Brno – Slovácko 4:2 (kon.) | Jihlava – Ostrava 4:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
4:2 (3:0)
1.FC Slovácko
Pondělí 23.10.2017, 11:05 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Juniorská liga – Morava • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Zbrojovka doma porazila lídra tabulky ze Slovácka 4:2 a vyhoupla se tak na čtvrté místo v tabulce, se s vámi loučím a přeji ze stadiónu na Srbské pěkný zbytek dne. U sledování dalších online přenosů na počtenou. (12:53:51)
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90+1.
     
    90+1
    Ještě dvě tutovky Brna na závěr! Nejprve Krejčí mohl zažehnat své penaltové zaváhání, když se zbavil vybíhajícího Trmala, ale kolem posledního beka do prázdné branky nezakončil a poté po pravém křídle unikl jeho spoluhráč Krula, jenž si Trmala taktéž obhodil, ale hlavou mířil před prázdnou branku nad!
    90. Penalta
     
    90
    Jenže domácí nevyužili možnost dát pátou branku! K penaltě se postavil Ladislav Krejčí, který pálil levačkou k levé tyči, ale Trmal směr rány vystihl a vyrazil ji!
     
    89
    Přichystal utekl do rozhozené obrany, dokázal obránci rychlými kličkami totálně zamotat hlavu a ten jej poté při stahovačce na střed jasně fauloval!
    89.
     
    89
    Další penalta pro Zbrojovku!
     
    88
    Na levém křídle navíc přišel další faul a Zbrojovka rychle rozehrála. Jambor se dostal k rychlému centru o kličkované vpravo, jeho pas pozdravil ale jen rukavice připraveného Trmala.
     
    87
    Slovácko už vrhá naprosto všechny své zbytky sil do útoku a snaží se nějakým způsobem ještě zdramatizovat zápas, nicméně obrana Brna je dobře připravena.
     
    86
    Suchý však coby obránce na hrotu zůstal na levé křídlo dostal přesná křižný pas, nicméně z voleje ve velmi nadějné pozici branku přestřelil.
     
    85
    Ten domácí obrana zaspala a na zadní tyči zůstal úplně volný Suchý, který vracel míč do ohně před brankou, ale ve změti těl jeden z domácích dobře míč odkopl.
     
    84
    Po něm se nejprve do brejku mohli vydat domácí, ale jeden z hráčů prudký nákop do běhu od Přichystala nezpracoval podle představ a následně po faulu budou hosté zahrávat přímý kop.
     
    83
    Ještě jedna z posledních šancí pro hosty, ti vybojovali rohový kop.
     
    82
    Trmal musel navíc znovu hasit brejk soupeře, ale dobře vyběhl a centrovaný míč schoval ve svých rukavicích.
     
    81
    Slovácko už vrhá všechny své síly do útoku, se snahou o vyrovnání to však bude mít hodně těžké.
     
    80
    Domácí opět ožili a aktivní Jambor si na pravém křídle položil obránce, zasekl míč a odcentroval do vápna, ale Krejčí v pádu zcela volný na jeho pobídku hlavou nedosáhl!
    79. KRULA - 4:2
     
    79
    Brno právě vstřelilo branku!
    Navíc přichází čtvrtý direkt Brna, který dost možná rozhoduje o vítězí duelu! Střídající Jambor se z pravé strany protáhl kolem dvou hráčů do vápna, kde ještě přisunul balón zcela volnému FILIPU KRULOVI, na jehož ránu z první k bližší tyči si Trmal sáhl, ale míči v cestě do branky nezabránil – 4:2!
     
    78
    Dopředu se po delší dobře, opět zprava, vydali také hosté. Aktivní byl zejména Pospíšil, který dostal míč do vápna na Kubalu, ale střelec druhého gólu hostů nezpracoval přihrávku a poté navíc fauloval.
     
    77
    Nakonec to byl opět v posledních minutách hodně aktivní Přichystal, který tentokrát posunul balón do běhu vlevo patou Krejčímu, jeho jemný dloubáček – centr na zadní tyč schoval Trmal do svých rukavic.
     
    76
    Zbrojovka se nicméně drží v aktivní kombinaci na míči, a to dost daleko od branky svého soupeře.
     
    75
    Hykš hodně aktivně na levé straně kombinoval poté právě s Přichystalem, ale centr ani jednoho jmenovaného do vápna neprošel.
     
    74
    Přichystal se opět po levé straně ladně protáhl kolem Ťoka, kterého obešel, ale poté si na Flasara kličkou mezi nohy nepřišel.
     
    73
    Hra po ošetření Kroutila, který byl nakonec vystřídán, pokračuje a fotbalisté z Uherského Hradiště se opět vehementně ženou za vyrovnáním.
     
    72
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Kroutil, přichází Jambor.
     
    71
    Nakonec rychlý přechod fotbalistů Slovácka musel hasit ve středu hřiště faulem Gomes a taky on si z dnešního duelu odnese na památku žlutou kartu.
     
    71
    Kroutil mohl zakončovat střelou na zadní tyč z hranice vápna, místo rány se ale po kontaktu se soupeřem skácel k zemi, hra však pokračuje dál.
     
    71
    Začala poslední dvacetiminutovka dnešního vyhroceného utkání, hosté se znovu s míčem na kopačkách usazují v útoku.
    70.
     
    70
    Další tutovka jako hrom pro hosty! Zprava centroval do našlapaného vápn Pospíšil, jeho pas domácí odvrátili jen k Yuovi, ale ten z voleje ve stoprocentní pozici na středu vápna poslal míč jen pánu bohu do oken!
     
    68
    Přichystal dostal míč doleva na okraj vápna. Naznačil střelu, natáhl na sebe dva protihráče a poté posunul balón na střelu Krejčímu, jemuž ale prudká rána po zemi vůbec nesedla.
     
    67
    Hosté se tak znovu usazují na míči na útočné polovině a ženou se směrem dopředu. Tentokrát však opět dobře zasáhl Hykš a nepustil soupeře dopředu.
     
    66
    Utkání pomalu a jistě nabírá na obrátkách, hosté dvěma brankami zadělali na pořádné drama. Sami si však vpravo znovu nerozuměli, dopředu vyrazil zleva Přichystal, který se zbavil Ťoka, ale přihrát přesně nedokázal.
     
    65
    Jejich akci ale na levé straně hřiště zastavil faul, domácí obrana si může oddechnout a rozehrávkou rozhodně pospíchat nebude.
     
    64
    Hykš velmi dobře z levé strany vyvezl míč, dal jej rychle do běhu střídajícímu Krejčímu, ale ten jej na paty nezpracoval. Dopředu pádí opět hosté.
     
    63
    Hosté pochopitelně po vstřelené brance znovu ožili a jsou usazeni opět na polovině svého jihomoravského soupeře.
    62. KUBALA - 3:2
     
    62
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté podruhé snižují a je zaděláno na drama! Po chybě ve středu hřiště se fotbalisté Slovácka vydali do akce 3 na 4. Z levé strany se k míči dostal Ťok, který parádně kolem celé obranné linie odcentroval na penaltu přesně na nohu FILIPA KUBALY a ten v těžké pozici dokázal míč lobnout nad padajícího Flodera! Hostující střelec byl ještě dohrán Šustrem ve skluzu, a tak po gólové situaci zůstal v bolesti ležet na brankové čáře – 3:2!
     
    60
    A střídající Krejčí se hned po hodině hry a snad půlminutě pobytu na hřišti mohl zapsat mezi střelce! Defenzivní záložník domácích dostal přesný pas do běhu na levou stranu, odkud přízemní ranou tlačil míč na zadní tyč, tu však o chlup minul!
     
    59
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Janošek, přichází Krejčí.
     
    58
    K tomu se postavil sám Dominik Janošek, ale jeho první rána skončila jen na zdi a následný vysoký centr zase daleko a hlavně vysoko na tribuně.
     
    58
    Na druhé straně Ťok hodně ostře skluzem zajel do Janoška, uviděl za to žlutou kartu a domácí budou zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    57
    Zbrojovka ve středu hřiště lehce propadla a hosté toho mohli využít. Kubala dostal míč do běhu, naznačil střelu pravou, čímž si položil Šustra, který odklouzal mimo situaci, ale poté pálil hostující borec jen do rukavic Flodera.
     
    56
    První rohový kop na přední tyči byl odvrácen, domácí dostali šanci na reparát. Ani ten ale nesložili, i když tentokrát mířil balón na zadní tyč, ovšem ani tam se nikdo v červeném neprosadil.
     
    55
    Janošek dal míč doleva Přichystalovi, který měl proti sobě Flasara. Tomu nejprve udělal rychlou kličku doleva, ale následně mu právě hostující bek míč vypíchl a je z toho jen roh pro domácí družinu.
     
    54
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Gáč, přichází Obůrka.
     
    53
    Po něm se domácí vůbec neprosadili, navíc na druhé straně museli řešit brejk, ale Šustr dobře vystoupil, a poté na levém křídle nepustili Pospíšila vůbec k centru.
     
    52
    Domácí mohli záhy odpovědě, ale jeden z nich v dobré pozici neuspěl a jeho rána po teči soupeře byla brankářem sražena na rohový kop.
    51. POSPÍŠIL - 3:1
     
    51
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A nakonec to přináší kýžené ovoce, je sníženo! Kubala si u brankové čáry z pravé strany povodil Gáče, kterého jednoduše obešel. Poté kolem brankáře narýsoval přesnou kolmici na zadní tyč, kam si naběhl úplně volný KRYŠTOF POSPÍŠIL a z bezprostřední blízkosti naprosto snadnou dorážkou před úplně prázdnou brankou rozvlnil síť – 3:1!
     
    50
    Hosté jdou vůbec poprvé ve druhém poločase dopředu, a to po pravé straně hřiště.
     
    49
    Aktivita Brna pokračuje, Kroutil se efektivní obhazovačkou zbavil soupeře a zprava postupoval dopředu. Nakonec poslal míč do druhé vlny na hranici vápna Janoškovi, ale jeho pomalý pokus levačkou skončil v rukavicích Trmala.
     
    48
    V další akci doposud dvougólový střelec domácích Janošek čechral míč vzduchem pro zabíhajícího Kroutila, nicméně i tento pas byl až přes příliš dlouhý.
     
    47
    Zbrojovka ale vybojovala míč zpět a na pravé straně se tlačil k centru Šustr, ovšem balón mu sjel z kopačky a utekl do zámezí.
     
    46
    Domácí načali druhý poločas rozehrávkou a začali dlouhým nákopem na pravou stranu hřiště, ale míč z něj byl hodně nepřesný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí hrstka fanoušků zde na stadiónu se rozhodně nenudí. Domácí vedou po dvou trefách Janoška a jednom zásah Gáče sice jasně 3:0, ale vše mohlo být klidně jinak. Hosté po půlhodině hry převzali iniciativu a především díky vlastní střelecké nemohoucnosti a skvělým zákrokům Flodera se zatím úvodní branky nedočkali. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:04.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    A nakonec z toho byla další velká tutovka! Pospíšil skvěle vystihl odkop domácí obrany, zleva si míč hodil do vápna a na přední tyči našel volného Ťoka, který ale ani nadvakrát skvělého Flodera nepřekonal!
     
    44
    Rohový kop pro celek z Uherského Hradiště.
     
    43
    Jenže i ti o balón přišli a narodila se z toho další šance Slovácka! Yu si na levé straně vyměnil pas se spoluhráčem, dostal se k centru na zadní tyč, kde byl úplně volný Pospíšil, ale ten z voleje zadní tyč branky domácích těsně minul!
     
    42
    Útok Slovácka poté ztroskotal na nepřesné přihrávce, dopředu mohou vyrazit opět domácí.
    41.
     
    41
    Obrovská šance hostů! Kubala dostal parádní pas do běhu na levé straně a z úhlu šel sám na branku! Floder proti němu vyrazil, hostující borec jej špičkou kopačky lobnul, ale na brankové čáře vykopl míč jeden z obránců.
     
    40
    Nakonec přišla rychlá rozehrávka na střed, Hellebrand se opřel do dalekonosné rány, ale ta mířila hodně vysoko nad branku.
     
    39
    Gomes mohl vpravo odcentrovat do vápna, nicméně podklouzl. Hosté po levém křídle vyrazili dopředu, Kubala si balón dobře pokryl a Šustr celou akci zastavil taktickým faulem.
     
    38
    Na zemi zůstal po faulu ležet Gomes, rozhodčí hru raději přerušil. Domácí obránce se však po několika vteřinách postavily zpět na nohy a už se opět v pohodě prohání po trávníku.
     
    37
    Po něm se sice v tísni jeden z fotbalistů v bílém dostal k hlavičce, ale jeho pokus byl hodně nepřesný, mířil totiž nad branku a Floder opět neměl žádné starosti.
     
    36
    Marek Vintr musel střídat kvůli zranění a jeho post zaujal Filip Krula. Ve hře a útoku pokračují hosté ze Slovácka, jež na pravé straně vybojoval přímý kop.
     
    35
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází M. Vintr, přichází Krula.
     
    35
    Na druhé straně Pachlopník důrazně zajel do protihráče, ale rozhodčí celou situaci vyřešil ústní domluvou a hosté mohou kombinovat.
     
    34
    Přímého kopu, respektive jeho exekuce se ujal Ťok, míč se snažil levačkou zakroutit na bližší tyč, ale nakonec branku hodně výrazně přestřelil.
     
    33
    Gáč nyní zaváhal při rozehrávce po zisku míče na hranici šestnáctky, svého soupeře následně fauloval a Slovácko má z velmi dobré pozice jedinečnou šanci snížit.
     
    32
    Několik nepřesností zhatilo akce obou celků ve středu hřiště, nakonec však o míč v útoku přišli domácí, a to po útočném faulu. Rozehrává Trmal.
     
    30
    Půlhodina hry je minulostí, domácí možná trochu překvapivě vedou nad lídrem tabulky už 3:0. ale nutno dodat, že naprosto zaslouženě.
     
    29
    Osmělili se znovu také hosté Hellebrand už byl ve vápně v tísni a proti třem soupeřům to na střelu nebylo. Hostující borec tak nabil na okraj vápna Hanimu, jehož rána se sice kroutila do branky, ale nakonec ji přeletěla.
     
    28
    Nakonec vzal celou situaci na sebe právě Přichystal, který si kolem tří beků navedl míč na hranici vápna na pravačku, ale jeho pokus zamířil vysoko nad branku.
     
    27
    Na druhé straně byl u levé lajny faulován Přichystal, domácí dostali k dispozici přímák a rychle rozehrávají.
     
    26
    První větší šance Slovácka! Centrovaný skákavý míč propadl z levé strany do vápna, kde ještě první možnost zastavil Janošek, poté však jeden z hostů připravil míč doprava úplně volnému Suchému a jeho tvrdý pokus z voleje těsně minul bližší tyč Floderovy svatyně!
     
    25
    Vzápětí sudí hvizdem hru na pravé straně přerušil, když na trávníku zůstal ležet Křivánek, ale ten se po několika sekundách strávených na trávníku postavil zpět na nohy a ve hře může pokračovat.
     
    24
    Snížit mohl Ťok, který se dostal k míči už ve vápně, ale místo jasné střely volil ještě jednu kličku a domácí nadvakrát míč odkopli do bezpečí.
    23. GÁČ - 3:0
     
    23
    Brno právě vstřelilo branku!
    Z něj navíc pramení třetí branka domácích! Centru z pravé strany se ujal Janošek, který poslal na penaltu parádní prudký centr. Trmal vyběhl z branky, ale celou situaci podskočil a míč přistál přesně na hlavě za ním vyskakujícího DAVIDA GÁČE, jenž pohodlně poslal balón do úplně prázdné branky – 3:0!
     
    23
    Jenže to se jim nepovedlo, navíc Přichystal byl faulován a Zbrojovka bude z pravé strany zahrávat přímý kop.
     
    22
    Hra se přelévá ze strany na stranu, což platilo i nyní. Akci Brna však utnul jasný útočný faul a hostující fotbalisté budou moci v klidu rozehrávat.
     
    21
    Janošek s Kroutilem jej rozehráli nakrátko, ale centr prvního jmenovaného obrana zablokovala. Obratem vyrazili hosté dopředu. Kubala našel Hellebranda, který se nakonec po sérii přihrávek dostal k centru, ale hlavička jeho spoluhráče na bližší tyči byla hodně nepřesná.
     
    20
    Akce nicméně pokračovala, když Kroutil balón doběhl, ale také jeho pas byl přetažen. Gomes míč zastavil a po odrazu od Yua vybojoval rohový kop.
     
    19
    Domácí druhá trefa opět vydatně nakopla. Autor dvou tref Janošek vpravo přenechal míč do běhu Gomesovi, ten odcentroval na zadní tyč, ale jeho pas byl hodně přetažený.
    18. JANOŠEK - 2:0
     
    18
    Brno právě vstřelilo branku!
    A domácí svůj náskok pochopitelně navyšují! K penaltě se postavil DOMINIK JANOŠEK, který vsadil na razanci, a nutno dodat, že měl pořádnou kliku, neboť jeho přízemní pokus Trmal vystihl, ale míč mu podjel pod tělem do sítě – 2:0!
    17.
     
    17
    M. Vintr se uvolnil z levé strany, odkud pronikl do vápna a při své kličce byl jasně faulován, což znamená jediné – penalta pro Brno!
     
    17
    Penalta pro Zbrojovku!
     
    16
    I další útok obrana jihomoravského celku přežila a opět se hráči v červeném ženou dopředu.
     
    15
    Domácí okamžitě po dlouhém nákopu vyrazili v hojném počtu dopředu, ke střele z dálky se dostal Kroutil, jehož rána vyzkoušela pevnost rukavic brankáře hostů. Ten byl připraven.
     
    14
    Domácí fotbalisté jsou nyní aktivnější a nejnebezpečnější jsou zejména na křídlech hřiště. Dopředu však mířil hosté, centr přišel z levé strany, ale Gáč svého soupeře ustrážil a Janouše následně akrobaticky míč odvrátil z vápna,
     
    13
    Další nadějná akce Brna. To roztáhlo hru počínaje Janoškem zprava úplně doleva, kde zakombinoval Kroutil s Vintrem, ovšem technický obstřel druhého jmenovaná si cestičku mezi tři tyče nenašel.
     
    12
    Po rohovém kopu se na zadní tyči tlačil za míče nabíhající Janošek, defenzíva Slovácka ale odvedla svou práci na jedničku a jeho hlavičku zblokovala. Následuje další roh.
     
    11
    Brankář Trmal chyboval v rozehrávce a k míči se na pravé straně dostal Pachlopník. Jeho centr byl zblokovaný, ale v akci mohl pokračovat Přichystal, který připravil na hranici vápna pozici ke střele pro Šustra, nicméně jeho pokus obrana hostů zblokovala na roh.
     
    10
    Slovácko se opět snažilo aktivně ihned po rozehrávce přejít dopředu, ale centrované míče zatím obraně Brna nedělají žádné starosti a obrana Zbrojovky opět dobře zasáhla.
     
    9
    Další tutovka Zbrojovky! Vintr si navedl míč z levé strany až na hranice vápně, kde lehkou kolmicí pod sebe vysunul Kroutila, ten šel z úhlu sám na Trmala, jenže ten jeho pokus dokázal vyrazit!
     
    8
    Sledujeme zatím velmi pohledné utkání, oba celky hrají od úvodu velmi aktivně a bojují o každý metr hřiště.
     
    7
    Kubala dostal prudký balón do běhu na pravé straně, ovšem Gáč proti němu skvěle vyrazil a poziční hrou jej nepustil k centru. Akce Slovácka poté mohla pokračovat, ale další centr skončil opět u Flodera.
     
    6
    Naopak fotbalisté celku z Uherského Hradiště rychle otočili hru a po pravé straně se vydali dopředu, centrovaný míč na zadní tyč Gáč dobře odvrátil a hosté budou vhazovat.
     
    5
    Vzápětí byl sám na pravé straně Pachlopník, jeho centr byl však odvrácen. Akce Zbrojovky kolem vápna pokračovala, ale domácí z níc nakonec nic nevytěžili.
     
    4
    Hosté znovu chybovali ve středu hřiště a s míčem vyrazil kupředu středem Přichystal, jehož nalevo podporoval Janošek, ale střelci první branky duelu přesný pas neadresoval.
     
    3
    Slovácko okamžitě chtělo odpovědět, a taktéž se dostalo k dalekonosné ráně, nicméně brankář Floder měl celou situaci pod kontrolou a proti ráně na zadní tyč nemusel zasahovat.
     
    2
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tak to je snový úvod domácích, kteří jsou hned ve druhé minutě do vedení! Na pravé straně se vydal dopředu Franco Gomes, míč si navedl na střed, ale jeho pas na Přichystala obrana hostů zablokoval. Balón se odrazil přesně na střed k DOMINIKU JANOŠKOVI, jehož prudká tečovaná rána se odrazila od jednoho ze soupeřů mimo dosah Trmala a o tyč zapadla přesně do sítě – 1:0!
     
    1
    Hostující fotbalisté na pokyn hvizdu píšťalky hlavní sudího Vojkovského uvedli míč do pohybu a ihned se po pravé straně hřiště ženou dopředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí celek dnes nastupuje v červených dresech, hosté se oděli do bílého.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Franco Gomes, Zukal (C), Gáč, Hykš, Pachlopník, Šustr, Janošek, Kroutil, M. Vintr, Přichystal.
    Náhradníci: Mrázek – Krula, Krejčí, Obůrka, Svensson, Jambor.

    1.FC Slovácko: Trmal – Flasar, Suchý, Tkáč, Hani, Hellebrand, Křivánek (C), Ťok, Kubala, Pospíšili, Yu.
    Náhradníci: Trčka – Čajka, Pernica, Rožek, Minx.

    Rozhodčí: Vojkovský – Boček, Hájek.
     
    Domácí Zbrojovka se zatím výsledkově hledá a v tabulce jí patří zatím předposlední sedmé místo se ziskem 10 bodů, nicméně na postupovou čtyřku, kterou s jedenácti body uzavírá ostravský Baník, ztrácí jen jeden jediný bod. To Slovácku se daří a s 20 body celé moravské skupině vládne a vypadá to, že se do nadstavby v pohodě probojuje.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Juniorské ligy představí před svými příznivci domácí FC Zbrojovka Brno, na jejíž hřiště zavítá 1.FC Slovácko. Utkáním vás přímo z místa dění provede Daniel Kinc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Daniel Kinc

    Branky: 2. Janošek, 18. Janošek (pen.), 23. Gáč, 79. Krula – 51. Pospíšil, 62. Kubala

    Karty:   71. Gomes (BNO) – 58. Ťok (SLO)

    Neproměněná penalta: 90. Krejčí (BNO), brankář Trmal zneškodnil


    FC Zbrojovka Brno: Floder – Franco Gomes, Zukal (C), Gáč (54. Obůrka), Hykš, Pachlopník, Šustr, Janošek (59. Krejčí), Kroutil (72. Jambor), M. Vintr (35. Krula), Přichystal.
    Náhradníci: Mrázek – Krula, Krejčí, Obůrka, Svensson, Jambor.

    1.FC Slovácko: Trmal – Flasar, Suchý, Tkáč, Hani, Hellebrand, Křivánek (C), Ťok, Kubala, Pospíšili, Yu.
    Náhradníci: Trčka – Čajka, Pernica, Rožek, Minx.

    Rozhodčí: Vojkovský – Boček, Hájek

    Diváci: 48
    ocianews.com