Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 22.10.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:42
    Indiáni se v této chvíli v případě neinkasování už musí smířit pouze se hrou v oslabení. Milan Gulaš (PLZ) totiž za zákrok do soupeřova obličeje svou holí obdržel čtyřminutový trest.
     
    49:47
    Knotek se tak vehementně tlačil do branky až se mu ji podařilo dostat z ukotvení v ledu, podle všeho však byl faulován. Jakub Kindl (PLZ) si totiž půjde odsedět menší trest za podražení.
     
    39:18
    Plzeň se dostane ještě ke konci druhé třetiny k početní výhodě, neboť je i tentokrát vylučovaným hráčem Marek Laš (OLO), který půjde pykat za krosček v obranném pásmu.
     
    31:35
    Plzeň dostává velkou možnost na dramatizaci zápasu, Marek Laš (OLO) se totiž provinil při bránění nedovoleného zákroku, když svou holí trefil do obličeje soupeře. Z důvodu krvavého zranění obdržel dvojnásobný trest, tedy maximálně čtyři minuty na trestné lavici.
     
    15:07
    Plzeň může svůj zvýšený tlak potvrdit, neboť dostává možnost přesilovky. Toto rozložení sil umožnilo vyloučení Davida Škůrka (OLO), jenž si za hákování v rohu odsedí minimálně dvě minuty na trestné lavici.
     
    12:26
    Olomoucká početní výhoda bude ještě pokračovat, tentokrát je znovu ve velmi podobné pozici a situaci vyloučen Michal Moravčík (PLZ). Kohouti si zatím připisují velkou převahu.
     
    11:08
    Ryan Hollweg (PLZ) nezvládl svůj obranný pohyb dotáhnout do konce, čímž se provinil nedovoleného zákroku u mantinelu. Rozhodčí jej vyhodnotili jako sekání.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek (C), Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Sundher, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – J. Káňa, Herman, Holec.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš (C), Mertl, D. Kubalík (A) – Indrák (A), Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4507
    ocianews.com