Tampa – Pittsburgh 7:1 (kon.) | Boston – Buffalo 4:5 (po pr.) | Columbus – Los Angeles 4:6 (kon.)
NY Islanders – San Jose 5:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 6:3 (kon.) | Washington – Florida 1:4 (kon.)
Dallas – Carolina 4:3 (kon.) | Arizona – Chicago 2:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
Vegas – St. Louis 3:2 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
St. Louis Blues
Neděle 22.10.2017, 04:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:36 William KARLSSON - 3:2
     
    64:36
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Už to vypadalo, že dnes uvidíme samostatné nájezdy, ale nakonec k nim vůbec nedojde. Jen pár sekund před vypršením času v prodloužení se Vegas Golden Knights dostali do přečíslení dva na jednoho. Smith ukázkově předložil puk na hokejku WILLIAMU KARLSSONOVI, který nemohl kotouč do sítě pověsit lépe. Tady se Jake Allen těžko mohl stihnout přesunovat. Máme tedy rozhodnuto a Las Vega z utkání proti Blues bere bod navíc. Jedná se o Karlssonovu první branku ročníku. Asistence: Reilly Smith, Brad Hunt.
     
    61:01
    Fantastický zásah Oscara Danska vyrážečkou proti Paraykovi! Teď se mladý gólman Golden Knights vytáhl. Klíčový moment prodloužení. Tedy zatím.
     
    59:28
    Poměr střel na branku je nyní 19:43 z pohledu domácích. To ale nejde na výsledku vůbec vidět.
    54:52 Alex PIETRANGELO - 2:2
     
    54:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues neměli ve třetí třetině moc velkých šancí, ale nakonec se přeci jen dočkali vyrovnání. Nutno ale podotknout, že k tomu došlo po moc pěkné situaci. Autor gólu obránce ALEX PIETRANGELO obdržel ukázkový pas na střelu z první od Jadena Schwartze. A nemýlil se. Dansk se už nestihl přesunout k pravé levé tyči, kam kotouč nakonec zapadl. Rázem tedy máme vyrovnáno a drama v T-Mobile Areně pokračuje. Hosté jsou plnohodnotně zpátky ve hře o body. Asistence: Jaden Schwartz, Brayden Schenn.
     
    50:50
    Malcolma Subbana nahrazuje debutant Oscar Dansk. Ten asi nečekal, že by se dnes dostal mezi tři tyče.
     
    50:50
    Bohužel pro Vegas, Malcolm Subban odjíždí a bude muset do klece pustit svého kolegu. To je tedy druhý zraněný brankář Golden Knights od začátku sezóny.
     
    46:25
    Teď se ale málem dostali Rytíři do dvoubrankového trháku. Puk se odrazil před Perrona, který měl polovinu odkryté klece. Kotouč mu ale od hole na poslední chvíli odskočil.
     
    43:13
    Nakonec branka opravdu není uznána. Nejspíše právě proto, že žádný záběr neukázal, zda kotouč opravdu přešel až za brankovou čáru.
     
    43:13
    Rozhodčí situaci kontrolují na videu.
     
    43:13
    Vladimír Sobotka dotlačil puk po ledě do sítě i s brankářem Subbanem, tedy nejspíš. Ale rozhodčí zatím ukazuje, že branku neuzná. Tak uvidíme.
    37:27 Colin MILLER - 2:1
     
    37:27
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Přesilovky domácímu celku ve druhé třetině očividně fungují. Golden Knights zužitkovali druhou početní výhodu za sebou, tentokrát navíc velmi rychle. Krásně si najel na pravý kruh obránce Las Vegas COLIN MILLER, jenž ukázkově vypálil do horní poloviny zařízení a poslal tým z Pacifické divize dnes poprvé do vedení. I kdyby Jake Allen sebevíc chtěl, na tenhle rychlý puk nejspíš nedosáhne. Miller krásně vymetl pravý růžek. Uvidíme, jaká bude reakce St. Louis Blues. Pro Millera se jedná o první gól ročníku. Asistence: Brad Hunt, Reilly Smith.
     
    36:49
    Opět početní výhoda pro Vegas Golden Knights. Magnus Pääjärvi dostane dvě minuty za držení soupeře u mantinelu. A to se samozřejmě velmi líbí domácímu publiku.
    33:54 Reilly SMITH - 1:1
     
    33:54
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tahle početní výhoda Las Vegas nevypadala moc dobře. Domácí byli rádi, že se s pukem drželi na hokejkách v útočném pásmu a těžko se dostávali k nějakým střelám. Když ale zkusili zakončit, jeden pokus přeci jen do sítě spadl. A to ve chvíli, kdy do kotouče udeřil REILLY SMITH. Pořádně napřáhl a Jake Allen v brance Blues už nestihl reagovat. Je dost možné, že toho ochránce hostující klece moc neviděl. Také Golden Knights tedy využívají přesilovku a máme vyrovnáno. Asistence: Colin Miller, William Karlsson.
     
    32:30
    Tentokrát padne trest na druhé straně barikády, Upshall dnes podruhé míří za katr. Nyní proto, že podrazil soupeře a rozhodčí si toho dobře všimli. Takže možnost na vyrovnání pro Las Vegas.
     
    29:32
    Máme tu úvodní vyloučení ve druhé třetině. Deryk Engelland od rozhodčího dostává dvě minuty za vysokou hůl a Golden Knights tím pádem čekají další komplikace.
     
    17:03
    Eakin krásně vybídl Davida Perrona ke vstřelení branky, ale druhý jmenovaný trefil jen připraveného brankáře Allena. Důležitý zásah z pohledu gólmana Blues.
     
    14:13
    Další vyloučení. Domácí Šipačov si musí jít odsedět dvě minuty za sekání Vladimír Sobotky. Takže možnost pro hosty ještě navýšit svůj náskok.
    12:51 Magnus PÄÄJÄRVI - 0:1
     
    12:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se Blues přeci jen dočkali. Dlouho hosté obklopovali klec Malcolma Subbana, ale nemohli jej překonat. Dokázal to už při plném počtu hráčů na ledě MAGNUS PÄÄJÄRVI. Jeho spoluhráč Sundqvist vzal puk na hokejku, obkroužil branku a zakončoval kotouč po ledě za záda brankáře Golden Knights. Vypadalo to, že branka bude připsána právě jemu, ale do kotouče ještě zasáhl Pääjärvi. To nemění nic na faktu, že Blues jdou ve Vegas do vedení. Asistence: Oskar Sundqvist, Kyle Brodziak.
     
    10:37
    Je tu další vyloučení, rozhodčí v první třetině očividně tresty šetřit nebudou. Do přesilovky půjde mužstvo St. Louis Blues, jelikož padla vyloučení na obou stranách, ale na domácí hned dvě. Hostující Upshall dostává dvě minuty za hrubost, domácí Carrier to samé, ale k tomu ještě dvě minuty za vražen na hrazení.
     
    07:42
    První početní výhodu si zahrají také St. Louis Blues. Menší trest dostane za sekání domácí Miller, který už také zamířil za katr. Uvidíme, co si hosté na početní výhodu nachystají.
     
    03:34
    Paradoxně největší šanci měl nyní hostující Schenn! Vypíchl v obranném pásmu kotouč soupeři a uháněl úplně sám na branku. Zkusil to na Subbana bekhendovým blafákem, ale brankář Golden Knights jej skvěle zlikvidoval.
     
    01:46
    Hned na začátku duelu uvidíme vyloučení. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě inkasuje hostující parta, trest půjde odsedět Ivan Barbašev. Takže šance pro Vegas.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 34. R. Smith (C. Miller, W. Karlsson), 38. C. Miller (Hunt, R. Smith), 65. W. Karlsson (R. Smith, Hunt) – 13. Pääjärvi (Sundqvist, Brodziak), 55. Pietrangelo (Schwartz, B. Schenn)


    Vegas Golden Knights: M. Subban (51. Dansk) – Schmidt, Sbisa, C. Miller, Hunt, Engelland, McNabb – Perron, Eakin, Neal – Leipsic, Šipačov, Tuch – O. Lindberg, W. Karlsson, R. Smith – Carrier, Bellemare, Nosek.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Steen, Stastny, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Blais – Pääjärvi, Barbašev, Sobotka – Upshall, Sundqvist, Brodziak.

    Rozhodčí: Luxmore, Dwyer – Murchison, Gibbs

    Diváci: 17 883
    thejrc.org