Nice – Štrasburk 1:2 (kon.) | Troyes – Lyon 0:5 (kon.) | Marseille – PSG 2:2 (kon.)
konec
OGC Nice
1:2 (0:1)
RC Štrasburk
Neděle 22.10.2017, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již desátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Nice, které přivítá před domácím publikem Štrasburk.
     
    OGC Nice

    Nice se teprve poprvé od svého návratu do Ligue 1 v roce 2002 umístilo v minulé sezoně na medailové pozici. Tým z jihu Francie předváděl po celou sezonu skvělé výkony, především v jasní části, kdy si připsal i dvanáct zápasů bez porážky. Nice hrálo také základní skupinu Evropské ligy. V konkurenci Schalke, Krasnodaru a Salzburgu ani dvě výhry na postup do playoff nestačily. V domácí soutěži se muselo Nice sklonit jen před giganty Monakem a PSG, ze třetího místa si zajistilo předkolo Ligy mistrů. Nakonec Nice hraje skupinovou fázi Evropské ligy, ve které nejprve rozdrtilo 5:1 Waregem, následně 3:0 také Vitesse, ale v týdnu se Nice nedařilo proti Laziu, kterému podlehlo 1:3.

    Ligue 1 už má za sebou devět kol. V prvním se Nice střelecky neprosadilo a z trávníku Saint Etienne si odvezlo nejtěsnější porážku 0:1. Ani první ostrý start před domácím publikem se Nice nepovedl. Proti nováčkovi z Troyes ještě stačil po hodině hry vyrovnat z penalty Alessane Plea, ale nakonec i druhý zápas byl pro Nice bez bodu. Proti Guingampu se zapojil do hry i uzdravený Balotelli a letní posila Sneijder. Po brankách Pléi a Waltera Nice vyhrálo 2:0. Na půdě Amiens přišlo k překvapivému výsledku, slavní Nice prohrála 0:3. V domácím prostředí ale následně porazilo Nice obhájce titulu z Monaka 4:0. Proti Rennes Tomáše Koubka se dokázal prosadit jen Mario Balotelli, ale i to stačilo na zisk tří bodů. Od té doby se ale Nice neporadilo zvítězit! Nepříjemné porážky musel Mario Balloteli a spol. skousnout proti Montpellier i oslabenému Marseille.
     
    RC Štrasburk Alsace

    Tým z východu Francie se po dlouhé době probojoval do nejvyšší francouzské soutěže. V extrémně vyrovnaném ročníku Ligue 2 dokázal Štrasburk zvládnout důležitý závěr sezony a po deseti neprohraných zápasech se vyhoupl po závěrečném kole do úplného čela. Letošní sezonu ale Štrasburk nezačal nejlépe, hned v prvním zápase schytal debakl 0:4 na trávníku Lyonu. Následně ale Štrasburk nečekaně doma porazil Lille. Před reprezentační přestávkou se nováček nejvyšší soutěže představil na půdě Guingampu a byla z toho porážka 0:2. V posledním kole si ale Štrasburk připsal cennou remízu proti Marseille. V domácím prostředí se na obou stranách prosadili tři střelci a tak si východofrancouzský celek bod za nerozhodný výsledek 3:3. Na odpoutání ze sestupových pozic to ale nestačilo.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    12.01. 2008 Štrasburk – Nice 0:1
    11.08. 2007 Nice – Štrasburk 1:0
    01.04. 2006 Nice – Štrasburk 3:1
    19.11. 2005 Štrasburk – Nice 0:0
    12.03. 2005 Nice – Štrasburk 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Marlon, Dante (C), Jallet – Koziello, N. Mendy, Lees-Melou – Srarfi, Pléa, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Benítez – Burner, Le Marchand, Walter, Lusamba, Sneijder, Mahou.

    RC Štrasburk Alsace: Kamara – Seka, B. Koné (C), Salmier, Lala – Aholou, Martin – Gonçalves, Terrier, Liénard – Da Costa.
    Náhradníci: Oukidja – Foulquier, Grimm, Nogueira, Sacko, Blayac, Bahoken.

    Rozhodčí: Rainvile – Stien, Pages.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas desátého kola nejvyšší francouzské soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí se dostali po kombinaci na levé straně k prvnímu ohrožení branky soupeře. Kamara si však s lehkou střelou Mendyho bez problémů poradil.
     
    3
    A další útok Nice po levé straně. Jallet kombinoval s Lees-Melouem, ale právě druhý jmenovaný už následně nepřenesl hru přesně na Mendyho.
     
    4
    Saint-Maximin uvolnil Jalleta, který musel hodně přidat, aby zachytil míč na hrací ploše. Po teči jednoho z bránících hráčů měli domácí první rohový kop zápasu. Ani ten se však hráčům Nice nevydařil podle představ.
     
    5
    Štrasburk se nemůže zatím vůbec dostat na delší čas k balonu. Saint-Maximin předvedl svou rychlost, dostal se před svého strážce, ale centr útočníka Nice už nebyl z nejpřesnějších.
     
    6
    Lees-Melou dokázal rychle získat míč ještě na útočné polovině. Následně ale přihrál jen na kopačku hostujícího Martina.
     
    7
    Také Štrasburk se už ocitl na útočné polovině. Aholou ale fauloval po několika sekundách Mendyho, který poté rychle rozehrál a domácí mohou jít do útoku.
     
    8
    Da Costa jen těsně minul nepřesnou přihrávku Marlona na Danteho. Domácí kapitán měl co dělat, aby před napadajícím soupeřem odklidil míč za postranní lajnu.
     
    9
    Pohledná kombinace hostů mohla skončit zakončením. Liénard si však pomohl při zpracování rukou a jeho následná střela vedle branky již byla zbytečná.
     
    10
    Po deseti minutách hry se dostali hosté do pokutového území. Goncalves měl problémy s prvním dotekem a tak raději předal balon Terrierovi, který ale v krkolomné pozici poslal míč daleko vedle branky.
     
    11
    Da Costa se hnal dobrých dvacet metrů za balon v plném sprintu. Míč ale těsně na hrací ploše neudržel. Dante jen v klidu stínoval hostujícího útočníka.
     
    12
    Srarfi kombinoval s Koziellem u středového kruhu. Do akce se zapojil také Dante s Marlonem, od kterým míč doputoval až k Mendymu. Středopolař Nice ještě našel Saint-Maximina, který centroval jen do náruče hostujícího brankáře.
     
    13
    Štrasburk se snaží zahrozit po pravé straně. Goncalves si vyměnil několikrát balon se Sekou. Právě Seka byl u pravé postranní lajny velmi aktivní, ale přes zkušeného Jalleta nepřešel.
     
    14
    Tentokrát to zkusili hosté zleva. Lala spolupracoval s Terrierem, ale ani útočník Štrasburku neuspěl proti brazilské stoperské dvojici Nice.
     
    16
    Mendy si chtěl narazit se Saint-Maximinem, ale byl faulován a domácí tak mohli rozehrát volný přímý kop. K míči se postavil Lees-Melou, v pokutovém území byli všichni hlavičkáři v čele s Dantem, ale hostující obrana obstála.
     
    17
    Následoval ještě rohový kop, ale Lees-Melou našel jen Marlona, který otřel balon o bránícího hráče. Druhý pokus od rohového praporku skončil ještě hůře, Dante v nedobré pozici poslal míč nohou k prvnímu obránci.
     
    18
    Tlak Nice stoupá. Srarfi se pustil do rychlostního souboje se Salmierem a vybojoval pro svůj celek další rohový kop v krátkém čase.
     
    19
    Tradiční exekutor Pierre Lees-Melou opět nenašel ani jednoho ze svých hlavičkářů. Domácí však zůstávají dále u balonu.
     
    20
    Štrasburk se hnal do rychlého protiútoku. Goncalves se dostal k centru, následně mohl pálit do odraženém míči zpoza vápna Aholou, ale Dante proti němu skvěle vystoupil.
     
    21
    Nice se po tlaku stáhlo více do obrany a čeká co předvede Štrasburk. Hráči východo-francouzského týmu se ale také do útočení příliš neženou.
     
    22
    Přece jen se zrodila první střela zápasu. Dimitri Liénard se opřel do balonu z dobrých pětadvaceti metrů, ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    23
    Jallet kombinoval se Souquetem, ten ještě vyzval Pléu k útoku, ale čtyřiadvacetiletý forvard Nice se nedokázal obtočit kolem obránce.
     
    24
    Saint-Maximin opět ve velké rychlosti na levém kraji. Po jeho centru se dostal k balonu jen připravený Kamara, který sebral jednoduše míč ze vzduchu.
     
    24
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Štrasburk jde zničehonic do vedení! Naprosto jednoduchá akce hostujícího celku končí první brankou zápasu. Liénard zpracoval dlouhou nahrávku hrudníkem, poté přistrčil balonu Lalovi, který z prvního doteku centroval do vápna, kde byl mezi třemi obránci NUNO DA COSTA. Útočník z Kapverdských ostrovů si ale našel balon a lehkou tečí poslal míč k zadní tyči. Cardinale byly bez šance.
    24. Nuno Da Costa - 0:1
     
    26
    Štrasburk je najednou aktivnějším týmem, snaží se přidat druhou branku v krátkém čase. Nyní ale Dante s Marlonem vyřešili situaci před vápnem.
     
    28
    Nice je zaskočeno úvodní brankou zápasu, v první půli kontrolovalo po celou dobu hru, ale najednou musí dotahovat.
     
    29
    Jallet se pokusil o narážečku se Saint-Maximinem, ale míč druhému jmenovanému přeskočil kopačku.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry se mohl dostat Lala k dalšímu přesnému centru. Míč mu ale utekl až za brankovou lajnu.
     
    31
    A už to mohlo být o dvě branky. Goncalves skvěle zatáhl balon po pravé straně, poté hledal Da Costu, který ale míč pustil na Terriera a ten pálil zcela osamocen na branku Nice. Cardinale zachránil svůj tým.
    31. Yoan Cardinale zachránil svůj tým od druhé inkasované branky
     
    32
    Nice chce stabilizovat hru postupným útokem. Srarfi vybojoval v plném běhu další rohový kop pro domácí celek.
     
    33
    Štrasburk předvádí smrtící brejky. O další takový se postaral Goncalves, který opět našel Terriera, ale ten v horší pozici než před momentem pálil vedle levé tyče.
     
    34
    Lees-Melou výborně obehrál soupeře na hranici pokutového území, poté se pokusil o centr, ale osamocený Pléa nic proti přesile nezmohl.
     
    36
    Ani jeden z týmů se nemůže dostat na delší dobu na útočnou polovinu. Terrier byl opět v náběhu ve středu pole, poté ještě vyzval Da Costu ke střele z kroku, ale Cardinale musel opět zasahovat.
     
    37
    Dlouhý pas měl najít Pléu, nakonec se míč dostal k Saint-Maximinovi, který si obhodil protihráče, ale Koné mu ještě stačil skočit do centru.
     
    38
    Lees-Melou se zapojil i do obrany. Následně ale nepřesně vyzval ke sprintu Saint-Maximina. Hosté rychle odpověděli a Do Costa opět donutil Cardinaleho k zákroku.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Štrasburk překvapivě vede o jednu branku, ale zcela zaslouženě.
     
    41
    Saint-Maximin, nejaktivnější hráč Nice v prvním poločase, se dostal opět k balonu. Znovu si to chtěl namířit do vápna, ale tentokrát v souboji jeden na jednoho proti Salmierovi neuspěl.
     
    42
    Yoan Cardinale se zapojil do rozehrávky útočné akce Nice. Po dlouhém nákopu našel Saint-Maximina, který ještě spolupracoval s Pléou. Právě Saint-Maximin se ale zasekl proti třem protihráčům ještě před vápnem.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu domácí Srarfi. Tuniský útočník si počínal sebevědomě, ale proti velké přesile před vápnem Štrasburku nic nevymyslel.
     
    45
    Goncalves chtěl ještě zavařit domácímu týmu v poslední minutě prvního poločasu. Nakonec ale nepřesně přihrál a bylo to Nice, které se ještě dostalo k zakončení. Pléa ale svou hlavičkou v pádu Kamaru nepřekonal.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Štrasburk rozhodně nebyl před zápasem favorit. Domácí ale svou převahu na balonu nedokázali přetavit k brankové situace. To Štrasburku stačilo málo k vedoucí brance. Po centru z pravé straně se prosadil mezi dvěma obránci Nino Da Costa. Následně mohl přidat ještě jednu Martin Terrier, ale Yoan Cardinale zastavil míč ještě před brankovou lajnou. Nice zahrozilo až v úplném závěru, kdy hlavičkoval Pléa do náruče brankáře hostů.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Bassem Srarfi, přichází Wesley Sneijder.
     
    47
    Hostující fotbalisté vstoupili do druhého poločasu rozehrávkou ze středového kruhu. Nice se rychle dostali k balonu a může útočit na srovnání stavu.
     
    48
    Dante si vyměnil několikrát míč s Marlonem, poté našel Sneijdera, který se uvedl přihrávkou na Saint-Maximina. Ten byl ale vytlačen za postranní lajnu.
     
    49
    Štrasburk začíná o poznání pasivněji než v závěru druhé půle. Hostující celek čeká v obranném bloku na vlastní polovině.
     
    50
    Saint-Maximin se proti dvěma protihráčům neprosadil, navíc o něj odrazil míč za postranní lajnu Lala a hosté tak mohou vhazovat.
     
    50
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Tak to je šok pro Nice. Domácí byli v úvodu druhé půle jednoznačně aktivnějším týmem, ale přesto po další jednoduché akci Štrasburku inkasuje. Aholou získal balon na vlastní polovině, poté Terrier oslovil pasem za obránce NUNA DA COSTU, který si v samostatném úniku poradil střelou pod padajícím Cardinalem.
    50. Nuno Da Costa - 0:2
     
    51
    Domácí vykombinovali napadající hráče Štrasburku a dostalo se až na útočnou polovinu. Sneijder by měl pozvednout útočnou potenci Nice, ale zatím se to zkušenému Nizozemci nedaří.
     
    52
    Pokutový kop pro Nice po faulu na Saint-Maximina!
     
    53
    Seka navíc dostává červenou kartu a hostům se tak zápas komplikuje! Saint-Maximin zúročil znovu svou rychlost, který předběhl Seku, který už poté musel faulovat, pokud nechtěl, aby útočník Nice zakončoval od odkryté branky.
    53. Červená karta
     
    54
    Nice právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na bod pro penaltu čtyřiadvacetiletý záložník Nice PIERRE LEES-MELOU. Kamara si vybral pravou stranu, ale míč šel od kopačky exekutora do středu a je tak velmi rychle sníženo.
    54. Pierre LEES-MELOU - 1:2
     
    56
    Zápas dostává naprosto jiný náboj, domácí se budou pokoušet přidat druhou branku a nejlépe pro Nice ještě zápas otočit.
     
    57
    Domácí jsou najednou plní energie a točí soupeře v defenzivě. Koziello se dostal k centru po zemi, našel Pléu, jenž nasměroval míč jen do brankáře Štrasburku.
     
    58
    Liénard zatáhl za dres unikajícího Sneijdera a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    59
    Hráči Nice jsou všude. Lees-Melou chtěl oslovit Jalleta v náběhu, ale přihrávku přetáhl až za brankovou lajnou.
     
    60
    Po hodině hry se obraz hry výrazně změnil. Sneijder vystrašil Kamaru tvrdou střelou ze střední vzdálenosti. Hostující brankář jen vyrazil míč před sebe a Pléa tak mohl dorážet. Kamara předvedl další povedený zákrok.
     
    62
    Štrasburk neví kam dřív. Lees-Melou centroval po faulu na Koziella z pravé strany. Dante hlavičkoval jen do obránce před sebou, ale domácí zůstávají u balonu.
     
    63
    Mendy kombinoval se Sneijderem. Další průnikovou přihrávku předvedl Saint-Maximin, který našel Koziella. Jednadvacetiletý záložník Nice pálil jen vedle levé tyče.
     
    65
    Štrasburk se na malý okamžik dostal na útočnou polovinu a nechává odpočívat své obránce. Po dlouhém pasu do vápna se ale Goncalves proti Dantemu neprosadil.
     
    66
    Sneijder výrazně rozhýbal domácí ofenzivu. Nyní hledal Koziella na pravé straně, ale Štrasburk se po odkopu Martina dostává pomalu ale jistě z tlaku domácích.
     
    67
    Martin zkušeně držel míč u postranní lajny, dlouhé sekundy čekal až se mu někdo nabídne ke spolupráci, ale nikdo se neobjevil. Martin tak musel zvolit přihrávku zpět.
     
    68
    Mendy fauloval před vlastním vápnem a po delším čase bude mít Cardinale znovu práci.
     
    69
    Domácí brankář Yoan Cardinale si nechal postavit pětičlennou obrannou zeď. K balonu se postavil Liénard, který přestřelil zeď, ale mezi tři tyče se netrefil.
     
    70
    Lala na poslední chvíli odpravil míč z pokutového území pře hlavičkujícím Pléou. Následný rohový kop skončil hlavičkou Marlona daleko od branky Štrasburku.
     
    71
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Vincent Koziello, přichází Arnaud Lusamba.
     
    72
    Da Costa získal balon u středové lajny, poté sám chtěl probojovat až do vápna, ale nově příchozí Lusamba převedl povedený obranný skluz.
     
    73
    Domácí se snaží co nejvíce zaměřit na útok, ale musí myslet i na defenzivu. Da Costu musel zastavit až poslední obránce, kterým byl Dante.
     
    74
    Kamaro zatím drží Štrasburk ve vedení. Po centru Lees-Meloua byli hned dva hráči Nice v pokutovém území proti jednomu obránci. Kamara však nebojácně skočil do ohně a míč vyboxoval.
     
    75
    Tlak Nice začíná znovu sílit. Saint-Maximin měl na pravé straně trochu prostoru, dokázal se uvolnit, ale míč mu v nejnevhodnější moment uskočil za brankovou lajnu.
     
    76
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Nuno Da Costa, přichází Dimitri Foulquier.
     
    77
    Saint-Maximin znovu čaroval s míčem přes soupeřem. Lala byl zmatený, ale stejně dopadl i domácí útočník, který se zamotal do svých vlastních kliček.
     
    78
    Wesley Sneijder už nechtěl nic vymýšlet a tak se opřel do balonu z pětadvaceti metrů. Střelu směřující do středu branky však Kamara s přehledem skryl v rukavicích.
     
    79
    Lees-Melou kombinoval s Jalletem. Na levé straně to ale nikam nevedlo a tak se zapojil i Saint-Maximin, který však pálil vysoko nad.
     
    80
    Sneijder si došel pro balonu až do středového kruhu. Saint-Maximin se dostal do sprintu, poté našel Lusambu, který byl ale odzbrojen Lalou.
     
    81
    Liénard dokázal získat balonu ve středu pole, poté vysunul naběhnutého Terriera, který mohl přidat třetí branku. V plném běhu však pálil z úhlu jen vedle vzdálenější tyče.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Hicham Mahou.
     
    82
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Jérémy Grimm.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Nice, které hraje proti oslabenému soupeři a snaží se v tlaku o vyrovnání.
     
    84
    Sneijderův centr byl kvalitní, ale hostující obrana si poradil s jediným hráčem v pokutovém území. Pléa byl skvěle pokryt.
     
    85
    Opět to byl zkušený Nizozemec, který byl u balonu. Následně se zapojil do kombinace i Lees-Melou a střídající Lusamba, ale ani tentokrát nemusel Kamara zasahovat.
     
    87
    Střídající Grimm ještě stačil zastavit nakopnutý míč na hrací ploše. Mezitím se sesunul k zemi ve středovém kruhu Terrier, který bude potřebovat ošetření.
     
    88
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Ihsan Sacko.
     
    89
    Sacko se ihned zapojil do hry. Při rychlém náběhu ho musel faulovat Marlon a hráči se tak musí přesunout před Cardinaleho. Prudký centr však nikoho ve vápně nenašel a domácí tak mohou jít znovu do útoku.
     
    90
    Bakary Koné byl posledním hráčem, který mohl zamezit přihrávce na Mahoua. Právě hostující kapitán nenechal zakončovat střídajícího hráče do odkryté branky.
     
    90+1
    Po rohovém kopu Lees-Meloua se dostal k hlavičce kapitán Nice Dante, ale ani brazilský stoper nepřekonal Kamara. Štrasburk je velmi blízko druhému vítězství v sezoně.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Wesley Sneijder to vzal znovu na sebe. Viděl, že kombinace Nice nikam nevede, tak vypálil ze střední vzdálenosti. Nebyla to vůbec špatná střela, ale mezi tři tyče se těsně netrefil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Nuno Da Costa je štrasburským hrdinou! Čtyři nastavené minuty uplynuly a tým z východu Francie se může radovat po více než dvou měsících ze zisku třech bodů!

    Ve čtyřiadvacáté minutě zaskočil všechny hráče i fanoušky Nice gólem Da Costa, který dostal jednoduchý centr do pokutového území a útočník z Kapverdských ostrovů se dokázal prosadit proti brazilské stoperské dvojici Dante – Marlon. Také v úvodu druhé půle byli aktivnějším týmem domácí, ale Nuna Da Costa znovu udeřil. Tentokrát ho výbornou přihrávkou našel v plném běhu Terrier a Da Costa si poté už věděl rady. O několik okamžiků později se ale zápas pro Štrasburk výrazně zkomplikoval. Po faulu Seky na Saint-Maximina byl hostující obránce vyloučen a navíc mohlo Nice kopat penaltu. Tu využil mazácky střelou do středu branku Pierre Lees-Melou, ale to už bylo z branek vše. Ani výrazná aktivita střídajícího Wesleyho Sneijera vyrovnání nepřinesla.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:5. (16:56:34)

    Vít Schück

    Branky: 54. Lees-Melou (pen.) – 24. Da Costa (Lala), 50. Da Costa (Terrier)

    Karty:   58. Liénard (SSG)   53. Seka (SSG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:5.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Marlon, Dante (C), Jallet – Koziello (71. Lusamba), N. Mendy, Lees-Melou – Srarfi (46. Sneijder), Pléa, Saint-Maximin (81. Mahou).
    Náhradníci: Benítez – Burner, Le Marchand, Walter, Lusamba, Sneijder, Mahou.

    RC Štrasburk: Kamara – Seka, B. Koné (C), Salmier, Lala – Aholou, Martin (82. Grimm) – Gonçalves, Terrier (88. Sacko), Liénard – Da Costa (76. Foulquier).
    Náhradníci: Oukidja – Foulquier, Grimm, Nogueira, Sacko, Blayac, Bahoken.

    Rozhodčí: Rainvile – Stien, Pages
    thejrc.org