Tampa – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Boston – Buffalo 4:5 (po pr.) | Columbus – Los Angeles 4:6 (kon.)
NY Islanders – San Jose 5:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 6:3 (kon.) | Washington – Florida 1:4 (kon.)
Dallas – Carolina 4:3 (kon.) | Arizona – Chicago 2:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
Vegas – St. Louis 3:2 (po pr.)
konec
Calgary Flames
2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Minnesota Wild
Neděle 22.10.2017, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný nedělní den. (06:56:33)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaromír Jágr (CGY) 0+0, 1 střela, čas na ledě 3:49
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:11.

    Jaromír Jágr v úvodu zápasu hodně větral obranu Wild, jenže ještě v první třetině odstoupil ze hry pro zranění v dolní polovině těla. Jeho parťák Michael Frolík byl vidět hlavně ve druhé polovině zápasu, kdy připravoval šance i sám zakončoval, nicméně zůstal bez kanadského bodu.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan Suter (MIN) 1+2
    2. Sean Monahan (CGY) 1+0
    3. Chris Stewart (MIN) 1+0.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku 37 – 32 (18:8, 8:13, 11:11)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 22
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využité přesilové hry: 1/6 – 1/3
    Bodyčky: 15 – 11
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%.
     
    Je dobojováno! Minnesotě se po nepovedeném konci druhé části nevydařil ani vstup do poslední dvacetiminutovky, kdy musela jít do tří a záhy inkasovala z hole Versteega. Vedení Calgary vydrželo jen deset minut, a to do momentu, kdy Smith nestačil na střelu Sutera. Ten byl o pár desítek sekund později i u dalšího hostujícího gólu, který byl nakonec tím vítězným a postaral se o něj Jared Spurgeon. Plameny měly na odpověď necelých sedm minut, během kterých se Alex Stalock rozhodně nenudil, nicméně svůj tým od inkasované branky uchránil a nakonec mohl slavit pojistku Daniela Winnika, jenž uzavřel finální podobu skóre na 2:4 ve prospěch Wild.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Minnesota kontroluje hru a vůbec nepouští domácí celek k nějakému tlaku. Vypadá to, že Flames na domácím ledě znovu padnou.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:57 Daniel WINNIK - 2:4
     
    58:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minutu a tři sekundy před koncem třetí třetiny je pravděpodobně rozhodnuto! Kunin se zmocnil kotouče a přenechal ho DANIELU WINNIKOVI, který se nemýlil a z červené čáry bekhendem zamířil do nikým nehlídané klece Flames. Asistence: Luke Kunin.
     
    58:36
    Frolík zleva přihrál k zadnímu mantinelu na Backlunda, který okamžitě hledal Monahana, ale toho Stalock vychytal a přečkal i následný menší závar u brankoviště.
     
    58:23
    Hosté v plném počtu.
     
    58:10
    Mike Smith odjel na střídačku. Flames chvíli budou hrát v šesti proti čtyřem!
     
    57:50
    Frolík svým pasem připravil výbornou palebnou pozici pro Dougieho Hamiltona, který z mezikruží vůbec netrefil branku.
     
    57:36
    Domácí se po vyhození Wild rychle vrátili do útočného pásma, ve kterém honí puk po mantinelech. Čas jim přitom plyne velmi rychle.
     
    57:05
    Gaudreau dlouhým pasem přenesl hru na pravou stranu, jenže tvrdá rána Versteega gólem neskončila. Tentýž hráč si střelu zopakoval, ale pro změnu napálil Cullena.
     
    56:41
    Sean Monahan šikovně tečoval střelu zpoza pravého kruhu. Kotouč ale letěl přesně do náruče Stalocka, který pokračuje ve výborném výkonu.
     
    56:23
    Na sebemenší háčky nebo sekání jsou rozhodčí hodně alergičtí. Na to teď doplatil hostující obránce Quincey, který byl poslán na trestnou lavici za seknutí Ferlanda.
     
    56:06
    Winnik přenesl těžiště hry na levou stranu, odkud pálil Joel Eriksson Ek. Na těsném náskoku Wild ale nic nezměnil a Flames naopak rychle obrací hru.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 40. Monahan (Brouwer, Brodie), 41. Versteeg (Brodie, J. Gaudreau) – 25. Stewart (Suter, Spurgeon), 51. Suter (E. Staal, Kunin), 53. Spurgeon (Suter, M. Koivu), 59. Winnik (Kunin)


    Calgary Flames: M. Smith (Läck) – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Jágr, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Ferland, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Lazar, F. Hamilton.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Reilly, Quincey, Olofsson – Stewart, M. Koivu (C), Zucker – Kunin (A), E. Staal, M. Foligno – Cullen, Ennis, Winnik – Eriksson Ek, Z. Mitchell.

    Rozhodčí: Meier, McIsaac – Nansen, Cameron

    Diváci: 18 436
    thejrc.org