Eindhoven – Heracles 3:0 (kon.) | Feyenoord – Ajax 1:4 (kon.) | Alkmaar – Utrecht 3:0 (kon.)
Heerenveen – Arnhem 0:4 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:4 (0:0)
Ajax Amsterdam
Neděle 22.10.2017, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (16:26:33)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:20.
     
    Je konec! Ajax nakonec zvládl důležité utkání na půdě Feyenoordu a připisuje si cennou výhru! Vše podstatné se v Rotterdamu odehrálo až po přestávce. Pět minut po návratu z kabin otevřel skóre Klaas-Jan Huntelaar ! V 56. minutě zahrávali domácí pokutový kop, jenže Nicolai Jörgensen nechal vyniknout brankáře Onanu! O tři minuty později však našel Toornstru, který střelou pod břevno vyrovnal! Domácí poté tlačili a vypracovali si velké šance, jenže obrana Ajaxu v čele s brankářem Onanou odolala a střídající Kasper Dolberg vrátil hostům v 72. minutě vedení. Ajax poté kontroloval hru a v 89. minutě definitivně rozhodl Siem de Jong! To stále nebylo vše! O minutu později přidal svou druhou branku v utkání Kasper Dolberg.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zápas se už pouze dohrává. Domácí fotbalisté kombinují na polovině hrací plochy a nikam se neženou. V hostujícím sektoru propukly oslavy.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
    90. Kasper DOLBERG - 1:4
     
    90
    Ajax právě vstřelil branku!
    A další branka! Ajax zcela ovládl závěr dnešního duelu a domácí fanoušci najednou opouštějí svá místa! KASPER DOLBERG si naběhl na vysokou přihrávku za obranu, převzal si míč hrudí a zkušeně překonal vyběhnutého brankáře!
    89. Siem de Jong - 1:3
     
    89
    Ajax právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Ajax v závěru utkání definitivně potvrzuje svou výhru! David Neres našel přihrávkou do pokutového území rozběhnutého SIEMA DE JONGA, který se z první nemýlil a uklidil míč do sítě!
     
    88
    Siem de Jong na levé straně obešel Amrabata, který se mu položil pod nohy a fauloval hostujícího fotbalistu. Domácí celek se zatím ne a ne dostat do útoku.
     
    87
    Nick Viergever zahrával rohový kop Ajaxu. Hostující obránce poslal vysokou přihrávku na zadní tyč, kde se do zakončení dral Maximilian Wöber, jenže si pomohl rukou.
     
    86
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Siem de Jong.
     
    85
    Brad Jones dostal přihrávku na vlastní polovinu a okamžitě nakopl míč na polovinu Ajaxu. Donny van de Beek se natlačil do hlavičkového souboje a byl faulován.
     
    84
    Jerry St. Juste dlouho váhal s rozehrávkou na vlastní polovině. Nakonec poslal přihrávku na polovinu soupeře a Feyenoord bude zahrávat další přímý kop.
     
    83
    David Neres tentokrát poslal zpětnou přihrávku na hranici pokutového, nicméně rozběhnutý Dolberg balón netrefil zrovna ideálně a jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    82
    André Onana vyslal dlouhým výhozem do úniku Davida Nerese. Druhý jmenovaný si míč posunul po levém křídle, nicméně jeho průnik zastavil důrazný obránce.
     
    81
    Ridgeciano Haps obdržel vysokou přihrávku na levou stranu. Krajní obránce domácího celku si zpracoval míč a chtěl odcentrovat. Jeden ze soupeřů jej ale stačil faulovat.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 59. Toornstra – 50. Huntelaar, 72. Dolberg, 89. S. de Jong, 90. Dolberg

    Karty:   25. N. Jörgensen (FEY), 27. Vilhena (FEY) – 21. Huntelaar (AJA), 42. Ziyech (AJA), 63. Schöne (AJA), 65. Neres (AJA)

    Neproměněná penalta: 56. N. Jörgensen (FEY), brankář Onana zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:20.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – S. Amrabat, Diks (79. Kramer), St. Juste, Haps – Toornstra, El Ahmadi, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Boëtius (57. Sam Larsson).
    Náhradníci: Vermeer, Bijlow – Nieuwkoop, Sam Larsson, Basaçikoglu, Nelom, Kramer, Hansson, Geertruida.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, de Ligt, Wöber, Viergever – van de Beek (86. S. de Jong), Schöne, Ziyech – Neres, Huntelaar (66. Dolberg), Younes (79. Kluivert).
    Náhradníci: Lamprou – Sinkgraven, F. de Jong, S. de Jong, Černý, Dolberg, Orejuela, Kluivert.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. NED)
    thejrc.org