zápasu.

    Nicméně na hosty nebude čekat nic snadného. Atlético si bude muset pohlídat především Maxe Goméze, který má na svém kontě již pět brankových zásahů! Špatně si nepočíná ani Pione Sisto, který si připsal tři góly a hned pět přihrávek.
     
    Atlético Madrid

    Atlético zatím plní papírové předpoklady a v La Lize se nachází na čtvrtém místě a pomýšlí zcela určitě ještě výše. V posledním ligovém zápasu svedlo Atlético souboj s Barcelonou. V atraktivním utkání sice nevstřelilo žádný gól, ale stejně si počínala i Barcelona, oba týmy se tedy rozešli po bezbrankové remíze.

    Nejlepším střelcem madridského týmu je se třemi zásahy Ángel Correa společně s Yannickem Carrascem. Jedna z největších hvězd týmu, Antoine Griezmann, si zatím připsal dvě trefy, ke kterým přidal jednu přihrávku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Adam Pavlíček

    Branky: 29. Gameiro

    Karty:   70. Cabral (CVG), 81. P. Hernández (CVG) – 17. Savić (ATM)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:19.
    Celta de Vigo: S. Álvarez – Mallo, J. Castro, Sergi Gómez, Cabral (71. Mor) – Lobotka, Wass (71. Guidetti), P. Hernández, Gómez – Sisto, Aspas.
    Náhradníci: Blanco – Fontàs, Radoja, Guidetti, Jozabed, Mor, Portela.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, Savić, Lucas Hernández – Gabi, Saúl Ñíguez, Á. Correa (88. Luís), Partey – Gameiro (60. Gaitán), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Luís, F. Torres, Augusto Fernández, Vietto, Gaitán, J. Giménez.

    Rozhodčí: Munuera Montero
    thejrc.org