Tampa – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Boston – Buffalo 4:5 (po pr.) | Columbus – Los Angeles 4:6 (kon.)
NY Islanders – San Jose 5:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 6:3 (kon.) | Washington – Florida 1:4 (kon.)
Dallas – Carolina 4:3 (kon.) | Arizona – Chicago 2:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
Vegas – St. Louis 3:2 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
6:3 (1:0, 2:0, 3:3)
Toronto Maple Leafs
Neděle 22.10.2017, 01:16 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 17 455 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (04:10:30)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Do utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    TŘI HVĚZD UTKÁNÍ

    1. Derick Brassard (OTT) 2+1
    2. Mark Stone (OTT) 2+1
    3. Nate Thompson (OTT) 1+0
     
    První Bitva o Ontario v letošní sezóně je za námi a první domácí výhru v ročníku 2017/2018 slaví Ottawa. Domácí se do vedení dostali ve 13. minutě, kdy díky důrazu do brankoviště slavil Nate Thompson, který tak zaznamenal svou první trefu v novém působišti.

    Na další gól jsme si museli počkat do 35. minuty, ale znovu to byla Ottawa, která skórovala. Šikovnou tečí se totiž prosadil Ryan Dzingel, jenž navýšil vedení Sens a navíc v závěru třetiny sledoval gól z hole Dericka Brassarda. Po druhé třetině to bylo 3:0 a zdálo se být hotovo.

    Nicméně hosté se nedali lacino. Ve 46. minutě snížil James van Riemsdyk a na jeho branku v čase 48:34 pak navázal Auston Matthews. Rázem byl rozdíl mezi týmy minimální, načež domácí trenér reagoval oddechovým časem. Ten se ukázal jako výborný, neboť jen sedm sekund po gólu Matthewse domácí přidali zásluhou Marka Stonea. Na jeho branku ještě reagoval William Nylander, ale závěr už patřil domácím. Svou druhou branku totiž vsítil Derick Brassard a do odkryté brány se pak ještě jednou trefil také Mark Stone. Pohledné utkání tedy skončilo výsledkem 6:3.

    Střely na bránu

    OTT – 35
    TOR – 31
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Johnny Oduya (OTT) stráví zbytek zápasu na trestní lavici. Při bránění Marnera si totiž počínal nedovoleným způsobem.
     
    59:18
    Ještě jednu branku mohl přidat Kyle Turris. Forvard Senátorů se proháčkoval až před Andersena, nicméně v rozhodujícím okamižku byl důrazně odstaven.
    58:21 Mark STONE - 6:3
     
    58:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní již domácí definitivně slaví. Derick Brassard získal puk u mantinelu, kde ho dokázal posunout k MARKU STONEOVI. Domácí útočník ještě mohl vybídnout právě Brassarda, který by zaútočil na hattrick, avšak místo toho z otočky skóroval střelou do odkryté brány. Asistence: Derick Brassard, Dion Phaneuf.
     
    57:59
    Mohlo být definitivně hotovo. Po vhazování u Andersona se kotouče ujal jeden z domácích, ale prázdná brána byla zakončením přes celé kluziště minuta o pár centimetrů.
     
    57:19
    Hosté již nemají důvod k vyčkávání a odvolávají Fredrika Andersena. Šest hráčů Toronta je v útočném pásmu.
    56:30 Derick BRASSARD - 5:3
     
    56:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Troufnu si říct, že je rozhodnuto. Marner nejprve nevyužil obrovskou šanci, kterou mu daroval Oduya a pak jen musel sledovat gólovou akci domácích. Vysoký oblouček totiž přistál přesně u DERICKA BRASSARDA, který při rychlé akci nepřihrával, ale milimetrově přesnou střelou zamířil nad rameno Frederika Andersena. Asistence: Mark Stone, Erik Karlsson.
     
    56:13
    Hostující obrana si poradila s kombinací dvojice Pageau – Pyatt, ale následně pak Marner nedokázal projít přes obranu soupeře.
     
    55:49
    Tohle může být důležitý okamžik. Turris na straně vybojoval puk a založil tak rychlé přečíslení dvou na jednoho. Zakončení po jeho přihrávce obstaral Ryan Dzingel, nicméně Andersen se bleskově přesunul!
     
    55:19
    Až teď se hosté znovu dostali před Andersona. Bogman to byl, kdo puk nahazoval od modré čáry, avšak touš byl sražen do rohu.
     
    54:44
    Senátoři si teď počínají dobře. Stone obkroužil několik koleček v útočném pásmu, čímž našetřil cenné vteřiny. Naopak Toronto se potřebuje vrátit do útočného pásma.
     
    54:08
    Domácí se snaží o znemožnění případného srovnání. Před chvílí měl dokonce dobrou šanci Pyatt, avšak jeho rychlá střela byla zastavena Andersenovým betonem.
    52:52 William NYLANDER - 4:3

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 13. N. Thompson (Burrows, Brown), 35. Dzingel (E. Karlsson, Ch. Wideman), 40. Brassard (B. Ryan, E. Karlsson), 49. Mark Stone, 57. Brassard (Mark Stone, E. Karlsson), 59. Mark Stone (Brassard, Phaneuf) – 46. J. van Riemsdyk (Hainsey, Co. Brown), 49. Matthews (W. Nylander, Hainsey), 53. W. Nylander (Gardiner, Matthews)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Dzingel, Turris (A), Burrows – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – N. Thompson, Brown, DiDomenico.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov (A) – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – M. Martin, D. Moore, Marner.

    Rozhodčí: Justin St. Pierre, Brad Watson – Matt MacPherson, Ryan Galloway

    Diváci: 17 455
    thejrc.org