Lipt. Mikuláš – Detva 6:2 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:4 (po pr.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:3 (kon.)
Žilina – Košice 2:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 1:4 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
8:3 (4:1, 2:1, 2:1)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Neděle 22.10.2017, 16:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica úplne zaslúžene a jednoznačne vyhrala tento zápas, čím prerušila sériu dvoch prehier v rade. Hattrick dal Tomáš Surový, ktorý sa postaral aj o dve asitencie. Raz sa trafil Mário Lunter, navyše pridal tri áčka. Nové Zámky prerušili sériu štyroch výhier v rade. Ja sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. (18:26:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Špirko nastrelil puk do bránkoviska súpera, lenže tam sa ho zmocnil brankár Lassila, ktorý nenechal dorážať súperov.
     
    58:26
    Ďatelinka nastrelil puk, ktorý sa ešte dvaja jeho spoluhráči snažili tečovať. To sa nepodarilo, zakročil brankár Romančík.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty zápasu.
     
    56:42
    Nové Zámky už tušia, že tento zápas nijako neovplyvnia a skončí sa ich séria štyroch zápasoch s tromi bodmi. Z toho pramení aj nekoncentrovanosť.
     
    56:09
    Peter Valent získal puk v útočnom pásme a dokonca z otočky aj vystrelil. Zrazený pokus sa odrazil na ochrannú sieť.
     
    55:13
    Faille našiel peknou prihrávkou medzi kruhmi voľného Mária Luntera. Ten sa okamžite oprel do puku, lenže stopku jeho rane vystavil brankár Romančík a jeho lapačka.
     
    54:43
    Matej Češík sa snažil tečovať nastrelenie od mantinelu. To sa mu síce podarilo, no puk skončil ďaleko od brány Romančíka.
     
    54:01
    Martin Belluš prebral puk, po osi ihriska ho naviezol medzi kruhy a donútil Romančíka k zákroku. Ten musel vyrážať na ochrannú sieť.
     
    53:25
    Marek Bartánus vyslal od mantinelu veľmi peknú technickú strelu, ktorá možno aj obtrela tyčka, no medzi tri žrde sa nespratala.
     
    53:01
    Kubka vyslal prudkú ranu od modrej čiary, našiel iba stred brány a s ním aj pozorného Patrika Romančíka.
     
    52:47
    Banská Bystrica má puk na svojich hokejkách, no hrá veľmi ďaleko od brány Patrika Romančíka.
     
    51:45
    Tribúnami sa už nesie mexická vlna, zatiaľ č na ľade prišiel takmer gól, lenže Špirka v obrovskej možnosti vychytal Lassila.
     
    51:13
    HC Nové Zámky dali gól!

    ARTURS SALIJA sa dostal po zlej prihrávke v rozohrávke Banskej Bystrice k puku. Na modrej si ho prebral a vystrelil presne k žrdi Lassilovej brány.
     
    50:41
    Hostia v plnom počte.
     
    50:35
    Hohmann vystrelil z mierneho uhlu, brankár Romančík si pokryl bližšiu tyč a zvládol zastaviť aj pokus Bubelu z druhej strany.
     
    49:30
    Banská Bystrica od začiatku presilovky točila súpera v jeho pásme, no neprichádzali strely. Nakoniec všetko pokazila nepresná prihrávka na Gélinasa.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 3. Češík (Lamper), 11. Surový (Lunter, Gélinas), 11. Lunter (Faille, Surový), 14. Surový (Lunter, Sedlák), 28. Hohmann (Lunter, Mihalik), 33. Surový, 47. Bartánus (Faille, Surový), 48. Bartánus (Hohmann, Bubela) – 4. Špirko (Raenko, Škoda), 22. Salija (Zbořil), 52. Salija


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka (A), Kubka, J. Brejčák, Sersen, Mihalik, Gélinas, Sedlák – Lunter, Surový (C), Faille – Lamper, Češík, Belluš – Bartánus (A), Bubela, Hohmann – Andrisík, Valent, Róth – M. Hudec
    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč (14. Romančík) – Plašil, M. Jass, Salija (A), Prapavessis, Hruška, Kovačevič (A), Hain, M. Novák – Raenko, Špirko (C), Škoda – Cetkovský, Š. Novotný, Zbořil – K. Jass, Šimun, R. Varga – Fábry, Dubinin, Lantoši

    Rozhodčí: Kalina, Lauff – Gajan, Rojík – Marušin

    Diváci: 2522
    thejrc.org