Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 22.10.2017, 15:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den všem hokejovým nadšencům. Piráti se v rámci šestnáctého kola utkají s pardubickým Dynamem. Domácí celek bude chtít ukončit sérii šesti proher v řadě, Pardubice by rádi navázaly na domácí výhru se Zlínem. Utkání v SD ARÉNĚ startuje v 15:30.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (7.)

    Chomutovští hokejisté se brodí špatnou formou. Piráti prohráli již šest utkání v řadě, naposledy tomu bylo na domácím ledě proti Mladé Boleslavi, kdy si odbyl premiéru v extraligovém brankovišti od první minuty Štěpán Lukeš. Severočeši se tak propadli až na sedmé místo, tříbodově se budou chtít prosadit právě v dnešním utkání. V případě výhry se Piráti mohou dostat před Spartu i Mladou Boleslav.

    Piráti Chomutov 2:3sn. BK Mladá Boleslav
    Branky a nahrávky:
    2. Skokan (Poletín, Lauko), 9. V. Růžička (Skokan) – 25. Pacovský (T. Knotek, Orsava), 30. Martin Procházka (P. Musil), rozh. náj. P. Holík.

    Piráti šli proti tabulkovému soupeři do vedení ve druhé minutě, skóre pak navyšovali v deváté minutě již na 2:0. Mladé Boleslavi se ovšem povedlo ve druhé třetině potrestat chomutovské chyby a vyrovnat. Rozhodující tečku pak udělali v nájezdech, kde se jako jediný prosadil Petr Holík.
     
    HC DYNAMO PARDUBICE (12.)

    Pardubické Dynamo je sice aktuálně v pasáži barážových vod, ale má povedenější start, než tomu bylo v minulé sezóně. Třeba na svého dnešního soupeře Perníkáři ztrácejí pouhých pět bodů, i proto může být dnešní utkání opravdu zajímavé. Východočeši naposledy porazili na domácím ledě Zlín a brali dva body.

    HC Dynamo Pardubice 4:3p. Aukro Berani Zlín
    Branky a nahrávky:
    7. Marosz (Rolinek, Trončinský), 11. Tomášek (Cardwell, Čáslava), 47. Holland (Wishart, Beran), 61. Treille (Marosz, Trončinský) – 19. Popelka (Okál, Valenta), 20. Honejsek (Freibergs, Ferenc), 24. Honejsek (Matějíček).

    Pardubice sehrály se Zlínem hodně vyrovnanou a pohlednou bitvu. První třetina nabídla čtyři branky a do kabin se šlo za stavu 2:2, Pardubice vedly již o dvě branky. Na začátku druhé periody se hosté dokonce dostali do trháku, kdy stav utkání otočili. Perníkáři byli ovšem nakonec úspěšní, rozhodli v první minutě prodloužení.
     
    Kdo táhne oba celky?

    Nejproduktivnějším Pirátem je očekávaně kapitán Michal Vondrka, jenž nasbíral již patnáct kanadských bodů (6+9). Pozor si Pardubičtí musí dát také na Vladimíra Růžičku či Michala Poletína, kteří společně nasázeli třináct branek. Pro obranu Dynama bude navíc představovat určitý problém rychlík Jakub Lauko, daří se také obránci Jaroslavu Mrázkovi (2+6).

    Produktivitě Pardubic vládne talentovaný David Tomášek, který již nasbíral deset kanadských bodů (5+5). Bodově vysoko jsou také obránci Marek Trončinský (2+7) a Jacob Cardwell (1+7). Nebezpečná bude i nová posila Rostislav Marosz, jenž se prosadil hned ve svém prvním utkání za Perníkáře.

    @martinkaut61 v akci ????????⭐️ #MadeOfHockey #SuperTacks #CCMPlayer

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica, Huml, V. Tomeček – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Poletín, Skokan, Lauko – Koblasa, Chlouba, J. Havel.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Mojžíš, Čáslava, Holland, Trončinský – Tomášek, Marosz, Treille – Quenneville, Bojko, Perret – Vondráček, Dušek, Rolinek – Beran, Poulíček, Starý.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Klouček..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou již na ledové ploše chomutovské SD ARÉNY a utkání šestnáctého kola mezi Piráty a Pardubicemi brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Ivan Huml vyhrál úvodní vhazování a Piráti jsou u kotouče. Jaroslav Mrázek rozehrává směrem dopředu, kam by se Piráti rádi hned vydali. Zastavil je ovšem ofsajd.
     
    00:27
    Následně to Jaroslav Mrázek zkoušel od levého mantinelu po přejetí modré čáry. Ondřej Kacetl ale předvedl první zákrok, betony měl na svém místě.
     
    01:05
    Po hitu Mária Grmana se delší dobu bojovalo o kotouč u střídačky Pirátů. Gumové pryže se nakonec ujali hosté, projektil doklouzal až za branku Ondřeje Kacetla.
     
    01:57
    Dávid Skokan se následně dostal ke kotouči a od pravého mantinelu se prodral až do brankoviště. Tam ale díky obrannému zákroku Pardubických nezakončil!
     
    02:57
    Jan Starý dostřídával a jen nahazoval puk na branku Štěpána Lukeše. Ten kotouč srazil do rohu, a tak se jej ujali domácí hráči. Ti zakládají útok.
     
    03:47
    Od levého mantinelu nahazoval na branku chomutovský Vladimír Růžička. Ondřej Kacetl ovšem nemusel ani zasahovat, kotouč totiž skončil na boční síti.
     
    04:45
    Do pásma domácích projel Antonín Dušek, který byl ovšem proti snad třem bránícím hráčům. Zakončit ani nahodit na branku Štěpána Lukeše se mu tak nepovedlo.
     
    05:34
    Tvrdě u mantinelu dohrál Jaroslava Mrázka hostující Matěj Beran. Rozhodčí tento atak ovšem netrestali, vhazovat se bude po pravici Štěpána Lukeše.
     
    05:41
    Následný útok domácího celku vedený Vojtěchem Tomečkem podél levého mantinelu byl ukončen ofsajd. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    06:03
    Na modré čáře napřáhl ke střele Ivan Huml, který ale branku Ondřeje Kacetla neohrozil. Bránící hráči byli připraveni a jeho pokus včasně zablokovali.
     
    06:21
    Následně to zkoušel nebezpečněji Vladimír Růžička, ani on ale neprostřelil připraveného Kacetla v brance. Útokem Pirátů ovšem hra pokračuje.
     
    07:42
    Hraje se nyní aktivně na obě strany, ani jeden celek se ale nedostává do nějakých akcí. Delší dobu se také nepřerušovalo.
     
    07:58
    To až nyní, kdy chomutovští hokejisté vybojovali vhazování po nahození na branku Kacetla. Hrát se bude po komerční pauze, a to po pravici hostujícího brankáře.
     
    08:24
    Pardubice vyhazovaly na zakázané uvolnění, které ovšem nebylo odpískáno. Juraj Valach měl každopádně náskok. Pokračuje se hrou hostí v útoku.
     
    09:09
    Rostislav Marosz nahazoval puk před branku, kde byl Sacha Treille. Ten přepadl přes natáhnutého Lukeše, což vzbudilo protesty v chomutovském hledišti. První trest utkání ovšem nepřišel.
     
    09:49
    Michal Vondrka nahazoval od levého mantinelu puk do brankoviště, kde stál připravený Jakub Sklenář. Tomu se ovšem do šance dostat nepovedlo, puk na hokejkách hostů.
     
    10:30
    Vylučovat se bude až nyní. Domácí Dávid Skokan odchází na lavici hanby za hákování, Pardubice si tak zahrají svou první početní výhodu utkání.
     
    10:57
    Zatím se ovšem domácím daří, Ivanu Humlovi se ze středního pásma pohodově povedlo vyhodit až ke Kacetlovi. Následně Pardubice vjely do ofsajdu.
     
    11:23
    Šance přišla paradoxně na druhé straně. Nahození Michala Poletína od levého mantinelu tečoval před branku Michal Vondrka, Kacetl ovšem zasáhl!
     
    12:05
    Pardubicím se nedaří. Ještě jsme od nich neviděli útočnou aktivitu a spíše se hraje ve střední třetině, pár sekund se hrálo i před brankou pardubického brankáře.
     
    12:33
    Poté, co se Dávid Skokan vrátil na ledovou plochu a puk skončil v zámezí, se píská. Pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině, vše po komerční přestávce.
     
    13:19
    Matěj Beran se v silovém souboji dostal do zakončení, bekhendovým pokusem ovšem připraveného Štěpána Lukeše nepřekonal. Následně mu bylo odpískáno postavení v brankovišti.
     
    13:57
    Mário Grman se individuálně dostal do útočné třetiny, kam puk nahodil a za brankou jej následně zachytil. Pokračuje se aktivní kombinací domácích.
     
    14:22
    Hra bude pokračovat přesilovou hrou domácích. Rostislav Marosz podrazil pronikajícího domácího hráče a bude za to pykat.
     
    14:34
    Dvakrát to od modré čáry zkoušel Brett Flemming. kterému se ovšem ani jednou nepovedlo nějak překvapit Kacetla. Jeden puk skončil vedle, druhý na betonech.
     
    15:24
    Pořádnou bombu následně vyslal od pravého kruhu Michal Vondrka. Puk ale nakonec jen minul branku, pokračuje se aktivitou domácích.
     
    15:51
    Dávid Skokan se po nahození do brankoviště dostával k puku, který mohl posílat do odkryté branky. V silovém souboji ovšem neuspěl, to byla velká šance.
     
    16:22
    Hosté v plném počtu.
     
    16:38
    Aktivita domácího celku ovšem trvala i nadále a zakončena byla bombou Juraje Valacha. Od bránícího hráče se puk odrazil do hlediště a Dynamo tak může vystřídat.
     
    17:08
    Po delší době pokus také hostů. Tomáš Mojžíš se dostal k odraženému puku na modré čáře a tvrdě do něj plácl. Jeho pokus se ale s úspěchem nestřetl.
     
    17:53
    Pardubičtí se následně pokoušeli osvobodit, ale vyhození z vlastní třetiny bylo tečováno hráči na střídačce. Vhazovat se tak bude opět před Ondřejem Kacetlem.
     
    18:48
    Tomáš Rolinek posílal puk na najíždějícího Tomáše Vondráčka. Ten se do ale útočné třetiny nedostal, byl vytlačen totiž bránícím hráčem Pirátů.
     
    19:29
    V poslední půlminutce první třetiny se tak přerušuje a vhazovat se bude před zraky Ondřeje Kacetla. Puk skončil v zámezí, dočkáme se ještě nějaké šance?
     
    19:51
    Dávid Skokan naprosto zbytečně krosčekoval hostujícího hráče a inkasuje dvě minuty. Pardubice tak načnou druhou třetinu v početní výhodě.
     
    19:54
    Tak to bylo rychlé. Sacha Treille hned po vhazování zatáhl hokejkou a inkasuje dvouminutový trest. Síly na ledě se tak hodně rychle srovnají.
     
    19:59
    Juraj Valach se po vhazování dostal ke střele, která se odrazila do brankoviště. Tam zakončoval Vladimír Růžička, puk ovšem ze vzduchu netrefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nám moc šancí nenabídla, ani jeden celek se do ničeho vážnějšího nedostal, aktivnější jsou ovšem Piráti. Dobrou šanci měl v přesilové hře Dávid Skokan, tomu se ale v brankovišti nepovedlo zakončit. Uvidíme, zda nám branku nabídne třetina druhá.

    Střely na branku: 8:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Marek Tomica se dostal s kotoučem podél levého mantinelu až do zakončení, ale svým pokusem trefil jen boční síť branky Ondřeje Kacetla.
     
    20:53
    David Tomášek se následně dostal až před branku, kde zakončoval bekhendem. Puk ale skončil v lapačce připraveného Lukeše, který předvedl parádní zákrok!
     
    21:25
    Nadvakrát to před brankou zkoušel Vladimír Růžička, ani jeden pokus produktivního střelce ovšem neskončil v brance. U puku jsou Pardubice.
     
    21:55
    Oba celky jsou v plném počtu a hraje se opět v pěti bruslařích na obou stranách. Hra čtyř hráčů nabídla více šancí, gólově ale žádná situace neskončila.
     
    23:02
    Další parádní zákrok Štěpána Lukeše. Ten nyní zneškodnil střelu Petera Quennevillea, jenž zakončoval z pravého kruhu. Lapačka Lukeše ale zakročila.
     
    23:32
    Následně tečoval před brankou Petr Koblasa, Ondřej Kacetl ale puk viděl a vyrazil jej mimo svou branku. Následně byla stejnému hráči odpískána vysoká hůl.
     
    24:06
    Vojtěch Tomeček se dostával do pásma a z pravého kruhu zakončoval. Svým pokusem ovšem netrefil branku, ale jen připraveného bránícího hráče.
     
    24:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nyní se ale již Piráti dočkali a vedou 1:0! MICHAL VONDRKA vyjel z vlastní třetiny a předal kotouč na levou stranu Tomáši Slovákovi. Ten si na chomutovského kapitána počkal, poslal mu žabičku a Vondrka technickou střelou pod víko skóroval. Asistence: Tomáš Slovák.
    24:56 Michal VONDRKA - 1:0
     
    25:20
    Následně se Pardubice dostaly do útočné třetiny a vybojovaly pásmo. Vhazovat se bude po pravici dnes skvěle chytajícího Štěpána Lukeše.
     
    25:34
    David Tomášek měl na hokejce srovnání. Na pravé straně se dostal ke kotouči a postupoval osamocen na Štěpána Lukeše. Toho ale svižnou ránou nepřekonal.
     
    26:14
    Tempo hry druhé třetiny je o něco rychlejší, než tomu bylo ve třetině první. Nyní vidíme kombinační hru Pardubic, ale ty se zatím do nějakých šancí nedostávají.
     
    26:45
    Před první komerční pauzou druhé třetiny se ke střele dostával od modré čáry jeden z hostů. Štěpán Lukeš ovšem plachtící kotouč viděl a schoval jej v lapačce.
     
    27:37
    Hra byla přerušena poté, co za brankou Štěpána Lukeše zalehl kotouč hostující Patrik Poulíček. Jan Havel jej zezadu pořádně masíroval, vhazování ve střední třetině.
     
    28:16
    Pardubice byly následně v útočném pásmu, ale nic nevymysleli. Michal Vondrka zachytil kotouč a obloučkem jej poslal mimo obrannou třetinu domácích.
     
    28:40
    Následně se právě Pirátům nepovedlo přihrávka dopředu a je z toho icing. Hra tak bude pokračovat po levici zatím nepokořeného Štěpána Lukeše.
     
    29:16
    Jan Starý byl sám před Lukeše, před brankou dostal přihrávku a mohl srovnat. Štěpán Lukeš ale skvěle zasáhl a stále drží jednobrankové vedenís svého celku!
     
    29:46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní to už neplatí, aktivita Pardubic brankou prostě skončit musela! Nahození od modré čáry po ledě tečoval parádně do protipohybu chomutovského brankáře MATĚJ BERAN! Asistence: Jan Starý a Jacob Cardwell.
    29:46 Matěj BERAN - 1:1
     
    30:26
    Petr Koblasa se v útočné třetině již napřahoval ke střeleckému pokusu, v ten moment mu byl ovšem odpískán ofsajd. Pokračovat se tak bude ve střední třetině.
     
    31:02
    Na druhé straně dostával přihrávku na modrou čáru Sacha Treille, který hned zakončoval. Jeho pokus byl ovšem zablokován a skončil jen vedle branky Štěpána Lukeše.
     
    31:54
    Pardubice jsou aktivní na puku ve své třetině a bránící hráči vymýšlejí, jak dále. Sledujeme vyrovnané utkání a následující branka by nejspíše hodně napověděla.
     
    32:30
    Hru následně přerušil Štěpán Lukeš, jenž ukryl ve své lapačce nahození ze střední třetiny. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat po pravici chomutovského brankáře.
     
    33:01
    Během zakázaného uvolnění Perníkářů se strhly dvě strkanice na odlišných koncích ledové plochy. Vše ale skončilo jen na slovních výčitkách, vhazování před Kacetlem.
     
    33:37
    Kombinace domácího celku byla ukončena nahozením od levého mantinelu, kterým se prezentoval Ivan Huml. Pokračovat se bude vhazováním před Kacetlem.
     
    33:55
    Antonín Dušek vedl akci svého celku podél pravého mantinelu a z kruhu zakončoval. Svým pokusem ale trefil jen vzdálenější tyčku Lukešovy branky!
     
    34:23
    Tomáš Mojžíš následně fauloval a Piráti budou mít přesilovou hru. Zkušený obránce je penalizován za krosček.
     
    34:42
    Puk do brankoviště dostal útočník Michal Poletín, jenž zblízka zakončoval. Povedlo se mu přehodit beton brankáře, kotouč ale nakonec skončil jen vedle branky!
     
    35:44
    Po dlouhém snažení dostal nabito Juraj Valach, jenž tvrdě zakončoval. Svým pokusem ale branku nedokázal trefit, puk skončil jen vedle brankové konstrukce.
     
    36:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tři vteřiny před koncem početní výhody ovšem Piráti skórují a podruhé v utkání vedou! JURAJ VALACH dostal opět nabito na modrou čáru, kde pořádně napřáhl a nachytal Kacetla na přední tyčce. Asistence: Tomáš Slovák a Petr Koblasa.
    36:20 Juraj VALACH - 2:1
     
    36:49
    Navýšit mohl Jan Havel, jenž unikal po levé straně a stahovačkou se pokoušel obejít bránícího hráče. Ten ale předvedl dobrý zákrok a k zakončení nedošlo.
     
    37:27
    V dalším útočném snažení se Piráti dostali do ofsajdové pozice, a tak hra bude pokračovat vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    Střely na branku: 14:14
     
    37:57
    Pokusem zápěstím to zkoušel od pravého mantinelu Vladimír Růžička. Ten mířil na přední tyčku, kam se ale netrefil. Puk skončil na boční síti.
     
    38:42
    Po kombinační hře se ke tvrdé střele odhodlával Tomáš Slovák. Ráznému obránci se ovšem kotouč nepovedlo trefit, a tak se hraje ve středu ledové plochy.
     
    39:16
    Ivan Huml byl dalším zájemcem o branku. Projel do útočné třetiny a přes obránce zakončoval, nakonec ale trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nám konečně nabídla branky, viděli jsme hned tři. Piráti se nejdříve dostali do vedení z hokejky Michala Vondrky, hosté odpověděli o pět minut později, kdy se dočkal po teči Matěj Beran. Aktuální stav vystřelil Juraj Valach, který využil přesilovou hru v úplném jejím závěru.

    Střely na branku: 14:15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Piráti vyhráli vhazování a hned nahazovali za branku Ondřeje Kacetla. Celá situace dopadla jako icing, a tak se pokračuje vhazování po levici Štěpána Lukeše.
     
    40:15
    Následně se Pardubice dostaly do ofsajdu, jenž byl posouzen jako úmyslný. Hra se tak přesouvá před branku Ondřeje Kacetla.
     
    41:16
    Snažení Dynama nebylo nijak střelecky zakončeno, Pardubice dlouho kombinovali, ale na branku nevystřelili.
     
    41:33
    Rozhodčí následně poslali na trestnou lavici Jakuba Lauka, který byl faulován kolenem. Chomutovský mladík inkasuje dvě minuty za napadení.
     
    41:59
    Zblokovaná střela od levého mantinelu skončila v lapačce Štěpána Lukeše. Puk byl lehce tečován, a tak byl zákrok chomutovského brankáře o něco snazší.
     
    42:17
    Následně zakončoval do lapačky chomutovského brankáře Marek Trončinský. Štěpán Lukeš se rychle přesunul a zneškodnil šanci Pardubic.
     
    43:00
    David Tomášek ujížděl po pravé straně a rychle zakončoval. Jeho pokus ale skončil jen na betonech připraveného Lukeše, kombinace Východočechů pokračuje.
     
    43:33
    Domácí v plném počtu.
     
    44:15
    Piráti si zahrají další oslabení. Petr Koblasa hákoval unikajícího hostujícího hráče a Pardubice tak mají další šanci na vyrovnání nynějšího stavu.
     
    44:27
    Piráti se hned po vhazování dostali do akce, Marek Tomica unikal na Kacetla, ale zakončit se mu nepovedlo. Chomutovský útočník následně skončil v brance.
     
    45:27
    Až nyní se hosté dostali do kombinace, David Tomášek to zkoušel z levého kruhu, jeho pokus ovšem zablokovala hokejka pozorného Růžičky.
     
    46:04
    K poslednímu střeleckému pokusu v přesilovce se dostal Jan Starý. Skákavý kotouč se ale do branky nedostal a skončil pouze vedle brankové konstrukce.
     
    46:15
    Domácí v plném počtu.
     
    46:30
    Již třetí přesilová hra hostů v řadě, to je hrozná nedisciplinovanost domácího celku. Tomáš Slovák inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    46:35
    Hned po vhazování Piráti vyhodili až za branku Kacetla, Pardubice se tak musejí vracet zpátky ke své brance.
     
    47:05
    Marek Trončinský dostal přihrávku na levý kruh a z první zakončoval do protipohybu brankáře. Prostor tří tyčí jedovatým pokusem ale nedokázal trefit.
     
    47:50
    Dlouho Pardubice kombinovaly, ale nic z toho nebylo. Piráti vyhodili, osvobodili se a mohli vystřídat bránící čtveřici.
     
    48:30
    Domácí v plném počtu.
     
    48:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Až po konci přesilové hry se Pardubice prosazují a vyrovnávají podruhé v utkání! TOMÁŠ ROLINEK dostal přihrávku k pravé tyči, kde se neukvapil a puk nalepil pod víko. Asistence: Petr Čáslava a Jacob Cardwell.
    48:35 Tomáš ROLINEK - 2:2
     
    48:47
    Střela Jana Starého byla těsně před Lukešem tečována Matějem Beranem. Puk ale nyní v jeho brance neskončil, kotouč zapadl do rohu kluziště.
     
    49:05
    V dalším snažení se Piráti dostali do ofsajdové pozice, pokračovat se tak bude hrou ve střední třetině.
     
    49:54
    Michal Vondrka dostával lobem kotouč do jízdy, nakonec se mu jej ovšem nepovedlo zpracovat. Ondřej Kacetl byl u něj dříve a odehrál jej od své branky.
     
    50:14
    V dalším snažení hostů byl v ofsajdové pozici nalezen David Tomášek. Pokračovat se tak bude dalším vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    51:10
    Michal Vondrka se prodíral do útočné třetiny a hned zakončoval. Přes bránící hráče ovšem střela neprošla, kotouč skončil v rohu za brankou.
     
    52:08
    Jan Havel měl na hokejce první trefu v extralize! Dostal přihrávku před branku, kterou dostal od Ivana Humla, rychlou střelou ale nepřekonal pozorného Kacetla.
     
    52:13
    Hned po vhazování to opět zkouše aktivní Jan Havel. Kacetl ránu sice neviděl, kotouč ale i tak vyrazil za svou branku.
     
    52:35
    Následně se Piráti pokoušeli dostat do útočné třetiny, celá akce ovšem skončila na icingu. Vhazovat se bude po pravici Štěpána Lukeše.
     
    53:32
    Nebezpečné nahození od modré čáry skončilo v brankovišti, kde jej zalehl Štěpán Lukeš. Pokračovat se bude vhazováním před brankou Pirátů.
     
    54:02
    Chomutovský brankář následně ukryl nahození ze střední třetiny a přerušil hru. Zbývají poslední minutky třetí třetiny, utkání pomalu a jistě míří do prodloužení.
     
    55:32
    Střela Davida Tomáška od pravého mantinelu skončila na betonu Štěpána Lukeše, který puk vyrazil. K dorážce se dostával Matěj Beran, ale nezakončil.
     
    55:48
    Tomáš Vondráček následně nebezpečně tečoval před brankou Lukeše, jeho pokus ale branku nakonec neohrozil. Pokračuje se za klecí Pirátů.
     
    56:22
    Následně se Piráti dostali do útoku, kde vybojovali vhazování po levici Ondřeje Kacetla. Domácí jsou ve třetí části mnohem horším celkem.
     
    57:00
    Poslední tři minuty třetí třetiny. Piráti jsou s pukem za svou brankou, kde vymýšlejí akci, která by mohla skončit rozhodující brankou dnešního klání.
     
    57:55
    Vladimír Růžička následně připravoval zakončení pro Michala Poletína. Ten dostal kotouč mezi kruhy a hned střílel. Puk byl ovšem přizvednut a skončil v ochranné síti.
     
    58:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to je rána pro hosty, naopak domácí slaví! MICHAL VONDRKA dostal přihrávku zpoza branky na přední tyč, kde Ondřej Kacetl nebyl. Chomutovský kapitán si počkal a puk procpal do branky. Asistence: Dávid Skokan.
    58:09 Michal VONDRKA - 3:2
     
    58:24
    Ivan Huml zachytil kotouč a postupoval před branku. Tam se mu nepovedlo udělat kličku a zakončit, chomutovský střelec byl o touš obrán.
     
    58:57
    Z pravého kruhu to zkoušel Michal Vondrka, ale nyní se neprosadil. Pokus chomutovského kapitána skončil na brusli bránícího hráče.
     
    58:57
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:15
    Ondřej Kacetl opouští branku, Pardubice v šesti!
     
    59:23
    První pokus domácím nevyšel. Vyhození Jaroslava Mrázka skončilo vedle branky, a tak rozhodčí signalizují icing. Vhazuje se před Lukešem.
     
    59:45
    Michal Vondrka obešel obránce a na hokejce měl hattrick. Obětavý obránce ale pokus zastavil, a tak se chomutovský kapitán musí spokojit jen se dvěmi trefy.
     
    Konec zápasu.
     
    Piráti nakonec vítězí a přerušují sérii proher. Ve třetí části sice vyrovnal Tomáš Rolinek. Když už to vypadalo, že utkání půjde do prodloužení, přišla trefa kapitána Michala Vondrky. Utkání tak končí 3:2 pro domácí celek.

    Střely na branku: 21:22
    Hvězdy utkání: Michal Vondrka (2+0) – Jacob Cardwell (0+2)
     
    Díky za pozornost a přeji krásný zbytek dne. U extraligových onlajnů zase někdy na počtěnou. (17:53:13)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Slovák), 37. Valach (Slovák, Koblasa), 59. Vondrka (Skokan) – 30. Beran (Starý, Cardwell), 49. Rolinek (Čáslava, Cardwell)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica, Huml, V. Tomeček – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Poletín, Skokan, Lauko – Koblasa, Chlouba, J. Havel.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Mojžíš, Čáslava, Holland, Trončinský – Tomášek, Marosz, Treille – Quenneville, Bojko, Perret – Vondráček, Dušek, Rolinek – Beran, Poulíček, Starý.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Klouček.
    thejrc.org