Karviná – Zlín 0:0 (kon.) | Třinec – Olomouc 1:2 (kon.)
konec
FK Třinec
1:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc
Neděle 22.10.2017, 11:00 • Městský stadion, Třinec • Juniorská liga – Morava • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 29 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (12:53:29)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a z vítězství se raduje hostující Olomouc. Sigma se dostala do vedení ve 29. minutě, kdy Patrik Voleský z bezprostřední blízkosti prostřelil domácího brankáře. Poté sice iniciativu převzali domácí, kteří se v 65. minutě dočkali vyrovnání, avšak na branku Petra Joukla hosté rychle odpověděli. Zahaluk totiž fauloval v pokutovém území a nařízenou penaltu pak v pohodě proměnil Roman Bala. Sigma se tedy odpoutá ode dna moravské části Juniorské ligy a přeskočí svého dnešního soupeře.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Prodloužený míč ze středu hřiště teď v pohodě doputoval až do blízkosti Spurného. Napadající Lasota byl naprosto bez šance na zisk míče.
     
    90
    Třinec zahrával možná poslední volný kop zápasu. Adamuška míč pouze posunul k Janošíkovi, který ale prováhal ideální možnost na centr do vápna a pak už přihrával jen za bránu.
     
    90
    Hosté měli k dispozici rychlý protiútok, nicméně celá akce byla přibrzděna a pak už Chytil zakončoval pouze mimo tři tyče. Míč byl však zřejmě tečován.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Nízký, přichází Štěpán Klemsa.
     
    87
    Výborně si počínal Voleský, která se nejprve zapojil do defenzívy a malou domů míč v pohodě posunul ke Spurnému. Následně ještě Voleský vyhrál důležitý hlavičkový souboj.
     
    86
    Příliš důrazný byl u rohového praporku Šarudi, který se snažil získat dobře bráněný míč. Následovat bude pouze volný kop provedený Spurným.
     
    85
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Petr Joukl, přichází Stanislav Šarudi.
     
    84
    Pouze ofsajd nyní zastavil akci Novotného, který si hledal prostor na levé straně. Kombinaci Třince teď postrádá více klidu a přesnosti.
     
    82
    Bala si u středové čáry pomohl faulem. Jenže pak domácí vyprodukovali příliš dlouhou přihrávku k Janošíkovi, jenž byl naprosto bez šance na finální přihrávku.
     
    81
    Domácí hodně bojovali na hranici pokutového území. Nikdo se však pořádně nedostal k míči a Olomouc hru vrátil aspoň k polovině.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Antonio Romero, přichází Jiří Kiška.
     
    77
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Martin Konečný, přichází Petr Novotný.
     
    77
    Třinec začíná přidávat na obrátkách a snaží se vypracovat šanci na vyrovnání. Olomouc je však na vlastní polovině se všemi hráči a mezera v rozestavení se nehledá jednoduše.
     
    76
    Janošík se přihrávkou z levé strany pokusil oslovit Martina Konečného. Ten byl však dobře ubráněn a vůbec se nedostal k míči, jež se stal kořistí Spurného.
     
    75
    Standardní situace byl rozehrána centrem na pravou stranu, nicméně následná hlavička mířící před Spurného skončila přesně v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    73
    Rychlý protiútok Třince teď za cenu žluté karty zastavil Martin Antl (OLO).
     
    73
    Záhy po proměnění penalty se Sigma znovu tlačí do útoku. Na straně však vybojovala pouze vhazování a po chvíli byl faulován Petr Joukl.
     
    72
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Marek Zahaluk, přichází Stanislav Potůček.
     
    70
    Olomouc právě vstřelila branku!
    K rozehrání pokutového kopu se postavil hostující kapitán ROMAN BALA, který sáhl k tvrdé střele k tyči. Míč šel přesně na druhou stranu než skákal Adamuška a Sigma je tedy znovu ve vedení.
     
    69
    Pokutový kop! Chytil se zjevil za obranou soupeře, avšak před ziskem míče byl zezadu povalen Zahalukem. Jednoznačná penalta ve prospěch Sigmy a navíc se Zahaluk lehce poranil.
     
    68
    Janošík si dobře počínal na levé straně, kde nejprve položil protihráče. Pak ale celou akci pokazil a vytěžit dokázal pouze rohový kop.
     
    67
    Sigma se pokusila odpovědět rychlou akcí. Jenže kombinace na hranici šestnáctky vyústila pouze v přihrávku mířící mimo tři tyče.
     
    65
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jan Štěrba, přichází Daniel Grygar.
     
    65
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svou aktivitu odměněni vyrovnávací brankou. Po akci na levé straně přišla přihrávka do šestnáctky, kde byl Masař. Ten míč dobře potáhl k brankové čáře, načež před bránou hledal spoluhráče. Spurný míč vleže posunul pouze konečky prstů a dorážející PETR JOUKL už měl hodně jednoduchou práci.
     
    64
    Lasota se teď z pozice útočníka stáhl až na polovinu hřiště. Jenže jeho průnik středem byl zastaven faulem.
     
    62
    Hosté se v posledních minutách převážně brání. Dokázali ale zablokovat také další nebezpečné zakončení Třince, které obstaral Jiří Cieslar.
     
    61
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Petr Chloň, přichází Lukáš Cienciala.
     
    60
    Domácí vybojovali rohový kop, nicméně pak byl Joukl příliš důrazný a ve výskoku povalil Romera. Rozehrávat budou hosté, avšak to až po střídání.
     
    59
    Riskantně si počínala hostující obrana. Malou domů totiž málem zachytil napadající Lasota. Spurný dokázal rychle zareagovat.
     
    58
    Jen rukou teď Juráš zastavil odkop soupeře. Vše dobře spatřil asistent rozhodíčho, na jehož pokyn byl odpískán přestupek proti pravidlům.
     
    56
    Sérii zablokovaných zakončení teď uzavřel Masař, který se opřel do skákavého míče, avšak střelu poslal hodně vysoko nad bránu.
     
    55
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Bidje Manzia, přichází Mojmír Chytil.
     
    54
    Pouze ofsajd byl odpískán jednomu z rozběhnutému hráči domácího celku. Třinec má v posledních minutách trochu víc ze hry.
     
    52
    Nepřesnosti na obou stranách. Nejprve si se zpracováním neporadil Manzia, poté domácí nepřesně kombinovali u postranní čáry.
     
    51
    Až do pokutového území si to ze strany namířil Nízký. Po obranném zákroku domácího fotbalisty se Sigma dožadovala penalty, nicméně vše zhatil ofsajd.
     
    50
    Manzia se podél postranní čáry prohnal kolem dvou protihráčů. Jenže pak se mu do cesty postavil Velner a hostující záložník si pomohl faulem.
     
    50
    Dobře teď napravo zabojoval jeden z domácích, který si bez váhání přichystal střelu. Skákavý pokus na bližší tyč musel likvidovat Spurný.
     
    49
    Nedovoleným způsobem byl zastaven rozběhnutý Martin Janošík. Cieslarův volný kop však doputoval pouze do rukavic Štěpána Spurného.
     
    48
    Nad Třincem se zase výrazně rozpršelo. Kombinace obou týmů se nyní odehrává především ve středu hřiště.
     
    47
    Jeden z hostů cent odvrátil jen k Masařovi, který neváhal a přihrávkou vzduchem oslovil Zahaluka. Jeho hlavička skončila kousek vedle Spurného brány.
     
    46
    Na obou stranách byly k vidění solidní rychlé akce. Třinec získává první rohový kop druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:03.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a hráči odcházejí do kabin. Spokojenější jsou zatím fotbalisté Sigmy, kteří přežili Lasotou nastřelenou tyč a ve 29. minutě dokázali skórovat. Domácí obrana si totiž neporadila s centrem z volného kopu a Patrik Voleský zblízka překonal Adamušku. Následně se více do útoku dostávali spíše domácí, nicméně šanci na vyrovnání pak Janošíkovi vychytal Spurný.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Podobná situace jako při dosud jediné brance. Centr hostujícího celku teď domácí obraně nadělal problémy, nicméně nakonec si Třinec pomohl odkopem do strany.
     
    43
    Rozběhnutého Manziu teď stíhala trojic domácích. Nakonec ke skluzu sáhl Tomáš Masař (TRI), jenž s míčem zřejmě zasáhl i nohu hostujícího hráče a je tady žlutá karta.
     
    42
    Joukl zastavil nepřesnou rozehrávku soupeře a zničehonic šli domácí pět proti třem. Jenže Lasotova přihrávka už nebyla navíc a znamenala ofsajd.
     
    41
    Hodně rychle se Romero vydal na útočnou polovinu, kde v pohodě přesprintoval Petra Chloně a naštěstí pro domácí se k míči dostal Cieslar.
     
    40
    Také po rohovém kopu se ještě domácí udrželi u míče a snaží se kombinovat před šestnáctkou. Odměnou jim je volný kop poté, co Romero příliš vysoko zvedl svou nohu.
     
    39
    Hostující obrana vůbec nereagovala na přihrávku z hloubi hřiště a do šance se tak dostal Martin Janošík. Proti němu se ale fantasticky vytáhl Spurný, jenž míč posunul na roh.
     
    37
    Joukl ještě pro soupeře udržel míč na hřišti a Sigma tak mohl rozjet bleskový protiútok. Po posunutí hry na pravou stranu přišla přihrávka, avšak Romero hlavičkoval mimo prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    36
    Trojice Voleský – Romero – Manzia teď dobře zaměstnala poslední trojici domácí defenzívy. Jenže zakončení obstaral poslední zmíněný a jeho střela šla výrazně mimo.
     
    35
    Velner dobře odcentroval z pravé strany, avšak hlavičku jednoho z jeho spoluhráčů pak na malém vápně odvrátila defenzíva Sigmy. Další rohový kop se Třinci nepovedl.
     
    34
    Jakub Juráš (OLO) na straně důrazně zajel do unikajícího soupeře a odměnou mu je žlutá karta.
     
    33
    K zakončení hlavou z levé strany šestnáctky se dokázal dostat Lasota, nicméně ten s podruhé v utkání nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    32
    Na obou stranách byly k vidění naprosto zbytečné nepřesnosti. Do šance se dostávali spíše hosté, nicméně Bala si míč na středu hřiště ukopl.
     
    30
    Klidně to mohlo být 0:2. Hosté totiž velmi rychle vybojovali rohový kop a na následný centr se dostal Marcel Krayzel. Jeho hlavička šla od země pouze do rukavic Jiřího Adamušky.
     
    29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak teď domácí soupeři doslova darovali míč. Centr z místa předchozího přestupku nebyl příliš povedený, ale kulatý předmět trestuhodně propadl až k osamocenému PATRIKU VOLESKÉMU, jenž zblízka překonal bezmocného Adamušku.
     
    28
    Domácí se sice diví, avšak sudí po souboji Zahaluka se soupeřem odpískal nedovolený zákrok. Volný kop bude Sigma rozehrávat od postranní čáry.
     
    27
    Cieslar si nyní až příliš troufal a ztratil míč na nějakých čtyřiceti metrech od vlastní brány. Po chvilkové kombinaci přiletěl míč z levé strany a Manzia střílel z malého vápna jen těsně vedle.
     
    25
    V obrovské šanci se po jemném lobu Lasoty objevil Marek Zahaluk. Jenže následné zakončení z pravé strany šestnáctky domácímu hráči vůbec nesedlo a letělo spíše k rohovému praporku.
     
    24
    Dobře to nyní udělal Manzia, který si dokázal navést míč na střelu levou nohou. V rozhodujícím okamžiku mu ale do střely vstoupil Lanc a míč šel kousek vedle brány Jiřího Adamušky. Následný roh Sigmy se nepovedl.
     
    23
    Třinec bleskově rozehrál z místa faulu na Joukla. Dlouhý míč sice zpracoval Lasota ale následná kombinace na levé straně přinesla pouze ofsajd.
     
    22
    Hosté se teď snaží najít mezeru v rozestavení soupeře. Jenže zatím jsou nuceni pouze ke kombinaci na polovině hřiště.
     
    21
    Další zajímavá akce Třince. Zahaluk potáhl míč na pravé straně poté vyprodukoval výbornou přízemní přihrávka na nabíhajícího si Konečného. Ten však zleva trestuhodně minul bránu.
     
    20
    Šance domácích! Jan Lasota se ze strany dostal do pokutového území a místo přihrávky volil překvapivé zakončení z velkého úhlu. Míč se zastavil na tyči Spurného brány!
     
    19
    Na druhé straně se dostatečně důrazný Volský protlačil k hlavičce z malého vápna. Zakončení však mířilo pár decimetrů vedle Adamuškovy brány.
     
    18
    Třinec se teď chvíli držel na útočné polovině, avšak kromě dvou nevýrazných centrů domácí nic moc nevymysleli. Hra bude navázána vhazováním.
     
    16
    Hostující tým má nadále více ze hry a snaží se kombinovat na útočné polovině. Třinec zatím spoléhá pouze na rychlé brejky.
     
    15
    Opět se hosté pokusili o překonání obrany pomocí vysokého lobu za defenzívu třineckého celku. Znovu z toho nebylo vůbec nic.
     
    14
    Sigma teď dobře vysunula napadání a donutila Chloně k nepřesné přihrávce podél postranní čáry. Následně však stejný obránce dokázal zastavit centr mířící za jeho záda.
     
    12
    Domácí poměrně dobře kombinovali na levé straně. Po příliš nízké přihrávce však zasáhl defenzíva Sigmy, která míč zakopla do autu.
     
    11
    Hosté se rychle po ubráněném rohu vydali dopředu, nicméně u strany nevytěžili vůbec nic. Jenže Joukl pak nezvládl souboj s Manziou a vhazovat bude Sigma.
     
    10
    Dlouhý míč za obranu Olomouce teď Štěrba ve skluzu posunul pouze na roh. Následný centr Jiřího Cieslara ale nepřinesl ohrožení Spurného brány.
     
    9
    Velmi hezky to zkoušel Bidje Manzia. Zakončení hostujícího záložníka šlo z hranice šestnáctky pouze několik decimetrů nad bránu Adamušky, jež se za míčem pouze ohlédl.
     
    8
    Hodně tristně si u postranní čáry počínal Nízký, který se nechal odstavit důrazným Zahalukem. Domácí fotbalista si to namířil do pokutového území, ale pak přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    7
    První kvalitnější akci předvedli také domácí. Solidní centr z levé strany letěl přesně k naskakujícímu si Velnerovi, avšak jeden z hostů míč dokázal posunout do zámezí.
     
    6
    Hodně jednoduše se Olomouc dostala k míči i poté, co byl centr od rohového praporku jednoduše odvrácen. Další akce zatím nepřináší zajímavou kombinaci.
     
    5
    Dvě velké šance domácích. Adamuška nejprve vytěsnil hodně laxní přihrávku svého spoluhráče a následně musel zasahovat proti jedovaté střele ze středu šestnáctky. Rohový kop.
     
    4
    Třinec sice vybojovali míč zhruba ve středu hřiště, ale Cieslar poté nedokázal oslovit Petra Joukla. Velezkušený hráč domácího mužstva na míč vůbec nedosáhl.
     
    3
    Nadále mají míč na kopačkách převážně fotbalisté Sigmy. Třinečtí zatím pouze vyčkávají, nicméně další kombinace hostujícího celku přinesla pouze vhazování ve prospěch domácích.
     
    1
    Tak tohle se domácím nepovedlo. Krajní obránce hlavou posílal míč k Adamuškovi, avšak před ním se bleskově zjevil Volský. Div, že to domácí brankář stihl ještě před zakončením soupeře.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří se postupným útokem snaží prodrat hlouběji na polovinu soupeře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice rozhodčích již na trávník přivádí aktéry dnešního zápasu. Domácí se dnes představí v bílo-červené kombinaci, hosté nastupují ve své tradiční modré.
     
    Dnešní utkání se odehraje na Městském stadiónu v Třinci a na výrazně mokrém trávníku. Od rána totiž na východě České republiky pršelo a až nyní se počasí aspoň trochu umoudřilo.
     
    Dobré dopoledne. Vítám vás u on-line přenosu z utkání moravské části Juniorské ligy mezi domácím Třincem a Sigmou Olomouc. Mírným favoritem utkání dnes jsou díky lepšímu tabulkovému postavení domácí, nicméně zápasy by mohl nabídnout velmi vyrovnanou podívanou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Chloň, Konečný, Lanc, Velner (C), Lasota, Cieslar, Joukl, Janošík, Masař, Zahaluk
    Náhradníci: Kubik – Cenuga, Potůček, Šarudi, Cienciala, Novotný

    SK Sigma Olomouc: Spurný – Juráš, Vichta, Nízký, Antl, Romero, Voleský, Manzia, Krayzel, Štěrba, Bala (C)
    Náhradníci: Obzina – Grygar, Klemsa, Kiška, Chytil

    Rozhodčí: Radek Dubravský – Stanislav Pochylý, Lukáš Lakomý.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ SEZÓNY

    28.8.2017 Olomouc – Třinec 2:2 (1:2)
     
    SK SIGMA OLOMOUC

    Ani hosté nemají aktuálně moc dobrou formu. Z posledních šesti utkání totiž ani jednou nevyhráli a na své konto přidali pouhé tři body. V součtu to s dvěma vítězstvími činí 9 bodů a umístění na samém dně tabulky moravské části Juniorské ligy. Jenže případné dnešní vítězství Sigmu v případě souhry jiných výsledků může posunout až na postupovou čtvrtou pozici. Dnešní zápas tedy může hodně pomoct či naopak uškodit.

    Posledních pět utkání

    16.10.2017 Olomouc – Brno 2:3
    7.10.2017 Slovácko – Olomouc 4:2
    25.9.2017 Olomouc – Karviná 2:4
    18.9.2017 Olomouc – Zlín 0:0
    11.9.2017 Jihlava – Olomouc 1:1
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Domácí fotbalisté na začátku sezóny nepatřili mezi favority na postup do Části vítězů, avšak v dosavadním průběhu Juniorské ligy si nevedou vůbec špatně. Jenže Třinec získával body především na úvod sezóny a v posledních utkáních docela tápe. Tomu odpovídá zisk jednoho jediného bodu z posledních tří zápasů a také negativní skóre 2:9, které domácí z těchto utkání mají. Dnes by potřebovali zabrat, neboť v boji o čtvrté místo jsou o skóre horší než Baník a od poslední pozice je zároveň dělí pouhé dva body.

    Posledních pět utkání

    15.10.2017 Ostrava – Třinec 2:2
    2.10.2017 Třinec – Zlín 0:2
    25.9.2017 Jihlava – Třinec 5:0
    17.9.2017 Brno – Třinec 0:3
    10.9.2017 Třinec – Slovácko 1:2

    Nejlepší střelec týmu

    Petr Hošek – 6 gólů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 65. Joukl – 29. Voleský, 70. Bala (pen.)

    Karty:   43. Masař (TRI) – 34. Juráš (OLO), 73. Antl (OLO)


    FK Třinec: Adamuška – Chloň (61. Cienciala), Konečný (78. Novotný), Lanc, Velner (C), Lasota, Cieslar, Joukl (85. Šarudi), Janošík, Masař, Zahaluk (72. Potůček)
    Náhradníci: Kubik – Cenuga, Potůček, Šarudi, Cienciala, Novotný

    SK Sigma Olomouc: Spurný – Juráš, Vichta, Nízký (87. Klemsa), Antl, Romero (80. Kiška), Voleský, Manzia (55. Chytil), Krayzel, Štěrba (65. Grygar), Bala (C)
    Náhradníci: Obzina – Grygar, Klemsa, Kiška, Chytil

    Rozhodčí: Radek Dubravský – Stanislav Pochylý, Lukáš Lakomý

    Diváci: 29
    thejrc.org