Eindhoven – Heracles 3:0 (kon.) | Feyenoord – Ajax 1:4 (kon.) | Alkmaar – Utrecht 3:0 (kon.)
Heerenveen – Arnhem 0:4 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:4 (0:0)
Ajax Amsterdam
Neděle 22.10.2017, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Feyenoordem Rotterdam a AFC Ajax. Výkop je stanoven na 14:30.
     
    AFC Ajax

    Slavný nizozemský celek zatím prožívá rozporuplnou sezónu. Po neúspěchu v evropských pohárech se Ajaxu nedaří ani v domácí Eredivisie. V osmi duelech vybojoval šestnáct bodů a zatím mu patří třetí pozice s pětibodovou ztrátou na vedoucí PSV Eindhoven. Na hřištích soupeřů však Ajax často ztrácí body. V minulém kole doma rozstřílel 4:0 Spartu Rotterdam.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Úřadující nizozemský šampión rovněž neprožívá zrovna povedenou sezónu. V osmi duelech rovněž nasbíral šestnáct bodů a za svým dnešním soupeřem je jen o horší skóre. Poslední dva domácí ligové zápasy však nedokázal zvítězit. Do horních pater tabulky táhne Feyenoord kanonýr Berghuis. V týdnu však Feyenoord prohrál v Lize mistrů se Šachtarem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Feyenoord bude hrát v bíločerveném, zatímco Ajax přijel v tmavě modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do dnešního utkání. Feyenoord se ihned vydal do útoku, nicméně pozorná defenzíva Ajaxu dokázala dlouhý nákop odvrátit.
     
    2
    Jöel Veltman si vypomohl přihrávou na Onanu a hostující brankář musel hodně zabrat. Gólman Ajaxu vyběhl na hranici pokutového území a odkopl míč daleko od branky.
     
    3
    Ajax vybojoval přímý kop na polovině hrací plochy a rozjel postupnou kombinaci. Hostující fotbalisté si zatím vyměňují krátké přihrávky a čekají na skulinku v obraně soupeře.
     
    4
    Jöel Veltman fauloval při návratu na vlastní polovinu Berghuise, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra. Rozhodčí ihned přerušil hru a odpískal přímý kop pro Ajax.
     
    5
    Brad Jones vystihl nepřesný oblouček za obranu domácího celku, vystartoval z branky na hranici pokutového území a schoval balón do rukavic.
     
    6
    David Neres se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči a okamžitě vypálil. Jeden z domácích zadáků jeho ránu srazil do rukavic brankáře Jonese.
     
    7
    Jerry St. Juste vybojoval míč u postranní čáry. Obránce domácího celku si nechtěl přidělávat práci a odrazem o de Beeka zakopl balón do autu.
     
    8
    Klaas-Jan Huntelaar se při průniku na polovinu domácího celku dopustil útočného faulu, když zatáhl za dres obránce Dikse. Feyenoord bude rozehrávat.
     
    9
    Jean-Paul Boëtius si zabíhal za obranu Ajaxa, jenže akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ajax bude rozehrávat.
     
    10
    Do rozehrávky Ajaxu se zapojil také brankář Onana. Hostující gólman nakopl míč na polovinu soupeře, jenže po pravé straně se hostům nepodařilo zaútočit.
     
    11
    Podobně si nyní vedli domácího fotbalisté. Amrabat poslal dlouhou přihrávku podél pravé postranní čáry a míč skončil v zámezí.
     
    12
    David Neres prošel po pravé straně mezi trojicí obránců a poté se poroučel k zemi. Hostující fotbbalista si žádal přímý kop, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.
     
    13
    Sofyan Amrabat se na pravé straně položil pod nohy unikajícího Younese a dopravil balón do zámezí. Ajax však může pokračovat v kombinaci.
     
    14
    Ridgeciano Haps poslal zajímavou přihrávku do pokutového území. Nikdo z domácích fotbalistů jeho pobídku nedostihl na hrací ploše a míč propadl do zámezí.
     
    15
    Amrabat dostal přihrávku do obtížné pozice. Napadající Neres k němu stačil včas přistoupit a ukopl mu míč daleko od nohy. Zatím sledujeme hodně bojovné utkání.
     
    16
    Nicolai Jörgensen při průniku na polovinu Ajaxu ztratil stabilitu a poroučel se k zemi. Domácí útočník se zvedl a zabojoval o míč, ale už jej nezískal.
     
    17
    Jean-Paul Boëtius neuspěl v hlavičkovém souboji a následně fauloval jednoho ze soupeřů. Ajax bleskově rozehrál jenže Neres nedokázal odcentrovat.
     
    18
    Amin Younes si zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu a vymyslel zajímavou přihrávku mezi obranu Feyenoordu. Nikdo v modrém jeho úmysl nepochopil.
     
    19
    Tonny Vilhena neudržel míč na polovině Ajaxu a navíc fauloval Veltmana. Hostující zadák se drží za levou nohu a musí být ošetřen. Podle všeho však bude pokračovat.
     
    20
    Klaas-Jan Huntelaar si v souboji na hranici pokutového území pomohl přistrčením jednoho z hráčů a fauloval. Hostující útočník tak připravil Ajax o zajímavou šanci.
     
    21
    Na světě je první žlutá karta dnešního souboje! Za loket v obličeji domácího obránce ji vidí Klaas-Jan Huntelaar.
     
    22
    Nicolai Jörgensen sprintoval za skákavou přihrávkou na polovinu Ajaxu, jenže obránce Maximilian Wöber měl k míči o kus blíže a zahrál jej do rukavic brankáře.
     
    23
    Nick Viergever upadl při průniku na polovinu domácího celku. Po rychlé rozehrávce však Diks fauloval dalšího soupeře a Ajax bude zahrávat přímý kop.
     
    24
    Ridgeciano Haps zastihl dlouhou přihrávku na Ahmadiho a v pádu dokázal balón přizvednout do zámezí. Ajax může pokračovat v obléhání pokutového území.
     
    25
    Nicolai Jörgensen se v souboji na hranici pokutového území opřel do obránce a dopustil se faulu, za který vidí žlutou kartu.
     
    26
    Donny van de Beek poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, nicméně David Neres už míč nedostihl na hrací ploše a centroval až za čárou. Domácí brankář bude rozehrávat.
     
    27
    Tony Vilhena poslal k zemi rozběhnutého Nerese a za svůj ostrý zákrok na vlastní polovině vidí žlutou kartu.
     
    28
    Neres je v první půli velmi aktivní. Tentokrát si míč bleskově přehodil na levačku a odcentroval na zadní tyč. Nikdo v tmavém dresu jeho pobídku neusměrnil mezi tři tyče.
     
    29
    Nick Viergever rozehrál přímý kop Ajaxu z poloviny hrací plochy. Hosté se znovu usadili na polovině Feyenoordu a postupnou kombinací se blíží k pokutovému území.
     
    30
    Donny van de Beek vystihl nepřesný centr před branku Ajaxu a před dobíhajícím Berghuisem odkopl míč daleko od branky. Feyenoordu se při přechodu vůbec nedaří.
     
    31
    První obrovská šance dnešního utkání! Ajax se dostal do rychlého protiútoku, na jehož konci si Younes navedl míč na pravačku, ale Jones jeho pokus vyrazil!
     
    33
    Na stadionu zatím panuje naprosto fantastická atmosféra. Berghuis navíc vletěl mezi obránce Ajaxu a podle diváků zahrál de Ligt rukou. Penalta se ale nepíská.
     
    34
    Maximilian Wöber se položil pod nohy rozběhnutého Ahmadiho a včasným skluzem nepustil domácího fotbalistu k odcentrování do pokutového území.
     
    35
    Na druhé straně si Klaas-Jan Huntelaar udělal místo na pravé straně a vybojoval alespoň rohový kop. Vysoký centr však pokutovým územím proletěl bez teče.
     
    36
    Ridgeciano Haps poslal zpětnou přihrávku na vlastní obránce a domácí celek se snaží uklidnit hru. Ajax je zatím aktivnější, ale na hřišti dominují obrany.
     
    37
    Jones vyběhl proti špatné přihrávce na hranici pokutového území a bez váhání odkopl balón na polovinu Ajaxu. Hosté však uspěli v hlavičkovém souboji a mohou kombinovat.
     
    38
    Nick Viergever zahrával přímý kop Ajaxu z levé strany hrací plochy. Krajní obránce hostujícího celku poslal zajímavý centr na zadní tyč, ale nikdo z hostů se nedostal do zakončení.
     
    39
    Lasse Schöne operoval s míčem na levé strany hřiště, ale ihned k němu přistoupili hned dva zadáci domácího celku, kteří jej pohotově připravili o balón.
     
    40
    Také Feyenoord nyní zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale Nicolai Jörgensen mířil do míst, kde byl připravený Onana!
     
    41
    Na druhé straně se Huntelaar prodral do pokutového území a levačkou naservíroval míč na zadní tyč. Nikdo v tmavém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    42
    Na světě je další žlutá karta! Hakim Ziyech složil rozběhnutého El Ahmadiho a je zaslouženě odměněn.
     
    43
    Karim El Ahmadi si míč pokryl tělem u postranní čáry a van de Beek jej ostrým skluzem poslal k zemi. Rozhočí tentokrát nechal kartu v kapsičce.
     
    44
    Rostoucí tlak domácího mužstva zastavil útočným faulem Berghuis. Domácí kanonýr zatáhl za dres Veltmana a hosté mohou v závěru první půle uklidnit hru.
     
    45
    Matthijs de Ligt poslal vysoký nákop na levou stranu hrací plochy. Pozorná defenzíva domácího celku hostům zabránil v ohrožení své svatyně.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Šlágr nizozemské Eredivise zatím nabízí spíše bojovný souboj. Domácí Feyenoord v úvodu utkání spíše vyčkával a aktivnějším celkem byl Ajax. Po půlhodině hry se ve velké šanci ocitl Younes, jehož ránu Jones vyrazil mimo tři tyče! Na druhé straně mohl pěti minut před přestávkou otevřít skóre Nicolai Jörgensen, jehož zakončení zlikvidoval Onana. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ajax obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté poslali dlouhou pobídku za obranu domácího mužstva. Defenzíva Feyenoordu si poradila.
     
    47
    Ridgeciano Haps vyslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře. Obrana Ajaxu zachytila náběh Berghuise a s přehledem získala míč. Hosté mohou zaútočit.
     
    48
    Hakim Ziyech poslal oblouček do pokutového území. Hostující fotbalista hledal rozběhnutého Huntelaara, jenže brankář Jones měl k míči o kus blíže.
     
    49
    Donny van de Beek našel Ziyecha. Hostující fotbalista si vysokou přihrávku zpracoval a předal míč Neresovi. Poslední jmenovaný recept na domácí obranu nenašel.
     
    50
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax se na půdě velkého rivala ujímá vedení! Obrovská radost v hostujícím táboru! KLAAS-JAN HUTELAAR si naběhl na povedenou přihrávku mezi obránce a střelou do horního rohu domácí svatyně otevřel skóre!
    50. Klaas-Jan HUNTELAAR - 0:1
     
    52
    Ajaxu se vstřelenou brankou narostla křídla. Hostující celek rázem nepouští soupeře k balónu a znovu se tlačí do útoku. Tohle bude ještě hodně vyhecované utkání.
     
    53
    Jean-Paul Boëtius se po levém křídle tlačil do pokutového území. Záložník domácího celku svedl souboj s Veltmanem, který se mu položil pod nohy a poslal míč do zámezí.
     
    54
    Hostující celek zahrával přímý kop z nadějné pozice. Exekuce se ujal Lasse Schöne, jehož prudkou ránu těsně nad zemí zastavila čtyřčlenná zeď.
     
    55
    Penalta pro Feyenoord! Matthijs de Ligt zastavil nedovoleným způsobem aktivního Hapse a sudí odpískal pokutový kop!
    55. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    56
    Tohle se domácím vůbec nepovedlo! K exekuci pokutového kopu se postavil Nicolai Jörgensen, ale penaltu kopl mizerně a Onana jeho pokus vyrazil!
    56. Penalta
     
    57
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Sam Larsson.
     
    58
    Domácím přiznivcům se průběh utkání vůbec nelíbí. Feyenoord zatím nepodává vůbec dobrý výkon a Ajax je lepším celkem. Hosté kombinují na polovině hřiště.
     
    59
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tentokrát už je vyrovnáno! Domácí potrestali obrovskou chybu Ajaxu! Nicolai Jörgensen vybojoval míč po špatném zpracování stopera, přihrál na pravou stranu a JENS TOORNSTRA střelou pod břevno vyrovnal!
    59. Jens TOORNSTRA - 1:1
     
    61
    Nicolai Jörgensen mohl poslat domácí celek do vedení! Domácí útočník byl s míčem na malém vápně, mířil k tyči, ale Onana jeho ránu fantasticky vykopl mimo tři tyče!
     
    62
    Následný roh se Feyenoordu vůbec nepovedl. Centr od rohového praporku přiletěl na značku pokutového kopu, kde ve vzduchu kraloval jeden z obránců.
     
    63
    Lasse Schöne trefil v hlavičkovém souboji loktem jednoho z domácích obránců do obličeje a za odměnu vidí žlutou kartu.
     
    64
    Domácí začínají tlačit! Kevin Diks dostal přihrávku na hranici pokutového území, přehodil si míč na levačku, nicméně technickou střelou minul horní roh branky.
     
    65
    Na trávníku navíc přibývá emocí! David Neres fauloval na pravé straně hrací plochy a rovněž vidí žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Klaas-Jan Huntelaar, přichází Kasper Dolberg.
     
    67
    Nováček na hřišti Dolberg se ihned zapojil do napadání domácí rozehrávky. Fotbalista Ajaxu dostal pod tlak Dikse, který si poradil efektní kličkou.
     
    68
    Ajax zahrával přímý kop na polovině Feyenoordu. Donny van de Beek si naběhl na oblouček za obranu, nicméně Jerry St. Juste na poslední chvíli odkopl balón na roh.
     
    69
    Po rohovém kopu se do zakončení dostal Maximilian Wöber. Hostující stoper si míč přehodil na pravačku a přízemní střelou trefil statického obránce.
     
    70
    Další akci Ajaxu zastavuje ofsajd. David Neres si nepohlídal své postavení a v době přihrávky číhal za posledním obránce Feyenoordu.
     
    71
    Kasper Dolberg si v souboji s obranou domácího celku pomohl zatažením stopera za dres. Nováček na hřišti se sice zlobí, ale rozhodčí odpískal faul.
     
    72
    Ajax právě vstřelil branku!
    Hosté si berou zpět ztracené vedení! Trenér Ajaxu trefil parádní střídání! David Neres si naběhl na přihrávku mezi obránce, nechal se sice vytlačil mimo střeleckou pozici, ale vymyslel parádní přihrávku před branku a KASPER DOLBERG už měl snadnou práci!
    72. Kasper DOLBERG - 1:2
     
    74
    Amin Younes vybojoval míč v blízkosti pokutového území, z levé strany se tlačil před branku, jenže prudkou střelou minul horní roh domácí svatyně.
     
    75
    Nicolai Jörgensen se dostal ke skákavé přihrávce na polovině Ajaxu, jenže v souboji s obráncem de Ligtem neuspěl a domácí přišli o balón.
     
    76
    André Onana vyběhl proti prudké přihrávce na pravou stranu hřiště a před rozběhnutám Berghuisem nechal balón doputovat do zámezí. Ajax bude rozehrávat.
     
    77
    Domácí fanoušci se snaží nabudit své oblíbence a hlasitým skandováním je ženou vpřed. Fotbalisté Feyenoordu zatím nemohou najít recept na obranu Ajaxu.
     
    78
    Steven Berghuis naservíroval do pokutového území nadýchaný centr z levé strany hrací plochy. Brankář André Onana vyrazil ven z branky a jeho pobídku schoval do rukavic.
     
    79
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Justin Kluivert.
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Kevin Diks, přichází Michiel Kramer.
     
    80
    David Neres se na hranici pokutového území dostal k odraženému balónu, posunul si jej do šestnáctky, jenže na dlouhou nohu už nedokázal odcentrovat.
     
    81
    Ridgeciano Haps obdržel vysokou přihrávku na levou stranu. Krajní obránce domácího celku si zpracoval míč a chtěl odcentrovat. Jeden ze soupeřů jej ale stačil faulovat.
     
    82
    André Onana vyslal dlouhým výhozem do úniku Davida Nerese. Druhý jmenovaný si míč posunul po levém křídle, nicméně jeho průnik zastavil důrazný obránce.
     
    83
    David Neres tentokrát poslal zpětnou přihrávku na hranici pokutového, nicméně rozběhnutý Dolberg balón netrefil zrovna ideálně a jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    84
    Jerry St. Juste dlouho váhal s rozehrávkou na vlastní polovině. Nakonec poslal přihrávku na polovinu soupeře a Feyenoord bude zahrávat další přímý kop.
     
    85
    Brad Jones dostal přihrávku na vlastní polovinu a okamžitě nakopl míč na polovinu Ajaxu. Donny van de Beek se natlačil do hlavičkového souboje a byl faulován.
     
    86
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Siem de Jong.
     
    87
    Nick Viergever zahrával rohový kop Ajaxu. Hostující obránce poslal vysokou přihrávku na zadní tyč, kde se do zakončení dral Maximilian Wöber, jenže si pomohl rukou.
     
    88
    Siem de Jong na levé straně obešel Amrabata, který se mu položil pod nohy a fauloval hostujícího fotbalistu. Domácí celek se zatím ne a ne dostat do útoku.
     
    89
    Ajax právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Ajax v závěru utkání definitivně potvrzuje svou výhru! David Neres našel přihrávkou do pokutového území rozběhnutého SIEMA DE JONGA, který se z první nemýlil a uklidil míč do sítě!
    89. Siem de Jong - 1:3
     
    90
    Ajax právě vstřelil branku!
    A další branka! Ajax zcela ovládl závěr dnešního duelu a domácí fanoušci najednou opouštějí svá místa! KASPER DOLBERG si naběhl na vysokou přihrávku za obranu, převzal si míč hrudí a zkušeně překonal vyběhnutého brankáře!
    90. Kasper DOLBERG - 1:4
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Zápas se už pouze dohrává. Domácí fotbalisté kombinují na polovině hrací plochy a nikam se neženou. V hostujícím sektoru propukly oslavy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ajax nakonec zvládl důležité utkání na půdě Feyenoordu a připisuje si cennou výhru! Vše podstatné se v Rotterdamu odehrálo až po přestávce. Pět minut po návratu z kabin otevřel skóre Klaas-Jan Huntelaar ! V 56. minutě zahrávali domácí pokutový kop, jenže Nicolai Jörgensen nechal vyniknout brankáře Onanu! O tři minuty později však našel Toornstru, který střelou pod břevno vyrovnal! Domácí poté tlačili a vypracovali si velké šance, jenže obrana Ajaxu v čele s brankářem Onanou odolala a střídající Kasper Dolberg vrátil hostům v 72. minutě vedení. Ajax poté kontroloval hru a v 89. minutě definitivně rozhodl Siem de Jong! To stále nebylo vše! O minutu později přidal svou druhou branku v utkání Kasper Dolberg.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:20.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (16:26:33)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 59. Toornstra – 50. Huntelaar, 72. Dolberg, 89. S. de Jong, 90. Dolberg

    Karty:   25. N. Jörgensen (FEY), 27. Vilhena (FEY) – 21. Huntelaar (AJA), 42. Ziyech (AJA), 63. Schöne (AJA), 65. Neres (AJA)

    Neproměněná penalta: 56. N. Jörgensen (FEY), brankář Onana zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:20.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – S. Amrabat, Diks (79. Kramer), St. Juste, Haps – Toornstra, El Ahmadi, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Boëtius (57. Sam Larsson).
    Náhradníci: Vermeer, Bijlow – Nieuwkoop, Sam Larsson, Basaçikoglu, Nelom, Kramer, Hansson, Geertruida.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, de Ligt, Wöber, Viergever – van de Beek (86. S. de Jong), Schöne, Ziyech – Neres, Huntelaar (66. Dolberg), Younes (79. Kluivert).
    Náhradníci: Lamprou – Sinkgraven, F. de Jong, S. de Jong, Černý, Dolberg, Orejuela, Kluivert.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. NED)
    bahis siteleri