Paderborn – Bochum 2:0 (kon.) | Wiesbaden – Schalke 1:3 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
Leverkusen – Union Berlín 4:1 (kon.) | Schweinfurt – Frankfurt 0:4 (kon.) | Magdeburg – Dortmund 0:5 (kon.)
Mohuč – Kiel 3:2 (po pr.) | Fürth – Ingolstadt 1:3 (kon.)
konec
1. FC Magdeburg
0:5 (0:1)
Borussia Dortmund
Úterý 24.10.2017, 20:45 • MCDD-Arena • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a někdy u německého fotbalu zase na počtěnou. (22:41:01)
     
    Borussia Dortmund díky povedenému druhému poločasu postupuje do třetího kola DFB Pokalu! První poločas byl hodně vyrovnaný a nabídl jedinou branku, ve 42. minutě skóroval Gonzalo Castro. Druhá část hry pak nabídla kanonádu, gólově se na ní podíleli Alexandr Isak, Andrej Jarmolenko, Marc Bartra a Šindži Kagawa. Žlutočerní vítězí 5:0.
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90. Šindži KAGAWA - 0:5
     
    90
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden zářez pro hostující celek! Maximilian Philipp famózní patičkou našel ŠINDŽIHO KAGAWU ve vápně. Japonský borec si zpracoval míč v pokutovém území a poslal jej pohodově do branky.
     
    90
    Utkání je naprosto v posledních momentech a Borussia stále kombinuje. Nyní již jen na vlastní polovině, uvidíme, kolik sudí nakonec nastaví minut.
     
    88
    Klička Schürrlemu proti bránícímu hráči sice vyšla, do zakončení se ale německý reprezentant nedostal. Míč si dal totiž moc do strany a ten skončil v zámezí.
     
    86
    Následně to turecký fotbalista zkoušel ještě jednou, nyní branku ze střední vzdálenosti trefil, ale Brunst nemusel být nějak extra pozorný. Míč mu zapadl do rukavic.
     
    85
    Stále Borussia kombinuje, nyní se dokonce dostala do vápna. Nuri Şahin již zakončoval ve vápně, ale pokus mu nakonec nesedl. Míč skončil vedle branky.
     
    83
    Na pravé straně zakouzlil Jarmolenko, jenž následně přihrával na hranici vápna. Zde nůžkami zakončoval Maximilian Philipp, jeho rána ale mířila těsně nad branku.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Dennis Erdmann, přichází Christopher Handke.
     
    81
    Začala poslední desetiminutovka řádné hrací doby, Borussia vede již 4:0 a nadále kombinuje na útočné polovině. Uvidíme, zda se jim povede přidat i pátou branku.
    79. Marc BARTRA - 0:4
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A nakonec je tu ještě jedna branka Borussie Dortmund! Po rohovém kopu přišel centr na hlavu MARCA BARTRY, jenž si vyskočil na míč a pokusem na zadní tyčku nedal Brunstovi jedinou šanci zasáhnout.
     
    78
    Borussia kombinuje na útočné polovině a nikam nespěchá. Po centru z levé strany to zkoušel Jarmolenko, z otočky ovšem nezakončil gólově.
     
    77
    Utkání se bude dohrávat. Magdeburg se sice bude pokoušet o vstřelení alespoň čestné branky, postupující celek by se ovšem měnit neměl. Vedení Borussie je opravdu výrazné.
     
    75
    André Schürrle hned rozjížděl rychlou akci svého celku, přihrávka na levé křídlo ovšem nevyšla podle představ a Magdeburg se dostává k míči.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází André Schürrle.

    David Panuška

    Branky: 42. Castro, 47. Isak, 74. Jarmolenko (pen.), 79. Bartra, 90. Kagawa

    Karty:   48. Isak (DOR), 55. Zagadou (DOR), 66. Papastathopulos (DOR)


    1. FC Magdeburg: Brunst – Schäfer, Weil (61. Röther), Hammann – Erdman (82. Handke), Sowislo – Butzen, Türpitz (66. Chahed), Lohkemper, Niemeyer – Beck.
    Náhradníci: Seidel – Handke, Rother, Pick, Ludwig, Düker, Chahed.

    Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Papastathopulos, Zagadou, Schmelzer (62. Guerreiro) – Şahin, Kagawa, Dahoud (41. Castro) – Jarmolenko, Isak (74. Schürrle), Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Guerreiro, Toljan, Schürrle, Castro, Sancho.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
    thejrc.org