Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 22.10.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne, tuzemská nejvyšší soutěž v ledním hokeji pokračuje i tento víkend další porcí napínavých zápasů. Jedním z šestice dnešních duelů v rámci 16. kole je i souboj Olomouce s Plzní. Utkání startuje v 17:00!
     
    HC Olomouc
    Hokejisté z Hané si zažili na začátku sezóny klinickou smrt. Špatná forma, která vyvrcholila debaklem 0:10 právě od plzeňských hokejistů, ukázala stav, v jakém se olomoucký klub nacházel. Podle všeho však přišel tento obrovský neúspěch v pravý čas, neboť svěřenci kouče Zdeňka Venery od tohoto kola začínají svá vystoupení pomaličku zlepšovat směrem k vyšším standardům. Leč Olomouc měla a stále de facto má velkou slabinu, která ovlivňuje i aktuální výsledky. Špatně odehrané třetí třetiny a zjevná nesehranost stály mančaft mnoho bodů, leč i v posledních třech kolech přišel výrazný impuls, který znovunastartoval uvadající sílu Hanáků.

    Výsledek 0:5? V Brně? Pro Olomouc velká potupa, navíc s regionálním podtextem. Stejně jako ještě dvakrát horší debakl ze začátku i záři, i tento výsledek z dvanáctého extraligového kola byl pro momentální výsledky významný. Možná i díky velice nabitému hernímu programu se družstvo až překvapivě rychle semklo, což se promítlo i do posledních výsledků. Ve dvou domácích zápasech hraných v rozmezí tří dnů se Olomouc ukázala jako proměněná, když velmi dominantním výkonem překonala Jihlavu a následně i v televizním utkání Chomutov. Nicméně nutno dodat, že ani jeden ze soupeřů nebyl a není zrovna v nejlepší formě. Relevantnost výsledků to tak trochu sráží, avšak umístění v tabulce nikoli. Olomouc se nachází se ziskem dvaceti bodů na desáté příčce, odkud ovšem ztrácí jen tři body na elitní pětku soutěže. Právě tento fakt potvrzuje, jak je extraliga letos vyrovnaná. I proto pokračuje posilování kádru Kohoutů, kromě Slováka Bruna Mráze se do kabiny během sezóny přestěhoval i Jan Káňa, jehož nedávno uvolnila brněnská Kometa. Zápas s Plzní by měl první možnosti pro start v červeném dresu, hostování se totiž formálně dotáhlo až v průběhu tohoto týdne.

    Nejproduktivnějším hráčem Olomouce je momentálně centr elitní formace Jan Knotek, jenž tuto pozici získal díky pěti brankám a šesti gólovým nahrávkám k tomu. Co se týče střeleckého umu, zde tento forvard nevládne. O ještě jednu branku více má na svém kontě Vilém Burian. Brankoviště pak má jednoznačně pod kontrolou Branislav Konrád s úspěšností zákroků 88,57 %.
     
    HC Škoda Plzeň
    Hokejisté ze západu Čech momentálně řeší úplně odlišné situace než jejich soupeř. Indiáni se z patnácti zápasů neradovali z výhry jen pětkrát, což ukazuje, že parta okolo Martina Straky má letos v sobě správnou chemii. Nicméně paradoxem posledních kol jsou dvě prohry Škody v řadě. Litvínov a Třinec totiž dokázal najít správný recept na mančaft, který letos kosí naprostou většinu extraligových družstev, ovšem Plzeň z těchto duelů nakonec vybojovala alespoň jeden bod. Právě takto důležité zisky bodů jsou pro vývoj v tabulce nejmarginálnější. Plzeň se dostala celkem po právu do čela celé soutěže, odkud může vzhlížet na své soupeře. Nad trojicí silných, ambiciózních pronásledovatelů jeden jediný bod.

    Právě toto kolo tak může být nejzásadnější, zda dojde ke změna na pozici lídra extraligy. Proměnu síly družstva může a výrazný impuls pak může navíc přinést i velmi zajímavý trejd, když se za svým bratrem Denisem podívá bek se zkušenostmi z NHL Jakub Kindl, jenž smlouvu v kanadsko-americké soutěži nezískal. Do extraligového kolotoče se zkušený zadák vrací poprvé od výlukové sezóny v sezóně 2012/13, tehdy ovšem oblékal dres Pardubic.

    Nejprokutivnějším hráčem týmu je kanonýr par excellence Dominik Kubalík, jehož účet činí po patnácti odehraných kolech 22 bodů (15+7). Stejné jméno zaznívá i u nejlepších střelců, i když Tomáš Mertl s 12 zásahy není od svého spoluhráče moc daleko. V bráně má zatím nejlepší čísla Miroslav Svoboda (92,69 %), oproti zatím neprůstřelnému Alexandru Hylákovi má o 11 odehraných zápasů více.
     
    Poslední 3 extraligová zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    17.10.2017 Olomouc x Chomutov 5:2
    15.10.2017 Olomouc x Jihlava 3:0
    13.10.2017 Kometa x Olomouc 5:0

    HC Škoda Plzeň
    20.10.2017 Třinec x Plzeň 3:2 pr.
    17.10.2017 Litvínov x Plzeň 2:1 pr.
    15.10.2017 Zlín x Plzeň 4:5 náj.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    12.09.2017 Plzeň x Olomouc 10:0 (TELH 2017/18)
    05.02.2017 Olomouc x Plzeň 3:1 (TELH 2016/17)
    26.12.2016 Plzeň x Olomouc 1:2 náj. (TELH 2016/17)
     
    Rozhodčími dnešního zápasu Oldřich Hejduk a Miroslav Petružálek, jako čároví jsou pak delegování Stanislav Barvíř s Petrem Blümelem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek (C), Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Sundher, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Káňa, Herman, Holec.

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš (C), Mertl, D. Kubalík (A) – Indrák (A), Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Barvíř, Blümel.
     
    Oba mančafty už postupně končí rozbruslení, na led se tak vydává znovu rolba. Začínáme za necelých dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Družstva Olomouce i Plzně už jsou na ledě, za malinký okamžik začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Plzeň se hned od začátku pokouší o aktivní styl napadání, což se jí málem před chvíli vymstilo. Eberle s Knotkem se totiž dokázali natlačit přímo před Svobodovo brankoviště, kde bylo pořádně rušno. Hostující brankář však dvěma skvělými zákroky svůj tým zachraňuje.
     
    01:43
    Stach si zkoušel najíždět na pas Skleničky, čímž se mohl dostat do velmi zajímavé pozice. Puk ale nakonec nabral mnohem vyšší rychlost, než oba aktéři této situace očekávali, indiáni si tak zapisují první icing.
     
    02:08
    Ostřížek našel velmi překvapivou nahrávkou Strapáče, jenomže exvítkovický bomber nakonec lehce zazmatkoval. Z velké šance tak nakonec vytěžil jen přízemní ránu mířící do Kindla, stejně skončil i dorážející Jakub Galvas. Plzeň je v defenzívě pozorná.
     
    03:28
    Velmi neočekávaně se zatím ve větší územní převaze prezentuje Olomouc, která si momentálně zapisuje největší počet šancí a nutí Svobodu k velkým kouskům. Mráz však pálil dost nepřesně, na druhé straně ledu pak Sklenička od modré trefil jen beton Konráda.
     
    04:44
    Skladaný málem nachytal Svobodu ve chvilce nesoustředění, neboť plzeňský brankář slovenskému křídlu domácích půjčil naprosto neočekávaně kotouč za brankou. Jen tak tak pak indiáni vyvázli z velké šlamastiky, nahrávka Hanáků totiž trefila jen vracejícího se brankáře hostí.
     
    05:38
    Hollweg ukázal, za co je na západě Čech oceňovaný. Bez bázně a hany okamžitě pálil po buly na Konráda, leč prozatím neuspěl. Čtvrtá lajna Plzně však i nadále pokračuje v velkém tlaku na své protivníky v obraně. Kohouti jsou aktuálně dost dezorientování.
     
    06:44
    Svoboda musel zastavovat na poslední chvíli olomoucký útok po levém křídle, leč i tentokrát byl brankář úspěšnější než hráči v poli. Prozatím můžeme sledovat velmi ofenzivní utkání, ve kterém není nouze o šance, právě brankáři jsou však hlavním důvodem nerozhodného stavu.
     
    07:27
    Preisinger se zjevil před olomouckou klecí, jenže jeho rána nakonec mezi tři tyče nezamířila. Konrád tak mohl být pro tuto chvíli jen v pohotovostním postavení, Plzeň se však postupem času dostává do převahy.
     
    08:24
    Na ledě jsme teď viděli dvě příkladné ukázky, jak by nemělo vypadat přečíslení. Nejprve svou velmi nepovedenou přihrávkou zazdil brejk Kohoutů Strapáč, aby hned na druhé straně podobnou minelu zopakoval Schleiss. Hosté však i nadále zůstávají v útočném pásmu.
     
    09:16
    A Hollweg znovu v akci! Tentokráte se připletl do předbrankového prostoru, kde se ještě snažil najít puk ve výstroji Konráda. Olomoucký brankář však ukázal připravenost, šance indiánů tak velmi rychle pohasly.
     
    10:07
    Olomouc se nacházela ve velkém tlaku, který přinesl několik střel z velké vzdálenosti. Svoboda však se svými kolegy z obrany zatím všem tendencím o ohrožení brány odolává, všechny rány vyrazili do bezpečí.
     
    10:42
    Olomoucké řady se marně snaží o zvýšení presu, Plzeň je momentálně velmi dobře zformovaná, což nedovoluje prakticky výskyt šancí. Ani sami hosté však iniciativou nehýří.
     
    11:08
    Ryan Hollweg (PLZ) nezvládl svůj obranný pohyb dotáhnout do konce, čímž se provinil nedovoleného zákroku u mantinelu. Rozhodčí jej vyhodnotili jako sekání.
     
    12:26
    Olomoucká početní výhoda bude ještě pokračovat, tentokrát je znovu ve velmi podobné pozici a situaci vyloučen Michal Moravčík (PLZ). Kohouti si zatím připisují velkou převahu.
     
    12:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou přesilovku! Po dlouhém dobývání Svobodovy branky se nakonec prosadila rána z velké vzdálenosti z hole DAVIDA ŠKŮRKA, když se mu podařilo dostat puk přes několikanásobnou clonu na brankovišti. Plzeňští beci už navíc nestačili střelce vystínovat jako několikrát v předchozích případech. Asistence: Martin Vyrůbalík, Jan Eberle.
    12:52 David ŠKŮREK - 1:0
     
    13:48
    Domácí i nadále pokračují v početní výhodě, neboť na trestné lavici ještě dlí Moravčík. Souhra však Kohoutům tentokráte dost pokulhává, plzeňští beci si tak mohou na chvíli oddechnout.
     
    14:26
    Moravčík je zpět na ledě, Plzeň je tak logicky v plném počtu!
     
    14:58
    Gulaš nebyl daleko od vyrovnání! Po rychlém průniku dezorientovanou a děravou obranou Hanáků se dostal do těsné blízkosti branky už zmíněný kapitán Plzně, jenomže hráč s notnými mezinárodními zkušenostmi narazil na odpor Konráda. Slovenský brankář mu jeho blafák a zasunutí vyrazil betonem.
     
    15:07
    Plzeň může svůj zvýšený tlak potvrdit, neboť dostává možnost přesilovky. Toto rozložení sil umožnilo vyloučení Davida Škůrka (OLO), jenž si za hákování v rohu odsedí minimálně dvě minuty na trestné lavici.
     
    16:07
    Indiánům zatím schází potřebný drajv a přesnost v rozehrávce, což se hlavně ukázalo v době, kdy Olomouc nepouštěla svého soupeře přes střední pásmo. Domácí jsou zatím po taktické stránce v převaze.
     
    17:05
    Gulaš ještě těsně před koncem přesilovky našel před brankou Kubalíka, jenže ani plzeňský kanonýr a sběratel kanadských bodů nedosáhl a vyrovnání. Konrád mu jeho přízemní ránu se štěstím vykryl.
     
    18:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté dostávají další ránu. Po rychlém přečíslení po pravém křídle se dostal už v útočném pásmu ke zpětnému pasu Holec, jehož nabídka našla přesně hůl JANA KÁNI. Forvard, který si dnes zapisuje první start za Kohouty po administrativním dokončení hostování, se trefil přesně nad vyrážečku Svobody. Pětadvacetiletý hokejista tak zažívá premiéru jako hrom! Asistence: Miroslav Holec.
    18:19 Jan KÁŇA - 2:0
     
    19:38
    A Svoboda znovu malém nahrál soupeři přímo na hůl. Po zmatcích za vlastní bránou totiž místo na Moravčíka adresoval přihrávku Škůrkovi. Olomoucký bek se nicméně nakonec ke střelbě na opuštěnou bránou nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina ukázala parádní představení obou celků, které by mohlo snést nejpřísnější extraligová měřítka. Jak Plzeň, tak i Olomouc se prezentovala velmi pohlednou a divácky atraktivní hrou s mnoha ofenzivními prvky, jehož vyústěním však byl dvoubrankový příděl jen na jednu branku. Indiáni se totiž ani přes velkou snahu zatím nedokázali prosadit a naopak dvakrát museli kapitulovat před akcemi domácích. Utkání tak ještě velmi napínavou zápletku, pokračujeme přibližně v 17:52.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 8, Plzeň – 6
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Olomouc se snaží okamžitě po úvodním buly zatlačit na obranu soupeře, jenomže zatím tato snah svěřencům kouče Venery vychází naprázdno. Indiáni jsou prozatím mnohem více organizovanější než v první třetině.
     
    21:32
    Stach nebyl daleko od první branky Plzeňských! Jeho rána z mezikruží totiž trefila přesně spojnici olomoucké klece, Konrád se za touto bombou jen stačil ohlédnout.
     
    22:22
    Holec se zkoušel prodrat podél mantinelu až do plzeňské obranné třetiny, v čemž mu nezabránil ani Kvasnička. Olomoucký forvard nabitý energií energií tak mohl pálit bez větší přípravy, jenomže k ničemu většímu se nedostal. Svoboda byl na jeho ránu připraven.
     
    23:25
    Mertl mohl dorazit přízemní nahození Gulaše, jenomže k úspěšnému dokončení nadějné situace scházelo indiánovi před bránou trocha štěstí. Konrád jeho žabičku dostal mimo tři tyče.
     
    23:34
    Eberle zůstal ležet na ledě po ataku soupeře, podle všeho však o ni mimo rámec pravidel nešlo. Olomoucký forvard tak musí odjet za přerušeného stavu na lavičku.
     
    24:27
    Petr Straka ukázal, jak dokáže být v určitých situacích rozdílovým hráčem, když se dostal svým velesprintem přesně pře Konrádovu branku. Svou akci ovšem do gólové tečky nedotáhl, olomoucký brankář byl u své pravé tyče připraven s betonem.
     
    25:41
    Sklenička teď jednoznačně zachránil svůj tým! Velmi nebezpečné přečíslení indiánů totiž dokázal ukončit velmi pohledným obranným zákrokem. Oba olomoučtí forvardi tak musí odjíždět zpět k bráně s nepořízenou.
     
    26:28
    Plzeňští hokejisté se malými krůčky dostávají s formou na úroveň svého soupeře. Ba naopak v některých případech už jsou jednoznačně dominantní, prozatím se však nedokáží vypořádat s velkým problémem – v zakončení často selhávají.
     
    27:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla individuální akce par excellence! FRANTIŠEK SKLADANÝ se nejprve vydal na samostatný únik, ve kterém ho ovšem vyhnali plzeňští beci za branku. Po malé chvilce se však díky nepřehledné situaci odrazil puk právě k němu, čehož využil k přesné střele k tyči. Svoboda už se nestačil přesunout. Asistence: Vilém Burian.
    27:52 František SKLADANÝ - 3:0
     
    28:55
    Kubalík se zčistajasna objevil před olomouckou bránou, jenomže tváří tvář Konrádovi pálil pouze nad. Puk se mu zřejmě vzepřel kontrole, čímž jeho šance skončila nešťastným zásahem zadního mantinelu.
     
    29:38
    Domácí hokejisté indiány pořádně zatlačili. Hlavně při ráně Holce už některé řady na stadionu slavili čtvrtou branku, jenomže puk nakonec zamířil mimo tři tyče. Svoboda je aktuálně v obrovské permanenci.
     
    30:30
    Plzeň se začíná přece jen zvedat z psychické deky. I Kohouti se tak musí pořádně soustředit na obranu, neboť mnoho šancí teď zavání brankou. Olomouc ze svého standardu dost klesla.
     
    31:35
    Plzeň dostává velkou možnost na dramatizaci zápasu, Marek Laš (OLO) se totiž provinil při bránění nedovoleného zákroku, když svou holí trefil do obličeje soupeře. Z důvodu krvavého zranění obdržel dvojnásobný trest, tedy maximálně čtyři minuty na trestné lavici.
     
    32:27
    Indiáni se prozatím do mnoha akcí nedostávají, jelikož se Plzeňští nemohou dostat z vlastní obranné třetiny. Svěřenci kouče Venery jsou v napadání překvapivě precizní.
     
    33:42
    Kombinace hostí zatím z pohledu rychlosti a překvapivosti dost vázne. Olomouc se opticky zatím ani nemusí moc snažit s cloněním a blokováním střel, neboť moc puků zatím na branku nemířilo.
     
    34:24
    Kracík se dostal k velké gólovce! Plzeňský útočník se prodral po pravém křídle až blízkosti olomoucké klece, odkud pálil přesně k bližší tyči. Konrád však předvedl neočekávaný zákrok, když si kotouč našel lapačkou. Domácí tak pro tuto chvíli i nadále s velkým štěstím drží.
     
    35:35
    Marek Laš už je zpět na ledě, Plzeň svou možnost na snížení gólového manka promarnila.
     
    36:53
    Olomouci v této chvíli přestává fungovat rozehrávka, což je velkým impulsem pro indiány. Hlavně první lajna Plzně má velké možnosti na snížení ztráty, leč prozatím neúspěšně.
     
    37:49
    Mráz mohl přidat čtvrtou branku domácích! Olomoucký forvard se zčistajasna ocitl na brankovišti, odkud se mu také podařilo celkem s malou časovou odezvou od přijmutí puku dorážet. Proti jeho ráně ale vystoupil Svoboda, jehož hrana betonu zabránila dalšímu inkasování.
     
    38:41
    Na Plzni je vidět velká snaha a touha po vstřelení branky, proti indiánům ovšem stále hraje velká impotence. Domácí se paradoxně v obranné hře dost trápí.
     
    39:18
    Plzeň se dostane ještě ke konci druhé třetiny k početní výhodě, neboť je i tentokrát vylučovaným hráčem Marek Laš (OLO), který půjde pykat za krosček v obranném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Většina diváků od druhé třetiny asi očekávala velkou ofenzivní podívanou, leč předpoklady se nevyplnily. Indiáni se sice dostávali do šancí, jenomže jejich proměňovaní byl velký kámen úrazu. V jejich snaze je pak navíc utlumila třetí branka Kohoutů, která přišla v osmadvacáté minutě. Od tohoto okamžiku už domácí opticky kontrolovali vývoj utkání, leč třetí třetina může nabídnout ještě velkou podívanou. Olomouc už notoricky závěrečné periody vůbec, ale vůbec nejdou. Nejeden zápas se v plecharéně dostal z tohoto stavu dostal ještě do prodloužení. Dvacetiminutovka s rozřešením startuje přibližně v 18:39.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 13, Plzeň – 10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Knotek s Mrázem pořádně zatopili obraně Plzně, když se dokázali dostat k puku před Svobodovou bránou a ještě si málem nahrát na střelu. Pohotová hokejka posledního hráče hostí však hrozící katastrofě zabránila.
     
    41:12
    Laš se dostává zpět, což je logický konec plzeňské přesilovky. Domácí i nadále pokračují bez vyrušení svou kombinaci za vlastní brankou.
     
    42:26
    Plzni se momentálně moc nedaří, neboť i tentokrát se musí vypořádat s nepřesnou rozehrávkou. Logickým důsledkem je tak icing, po kterém se ještě zkoušel Kvasnička dostat na střídačku, jenže rozhodčí jeho únik ze hry zaznamenali, čímž ho vracejí zpět na led.
     
    43:11
    Lašova rána od modré neplechy nenatropila, Svoboda si puk bez problémů našel mezi dvěma svými beky a ukryl jej na své hrudi. Vhazování i tak ale proběhne před jeho bránou.
     
    43:38
    Hollweg zkoušel nehodit příklepem puk na branku, avšak proti jeho záměru vystoupil Skladaný. Jeho zblokovaná střela je také důvodem opuštění olomoucké obranné třetiny.
     
    44:25
    Elitní formace hostujícího družstva se ukázala ve skvělém světle, když Kohoutům pořádně zatápěla. Nakonec však musí po Kubalíkově chybě znovu do středního pásma, Olomouc se nakonec ubránila.
     
    44:49
    Holec propásl velkou gólovku! Úplně sám se řítil na brankáře Svobodu, jenomže svůj blafák nedotáhl do konce. Puk totiž skončil pouze na hbitě vystrčeném betonu, dorážky už pak plzeňská defenzíva nedovolila.
     
    45:48
    Indiáni mají velké starosti s rozehrávkou, neboť se na několikrát nemohou dostat přes střední pásmo. Olomouc momentálně ukazuje taktickou převahu, jelikož svého soupeře k mnoha šancím nepouští.
     
    46:28
    Burian ukázal, že dokáže hrát opačným koncem hole, když v rychlosti zvedal hokejku z ledu, jenže i on nakonec zvolil nejjednodušší řešení. Vyhození přes celou šířku kluziště je příčinou odpískaného icingu domácích.
     
    47:21
    A Kubalík byl znovu v ráži! Tentokrát ovšem ukázal neskutečné reflexy Konrád, jenž svým ramenem dostal puk mimo svou bránu. Plzeň i nadále pokračuje ve velkém tlaku!
     
    48:24
    Káňa znovu ukázal svůj perfektní přehled a prostorové vidění, když našel úplně volného Hermana. Rána olomouckého centra však nakonec k bráně nedoplachtila, puk totiž přeskočil střelci čepel.
     
    49:47
    Knotek se tak vehementně tlačil do branky až se mu ji podařilo dostat z ukotvení v ledu, podle všeho však byl faulován. Jakub Kindl (PLZ) si totiž půjde odsedět menší trest za podražení.
     
    50:58
    Domácí si připisují velmi vytrvalý nápor na plzeňskou defenzívu, což se ukazuje i na počtu šancí. Tu zřejmě největší si zapsal Sundher, jehož teč pořádně protáhla brankáře Svobodu. Indiáni nicméně stále inkasování nedovolují.
     
    Dnešní utkání sleduje 4507 diváků.
     
    51:47
    Kindl už je zpět ve hře, olomoucká početní výhoda tak zůstala nezužitkována.
     
    52:47
    Škůrek se rozhodl pálit bez přípravy, avšak rána z modré nebude jedna z jeho povedených. Obrana Plzně si tak může na chvíli oddechnout, neboť puk se dostal k jejím holím.
     
    53:51
    Stach nakonec sice Kubalíkovi svou nahrávku procpal přes několik holí soupeře, avšak puk se pak logicky ve svém pohybu notně zpomalil. Plzeňský kanonýr navíc nezvládl zpracování, čímž se o šanci logicky připravil.
     
    54:44
    Strapáč si nebral servítky se soupeřem, který se mu dostal po přerušení do cesty, jenomže dost překvapivě za svůj čin trest nedostal. Hrát se tak bude po pěti mužích na obou stranách.
     
    55:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkají čtvrté branky! Po fatálu brankáe Svobody, který nahrál přímo na hůl Strapáče, se dostal na hranici brankoviště k puku DAVID OSTŘÍŽEK, jenž se po krátké úvaze a rozmyšlení postaral o přesnou ránu do šibenice. Plzeňský golman už moc šancí na úspěšný zákrok nedostal. Asistence: Petr Strapáč.
    55:15 David OSTŘÍŽEK - 4:0
     
    56:41
    Indiáni jsou nastalou situací opticky dost zaskočení, neboť se nedokáží dostat do tempa. Olomoucké řady v této chvíli svého soupeře dost přehrávají, což se ve třetí třetině moc nedělo. Konrád je tak už notnou dobu bez větší zátěže.
     
    57:42
    Indiáni se v této chvíli v případě neinkasování už musí smířit pouze se hrou v oslabení. Milan Gulaš (PLZ) totiž za zákrok do soupeřova obličeje svou holí obdržel čtyřminutový trest.
     
    58:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přece jen přichází další branka! Po kompletním rozebrání plzeňské obrany se dostal ke střele ze úhlu DAVID ŠKŮREK, jenž si už prázdný prostor v soupeřově bráně našel. Svoboda po mnoha předchozích zákrocích se už do správného postoje nedostal. Asistence: Jan Knotek.
    58:26 David ŠKŮREK - 5:0
     
    59:40
    Sklenička se ještě velmi sympaticky pokoušel o branku útěchy, jenomže nakonec u olomoucké klece nepochodil. Jeho pokus zápěstím vyclonili domácí beci do ochranné sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Branislav Konrád (Olomouc) – Dominik Kubalík (Plzeň)
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 17, Plzeň – 3
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 38, Plzeň – 19
     
    Závěrečná perioda dost překvapivě žádnou zápletku nepřinesla, čímž Kohouti možná na čas odmítli existenci prokletí třetích třetina a navíc se ještě postarali o další dvě branky. Spektakulární představení zažil hlavně David Škůrek, který se nejenže prosadil druhý zápas v řadě, ba navíc vsítil jako obránce hned dvě branky. Celkový výsledek je i tak velkým překvapením, neboť aktuální lídr extraligy prohrál s týmem s dolních pater o pět branek a navíc neskóroval. Pro Olomouc znamená výhra posun na osmé místo, Plzeň naopak první pozici přenechává sokům za sebou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek nedělního večera. (19:21:00)
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek (C), Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Sundher, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – J. Káňa, Herman, Holec.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš (C), Mertl, D. Kubalík (A) – Indrák (A), Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4507
    ocianews.com