Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 22.10.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Závěrečná perioda dost překvapivě žádnou zápletku nepřinesla, čímž Kohouti možná na čas odmítli existenci prokletí třetích třetina a navíc se ještě postarali o další dvě branky. Spektakulární představení zažil hlavně David Škůrek, který se nejenže prosadil druhý zápas v řadě, ba navíc vsítil jako obránce hned dvě branky. Celkový výsledek je i tak velkým překvapením, neboť aktuální lídr extraligy prohrál s týmem s dolních pater o pět branek a navíc neskóroval. Pro Olomouc znamená výhra posun na osmé místo, Plzeň naopak první pozici přenechává sokům za sebou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek nedělního večera. (19:21:00)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 38, Plzeň – 19
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 17, Plzeň – 3
     
    Nejlepší hráči utkání: Branislav Konrád (Olomouc) – Dominik Kubalík (Plzeň)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Sklenička se ještě velmi sympaticky pokoušel o branku útěchy, jenomže nakonec u olomoucké klece nepochodil. Jeho pokus zápěstím vyclonili domácí beci do ochranné sítě.
    58:26 David ŠKŮREK - 5:0
     
    58:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přece jen přichází další branka! Po kompletním rozebrání plzeňské obrany se dostal ke střele ze úhlu DAVID ŠKŮREK, jenž si už prázdný prostor v soupeřově bráně našel. Svoboda po mnoha předchozích zákrocích se už do správného postoje nedostal. Asistence: Jan Knotek.
     
    57:42
    Indiáni se v této chvíli v případě neinkasování už musí smířit pouze se hrou v oslabení. Milan Gulaš (PLZ) totiž za zákrok do soupeřova obličeje svou holí obdržel čtyřminutový trest.
     
    56:41
    Indiáni jsou nastalou situací opticky dost zaskočení, neboť se nedokáží dostat do tempa. Olomoucké řady v této chvíli svého soupeře dost přehrávají, což se ve třetí třetině moc nedělo. Konrád je tak už notnou dobu bez větší zátěže.
    55:15 David OSTŘÍŽEK - 4:0
     
    55:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkají čtvrté branky! Po fatálu brankáe Svobody, který nahrál přímo na hůl Strapáče, se dostal na hranici brankoviště k puku DAVID OSTŘÍŽEK, jenž se po krátké úvaze a rozmyšlení postaral o přesnou ránu do šibenice. Plzeňský golman už moc šancí na úspěšný zákrok nedostal. Asistence: Petr Strapáč.
     
    54:44
    Strapáč si nebral servítky se soupeřem, který se mu dostal po přerušení do cesty, jenomže dost překvapivě za svůj čin trest nedostal. Hrát se tak bude po pěti mužích na obou stranách.
     
    53:51
    Stach nakonec sice Kubalíkovi svou nahrávku procpal přes několik holí soupeře, avšak puk se pak logicky ve svém pohybu notně zpomalil. Plzeňský kanonýr navíc nezvládl zpracování, čímž se o šanci logicky připravil.
     
    52:47
    Škůrek se rozhodl pálit bez přípravy, avšak rána z modré nebude jedna z jeho povedených. Obrana Plzně si tak může na chvíli oddechnout, neboť puk se dostal k jejím holím.
     
    51:47
    Kindl už je zpět ve hře, olomoucká početní výhoda tak zůstala nezužitkována.
     
    Dnešní utkání sleduje 4507 diváků.
     
    50:58
    Domácí si připisují velmi vytrvalý nápor na plzeňskou defenzívu, což se ukazuje i na počtu šancí. Tu zřejmě největší si zapsal Sundher, jehož teč pořádně protáhla brankáře Svobodu. Indiáni nicméně stále inkasování nedovolují.
     
    49:47
    Knotek se tak vehementně tlačil do branky až se mu ji podařilo dostat z ukotvení v ledu, podle všeho však byl faulován. Jakub Kindl (PLZ) si totiž půjde odsedět menší trest za podražení.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek (C), Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Sundher, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – J. Káňa, Herman, Holec.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš (C), Mertl, D. Kubalík (A) – Indrák (A), Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

    Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4507
    thejrc.org