Tampa – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Boston – Buffalo 4:5 (po pr.) | Columbus – Los Angeles 4:6 (kon.)
NY Islanders – San Jose 5:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 6:3 (kon.) | Washington – Florida 1:4 (kon.)
Dallas – Carolina 4:3 (kon.) | Arizona – Chicago 2:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
Vegas – St. Louis 3:2 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
St. Louis Blues
Neděle 22.10.2017, 04:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:36 William KARLSSON - 3:2
     
    64:36
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Už to vypadalo, že dnes uvidíme samostatné nájezdy, ale nakonec k nim vůbec nedojde. Jen pár sekund před vypršením času v prodloužení se Vegas Golden Knights dostali do přečíslení dva na jednoho. Smith ukázkově předložil puk na hokejku WILLIAMU KARLSSONOVI, který nemohl kotouč do sítě pověsit lépe. Tady se Jake Allen těžko mohl stihnout přesunovat. Máme tedy rozhodnuto a Las Vega z utkání proti Blues bere bod navíc. Jedná se o Karlssonovu první branku ročníku. Asistence: Reilly Smith, Brad Hunt.
    54:52 Alex PIETRANGELO - 2:2
     
    54:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues neměli ve třetí třetině moc velkých šancí, ale nakonec se přeci jen dočkali vyrovnání. Nutno ale podotknout, že k tomu došlo po moc pěkné situaci. Autor gólu obránce ALEX PIETRANGELO obdržel ukázkový pas na střelu z první od Jadena Schwartze. A nemýlil se. Dansk se už nestihl přesunout k pravé levé tyči, kam kotouč nakonec zapadl. Rázem tedy máme vyrovnáno a drama v T-Mobile Areně pokračuje. Hosté jsou plnohodnotně zpátky ve hře o body. Asistence: Jaden Schwartz, Brayden Schenn.
    37:27 Colin MILLER - 2:1
     
    37:27
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Přesilovky domácímu celku ve druhé třetině očividně fungují. Golden Knights zužitkovali druhou početní výhodu za sebou, tentokrát navíc velmi rychle. Krásně si najel na pravý kruh obránce Las Vegas COLIN MILLER, jenž ukázkově vypálil do horní poloviny zařízení a poslal tým z Pacifické divize dnes poprvé do vedení. I kdyby Jake Allen sebevíc chtěl, na tenhle rychlý puk nejspíš nedosáhne. Miller krásně vymetl pravý růžek. Uvidíme, jaká bude reakce St. Louis Blues. Pro Millera se jedná o první gól ročníku. Asistence: Brad Hunt, Reilly Smith.
    33:54 Reilly SMITH - 1:1
     
    33:54
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tahle početní výhoda Las Vegas nevypadala moc dobře. Domácí byli rádi, že se s pukem drželi na hokejkách v útočném pásmu a těžko se dostávali k nějakým střelám. Když ale zkusili zakončit, jeden pokus přeci jen do sítě spadl. A to ve chvíli, kdy do kotouče udeřil REILLY SMITH. Pořádně napřáhl a Jake Allen v brance Blues už nestihl reagovat. Je dost možné, že toho ochránce hostující klece moc neviděl. Také Golden Knights tedy využívají přesilovku a máme vyrovnáno. Asistence: Colin Miller, William Karlsson.
    12:51 Magnus PÄÄJÄRVI - 0:1
     
    12:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se Blues přeci jen dočkali. Dlouho hosté obklopovali klec Malcolma Subbana, ale nemohli jej překonat. Dokázal to už při plném počtu hráčů na ledě MAGNUS PÄÄJÄRVI. Jeho spoluhráč Sundqvist vzal puk na hokejku, obkroužil branku a zakončoval kotouč po ledě za záda brankáře Golden Knights. Vypadalo to, že branka bude připsána právě jemu, ale do kotouče ještě zasáhl Pääjärvi. To nemění nic na faktu, že Blues jdou ve Vegas do vedení. Asistence: Oskar Sundqvist, Kyle Brodziak.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 34. R. Smith (C. Miller, W. Karlsson), 38. C. Miller (Hunt, R. Smith), 65. W. Karlsson (R. Smith, Hunt) – 13. Pääjärvi (Sundqvist, Brodziak), 55. Pietrangelo (Schwartz, B. Schenn)


    Vegas Golden Knights: M. Subban (51. Dansk) – Schmidt, Sbisa, C. Miller, Hunt, Engelland, McNabb – Perron, Eakin, Neal – Leipsic, Šipačov, Tuch – O. Lindberg, W. Karlsson, R. Smith – Carrier, Bellemare, Nosek.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Steen, Stastny, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Blais – Pääjärvi, Barbašev, Sobotka – Upshall, Sundqvist, Brodziak.

    Rozhodčí: Luxmore, Dwyer – Murchison, Gibbs

    Diváci: 17 883
    thejrc.org