Toronto – Los Angeles 3:2 (kon.) | NY Rangers – San Jose 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Los Angeles Kings
Úterý 24.10.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Hosté to zkoušejí bez brankáře! Poměr hráčů v poli se tedy srovnal. Nazem Kadri mohl směřovat proti prázdné brance, byl však v postavení mimo hru.
     
    58:38
    Auston Matthews mohl rozhodnout! Ze vzduchu netrefil puk před prázdnou brankou!
    57:55 Vyloučení Jonathana Quicka.

     
    57:55
    Tohle Jonathan Quick psychicky nezvládl! Hostující brankář se ohnal vyrážečkou po Leovi Komarovovi, jenž projížděl kolem jeho brankoviště. Quick tak dostává trest za hrubost.
    52:19 Trevor LEWIS - 3:2
     
    52:19
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté se vracejí do hry ve vlastním oslabení! Zajcev nahrával na modrou Morganovi Riellymu, kterému však kotouč odskočil z hole přímo do jízdy TREVORA LEWISE. Ten se dostal do samostatného úniku a po rychlém zamíchání zasunul puk z forhendu za Andersena – 3:2. Bez asistence.
     
    52:07
    Vyloučeným hráčem je nakonec Dustin Brown, který zasáhl vysokou holí Matthewse.
     
    52:06
    Domácí rozpoutali před brankou soupeře obrovský závar! Roman Polák dokonce z mezikruží netrefil téměř odkrytou klec! Bude se ale vylučovat...
     
    47:31
    Person nahrával Tylerovi Toffolimu, který už byl sám před Andersenem, ale nepřekonal ho! Na druhé straně se Zach Hyman šikovně vytáčel před hostující branku, zakončení mu znemožnil Nick Shore.
    42:54 Patrick MARLEAU - 3:1
     
    42:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácím to nakonec vadit nemusí, o chvíli později totiž dávají již platný gól! Nahození Morgana Riellyho od modré čáry sklepl ze vzduchu za Quickova záda clonící PATRICK MARLEAU. Rozhodčí ještě zkonzultoval s video centrálou, zda se nejednalo o vysokou hůl a poté branku uznal. Asistence: Morgan Rielly a Nazem Kadri.
     
    42:28
    Gól opravdu neplatí! Jonathan Quick byl atakován nedovoleným způsobem.
    42:28 Neuznaný gól Mitchella Marnera.
     
    42:28
    Mitchell Marner poslal kotouč do již odkryté hostující klece, ale gól není uznán! Matt Martin totiž spadl do brankoviště a nohama podrazil Jonathana Quicka. Podle rozhodčích se jednalo o nedovolený kontakt s brankářem.
     
    39:15
    Jake Muzzin vložil hůl pod nohy van Riemsdyka a je vyloučen za podražení.
    35:41 Adrian KEMPE - 2:1
     
    35:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté se o 57 sekund později vracejí zpět do hry! Drew Doughty založil přihrávkou na Trevora Lewise přečíslení 3 na 2. Ten puk posunul na pravou stranu k ADRIANOVI KEMPEMU, jenž zamířil nad Andersonovu vyrážečku. Asistence: Trevor Lewis a Drew Doughty.
    34:44 Tyler BOZAK - 2:0
     
    34:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovku bleskově, stačilo jim k tomu 8 sekund! Po buly se dostal ke kotouči Marner, který ho nahrál na zadní tyč Jamesovi van Riemsdykovi. Ten ho posunul na TYLERA BOZAKA, jenž kotouč dotlačil za bezmocného Quicka – 2:0. Asistence: James van Riemsdyk a Mitchell Marner.
     
    34:36
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Derek Forbort – 2 min., držení protihráče).
     
    34:36
    Výborné střídání Toronta! Dobré šance měli Nylander, Hyman i Matthews, ale Quick odolal. Domácí ze své aktivity vytěžili alespoň přesilovou hru...
     
    34:09
    Nikita Zajcev byl volný mezi kruhy! Jonathan Quick musel zasahovat po delší době a podržel svůj tým!
     
    31:13
    Alec Martinez našel krásným pasem Tannera Pearsona, který puk usměrňoval do téměř odkryté branky! Anderson však stačil natlačit k tyčce pravý beton a hostující forvard nedokázal kotouč ani nadvakrát zvednout!
     
    29:41
    Následují pětiminutové tresty pro oba rohovníky. Na počtu hráčů na ledě se samozřejmě nic měnit nebude.
     
    29:41
    Pěstní souboj Matta Martina s Christianem Folinem! K radosti domácích diváků vyhrál na body útočník Toronta.
     
    28:49
    Frederik Andersen vyrazil střelu Christiana Folina jen před sebe a Andrian Kempe se snažil dotlačit puk za jeho záda. To mu ale domácí brankář nedovolil! Následuje šarvátka, jelikož obráncům Toronta se nelíbí, jak důrazně se hostující hokejisté před jejich gólmanem počínali.
     
    25:54
    Andrian Kempe zasáhl holí do tváře Matta Martina. Toronto si tak zahraje přesilovku.
     
    21:34
    Nádhernou individuální akci předvedl Dominic Moore! Ten se zbavil protihráče parádní otočkou a bekhendem jen o centimetry minul vzdálenější tyčku!
     
    20:34
    Zach Hyman u mantinelu držel Drewa Doughtyho, který se do něj pustil. Oba hokejisté jsou vykázáni na trestnou lavici, kde si na dvě minuty oddychnou.
     
    19:25
    Za nedovolené bránění je potrestán Leo Komarov. Hosté tak mají k dispozici druhou přesilovku.
     
    19:25
    A Quick je zpátky ještě v první třetině! Kuemper si stihl připsat zákrok proti střele Patricka Marleaua a usedl zpět na lavičku.
     
    18:49
    A opravdu. Jonathana Quicka nahradil Darcy Kuemper. Uvidíme, zda se jednička LA ještě do utkání vrátí.
     
    18:49
    Jonathan Quick si v přerušené hře něco vysvětluje s rozhodčími. Zdá se, že Quick je poslán na vyšetření na otřes mozku. Při jednom ze zákroků se totiž udeřil do hlavy a určení pracovníci vydali příslušný pokyn.
     
    17:05
    Nechybělo mnoho a domácí vedli 2:0! Před brankou operoval Zach Hyman, který dokázal puk tečovat a ten projel za záda Quicka! Zastavil se ale vedle brankoviště a Hyman ho v pádu nahrnul jen pod tělo gólmana LA.
     
    13:33
    Anže Kopitar dobruslil puk, který se odrazil od zadního mantinelu a z pravého kruhu mířil do bližšího horního růžku branky! Andersen stačil kotouč vychýlit lapačkou do brankové konstrukce!
     
    11:31
    Čest svému jménu teď udělal Jonathan Quick! Ten se bleskově přesunul proti zakončení Williama Nylandera z předbrankového prostoru!
     
    09:54
    Nazem Kadri se snažil zasunout puk za již ležícího Quicka, ale v tom mu zabránil faulem Christian Folin. Ten je vyloučen za sekání a domácí tak budou hrát přesilovku.
     
    07:28
    Hosté si zahrají po reklamní přestávce přesilovku. Za sekání je vyloučen Roman Polák.
    05:46 Další pohled na gól Matta Martina.

    05:46 Matt MARTIN - 1:0
     
    05:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Skvělou práci odvedl Mitchell Marner, který s pukem vlétl do útočné třetiny, v rychlosti objel branku a nahrával kotouč před ni svým spoluhráčům. Puk se odrazil k Romanovi Polákovi, jehož střelu ještě tečoval mezi betony povyjetého Jonathana Quicka MATT MARTIN. Hosté zkoušeli coach's challenge, ale Martinovo počínání vůči Quickovi bylo v pořádku. Asistence: Roman Polák a Mitchell Marner.
     
    02:00
    Oba hráči obdrželi trest za hrubost. Hrát se tedy bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    02:00
    A je tu bitka! Po několika tvrdých soubojích ve středním pásmu se do sebe pustili Matt Martin a Andy Andreoff!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 6. M. Martin (R. Polák, Marner), 35. Bozak (J. van Riemsdyk, Marner), 43. Marleau (Rielly, Kadri) – 36. Kempe (Lewis, Doughty), 53. Lewis


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Borgman, R. Polák – W. Nylander, Matthews, Hyman – Co. Brown (A), Bozak, J. van Riemsdyk (A) – Komarov, Kadri, Marleau – Marner, D. Moore, M. Martin.
    Los Angeles Kings: Quick (19. Kuemper) – Doughty (A), Forbort, Martinez, Muzzin, Folin, Fantenberg – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, N. Shore, Pearson – Lewis, Kempe, Cammalleri – Dowd, Laich, Andreoff.

    Rozhodčí: Kozari, Hebert – Driscoll, Brisebois

    Diváci: 19235
    thejrc.org