Olomouc – Jablonec 3:4 (kon.) | Teplice – Hr. Králové 2:3 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
3:4 (2:1)
FK Jablonec
Úterý 24.10.2017, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • MOL Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tak tohle bylo parádní pohárové utkání! Jablonec se dokázal třemi brankami během deseti minut vrátit do zápasu a naprosto vynulovat olomoucké snahy o postup. Sigma se sice ještě taktéž pokusila o zdramatizování utkání, když vstřelila kontaktní branku, leč nakonec už k vyrovnání své síly napřít nedokázala. Postup do čtvrtfinále tak připadl Jablonci, Olomouc se naopak dost překvapivě louči už v této fázi soutěže. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:58:28)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sladký měl sice obrovské množství prostoru na útok směrem vpřed, jenomže nakonec se rozhodl k centru. Bárt si tento pas bez problému pohlídal, Hanáci mají posledních pár sekund na vyrovnání.
     
    90+2
    Bártovi sice vypadl míč z rukou při nepřehledné strkanice uvnitř šestnáctky, jenže zkušenost v podobě Tomáše Hübschmana nakonec ukázala své přednosti. Jablonec se pro tuto chvíli ubránil.
     
    90+1
    Domácí ofenzívě je po pár sekundách ve vápně zastavena, Chorý se provinil útočným faulem.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Tomáš Chorý (OLO) obdržel žlutou kartu za faul na středu hřiště.
     
    89
    Olomoucká ofenzíva pokračuje v presinku, avšak zatím to Hanákům moc nevychází. Jablonec dokáže velmi dobře takticky kombinovat a nepustit soupeře k míči.
     
    88
    Jemelka se dostal do obrovské tutovky, když se Bártovi nepodařilo pořádně rozehrát, jenomže sprinterský souboj o odražený míč nakonec olomoucký fotbalista prohrál. Sigma znovu zvyšuje otáčky.
     
    88
    Na řadě je poslední střídání, Jakuba Považance na straně Jabloneckých střídá Martin Kouřil.
     
    88
    Jakub Plšek (OLO) neudržel emoce a dostal se do konfliktu s Jovovičem. Sudí okamžitě vytahuje žlutou kartu.
     
    85
    Plšek se už už dostával ke střele, jenomže nakonec se dostal do kontaktu s Jovovičem, který padá na zem. Míč tak připadne díky útočnému faulu Jablonci.
     
    84
    Chorý se dostal do hádky s Jovovičem, jenomže jejich hádka je po pár okamžicích rozehnána sudími. Atmosféra na hřišti začíná pořádně houstnout.
     
    83
    Martin Doležal (JAB) obdržel žlutou kartu za zbytečný faul v rohu soupeře.
     
    82
    Domácí hrají ve velkém tempu, jenomže tlak prozatím žádný efekt nevytváří. Jablonecké řady hrají velmi koncentrovaně, což zatím brání ve vyrovnání.
     
    81
    Jemelka ukázal své rychlostní předpoklady, když protáhl krok Jankovičovi. Nakonec však jeho akce končí po pár málo sekundách, provinil se totiž útočným faulem.
     
    80
    Olomoucká hra je po vstřelené brance znovu úplně jiná, než před pár minutami. Jablonec v těchto sekundách čelí velkému tlaku soupeře na svou obranu.
     
    79
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tomu se říká drama! Po Sladkého centru se pokoušelo několik hráčů o hlavičku, jenomže napoprvé se balón pouze odrazil od břevna zpět do hry. Až velký tlak a síla TOMÁŠE CHORÉHO pomohla Olomouci ke kontaktní brance. Jablonečtí hráči zblokovat dorážku nestačili.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 21. Plšek, 45+1. Hála, 79. Chorý – 9. Kubista, 47. Tecl, 51. Kubista, 55. Tecl

    Karty:   88. Plšek (OLO), 90. Chorý (OLO) – 58. Považanec (JAB), 78. Hübschman (JAB), 83. Doležal (JAB)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Radakovič, Polom (62. Jemelka), Vepřek (C) – Moulis, Obročník (70. Obročník), Hála (62. Falta) – Plšek, Texl – Chorý
    Náhradníci: Buchta – Jemelka, Manzia, Štěrba, Falta, Kalvach, Zahradníček

    FK Jablonec: Bárta – Jankovič, Kysela, Hübschman, Hanousek (31. Jovovič) – Kubista – Masopust, Považanec (88. Kouřil), Trávník, Zelený – Tecl (70. Doležal)
    Náhradníci: Valeš – Doležal, Mihálik, Kouřil, Janetzký, Jovovič, Holeš

    Rozhodčí: Marek – Dobrovolný, Pospíšil

    Diváci: 2158
    thejrc.org